Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Historia Polskiego Karawaningu wedlug CT - 2010 - oj się działo

krimar - 2013-10-25, 19:13
Temat postu: 2010 - oj się działo
Pod koniec grudnia 2010 forum znikło, mimo że już tu wtedy byłem forumowiczem moment ten, dla niektórych przełomowy w historii polskiego karawningu i CT, umknął mojej uwadze i ówczesne zamieszanie znam wyłącznie z odłamków, które zostały po tym na forum.

Moje subiektywna ocena tamtej sytuacji na podstawie śladów jakie pozostały w sieci jest taka, że Wolna Republika Camperteamu zamieniła się w Monarchię Absolutną Camperteam miłościwie panującego nam Arcykrólamoderatora Janusza, automatyczne skrypty modyfikujące posty obrońców republiki szalały również modyfikując ich prywatną korespondencję a nawet loginy. Forum wyłączono, część postów zniknęła, nazwa została zastrzeżona, aby miała jednego właściciela, a nie była jak poprzednio dobrem wspólnym.

Ja to widzę tak, może aktywni uczestniczy tamtych zajść w imię prawdy historycznej potwierdzą moje domysły lub mnie wyprowadzą z błędu.

SlawekEwa - 2013-10-25, 19:26

Cytat:
Don Pedro

A cytat z Ferdka Kiepskiego chcesz usłyszeć?

ARCADARKA - 2013-10-25, 19:33

SlawekEwa napisał/a:
Cytat:
Don Pedro

Albo bajkę o wężu :haha: :haha: :haha:

CORONAVIRUS - 2013-10-25, 19:33

krimar ...Ty się nudzisz czy chcesz mi podpaść :chacha2 ?

Jak miałeś pytania to możesz do mnie napisać , jak inne to do Janusza .... możesz wierzyć albo nie ale zainteresowani tamtymi wydarzeniami wymienili między sobą wszystkie rodzaje korespondencji na wszystkie możliwe odłamy tematów powiązanych bardziej lub mniej ...

Jeśli będziemy mieli ochotę / piszę to też w imieniu Janusza mając nadzieję na wspólne stanowisko / to wydamy kiedyś wspominki w formie pisemnej . Dopytywanie się nic Ci nie da bo nam już zwyczajnie się nie chce o tym gadać , wątpię też by komuś bardziej postronnemu chciało by się dziś sięgać pamięcią do wydarzeń z których zna jakąś część naświetloną przez jedną ze stron .

Nie mam pojęcia po kiego grzyba wsadzasz łapę w strupa i szczerze mówiąc nie podoba mi się to bo to nie Twoje sprawy , nie były , nie są i nigdy nie będą . Rozwiń się bojowo na CT i rozpętaj swoją wojenkę jak potrafisz się przebić przez wzmocnione zasieki ale rób to na swój rachunek i swoje konto ....

Osobiście proszę tych rozsądniejszych by zignorowali ten temat jako nieatrakcyjny dla teraźniejszości CT a Ciebie proszę byś się już nie zajmował wywlekaniem kotletów , które już dawno zostały przetrawione .

To tyle ...więcej słowa tu nie napiszę :spoko

krimar - 2013-10-25, 19:35

SlawekEwa napisał/a:

czy chodzi o "jak nie jak tak"?

janusz - 2013-10-25, 19:36

krimar napisał/a:
Ja to widzę tak

krimar napisał/a:
nazwa została zastrzeżona

Nazwa została zastrzeżona znacznie wcześniej - 01-09-2008
Teoria spiskowa jak w komisji Macierewicza. :haha:
krimar, kombinuj dalej może coś się dowiemy czego nie wiemy albo wiemy inaczej. :spoko

SlawekEwa - 2013-10-25, 19:44

krimar napisał/a:
czy chodzi o "jak nie jak tak"?

