| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Chorwacja - Chorwacja czerwiec 2014
fousek - 2014-02-09, 14:47 Temat postu: Chorwacja czerwiec 2014 Wybieramy sie w tym roku z żoną do Chorwacji wyjazd około 20-24 czerwca... jesli mozecie to podrzuccie cemoingi z klasa i ciekawe... celujemy gdzies na wysokości Splitu i poniżej... Co byśmy chcieli... cemping przy miescie z fajnymi knajpkami gdzie mozna raczyc sie dobrą rybką lub innymi darami morza, plaża piasczysta, fajnie jak beda atrakcjie w postaci spływów, raftingu itp pozdrawiam kamil
Duduś - 2014-02-09, 15:37
Jak piaszczyste plaże to nie Chorwacja
Chyba że to cuś koło Omiszu nazywiesz piaskiem
No jest jeszcze Bol
SlawekEwa - 2014-02-09, 16:31
| fousek napisał/a: | | , plaża piasczysta, |
Wyspa Rab- kemping PadowaIII lub San Marino.
fousek - 2014-02-09, 17:52
ad Duduś
Bylismy w Chorwacji dwukrotnie jednak nie kamperem. Rzeczywiscie piasku na brzegach adriatyku nie widziałem ale moze gdzies jest takie miejsce... Bylismy z żona w Breli super turystyczne miasteczko, sklepy, deptak knajpki wszystko blisko. Bylismy tam na kwaterze wiec nie rozgladałem sie za kempingami... zalezy nam na takim własnie miesu tetniacym zyciem..
martini44 - 2014-02-09, 18:20
Potwierdzam wpis SlawekEwa, byłem w San Marino super duża piaszczysta plaża
zbyszekwoj - 2014-02-09, 19:37
A ja byłem w San Marino i żadnej plaży nie widziałem.
Andrzej 73 - 2014-02-09, 19:49
Kamil , zobacz ten kemping. http://www.campsoline.com/
martini44 - 2014-02-09, 19:54
zbyszekwoj, chodziło mi o kemping San Marino na Rabie
koko - 2014-02-11, 12:27
Jedż z nami na Adria Ralyy do Dubrownika zawsze jest ok. 40-50 załóg z Polski przednia zabawa Patrz strony PFCC i Pzmot Travel, służę informacjami
fousek - 2014-02-12, 09:23
ad koko
dzieki za info... własnie wtedy planujemy sie wybrać i bedzie to Adria Ralyy...
koko - 2014-02-12, 09:40
Do zobaczenia, nie przegap terminu zgłoszenia, można przyjechać wcześniej a wyjechać
póżniej po znacznej zniżce
bogdan - 2014-02-12, 19:03
Tak bawili się uczestnicy 14. Adria Rally na wyspie Krk, Kemping Njivice
w Chorwacji, w 2013roku.
koko - 2014-02-12, 19:25
fousek - 2014-02-13, 19:04
Super impreza była...
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2014-02-14, 12:12
| Duduś napisał/a: | | Chyba że to cuś koło Omiszu nazywiesz piaskiem | My nie jesteśmy specjalistami odnośnie Horwacji,ale jadac na Balkany zawsze cos podglądamy.Przepiekna plaza,zatoka piaszczysta Kupari.Jest to plaza nieczynnych hoteli,ale w grudniu mnóstwo ludzi na spacerze i jedna kapiaca.Mozna sobie mieszkac gdzies blisko i rowerwm,lub motorkiem dojedzac.Jadac od góry Horwacji zaraz za Dubrownikiem.Barbara
vitecc - 2014-03-03, 22:21
Nie wiem dlaczego Kolega pisze,że "to coś" koło Omiszu to coś innego niż piaszczysta plaża.Od trzech lat jeździmy na kamping Delfin w Duce(miejscowośc przed Omisiem od strony Splitu)w 3 rodziny i jak dotąd wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni z "tego czegoś"(ja to nazywam piaskiem,bo nim jest!).Kamping bardzo czysty,zacieniony,łazienki,prysznice,toalety,ciepła woda,prąd,możliwość wynajęcia pralki,lodówki zamrażarki no i odległość do plaży wynosi 0 metrów-jak staniesz przy murku to za nim jest plaża!My nawet nie zbieramy z niej na noc leżaków,parasoli i krzeseł a rano nadal tam są! Cena myślę,że O.K-camper,4 osoby prąd i całe zaplecze przez 2 lata płaciliśmy 37,50 euro za dzień,a w tym roku(a właściwie ubiegłym-tzn w 2013r) potraktowano nas jako stałych klientów i płaciliśmy 32,50 euro i do tego dostaliśmy nasze stałe miejsce-to samo co roku.Żeby być uczciwym muszę powiedzieć,że dla kogoś minusem może być droga obok miejsca postoju,ale w Chorwacji to chyba częsta sytuacja.Moja subiektywna ocena jest bardzo pozytywna,ale każdy ma swoje wymagania.Ktoś może się zachwycać tym,co dla innego jest mankamentem.Nam tam PASI!!!
