|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Zawiasy.
forhend - 2014-01-07, 21:05 Temat postu: Zawiasy. Witam kolegów,mam pytanie ,może ma ktos jakis pomysł lub sam u siebie zrobił(zaadoptował)na zawiasy do kanapyz której w prosty sposób można byłoby opuscic oparcie i byloby na równym poziomie z siedziskiem?
Znalazłem takowe,ale niestety nie moge doprosic sie od forumowicza fotek ,wiec stad moje pytanie.
Z góry dziekuje za pomoc.
IAAN - 2014-01-07, 23:25
kiedyś był wystawiany na alledrogo chyba citroen bus co miał coś takiego
dwie środkowe fotki
a ja w swoim mam tak jak na zewnętrznych dwóch fotkach u mnie to jeszcze nie jest dopracowane do końca a już dwa sezony używam w tym postaram się poszeżyć o jakieś 40 cm teraz mam w najszerszym miejscu jakies 120 cm będzie 160 cm i długośc ok 190 cm
jednak nie mogę dojśc dlaczego elektryczne fotele nie mają możliwości opuszczenia siedliska wtyczka ma ok 12 kabli i jeszcze jej nie rozgryzłem fotele z lexusa wszystko chodzi jednak nie góra dół
Andrzej 73 - 2014-01-07, 23:47
forhend napisał/a: | może ma ktos jakis pomysł lub sam u siebie zrobił(zaadoptował)na zawiasy do kanapyz której w prosty sposób można byłoby opuscic oparcie i byloby na równym poziomie z siedziskiem? |
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi zawiasami?
Potrzebujesz mechanizm rozkładania czy typowy zawias? To jest zasadnicza różnica.
Mechanizm od zawiasa różni się tym , zę blokuje się w pewnym momencie lub posiada możliwosć kilku pozycji rozkładania , a jak domyslasz się zawias jak to zawias. Jego ramie wykonuje 180-270 stopni obrotu i to wszystko.
forhend - 2014-01-08, 08:53
chodzi mi o taki mechanizm(zawias)który pozwalałby w dzien podtrzymywac oparcie siedziska zeby służyło do jazdy jak zwykły fotel,a w nocy pozwalał na łatwe go opuszczenie do poziomu siedziska,podobnie jak w zwykłych wersalkach
Andrzej 73 - 2014-01-08, 09:06
forhend napisał/a: | ,podobnie jak w zwykłych wersalkach |
Mechanizm do zwykłych wersalek się tutaj nie sprawdzi ponieważ jego ramiona wystają ku górze , a co za tym idzie potrzebna jest większa wysokość siedziska.
Myślę , że mam taki podnośnik który sprawdzi się w Twoim przypadku. Pozostaje jeszcze kwestia sposobu montażu do stelaża. Napisz do mnie na PW i podaj numer telefonu to oddzwonie.
Andrzej 73 - 2014-01-09, 21:37
Artur , masz jakąś fotkę tego postumentu (skrzyni) do której chcesz zmontować podnośnik?
forhend - 2014-01-09, 22:23
Jeszcze nie mam jej zrobionej,na razie jestem w trakcie robienia izolacji ,ale lubie miec zaplanowane cos do przodu ,stąd moje zapytania w tej dziedzinie.
Generalnie chyba będzie z kątownika dwójki w prostokącie jakies d 50x sz 140x w 35,ścianki ze sklejki.
bebe - 2014-01-13, 16:31
no czekam na efekty, bo jestem ciekaw jak to wyjdzie
Andrzej 73 - 2014-01-13, 19:15
bebe napisał/a: | no czekam na efekty, bo jestem ciekaw jak to wyjdzie |
Wyjdzie tak jak się zakłada.
|
|