| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Indywidualne - Dokąd na wakacje?
Duduś - 2013-12-10, 12:49 Temat postu: Dokąd na wakacje? Jako, że wakacje tuż tuż może pochwalcie się planami przyszłorocznymi.
Siedze przed mapą i patrzę na południe, na wschód i zachód (na północ jakoś nie patrze) i jestem w rozterce. Ogólnie jest plan powtórzyć Albanię ale.... No właśnie. Ale.
Ostatnio będąc z wizytą u kamperowiczów z Raciborza zaraziłem się Hiszpanią. Potem poczytawszy tu i tam okazało się, że wcale nie jest tak różowo będąc przyzwyczajonym do stawania tu i tam na dziko.
No i patrząc na Hiszpanię widzę że Francja jest bliżej, i Włochy, i do Anglii można lub innych krajów beneluxu. Mętlik w głowie.
A może Grecja.
Nie wiem.
Z jednej strony ciepło żeby było, a z drugiej coś pozwiedzać by człowiek chciał.
Może Polska wreszcie zjechać dookoła, poleżeć w pisku nad Bałtykiem...cudze chwalicie...
Chwalcie się jakie macie plany
gryz3k - 2013-12-10, 14:52
A Włochy obejrzałeś całe? Toż to największe skupisko zabytków i przyrody w Europie. O klimacie latem nie wspomnę. /znacznie przyjaźniejszy niż np. w Hiszpanii/ Co do Italii służę radą bo znam całą /poza Sardynią/
martini44 - 2013-12-10, 17:26
Wojtuś Polska..... od kąd się znamy to mówisz co spotkanie o reisie wkoło PL..... najwyższy czas spełnic "marzenie".... pod warunkiem pogody w miare normalnej...
Ja w tym roku zrobiłem objazdówkę pare tyś km i wiem że warto......
Witold Cherubin - 2013-12-10, 17:41
| Duduś napisał/a: | | A może Grecja. |
My z uporem myślimy o Grecji, może się wreszcie uda.
Tyle tylko że my planujemy wiosenne wojaże, najpierw do termali na Węgrzech, a potem Grecja.
Na razie tylko hasłowo, bardziej szczegółowy plan wyjazdu będziemy znali za kilka miesięcy.
A może jakieś podpowiedzi ?
Chętnie widzielibyśmy towarzystwo podczas tej wędrówki.
Planujemy wyjazd na 2 - 3 tygodnie.
Pozdrawiam
JaWa - 2013-12-10, 17:44
| Duduś napisał/a: | | Może Polska wreszcie zjechać dookoła |
To zacznij może MKDOOP, chętnie gdzieś dołączymy.
OldPiernik - 2013-12-10, 21:30
Dobrze mówisz "cudze chwalicie". My przez trzy lata jeździliśmy różnie - raz centralnie na północ, raz na południowy zachód raz na wschód i było wszędzie fantastycznie. W tym roku sytuacja rodzinna nas zatrzymała skutecznie w pobliżu Krakowa, ale jak tylko się da to znowu ruszymy - może tym razem dokładniej strona zachodnia?
kazbar - 2013-12-10, 21:59 Temat postu: Re: Dokąd na wakacje?
| Duduś napisał/a: |
Siedzę przed mapą i patrzę...na wschód |
Dobrze patrzysz
Bim - 2013-12-10, 22:03
Czas wschodu chyba minął bezpowrotnie to musi być świadomy wybór.
Trzeba lubić ten kierunek i nie tylko z racji że będzie taniej
kazbar - 2013-12-10, 22:42
| Bim napisał/a: | | Czas wschodu chyba minął bezpowrotnie... |
Myślę, że się mylisz.
Ukraina, Mołdawia (byłem), Gruzja, Rosja, Białoruś (czytałem i mam wielką chęć).
Taniej? Nie ulega wątpliwości. A zarazem jakie przepiękne kraje i jacy życzliwi ludzie. Tego nie da się przeliczyć
Czas wschodu minął? Kiedy? Nie rozumiem
Z pewnością minie gdy dobierze się do niego Zachód. Wtedy będzie już za późno na podróże.
Ja stawiam w przyszłym roku na wschód. Pierwszorzędnym moim marzeniem jest dotrzeć nad Bajkał a i wizytą na Białorusi też nie pogardzę
Duduś - 2013-12-10, 22:50
| Witold Cherubin napisał/a: | | Duduś napisał/a: | | A może Grecja. |
My z uporem myślimy o Grecji, może się wreszcie uda.