Nie o ten bardziej związany z sadownictwem :bigok

krimar - 2013-10-25, 20:01

no kurde szukam http://nonsensopedia.wiki...rdynand_Kiepski i nie mogę znaleźć
gino - 2013-10-25, 20:16

krimar napisał/a:
no kurde szukam i nie mogę znaleźć

nic nowego, ciągle czegoś szukasz i ...... nie trafiasz ze znaleziskami
:haha:

ps. Sławku...sadownictwo mówisz....no zasadziłby :haha:

brams - 2013-10-25, 20:28

SlawekEwa napisał/a:
Nie o ten bardziej związany z sadownictwem

"A kopnął ktoś kiedyś pana w dupę?"

gino - 2013-10-25, 20:31

brams napisał/a:
SlawekEwa napisał/a:
Nie o ten bardziej związany z sadownictwem

"A kopnął ktoś kiedyś pana w dupę?"

blisko..ale to nie tak było :-P

janusz - 2013-10-25, 20:58

krimar napisał/a:
w imię prawdy historycznej
krimar, no dalej, powołaj może komisję forumową do wyjaśnienia przyczyn katastrofy na forum w 2010 roku. Może powołaj ekspertów niezależnych. Rozpocząłeś temat, brnij dalej. :haha: Poczytamy jakie rewelacje po 3 latach odkryłeś.
brams - 2013-10-25, 21:14

Po pierwsze - to nie katastrofa, a zamach - są ciągle żywi świadkowie, co to przetrwać musieli, a Wy tu, kolego Sławomirze, nie mieszajcie z sadownictwem (brzoza).
Po drugie - pewne fakty (wskazują na to niezależni eksperci, których przy wódce poprosiłem o objaśnienie) wyraźnie świadczą o samowładczym postępowaniu Arcykróla Janusza I, który bez konsultacji z Nami pobudował se bałwochwalczy sarkofag pod pretekstem picerni.

Takiego na forum macie Rewicza na jakiego zasłużyliście :mrgreen:

janusz - 2013-10-25, 21:29

brams napisał/a:
to nie katastrofa, a zamach
:haha: :pifko
ekosmak.dabrowska - 2013-10-25, 21:32

janusz napisał/a:
Rozpocząłeś temat, brnij dalej. Poczytamy jakie rewelacje po 3 latach odkryłeś.

Też chętnie zapoznam się nowymi faktami komisji Don Pedra z krainy deszczowców.

SlawekEwa - 2013-10-25, 21:52

brams napisał/a:
a Wy tu, kolego Sławomirze, nie mieszajcie z sadownictwem (brzoza).

Jeśli zwracasz się do mnie tak oficjalnie to nazywaj mnie Bogusławem /zdrobniale Slawek/ :haha:
i od kiedy to sadownicy zajmują się brzozami /jaki to owoc daje/ :chytry

janusz - 2013-10-25, 22:08

SlawekEwa napisał/a:
jaki to owoc daje

Gruszki.
SlawekEwa napisał/a:
od kiedy to sadownicy zajmują się brzozami

Brzozy też czasami się zasadza :-P

SlawekEwa - 2013-10-25, 22:11

janusz napisał/a:
Gruszki.

Nie gruszki to na wierzbie :bajer

brams - 2013-10-25, 22:13

Razdwa ochlonalem. Wycialem.
krimar - 2013-10-25, 22:35

janusz napisał/a:

krimar napisał/a:
nazwa została zastrzeżona

Nazwa została zastrzeżona znacznie wcześniej - 01-09-2008

czyli zamach przygotowywany był już wcześniej, a serwery były pewnie w Rosji

a tak na poważnie

janusz napisał/a:
Rozpocząłeś temat, brnij dalej. :haha: Poczytamy jakie rewelacje po 3 latach odkryłeś.

no właśnie w tym sęk, że nie odkryłem, dlatego pytam jak było, co prawda gdzieś na jakimś serwerze za górami za lasami znalazłem niezależną archiwizację CT z czasów grudniowej wojny domowej, ale aby się w nią wczytać musiałby tam się zarejestrować, co mi się nie chciało.
a temat tak jakoś mi się pojawił jak czytałem posty o upadku ccp zamieszczone w tym dziale.

wbobowski - 2013-10-25, 23:15
Temat postu: Re: 2010 - oj się działo
krimar napisał/a:
2010 - oj się działo.

