Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Malbork - zimowa wycieczka... kamperem

cirrustravel - 2013-11-30, 14:35
Temat postu: Malbork - zimowa wycieczka... kamperem
Zimowa wycieczka na Zamek w Malborku.

Trochę wariacka... No bo jak nazwać wyjazd na jeden dzień w tak odległy zakątek Polski. Co prawda wyjechałem rano z Warszawy, więc odległość nie taka duża, ale... jak się słucha nawigacji to się jedzie taką drogą (z drugiej strony BoXerek zdał na szóstkę test z jazdy zimowej)

Niestety takie tempo podróży sprawiło, że przy kasie pojawiłem się o 13.55 (wg cennika, w godz. 13.15-14.00 w sezonie zimowym, bilety są tańsze - 14zł/9zł), ale pani zamknęła okienko na "przerwę techniczną" informując, że od 14.15 bilety będą tańsze i... rzeczywiście: 7zł/4zł. Ale czas zwiedzania... Wnętrza do 15.00, z zewnątrz do 16.00.
Było to więc zwiedzanie "ekspresowe", ale już dziś wiem, że do Malborka wrócę latem na cały dzień.
Resztę oddadzą fotki:

W drodze powrotnej Toruń by night i szarlotka z lodami w "Manekinie"...
Mniam... Polecam...

kubryk1 - 2013-11-30, 14:54

O rany!
To na jakiej drodze dopadła Cię taka sroga zima?

cirrustravel - 2013-11-30, 15:01

Wszędzie już było sucho i bez śniegu, w pewnym momencie nawigacja poprowadziła mnie boczną drogą (gdzieś koło ośrodków wczasowych TVP, ale nie pamiętam nazwy) a potem już nie miałem wyjścia i musiałem ok. 20km przejechać takimi koleinami.
BoXerek dał radę, a ja się modliłem, by się tylko nie zatrzymać, bo nie ruszę z miejsca. Opony zimowe i dość wysokie zawieszenie dały radę przebrnąć przez śniegi.

Postanowiłem nigdy już ślepo nie ufać nawigacji.

SlawekEwa - 2013-11-30, 15:57

cirrustravel napisał/a:
Postanowiłem nigdy już ślepo nie ufać nawigacji.

Nawigacja - nawigacją, ale trzeba też wiedzieć gdzie się chce jechać :chytry

cirrustravel - 2013-11-30, 16:03

Wiem, gdzie chciałem jechać ;) z Warszawy do Malborka, ale wtedy akurat nie miałem żadnej papierowej mapy. Niestety AM nawet jak da się trasę najszybszą prowadzi bokami (akurat w tym lesie pokazywała 90km/h, a ja jechałem 10-20km/h).
Ogólnie fajna przygoda, gorzej jakbym ugrzązł w tym lesie ;)

Nomad - 2013-11-30, 18:20

..to może tak latem na oblężenie Malborka? :diabelski_usmiech
atrakcje i stresy będą ale trochę inne.

https://www.google.com/se...Dw&ved=0CDkQsAQ

:bigok

Brat - 2013-11-30, 19:33

Znakomity pomysł ! Nomad - masz blisko, zorganizujesz zlot ? Fajnie by było ...
WODNIK - 2013-12-01, 00:14

Brat napisał/a:
Znakomity pomysł ! Nomad - masz blisko, zorganizujesz zlot ? Fajnie by było ...

Jestem za a nawet przeciw :haha: :haha:

Pozdrawiam :spoko `

baja02 - 2013-12-01, 10:21

cirrustravel napisał/a:
Wiem, gdzie chciałem jechać ;) z Warszawy do Malborka, ale wtedy akurat nie miałem żadnej papierowej mapy. Niestety AM nawet jak da się trasę najszybszą prowadzi bokami (akurat w tym lesie pokazywała 90km/h, a ja jechałem 10-20km/h).
Ogólnie fajna przygoda, gorzej jakbym ugrzązł w tym lesie ;)

Załączyłeś bardzo ładne zdjęcia, ale jak zwykle w tej i innych relacjach brakuje opisu co zdjęcie przedstawia. Nie wszyscy byli w Malborku i dla nich oglądanie tych zdjęć z opisem jest ważne.
To dotyczy bardzo wielu relacji i właściwie trudno powiedzieć jaką trudność sprawia dodanie opisu.
Pozdrawiam. :idea :spoko