Tyle tylko że my planujemy wiosenne wojaże, najpierw do termali na Węgrzech, a potem Grecja.
Na razie tylko hasłowo, bardziej szczegółowy plan wyjazdu będziemy znali za kilka miesięcy.
A może jakieś podpowiedzi ?
Chętnie widzielibyśmy towarzystwo podczas tej wędrówki.
Planujemy wyjazd na 2 - 3 tygodnie.
Pozdrawiam |
no my niestety tylko wakacje bo młodzież szkolna jak najbardziej
Tadeusz - 2013-12-10, 22:51
| kazbar napisał/a: | | Pierwszorzędnym moim marzeniem jest dotrzeć nad Bajkał |
Wiesz Kaziu, że marzę o tym od wielu lat.
Coraz bardziej to się oddala i ... pojawia się zwątpienie. Jednak za wcześnie się urodziłem.
Duduś - 2013-12-10, 22:54
Tadziu wiza, dolary i jak mówia Anglicy - go!
A mnie się pojawiła myśl żeby się sprawdzić w ruchu lewostronnym
Tadeusz - 2013-12-10, 22:56
| Duduś napisał/a: | | A mnie się pojawiła myśl żeby się sprawdzić w ruchu lewostronnym |
Masz u mnie lekcje za darmo.
Bim - 2013-12-10, 23:04
Kaziu podliczając ilość przejechanych kilometrów ze względu na jeden czynnik paliwo będzie bonusem a reszta
Do reszty to potrzeba wariata,który poczuje te klimaty niestety jest ich w naszym gronie kilku no może nastu
Temat Wakacje czyli 2-3 tygodnie max większość ludzi może sobie na tyle pozwolić
Bajkał to już wyprawa
Ciekawe ilu by było chętnych na taką formę spędzenia wakacji w pokonywaniu km w drodze nad Bajkał ale nie w formie zorganizowanej karawany:)
Duduś - 2013-12-10, 23:32
Gruzja - no tak, fajnie ale nie w trzy tygodnie
Chyba, że za kierowce musiałbym szymka nająć coby 160 kaemównaha zapylał
Żywy - 2013-12-10, 23:39
Ja poddaję pod dyskusję i ewentualnie działalność w tzw. podgrupach.
W tym roku jeździliśmy sami lub z "niekamperowymi" znajomymi. Było super. Przejeździliśmy ponad 25.000km, głównie na tzw. długich weekendach (ukradziony piątek + poniedziałek) i jeden długi urlop - 3 tyg (dosięgnęliśmy granicy albańsko-greckiej). Poznaliśmy fajnych kamperowych ludzi (zrzeszonych lub nie).
Na przyszły rok przeszły marzenia z tego roku (urlop zaplanowany; 2 tygodniowy weekend majowy, kilka "długich weekendów", główny urlop około 3 tyg przełom sierpnia i września):
(kolejność ew. eventów poniżej nie ma znaczenia)
1. Sardynia - Korsyka (i już wiem na pewno, że pojedynczo, albo Sardynia albo Korsyka).
2. Półwysep Iberyjski po linii wybrzeża - zrobiliśmy to w 2008 roku poprzednim kamprem i w 3 tyg zabrakło czasu - było słabo zaplanowane.
3. Fattore Amico w dolnej części "buta".
4. Grecja w połączeniu z czarterem jachtu - raczej Peloponez (to druga pasja bez której się nie da żyć)
5. Chorwacja j/w (tyle że bez Peloponezu :-))
6. Przejazd przez Kraje Nadbałtyckie, Skandynawię i powrót zachodnią stroną przez Danię lub prom (wersja zimnolubna).
7. Turcja + Gruzja i dodatkowo jakieś żagle nad Morzem Czarnym (wersja ciepłolubna Mojej Żony).
I pomysły można mnożyć bo wyobraźnia ogromna, a kamper "akuratnie" w serwisie stoi, ale jak zwykle realizację trzeba będzie mocno przerzedzić i wybrać i w następnym roku znów przerzucić na kolejny rok. Rosjanie mówią - taki lajf.
Kiedyś punkt 1, miał być podróżą wokół Morza Tyrreńskiego, a punkt 6. z kolei wokół Morza Bałtyckiego. Teraz już wiem, że w czasie urlopów max 3-tyg nie do zrealizowania. Musi poczekać na kiedyś (emerytura?).
Zapraszam do snucia ewentualnych planów, chętnie wybierzemy się w większej ekipie. Byle nie za długo w jednym miejscu.