Przyjedźcie,spróbujcie i zdecydujcie!Po to są kampery,żeby w razie rozczarowania jechać dalej!Ja osobiście polecam!
Duduś - 2014-03-04, 09:13
| vitecc napisał/a: | | Nie wiem dlaczego Kolega pisze,że "to coś" koło Omiszu to coś innego niż piaszczysta plaża. |
To jest moje subiektywne zdanie. Niestety nie kojarzy mi się to z piaskiem, a w kontakcie z wodą tworzy błotko. Podobne plaże są w Czarnogórze np. długa plaża w Ulcij.
| vitecc napisał/a: | Nam tam PASI!!!
|
I o to chodzi!
Jeden lubi to inny tamto.
Pozdrawiam
SlawekEwa - 2014-03-04, 18:56
| Duduś napisał/a: | | Podobne plaże są w Czarnogórze np. długa plaża w Ulcij. |
Jak to nie jest piasek to ja stawiam kampera
Duduś - 2014-03-05, 10:25
Po śląsku jast takie stwierdzenie:
" ja mmmmmmmmmm"
co znaczy w wolnym tłumaczeniu "zgadzam się z tobą ale mam inne zdanie"
Jan Wargoś - 2014-03-20, 13:36 Temat postu: Re: Chorwacja czerwiec 2014
| fousek napisał/a: | | Wybieramy sie w tym roku z żoną do Chorwacji wyjazd około 20-24 czerwca... jesli mozecie to podrzuccie cemoingi z klasa i ciekawe... celujemy gdzies na wysokości Splitu i poniżej... Co byśmy chcieli... cemping przy miescie z fajnymi knajpkami gdzie mozna raczyc sie dobrą rybką lub innymi darami morza, plaża piasczysta, fajnie jak beda atrakcjie w postaci spływów, raftingu itp pozdrawiam kamil |
Witaj!
Nie wiem jaką trasą będziesz jechał. Polecam przez góry, omijając
autostrady. Czyli lądujesz w Karlobagu jadąc z Plitwickich jezior przez
przełęcz.Na przełęczy trochę poniżej parking widokowy z widokiem
zapierającym dech w piersiach! :-)
Z Karlobagu udajesz się na wschód nie śpiesznie oczywiście aby nie
przegapić około 20km.Wpisz w Google: AUTO KAMP "ŽALO"
i masz po prawej świetny kemping bardzo kameralny
i czyściutki.Z mini porcikiem..Ostry zjazd w dół!
Prowadzi Pan Józef, nazwiska nie pamiętam.
Stałem 1,5m od morza.
2.dalej Omiś( tam stał syn)chyba nazywa się Duce. do Omisia chodzi
autobus.
Udanej zabawy ido zobaczyska na szlaku wielkiej przygody!
ronin53 - 2014-03-25, 19:11
To ja polecam zjechać na półwysep peljesac i kemping Perna koło Orebic
http://www.vacansoleil.pl...CFU_KtAodRTMA0A
Bardzo dobra baza wypadowa na wyspę Korcula i do miasta o tej samej nazwie.
IMO bardziej godne uwagi aniżeli Dubrownik, piękna w ogóle cała wyspa.
majsterus - 2014-03-25, 19:55
Polecacie San Marino - oczywiście plaża piaszczysta, 300m od brzegu woda po kolana, ciepła, ale bardzo wzburzona, bo to plaża głownie dla rodzin z małymi dziećmi, wtedy to jest najlepsza plaża w Chorwacji.
Ale....kemping położony przy plaży, chyba san marino się nazywa o ile pamiętam, jest niedoziesienia ze względu na cykady, po prostu można oszaleć jest tak głośno, że nie mogłem tam wytrzymać dłużej niż jeden dzień. Kemping znajduje się w lasku z drzewami liściastymi więc może one przyciągają owady. Natomiast z drugiej strony jest kompleks - stołówka sklepy placyk, po którym za dnia dzieci jeżdżą na rowerach, deskorolkach, grają w piłkę - wieczny hałas....
wąskie wjazdy/mostki po poruszaniu się między sektorami, trzeba uważać aby nie uszkodzić kampera.
Ja tam więcej nie pojadę :D
EwaMarek - 2014-06-20, 19:47
witam
tez planuje chorwację
znalazlem kemping polecany przez Polaków
https://www.google.pl/map...2d44.283722!3e0
może znacie inne kempingi dla dzieciaków w przystępnych cenach
max do Splitu
Fux - 2014-06-20, 20:29
Popraw link.
Polecam Kozaricę w Pakostane.
EwaMarek - 2014-06-20, 20:50
Camp Puntica, PUNTICA 1, RAŽANAC, 23248, Ražanac, Chorwacja
http://www.camping-puntica.hr/index.php?jezik=pl
Fux - 2014-06-20, 20:59
Te okolice to raczej bez horyzontów...
Drugi fajny kamp to Zablace koło Sibenika. Cisza, spokuj pod drzewami, taniocha.
Znajomi byli kilkukrotnie; tam ich odwiedzaliśmy.
No i kultowy Solaris obok z pełnym wypasem dla dzieciaków i berem w wodzie dla dorosłych.
|
|