Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Prawo i przepisy - jak nas widzą , tak o nas piszą

Bigos - 2013-12-20, 16:33
Temat postu: jak nas widzą , tak o nas piszą
Nie tak dawno jeden z kolegów opisywał , swoje problemy z Via tollem kiedy mu kasowali opłaty za każdą bramkę z powodu dołączenia przyczepki , poniżej zaś zamieszczam link do artykułu
pod tytułem Highway "Robbery in Poland 2013" czyli "Autostradowe złodziejstwo w Polsce 2013"

Autorzy przejechali kamperem niemal cały świat , ale ... kamper ma 7,5 tony

http://www.magbaztravels.com/content/view/1460/30/

CORONAVIRUS - 2013-12-20, 16:59

Nie chcę za bardzo bronić naszych ale jak my jedziemy w inne strony świata to dowiadujemy się gdzie co i ja wygląda ... oni najwyraźniej się nie dowiedzieli . Chcieli unikać płatnych autostrad dlatego wybrali drogi alternatywne do czego mieli prawo . Żyjemy w czasach internetu w kieszeni , komórce ... sprawa z 2013 roku ... cos szanowni goście swoje gapiostwo tłumacza zachłannością i tylko to biorą pod uwagę . Jeśli my Polacy musimy płacić i płakać to nasi goście , turyści , też ... a przelicznik dla obcokrajowca i jego dochodów nie jest w PL taki straszny .

I ta ich bariera językowa ... trzeba było się uczyć polskiego :-P

jarko_66 - 2013-12-20, 17:38

koledzy punkt widzenia myślę że zeleży od miejsca siedzenia.Jak by nas złapali, też nie było by zmiłuj .Obaj widzieliście moje auto masa całkowita 3 tony.i mało miejsca w środku.Myślałem nad zakupem niewiadówki o wadze całkowitej do 500kg .Wywalić z niej wszystko zamontować tylko stół i kanapy do siedzenia. Taka niby sala bankietowa na zloty a przy okazji jest gdzie rowery wrzucić. Wiem że masa nie przekroczy 3,5 t , ale czy krokodyle dadzą mi spokój? czy znając życie trzeba się będzie z tego tłumaczyć.? A z tą barierą językową , Adam masz rację.
MAWI - 2013-12-20, 19:41

Dobrze ,że te Angole do Wawy nie dojechali.Wtedy by im zęba wyrwali.Pewnie kara byłaby X10 ,albo X20. :shock:
Johny_Walker - 2013-12-20, 20:40

Tak się składa, że na brytyjskim forum opisałem wczoraj sytuacje z via toll w Polsce w wątku opisującym sytuację, gdzie dostali "tylko" 3000 zł kary.
http://www.motorhomefacts...orderasc-0.html

Bigos - 2013-12-20, 22:06

absurdem jest płącenie za sumę przejechanych bramek viatoll , gdzieś już na ten temat pisano, że to trzeba zmienić.
MAWI - 2013-12-20, 22:44

Bigos napisał/a:
to trzeba zmienić.

Szkoda ,że to nie koncert życzeń. :spoko

jarko_66 - 2013-12-21, 11:37

Wiele jest w Polsce absurdów i co my maluczcy możemy zrobić . przed wyborami każdy obiecuje. a po wyborach jakoś szybko zapomina. Myślę że i Angole mają swoje absurdy, i niedostosowanie się do nich grozi konsekwencjami. W całym tym zamieszaniu jedno jest dobre ,wszyscy są traktowani jednakowo, a nie jak kiedyś PAN Angol wyciągnął kilka funtów i z uśmiechem na gębie odjeżdżał , demonstrując swoją wyższość . Niestety spotkałem się z tym i w głębi duszy bolało.