Można zobaczyć we wcześniejszych postach, ale uaktualniam skład:
Lalka 650 Rexosline + 2 osoby dorosłe + teraz 2.5 letni Iguś (i ciągle rośnie;-)).
Pozdrawiamy.
Piotr
HarryLey4x4 - 2014-01-05, 20:19
Sardynia lub Korsyka po głowie mi chodzą co roku i za każdym razem coś mnie odwodzi. W końcu jednak trzeba będzie się za to zabrać.Podobnie zresztą jak półwysep skandynawski. Ten ostatni skolei zawsze odstrasza,że jedyny wakacyjny wyjazd z dzieciakami i może nie będą one zadowolone. Trudny wybór.
Wojtku, co do Anglii, to jakoś sobie tego nie wyobrażam. Myślę,że jednak mimo wszystko lepiej pozwiedzać te rejony bez kampera na karku, ale to tylko moje zdanie. Szybciej myślałbym o Irlandii, ale to pewnie głównie dla widoków.
Jary70 - 2014-01-05, 20:52
Planujemy wrzesień 16-17 dni: dokończyć Wiedeń, sentymentalnie Marina di Venezia, Padwa, Verona, Genua.
Tydzień na Lazurowym obok Nicei kamper stacjonarnie, a my kolejką wokół komina.
Comsio - 2014-01-05, 21:02
A ja myślę o Skandynawii, jeszcze nas tam nie było, poczytałem , oglądałem, teraz pojadę jak po sznurku.
BaWa - 2014-01-05, 21:35
| HarryLey4x4 napisał/a: |
Wojtku, co do Anglii, to jakoś sobie tego nie wyobrażam. Myślę,że jednak mimo wszystko lepiej pozwiedzać te rejony bez kampera na karku, ale to tylko moje zdanie. Szybciej myślałbym o Irlandii, ale to pewnie głównie dla widoków. |
nie wiem dlaczego jesteś taki pesymistyczny .My w tym roku objechaliśmy cała południowa Anglię od wschodu do zachodu.Zrobiliśmy na miejscu ok 1800km bez jakichkolwiek problemów. A widoki............no właśnie trzeba pojechać i zobaczyć wtedy można dyskutować zresztą Tadeusz pewnie zaraz potwierdzi.
Jary70 - 2014-01-05, 21:39
Super Ja Skandynawia za rok jak Bozia dopomoże, lipiec sierpień zwiedzanie 50% reszta rybki i grzybki
Tadeusz - 2014-01-05, 21:41
Potwierdzam, Basiu, potwierdzam i namawiam.
Namawiam również do poczytania o kamperowych wyprawach do U.K. na naszym forum.
Basiu, prawdę mówiąc, to czekam na Wasze fotki i parę słów o zwiedzaniu południa Anglii.
BaWa - 2014-01-07, 21:14
Tadeusz myślałam o tym , ale jakoś tak nie mam chyba daru do relacjonowania a same zdjęcia..........to chyba za mało.
zbyszekwoj - 2014-01-08, 17:59
Wystarczą same zdjęcia ,jak będą takie jak w awatarze!!!
HarryLey4x4 - 2014-01-10, 22:23
| BaWa napisał/a: | .........no właśnie trzeba pojechać i zobaczyć wtedy można dyskutować zresztą Tadeusz pewnie zaraz potwierdzi. |
tzn. ,że już nie można mieć wątpliwości ?? A w telewizorni mówią ,że mamy demokrację
Żywy - 2014-01-11, 13:44
Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku i życzę mnóstwa przejechanych kilometrów wymarzonym kamperkiem i tegoż samego mnóstwa leniwych dni wypoczynku podczas wojaży.
U Nas wyklarowały się plany urlopowe. W tym roku planujemy dwie dłuższe wyprawy zagrabaniczne:
1. 26 kwietnia - 11 maja
2. 23 sierpnia - 14 września
oraz kilka przedłużonych weekendów i "koniecznych" eventów:
1. Dzień Dziecka "Camperteamowy"
2. Żaglowce w Gdyni
3. Red Bull Air Race w tejże samej Gdyni
4. Koniecznie Bieszczady, kiedykolwiek
5. Inne z tzw. "nienacka"
I ponawiam chęć współuczestnictwa z innymi załogami lub dołączenia do innych ekip.
Ze wskazaniem na załogi z dziećmi, aczkolwiek niekoniecznie (o ile innym załogom nie przeszkadza Nasz 2,5 letni załogant).
Destynacje podane w poprzednich postach lub inne ciekawe, bo przecież wszystkiego w życiu i tak nie zobaczymy.