Masz rację... byliśmy na Węgrzech, Bośni i Hercegowinie i w Chorwacji... :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

janusz - 2013-10-25, 23:20

krimar napisał/a:
jak czytałem posty o upadku ccp

Ale czemu z upadkiem Ci się skojarzył? CamperTeam został założony po to żeby zagospodarować lukę jaka powstała po sprecyzowaniu zasad jakimi kierował się CCP. To miał być i jest inny świat niż CCP. Jak widzisz nie upadł w myśl zasady co cię nie zabije to cię wzmocni. Istnieją dwa duże fora karawaningowe dla tego, że nie poszły drogą jaką szło CCP i kilka innych for. Ale to prehistoria i nie ma co wracać do tamtych czasów. :spoko

krimar - 2013-10-25, 23:34

a tak jakoś zawierucha na CCP skojarzyła mi się z zawieruchą na CT, tylko ten pierwszy jej nie przetrwał, a ten drugi wyszedł z niej wzmocniony.
a co to było (lub jest) forum Bońkowskich?

Tadeusz - 2013-10-25, 23:41

Cytat:
a co to było (lub jest) forum Bońkowskich?

Było. Teraz jest to CNC - CamperNetClub.

baja02 - 2013-10-26, 09:45

CCP upadło zasadniczo 2 powodów. PO pierwsze były bardzo niejasne sprawy finansowe, a po drugie była wielka rywalizacja w trzymaniu palca w d...e właściciela forum. Pan ten przyjeżdżał na objazd ziem polskich jak udzielny książę i tak był przyjmowany. :wc:
slawwoj - 2013-10-26, 09:51

Klub CCP ma się świetnie:

http://www.ccpklub.pl/index.html

:hallo:

MILUŚ - 2013-10-26, 09:57

:haha: :haha: :haha:
Frowyz - 2013-10-26, 10:16

Ponieważ ma powstać komisja śledcza, chciałbym przedstawić własną wersję wydarzeń z grudnia 2010. Przeprowadziłem "eksperyment myślowy" i jego wyniki chciałbym przedstawić w formie graficznej...
gino - 2013-10-26, 10:17

:haha: :haha:
a ja dodatkowo , w przeciwieństwie do ''innych'' komisji, mam dowód że brzozę podcięto 5 dni wcześniej... :-P

darboch - 2013-10-26, 10:20

:haha: :haha: :haha:
Pawcio - 2013-10-26, 10:42

Panowie.. wasze teorie są bardzo mgliste :-P

Poza tym jak pokazuje strzałka na eksperymencie myślowym Frowyzka jest to wersja dla niezalogowanych. :haha:

StasioiJola - 2013-10-26, 11:03

Pawcio- czy to jest ta mgła która nam jednak pozwoliła szczęśliwie przetrwać i wylądowac na łamach historii Forum CT??? :-P :haha: :haha:

Pewnikiem mieliśmy lepszych pilotów i nie leciał z nami Prezydent tylko miłościwie nam panujący Król Janusz I zwany Szeryfem!! :ok

KECZER - 2013-10-26, 16:32

jestem gotow przy tworzeniu zagranicznej(rosyjskiej) jedynej slusznej i obiektywnej Komisji tez w temacie serwerow
powspoluczestniczyc!!
w sumie jestem tu wiec sie napewno przydam!!
ma sie jakies kontakty
:spoko

makdrajwer - 2013-10-26, 17:25

Normale wariaty ... :spin:
piotr1 - 2013-10-26, 20:37

Fajne :spoko
martini44 - 2013-10-26, 20:44

ja nie spałem od wczoraj od 14.00 bo praca bo szkoła bo haja w doma.... ale ten topik to lepsze niż amf nie mówiąc o buchu zioła...... dzięki chopcy.... ze 3 godziny jeszcze przetrzymam z usmiechem i cytrynóweczką ..... Duduś sorki :bukiet: :bukiet:
krimar - 2013-10-26, 22:32

