|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
OldCamper Jarymi'ego - Ford Transit MK II Camping 1980 r silnik 2,0 benzyna/LPG
jarymi - 2008-01-17, 16:09 Temat postu: Ford Transit MK II Camping 1980 r silnik 2,0 benzyna/LPG Witam serdecznie wszystkich rozmiłowanych lub przymuszonych do reanimacji OldCamperów. Nie dyskutując z niektórymi opiniami twierdzę stanowczo, że takie "starocie" mają duszę.
Samochód zakupiłem w połowie sierpnia 2007 roku po prawie 3 miesięcznych negocjacjach
Ponieważ wynegocjowana cena była bardzo niska, a sprzedający dostarczł ( dojechał) mi samochód na Mazury ciągnąc przy okazji 2 tonowy jacht, uznałem że chyba coś się da z niego zrobić.
Zaraz po zakupie zrobiłem ok 1000 km i muszę powiedzieć, że na szosach spotykałem się wyłącznie z dużym zainteresowaniem, a mijające mnie campery bardzo serdecznie mnie pozdrawiały. a i na campingach gdzie się zatrzymywaliśmy nasz " wielbłądek" wzbudzał szczere zainteresowanie.
antwad - 2008-01-17, 17:21
jarymi napisał/a: | Nie dyskutując z niektórymi opiniami twierdzę stanowczo, że takie "starocie" mają duszę. |
Ooo tak!! Nasz pierwszy kamper był również z 1980 roku. Był to VW T3 Westfalia, tzw kanciak. No i miał w sobie właśnie to "coś".
jacek l - 2008-01-18, 03:51
Piękny jest, ma w sobie coś z mojej nieodżałowanej Granady :cry:
Jacek.
wmaker - 2008-01-18, 12:07
Wyobraziłem go sobie odpicowanego jak OldCamp DARKA i to byłby fajny widok, czy masz już zamysł przyszłego wizerunku (kolor itp) ?
jarymi - 2008-01-18, 14:13
Mam wizję Kolor biały wpadający w lekki popiel - i jakiś wzór na bokach ( może jakieś fale albo bałwany ) . Na przodzie moje logo firmowe - ale to narazie wizja.
Mało nas narazie a napewno więcej OldCamperów jest na forum- np. BALBINA ze swoim starym Fiatem
Tadeusz - 2008-01-18, 14:56
Jarymi. Musimy nasze campery przyozdobić w podobne lub jednakowe elementy zdobnicze o charakterze wodniackim. Twoje logo nadaje się idealnie! :-D
jarymi - 2008-01-18, 15:17
Tadeusz napisał/a: | Twoje logo nadaje się idealnie! |
a może ogłosimy konkurs na logo dla WaterCamperTeam
Dla zwycięzcy, którego logo zostanie zaakceptowane funduję nagrodę w postaci całodniowej wycieczki dla zwycięzcy z rodziną, lub "osobą towarzyszącą" po Jeziorach mazurskich.
Ale piwo ( butelkowe, a nie e-piwo ) dla skipera zapewnia Zwycięzca
Tadeusz - 2008-01-18, 15:44
jarymi napisał/a: | może ogłosimy konkurs na logo dla WaterCamperTeam
Dla zwycięzcy, którego logo zostanie zaakceptowane funduję nagrodę w postaci całodniowej wycieczki dla zwycięzcy z rodziną, lub "osobą towarzyszącą" po Jeziorach mazurskich.
Ale piwo ( butelkowe, a nie e-piwo ) dla skipera zapewnia Zwycięzca |
Oczywiście! Natychmiast ogłaszamy taki konkurs. Przyłączam się do nagrodzenia zwycięzcy. Popłyniemy w dwa jachty! :-D
jarymi - 2008-01-18, 15:47
noooooooo !!!
Jak dwie nagrody to logo musi być trójwymiarowe - jak myślisz??
Tadeusz - 2008-01-18, 15:52
jarymi napisał/a: | Jak dwie nagrody to logo musi być trójwymiarowe - jak myślisz?? |
Myślę, że wystarczy 3 x wiecej piwa. Nie wirtualnego!!! :-D
wmaker - 2008-01-21, 08:03
jarymi napisał/a: | Na przodzie moje logo firmowe - ale to narazie wizja. |
Też chciałbym umieścić z przodu jakiś rozpoznawczy znak, może taki jak Tatkog wtedy z kilometra widać i można zrobić pauzę na drodze z campertemem
jarymi - 2008-01-21, 11:05
wmaker napisał/a: | Też chciałbym umieścić z przodu jakiś rozpoznawczy znak, |
Na WaterCamperTeam ogłoszony jest konkurs na nowe logo WCT-może takie logo umieszczę
|
|