Pozdrawiamy.
Piotr
BaWa - 2014-01-11, 23:12
| zbyszekwoj napisał/a: | Wystarczą same zdjęcia |
mówisz i masz
majmarek - 2014-01-19, 19:41
czas wschodu myli się mi z czasem wzwodu z kuli wieku a prawdziwy sprawdzian ruchu lewostronnego to tutaj nie w U.K. i to najlepiej po pijaku!
żyje się raz!
mi to się marzy np madagaskar
Jola - 2014-02-03, 18:05
planujemy Włochy tak na przełomie września, pażdziernika czyli od 19.09 do 12.10.Upałów nie ma, ceny do przyjęcia i spokojnie wzdłuż Adriatyku przejazd do Rzymu i drugim brzegiem do Genui, Milano i do domu. Spokojnie ze zwiedzaniem. Chetni na taki wyjazd we wskazanym terminie mile widziani.
Wojciechu - 2014-02-03, 23:46
Jeśli mogę skromnie zaproponować ? - z uporem maniaka Bieszczady !
bartosz_b - 2014-03-05, 10:01
Mi Korsyka albo Sardynia już dłuższy czas chodzi po głowie, ale jak przychodzi do konkretnego w miarę planowania nie mogę znaleźć nikogo chętnego do wspólnego wyjazdu, a samemu na 3 tygodnie to nie szczególnie chce się jechać. Dlatego w tym roku znowu zaplanowała nam się Chorwacja w czerwcu. Zaczynamy na Peljesacu i kończymy na Istrii. I jak co roku mówię że to już ostatni raz do tej Chorwacji jadę (14 już). Jakby ktoś był chętny do wspólnego wyjazdu od 13.06 do 1.07 w tym kierunku to zapraszam
HarryLey4x4 - 2014-03-05, 15:04
a ja już mam wykupione promy na Korsykę i Sardynię
bartosz_b - 2014-03-05, 15:07
| HarryLey4x4 napisał/a: | a ja już mam wykupione promy na Korsykę i Sardynię |
zazdroszczę, i czekam na jakąś ciekawą relację po powrocie
Żywy - 2014-03-05, 18:28
| HarryLey4x4 napisał/a: | a ja już mam wykupione promy na Korsykę i Sardynię |
No to tzw. GITARRA ;-)
Napisz proszę lub przypomnij, jeśli mi umknęło, termin Twojego wyjazdu.
Dzięki
Piotr
HarryLey4x4 - 2014-03-06, 20:16
wyjazd planowany na drugą połowę lipca
futro2606 - 2014-04-09, 20:52
...a my planujemy przełom lipca i sierpnia Grecję (3 tygodnie)...dzikie plaże, nowe miejsca i oczywiście odpoczynek tj. błogie lenistwo....może ktoś jest chętny
MILUŚ - 2014-04-09, 21:20
A my w drugiej połowie sierpnia może w końcu dotrzemy nad jeziora w Szwecji
andi at - 2014-04-10, 19:47
| MILUŚ napisał/a: | A my w drugiej połowie sierpnia może w końcu dotrzemy nad jeziora w Szwecji |
Tez mnie to kusi,ale teraz w 2 camperki od 1 maja nad Adrie aż pod granice Grecka
Dalsze decyzje w trasie
MAZUREK - 2014-04-11, 08:27
A my planujemy koniec czerwca Norwegię - Lofoty przez ok 3 tygodnie. Wyprawa wędkarsko-turystyczna tj. mamy zamiar oprócz łowienia ryb zwiedzić co się da po drodze (Sztokholm, Trondheim etc.)
Jola - 2014-05-03, 14:47
emeryci ruszajcie do Włoch. Juz wyżej podawałam termin przełom września i października. Półónocne Włochy zapraszam.
zbychu - 2014-05-03, 15:05
Włochy ? bardzo kusząca propozycja
DAKOTA - 2014-05-03, 17:33
| Jola napisał/a: | | emeryci ruszajcie do Włoch. Juz wyżej podawałam termin przełom września i października. Półónocne Włochy zapraszam. |
a Jola tez tam bedzie????
pozdrawiam
DAKOTA
szymek1967 - 2014-05-03, 20:20
na wakacje trudno bedzie gdziekolwiek wyjechać
SlawekEwa - 2014-05-04, 10:06
| szymek1967 napisał/a: | | na wakacje trudno bedzie gdziekolwiek wyjechać |
Piotrek tym raz co nam stanie na przeszkodzie?
szymek1967 - 2014-05-04, 20:35
| SlawekEwa napisał/a: | | Piotrek tym raz co nam stanie na przeszkodzie? |
wojna panie,wojna
Bogusław i Ewa - 2014-05-05, 06:53
Chyba ,,domowa,,
krzysieks - 2014-05-05, 21:03
My w tym roku planujemy Toskanię z Elbą. Z racji tego, iż jedziemy z 5 letnią Olą wyjazd zdecydowanie rekreacyjny. Jeżeli ktoś pod koniec czerwca ma podobne plany, zapraszamy na wspólną wyprawę. PS .Mile widziane Rodzinki z dzieciakami. Pozdrawiam KrzysiekS.