Tadeusz napisał/a:

Było. Teraz jest to CNC - CamperNetClub.

wlazłem na to (raczej niewielkie) forum i pierwszy post (czyżby właściciela) jaki odczytałem to:

"Nasze Forum istnieje już kilka lat i trzeba przyznać, że trzymamy tu pewien ład. Przyjemniej poruszać się na naszym Form aniżeli np. na forum CamperTeamu, gdzie poszczególne działy zawierają często mydło i powidło."

poza tym parę podobnych nicków i awatarów jak tutaj.

Podczas swoich wędrówek po sieci natknąłem się kiedyś na jakieś forum kamperowe, na którym przerabiali wiertarki na latarki, nie mogę go jakoś teraz zlokalizować (może padło?) często tak bywa, gdy się nie zapisze adresu. Przez chwilę myślałem, że może to cnc - ale jednak nie.

brams - 2013-10-27, 21:44

Tak, otóż właśnie chodzi o to, by zaiste ład trzymać. Ład jest cenny i pożądany. Przyjemniej z całą oczywistą pewnością jest poruszać się po forum z ładem, a nie bez ładu.

A i działy zawierające mydło winny być tylko na forach z chemią gospodarczą.

Z kolei miłośnicy powideł winni - co chyba oczywiste - działać na forach dżemowych.

Wtedy będzie ład, co się patrzy.

Będzie po prostu ładnie. No.

gryz3k - 2013-10-27, 22:46

Próbowałem podjąć w Uniejowie próbę zawiązania antymonarchistycznej partyzantki. Pomysł przemalowania kamperów w kolory maskujące okazał się wart dyskusji. Pomysł zamontowania pneumatycznych wyrzutni drobiu wzbudził większe kontrowersje. :-/
gino - 2013-10-28, 06:26

brams napisał/a:
Wtedy będzie ład

a produkcja Ład...to w Kraju Rad :-P

Frowyz - 2013-10-28, 06:47

brams napisał/a:

Z kolei miłośnicy powideł winni - co chyba oczywiste - działać na forach dżemowych.

brams nie chcę się czepiać, ale mieszając dżem z powidłami wprowadzasz jednak chaos...

To tak jakby, nie przymierzając, pomylić marmoladę z konfiturą... 8-)

gino - 2013-10-28, 07:47

Frowyz napisał/a:
brams napisał/a:

brams nie chcę się czepiać, ale mieszając dżem z powidłami wprowadzasz jednak chaos...

To tak jakby, nie przymierzając, pomylić marmoladę z konfiturą... 8-)

albo piwnice w Szczawnicy ze...
:haha:

janusz - 2013-10-28, 08:18

Frowyz napisał/a:
brams napisał/a:
Z kolei miłośnicy powideł win...

I jeszcze do tego sfermentowanych bo coś mowa też o winach jest. :haha:

brams - 2013-10-28, 09:19

Zawiedliście mnie okrutnie...czepiacze-pieniacze.

Znowu nie ma ładu, a miał być ład, czyli jest bezład.

ps - co jest po widłach? Cztery dziury w plecach. :-P

StasioiJola - 2013-10-28, 13:23

A poniżej pleców jeszcze jedna dziura czyli d---pa z tej naszej dyskusji! :-P :haha: :haha:
krimar - 2013-10-28, 15:34

4 + 1 dziury z tyłu są, a komisji śledczej jak nie było tak nie ma
gino - 2013-10-28, 15:38

krimar napisał/a:
a komisji śledczej jak nie było tak nie ma

no właśnie.... :chytry

brams - 2013-10-28, 16:19

W sumie to znam świetną kandydaturę na przewodniczącego komisji.

