Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Czy ktoś zna tego kampera

Argo - 2014-01-30, 11:58
Temat postu: Czy ktoś zna tego kampera
lekarz zweryfikował moje plany zagranicznych wojaży (sierpniowy udar mózgu). Dlatego postanowiłem kupić autko w granicach 60 tys. zł. do poruszania się po kraju. Co sądzicie o tym kamperze.
http://otomoto.pl/fiat-fi...r-T4121565.html

ferguson - 2014-01-30, 14:10

Co można sądzić :roll: Mi by odpowiadał 8-) , ale sałaty za mało. ;)
Lalamido - 2014-01-30, 14:13

Kamper był wystawiony do sprzedaży przed rokiem. Zanim zakupiłem swój wózek też się nim interesowałem. Z tego co pamiętam właściciel poinformował mnie podczas rozmowy telefonicznej,że auto miało przygodę polegająca na pożarze lodówki. ( stąd ta blacha zaślepka na bocznej ścianie od strony pasażera. Myślę ,że warto zacząć od rozmowy telefonicznej ze sprzedawcą , uwzględniając pytanie o powyższe. Poza tym autko podobno w bdb stanie ale nie byłem na wizji lokalnej. Pozdrawiam i powodzenia.
frykas1 - 2014-01-30, 15:58

Taki dobry że od dwóch lat go sprzedaje :spoko
Argo - 2014-01-30, 17:42

Dziękuję za opinie, a ile jest wart, bo każda poczwara ma swoją wartość. Z właścicielem rozmawiałem telefonicznie, ale mi nic nie wspomniał o pożarze. Może ktoś wie, kto ma do sprzedania kampera powyżej 6,5m długości i w cenie do 70tys.
slawwoj - 2014-01-30, 17:45

Zimą nie powinno się kupować a sprzedawać. W zmrozonym aucie nie czuć żadnych zapachów. Za to na wiosnę jak samochód odtaje może pojawić się bukiet zapachów i nie zawsze to będzie zapach :kwiatek2 :kwiatek2 :kwiatek2
Argo - 2014-01-30, 18:02

slawwoj napisał/a:
Zimą nie powinno się kupować a sprzedawać. W zmrozonym aucie nie czuć żadnych zapachów. Za to na wiosnę jak samochód odtaje może pojawić się bukiet zapachów i nie zawsze to będzie zapach :kwiatek2 :kwiatek2 :kwiatek2

Cenna uwaga.

JaWa - 2014-01-30, 18:16

Włącz ogrzewanie, będziesz miał "zapachy" również zimą.
To że się lodówka spaliła ma wykluczyć kampera ? Jest przynajmkniej nowa, a wymiana części blachy to znowu nie taki wielki koszt.
Pewnie przebieg oryginalny, a to znaczy, że to prawie nówka nie śmigana.

Socale - 2014-01-30, 20:18

slawwoj napisał/a:
Zimą nie powinno się kupować a sprzedawać.
...

Jedno wyklucza drugie. Chyba że masz na myśli tylko próby sprzedaży bez oczekiwania na klienta:)
Oczywiście naprawa nie powinna dyskwalifikować tego pojazdu. Wszak większość aut osobowych jeżdżących w PL to z drzewa zdjęte bezwypadkowe ulepiane z 3 podobnych dawców. I jeżdżą.
Jeśli sprzedający uczciwie postawi sprawę, to warto go odwiedzić.

SlawekEwa - 2014-01-30, 20:42

Koni z 2.5l jakby coś dużo :shock:
Argo - 2014-01-30, 20:47

A jak widzicie ten
http://otomoto.pl/ford-chausson-T3338113.html

slawwoj - 2014-01-30, 20:52

SlawekEwa napisał/a:
Koni z 2.5l jakby coś dużo :shock:

Bo to konie huculskie. Ich więcej wejdzie :)

Ale takich normalnych mechanicznych to powinno być raczej 116

slawwoj - 2014-01-30, 20:53

AiR napisał/a:
A jak widzicie ten

Odbierz pocztę priv.

wbobowski - 2014-01-30, 20:59

Jak pasują Ci łóżka piętrowe, to ja bym wolał chausson. Podobna cena a 4 lata młodszy. Ale trzeba obejrzeć, porównać wyposażenie itp. itd.
miciurin - 2014-01-30, 23:09

AiR napisał/a:
A jak widzicie ten

Miałem okazję spędzić nockę z właścicielami auta w Ustroniu Morskim w zeszłe wakacje. Co prawda nie oglądałem auta za bardzo ale wydawało się solidne i w dobrym stanie. Zdziwiło mnie jednak, ze okno w alkowie miał zaklejone folią ale nie pamiętam co było powodem, teraz jednak widzę, że z lewej strony nie ma okna w alkowie.
O ile pamiętam to zaraz po kupnie i rejestracji auta z Francji jechali na urlop po Polskim wybrzeżu, bardzo miłe małżeństwo z dwóją dzieci.
Niestety nie mogę znaleźć zdjęć, a szkoda bo na pewno robiłem.

zbyszekwoj - 2014-02-02, 13:48

A co temu Chaussonowi tam wyłazi przy listwach czarnego,tak uszczelniali w fabryce? Ja bym sie skłaniał ku hymerowi. Wypalona dziura jest lepsza niż ściana po wypadku.
eler1 - 2014-02-02, 14:24

zbyszekwoj napisał/a:

A co temu Chaussonowi tam wyłazi przy listwach czarnego,tak uszczelniali w fabryce?
To o niczym nie świadczy poza tym że jest tam uszczelniacz a nie zostało złożone na sucho co czasami miało miejsce w renomowanym markach np.knaus
Andrzej 73 - 2014-02-02, 17:18

zbyszekwoj napisał/a:
A co temu Chaussonowi tam wyłazi przy listwach czarnego,tak uszczelniali w fabryce?

Jak widać jeszcze masz mało wiedzy o budowie kamperów.
To jest normalny objaw. W naszym kamperku przybyło masy uszczelniającej przy listwach po nagrzaniu zabudowy od Włoskiego słoneczka. Troszkę pracy i wszystko można usunąć.
:spoko

silny - 2014-02-02, 19:53

Troche nie podoba mi sie ze wielu forumowiczow wie cos a nie podzieli sie tym na ogolnym forum tylko leci wszystko przez priv.

Jak cos sie wie to sie pisze bo ktos inny moze szukac info i nie znajdzie

Andrzej 73 - 2014-02-02, 20:29

majsterek napisał/a:
Jak cos sie wie to sie pisze bo ktos inny moze szukac info i nie znajdzie

Odpowiedź jest prosta - aby nie być wysmianym przez lepiej wiedzących.
:spoko