Benior - 2014-05-14, 17:54
My w tym roku planujemy Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra i Chorwacja.
Cała trasa już zaplanowana i już nie możemy się doczekać.
pagand - 2014-05-15, 12:44
Wyjazd 1 lub 2 lipca. Powrót 25 lub 26 lipca. Miejsce docelowe Albania.
Trasa? Wrocław - Czechy - Słowacja - Węgry (może z pominięciem autostrad, bo specjalnie nam się nie spieszy). Postój nad Balatonem, a później kierunek Serbia, Macedonia...jak ktoś już na forum napisał prosto przed siebie, może troszkę w prawo, może troszkę w lewo. Ohrid - Korca - Gjirokastra - Ksamil i...leniuchowanie. Później przeskoki wzdłuż wybrzeża w kierunku północnym z nastawieniem na leniuchowanie (a zwiedzanie po drodze). Pewnie też Berat i Apollonia.
Powrót przez Czarnogórę, BiH i może znów postój nad Balatonem.
Wyjazd niskobudżetowy.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2014-05-15, 12:55
| pagand napisał/a: | | postój nad Balatonem. | Ale dzieci by się ucieszyly zamiast Balatonu Cerkesszolo,baseny dla dzieci wyśmienite,co zagladalam w Czestochowie to Paganda kamper był zamknięty,Barbara
pagand - 2014-05-15, 13:08
Przemyślimy, przemyślimy...
Szkoda, że nie udało nam się spotkać w Częstochowie. Jeszcze będzie okazja.
salut - 2014-05-15, 13:58
| pagand napisał/a: | | Wyjazd 1 lub 2 lipca. Powrót 25 lub 26 lipca. Miejsce docelowe Albania. . |
Szkoda, że nie miesiąc później Na dwa kamperki byłoby raźniej
pagand - 2014-05-15, 14:23
Przedszkole zamknięte w lipcu to i urlop w lipcu...
To fakt, na dwa campery byłoby raźniej. Tak jechaliśmy z GregSadem do Włoch i było super.
MILUŚ - 2014-05-15, 15:15
No a my zmieniamy termin i zdobywamy szwedzkie jeziora od 04 lipca. Już się nie mogę doczekać odrobiny chłodu
Żywy - 2014-05-15, 15:33
My z kolei zaplanowaliśmy wyprawę trzytygodniową (ostatni tydzień sierpnia i pierwsze dwa tygodnie września, pewnie jeszcze z okładem z jednej i drugiej strony). Mamy kilka pomysłów, jak wspomniałem w innych postach, ale ponawiamy propozycję wspólnego wyjazdu lub dołączymy się do ciekawych kierunków. Podróżujemy z 3 latkiem więc mile widziane załogi z dziećmi, ale jak właśnie pokazała historia (wróciliśmy niedawno z dwutygodniowego objazdu części Włoch), niekoniecznie ;-).
Pozdrawiamy serdecznie współbiesiadników z ostatniego wyjazdu. Jedna z załóg to pewnie jeszcze w drodze. Sylwia, Piotr, dajcie jakiś znak życia.
Piotr
Roberto - 2014-05-15, 17:25
My planujemy Bałkany w terminie 18.07 - 10.08.
Opis wyprawy zamieściłem w dziale "Jugosławia" w temacie "Bałkany 2014".
Jeśli ktoś jest zainteresowany wspólnym wyjazdem to zapraszam.
pagand - 2014-05-15, 17:41
To może gdzieś zobaczycie naszego campera ze znaczkiem CT i moim nickiem...
salut - 2014-05-15, 17:55
Tyle kamperków jedzie do Albanii, tylko dlaczego wszyscy w różnych terminach?