Jest absolutnie bezstronny, uczciwie trzyma z tym, kto da więcej. Nie miesza religii z tym, czy wiemy, co jemy (z angielskiego czytaj: dżemy).
Potrafi się otoczyć ludźmi zaufanymi, tacy co to lubią to co on, i znają kilka kultowych cytatów z Ferdka.

Lejdys end dżentelmen - oto:

http://www.camperteam.pl/...wprofile&u=2543

Tadeusz - 2013-10-28, 16:38

brams napisał/a:
Jest absolutnie bezstronny, uczciwie trzyma z tym, kto da więcej. Nie miesza religii z tym, czy wiemy, co jemy (z angielskiego czytaj: dżemy).

Potrafi się otoczyć ludźmi zaufanymi, tacy co to lubią to co on, i znają kilka kultowych cytatów z Ferdka.

Byłbym całym sercem za tą kandydaturą, gdyby znał jeszcze chociaż kilka kultowych cytatów z "Kubusia Puchatka".

Niech się zastanowi. :szeroki_usmiech :ok

krimar - 2013-10-28, 22:04

brams napisał/a:
W sumie to znam świetną kandydaturę na przewodniczącego komisji.

Lejdys end dżentelmen - oto:

http://www.camperteam.pl/...wprofile&u=2543

Absolutnie popieram,
a jako członków komisji proponuję kolegów nie uwikłanych w zdarzenia będące przedmiotem badania komisji, mających przez to świeży wgląd na sprawę.
Dla przeciwwagi do przewodniczącego mieszających (co prawda z 2 przeciwważnych pozycji) religię do czego się tylko da, absolutnie bezstronnych i otwartych na argumenty przeciwników. Poziom znajomości cytatów Fredka Kiepskiego (imię po wuju Ferdynandzie Ulrichu von Dopelldeckerze) i Kubusia Puchatka nieznany.
czyli:
http://www.camperteam.pl/...wprofile&u=4337
i wschodząca gwiazda forum:
http://www.camperteam.pl/...wprofile&u=6598

brams - 2013-10-28, 22:06

Tadziu, długo się nie zastanawiał:

"Takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego"

"Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar.”

"…Im bardziej Kubuś zaglądał do studni,tym bardziej Prosiaczka tam nie było”

"Całkiem miła ta samotność, kiedy jesteśmy razem”

aha, na wszelki słuczaj spytałem o cytaty ze Stirlitza - i wiesz co? - też zna!

"Wytrzeźwiawszy, Stirlitz energicznie uniósł głowę. Była to głowa Holtoffa."

"Stirlitz otworzył drzwi od łazienki. Nagle zapaliło się światło.
– To zasadzka! – pomyślał Stirlitz.
Nie wiedział, że omyłkowo otworzył lodówkę."

"Stirlitz, wychodząc z baru, poczuł silne uderzenie w potylicę. Szybko odwrócił się – to był asfalt."

"Stirlitz obudził się koło drugiej.
– Pierwsza też była niezła – pomyślał"

"Müller postawił przed Stirlitzem 10 litrów wódki.
– Wpadłem – pomyślał Stirlitz."

:oops: :roll:

Tadeusz - 2013-10-28, 22:21

brams napisał/a:
Tadziu, długo się nie zastanawiał:

Zdał egzamin. Popieram. :ok

Acha! Nie wiem dlaczego, ale ten cytat wciąż pulta się po mej łepetynie:

"Być Małym czy nie być Małym, oto jest pytanie.”

I jeszcze to:

Czasami dobre słowa, choć bardzo dobre są,
do łez są tak podobne, jak gdyby były łzą.

gino - 2013-10-29, 06:44

skoro Kubuś...skoro Komisyjnie
to tylko

"-A co tropisz? - zapytał Prosiaczek.
-Coś, coś, coś - odparł tajemniczo Puchatek.
-A co, co, co!? - spytał Prosiaczek
-Będę musiał trochę poczekać, aż to coś wytropię, i wtedy się dowiem."

:ok