Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Markiza, co myślicie o takiej

pwtwsw - 2013-12-04, 08:52
Temat postu: Markiza, co myślicie o takiej
Witam, co sądzicie o takiej markizie do kampera. Może ktoś ma taką zamontowaną. Jak się sprawuje no i oczywiście czy warto?
Filmik tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=GIC_IPov-lU

Banan - 2013-12-04, 09:06

Według mnie, bardzo kłopotliwa przy rozkładaniu, muszą być dwie osoby.
Jeszcze gorzej będzie przy składaniu, jeżeli musisz ja błyskawicznie zwinąć np. z powodu burzy.

CORONAVIRUS - 2013-12-04, 09:57

Kiszka totalna ...wujek Jacek ma taką w kamperze . Może w cepkach to się sprawdza bardziej bo krawęź dachu jest niżej ale w kamperze bieganie po drabinie to już nie jest zabawne . :bajer
pwtwsw - 2013-12-04, 14:20

Dzięki wielkie. Chyba dam se spokój.
vIrek - 2013-12-04, 14:48

Mam taką przy Vito. Daję rady sam rozłożyć i złożyć i nie ma z tym wielkiego problemu, ale listwę mam na wysokości 1.9m. Zaleta jest taka, że listwę mam zamocowaną do relingu po obu stronach samochodu i markizę mogę rozłożyć z jednej lub drugiej strony. Złożoną przewożę w środku (zajmuje niewiele miejsca) więc dla "ukrytych" kamperów jest to dobre rozwiązanie.
pwtwsw - 2013-12-04, 15:30

vIrek tyle że ja potrzebuję markizę o dł listwy 4 m. Kamper jest dużo wyższy od Twojego Vito i chyba faktycznie jej rozkładanie byłoby kłopotliwe. No i ta długość chyba by była kłopotliwa przy wkładaniu do środka. Na stronie producenta piszą że nadaję się do przewozu na zewnątrz. Nie trzeba jej ściągać. A ty dlaczego ją ściągasz?
MAWI - 2013-12-04, 20:06

miałem taką, przy przyczepie .I tam zdawała egzamin, do kampera jako zastępca normalnej ok.Ale jak ostateczna nie polecam.
pwtwsw - 2013-12-05, 10:51

A co myślicie o takiej? Na co ewentualnie zwrócić uwagę?
pwtwsw - 2013-12-05, 15:24

No i kupiona za tysiaka. Według opisu sprawna i kompletna z uchwytami do montażu na dachu lub ścianie bocznej. Zobaczymy jak przyjdzie.