Pagand zapisuj wszystkie ciekawe lokalizacje. Będę miał tydzień po Twoim powrocie na zadanie kilku pytań
Jola - 2014-05-18, 13:39
Do DAKOTY I Zbycha --- Jola też tam będzie. Właśnie planujemy ten wyjazd na przełomie wrzesnia i października jak już wczesniej pisałam. Ten termin, ceny, temperatura nam super odpowiada, Jeżeli jestescie zainteresowani no to kompanią raźniej. Pozdrawiam
moskit - 2014-05-18, 14:27
Do MAZURKA my też jedziemy do Norwegii i Szwecji
Nasz plan to piątek 4 lipca nocny prom z Gdyni do Karlskrony
i powrót przez Sztokholm prom Karlskrona 26 lipiec Gdynia 27 lipiec
reszta to co nam po drodze wypadnie. Oczywiście wędkowanie mile widziane
Mamy już bilety na prom, będziemy w czwórkę z przyjaciółmi z Canady.
Gdyby się udało znaleźć wspólne punkty naszej podróży było by nam niezmiernie miło
Pozdrawiam
Ela i Andrzej
MILUŚ - 2014-05-18, 14:50
| moskit napisał/a: |
Gdyby się udało znaleźć wspólne punkty naszej podróży było by nam niezmiernie miło
Pozdrawiam
Ela i Andrzej |
No my zanim dotrzemy do Szwecji trochę powłóczymy się lądem przez Danię .
moskit - 2014-05-18, 19:24
Do MILUŚ wstępnie z Karlskrony kierunek na Goteborg i Oslo następnie na wybrzeże zachodnie do Bergen , Trondheim i do Szwecji Sundsvall i brzegiem do Sztokholmu (obowiązkowo na grób brata cmentarz Solna -na Solnej można nocować i autobusem -rowerkiem do centrum ) Trasę mamy wytyczoną z grubsza reszta to życie pierwszy raz jedziemy , jeszcze nie wiemy jakim kamperkiem bo nasz ma grubszą awarię
Pozdrawiamy
Ela i Andrzej
andi at - 2014-05-19, 17:08
[quote="moskit"]Do MILUŚ wstępnie z Karlskrony kierunek na Goteborg i Oslo następnie na wybrzeże zachodnie do Bergen , Trondheim i do Szwecji Sundsvall i brzegiem do Sztokholmu (obowiązkowo na grób brata cmentarz Solna -na Solnej można nocować i autobusem -rowerkiem do centrum ) Trasę mamy wytyczoną z grubsza reszta to życie pierwszy raz jedziemy , jeszcze nie wiemy jakim kamperkiem bo nasz ma grubszą awarię
Pozdrawiamy
Ela i Andrzej[/quote
Macie w planie największą atrakcje Szwecji-Gota canal
http://www.galenfrysinger...anal_sweden.htm
Pawcio - 2014-05-20, 09:13
| Cytat: | No my zanim dotrzemy do Szwecji trochę powłóczymy się lądem przez Danię .
|
I to jest dobra koncepcja
Koniecznie przewłóczcie się przez Ribe i wyspę Mando
krzysieks - 2014-06-03, 16:25
Czy ktoś z dzieciakami wybiera się na wakacje na 2 tygodnie na początku lipca? Kierunki do wyboru : Włochy , Chorwacja, Grecja. Może wyskoczymy Razem. Pozdrawiam KrzysiekS.
frykas1 - 2014-06-03, 16:50
Ja się wybieram 11 lipca kierunek Grecja na trzy tygodnie
krzysieks - 2014-06-03, 18:56
| frykas1 napisał/a: | Ja się wybieram 11 lipca kierunek Grecja na trzy tygodnie |
Niestety w tym terminie nie damy rady . Musimy być ok 15 tego w Polsce. . Pozdrawiam KrzysiekS.
pwojtas - 2014-06-15, 19:39 Temat postu: Finlandia w sierpniu? Witam serdecznie
A moze ktos chetny na Finlandie tak od 26 lipca trzy tygodnie? Pierwsza wersja trasy Litwa, Lotwa, Estonia i z Talina prom do Finlandii. Druga Litwa, Lotwa Rosja do Sankt-Petersburga i po dwoch, trzech dniach dalej na kolach do Finlandii. Preferujemy spokojna jazde i poza dwoma dniami dojazdowki poruszamy sie nie wiecej niz 150km dziennie. Lubimy zwiedzanie na rowerach ale tez pozne wstawanie i wieczorne pogaduchy przy winie:-)
Roberto - 2015-01-20, 09:18
My na 2015 zaplanowaliśmy całe wschodnie i południowe wybrzeże Hiszpanii oraz kawałek południowej Portugalii, czyli trasa od Barcelony przez Kartaginę, Gibraltar do Lizbony (w drodze powrotnej chwila w Paryżu).
Termin 10-11 lipca - 8-9 sierpnia.
Może ktoś się wybiera w tym terminie w tamte strony ?
poptek - 2015-01-20, 09:38
techserwis, wybieram się w tamtą stronę mniej więcej od 3-4 lipca. Może gdzieś się zobaczymy po drodze. Jedziemy z dzieciakami więc w tamtą stronę chcemy zaliczyć Europapark w Niemczech, potem przystanek w okolicach Bordo, Saint-Emilon, dojazd północną Hiszpanią, Portugalia z "góry na dół" ze zwiedzaniem paru miejsc i plażowaniem nad Atlantykiem, Gibraltar i potem powrót do domu koło 5-8 sierpienia. Może uda się z powrotem zahaczyć o Legoland w Niemczech?
Kolunio - 2015-03-01, 20:56
Planujemy wyjazd do Hiszpanii na przełomie sierpnia i września, czyli od 28.08 do 13.09. Zaplanowaliśmy zwiedzić wschodnie i południowe wybrzeże. Chętni na taki wyjazd we wskazanym terminie mile widziani.
Wiesiek
TURTL - 2015-04-14, 05:51
Planujemy zwiedzanie północnej Francji tj. Normandia i Bretania. Wyjazd 20 czerwca a powrót około 12 lipca. Trasa jaką wybraliśmy (w zarysie) to:
Zgorzelec, Dortmund, Lille, Dunkierka, Calais, Dieppe, Hawr, Saint-Malo, Saint-Brieuc, Brest, Quimper, Nantes, Orlean, Nancy, Karlsruhe, Norymberga, Pilzno, Praga i Bogatynia lub z Norymbergi na Drezno i Zgorzelec.
Zamierzamy oprzeć nasze zwiedzanie na projekcie France Passion ...
Naltan - 2015-05-14, 15:10
Od 29-05-2015 do 07-06-2015 wybieramy się zwiedzać Rzym . Po drodze plaże przed Wenecją , Rimini - baza do zwiedzania Rzymu w Osti . Kto ma ochotę dołączyć to zapraszamy , drogę i Rzym mam obcykane
andrzejbozena - 2015-05-14, 16:15
No tak wszyscy...... to my też Jednak druga połowa lipca i moje ukochane Mazury!! Planów brak czyli jak zawsze gdzie nas poniesie. Kto ma ochtę to zapraszamy.
marian.marian - 2015-05-14, 21:03
A my jeśli nic nie stanie na przeszkodzie tradycyjnie nad nasz Bałtyk: ostatni tydzień lipca stacjonujemy w Karwii na sprawdzonym, spokojnym campingu
andi at - 2015-05-15, 05:53
| Roberto napisał/a: | My na 2015 zaplanowaliśmy całe wschodnie i południowe wybrzeże Hiszpanii oraz kawałek południowej Portugalii, czyli trasa od Barcelony przez Kartaginę, Gibraltar do Lizbony (w drodze powrotnej chwila w Paryżu).
Może ktoś się wybiera w tym terminie w tamte strony ? |
Co tak skaczesz z terminem . Planowałem już jechać z tobą ,ale zmieniłeś termin
Decyzja zapadła już na tez 10, ale kierunek wysokie Alpy. 3 tygodnie (Szwajcaria-Francja-Włochy )
Roberto - 2015-05-15, 09:30
| andi at napisał/a: | | Roberto napisał/a: | My na 2015 zaplanowaliśmy całe wschodnie i południowe wybrzeże Hiszpanii oraz kawałek południowej Portugalii, czyli trasa od Barcelony przez Kartaginę, Gibraltar do Lizbony (w drodze powrotnej chwila w Paryżu).
Może ktoś się wybiera w tym terminie w tamte strony ? |
Co tak skaczesz z terminem . Planowałem już jechać z tobą ,ale zmieniłeś termin
Decyzja zapadła już na tez 10, ale kierunek wysokie Alpy. 3 tygodnie (Szwajcaria-Francja-Włochy ) |
Cały czas czekałem aż to potwierdzisz !!!
A skoro ani ty, ani nikt z pozostałych którzy pisali na PW konkretnie się nie zadeklarował w kwestii wspólnego wyjazdu, to kiedy przesunęli żonce w firmie urlop o tydzień ona specjalnie nie protestowała...
Dodatkowo, jak się okazało w/g kalendarza F1, 19.07 jest GP na Hockenheim. Skoro nasza trasa przebiega w pobliżu chętnie tam zawitam na kilka godzin
andi at - 2015-05-15, 14:00
Szkoda ze tak wyszło,ale Zosia dostała tylko 3 tygodnie urlopu. Za 1,5 roku jesteśmy do dyspozycji - EMERYTURKA
jarek73 - 2015-05-15, 14:18
my jedziemy 12 czerwca na max 3 tygodnie do Hiszpanii ( 2+3 dzieci ) zastanawiam się tylko czy nie za daleko na 3 tyg. może jeszcze na Chorwcje zmienie
andi at - 2015-05-15, 16:18
| jarek73 napisał/a: | | my jedziemy 12 czerwca na max 3 tygodnie do Hiszpanii ( 2+3 dzieci ) zastanawiam się tylko czy nie za daleko na 3 tyg. może jeszcze na Chorwcje zmienie |
Na wyspę Rab-daleko jest płytko i piasek
slawwoj - 2015-05-15, 17:39
| jarek73 napisał/a: | | my jedziemy 12 czerwca na max 3 tygodnie do Hiszpanii ( 2+3 dzieci ) zastanawiam się tylko czy nie za daleko na 3 tyg. może jeszcze na Chorwcje zmienie |
Większa połowa urlopu za kółkiem. Nie warto.
Mówię z autopsji. W zeszłym roku urlop 14 dniowy - zrealizowany cel Elba (2000 km w jedną stronę) - większość czasu w szoferce. W tym roku polskie morze w sierpniu i Dolny Sląsk.
Moja 6latka powiedziała żeby zawieść ją tam gdzie ona będzie mogła zrozumieć co dzieci mówią.
krzysieks - 2015-05-15, 18:05
Sławek bo od Ciebie wszędzie daleko. Szybciej dojedziesz na Krym niż do Włoch..
SlawekEwa - 2015-05-16, 06:31
| Roberto napisał/a: | | Dodatkowo, jak się okazało w/g kalendarza F1, 19.07 jest GP na Hockenheim. |
W tym roku nie ma GP Niemiec http://www.sportowefakty.pl/formula-1/kalendarz
Roberto - 2015-05-16, 16:10
A tak się cieszyłem...
Sprawdziłem kilka stronek o F1 i na jednych jest a na innych nie...
Niestety na oficjalnej też nie ma
Mimo wszystko dzięki za info ale bym się zdziwił na miejscu
pwojtas - 2015-06-20, 22:01
A może ktoś wybiera się do Francji w pierwszych tygodniach sierpnia? Generalnie kierunek południowy No i France Passion
pagand - 2015-06-23, 11:33
A będzie ktoś w pierwszym tygodniu lipca w Bieszczadach? Jadę do Wetliny, Ustrzyki Górne, a wracając Polańsczyk lub Solina...
Rodzinka - 2015-06-23, 12:32
| jarek73 napisał/a: | | my jedziemy 12 czerwca na max 3 tygodnie do Hiszpanii ( 2+3 dzieci ) zastanawiam się tylko czy nie za daleko na 3 tyg. może jeszcze na Chorwacje zmienie |
My jedziemy właśnie do Chorwacji na 2,5 tygodnia , też z trójką dzieci Pierwszy raz tak daleko. W ogóle to dopiero drugie wakacje kamperkiem. W zeszłym roku byliśmy w Czechach
futro2606 - 2015-06-23, 13:30
Andrzej my uderzamy na południe jak zawsze w tym czasie ale w okolice Albanii .
poptek - 2015-06-23, 13:49
| Rodzinka napisał/a: | | jarek73 napisał/a: | | my jedziemy 12 czerwca na max 3 tygodnie do Hiszpanii ( 2+3 dzieci ) zastanawiam się tylko czy nie za daleko na 3 tyg. może jeszcze na Chorwacje zmienie |
My jedziemy właśnie do Chorwacji na 2,5 tygodnia , też z trójką dzieci Pierwszy raz tak daleko. W ogóle to dopiero drugie wakacje kamperkiem. W zeszłym roku byliśmy w Czechach |
Kiedy ruszajcie w podróż? My startujemy 5.7. I tez w 2 + 3.
Tylko że Wy macie ciut dalej.
W razie czego to piszcie na priva.
futro2606 - 2015-06-24, 12:52
Poptek słyszałem ,że jedziecie z nami i nie tylko?
poptek - 2015-06-24, 12:57
Dokładnie, jadę osobno ale z Wami.
Do zobaczenia koło 8.7.15.
Już nie mogę się doczekać.
|
|