Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Francja - Szukam chętnych na wyprawe do Francji

Mirek Pawlak - 2014-03-04, 14:03
Temat postu: Szukam chętnych na wyprawe do Francji
Witam serdecznie wszystkich - jestem nowym (od roku) kamperowiczem. Rok temu byłem w Chorwacji z rodzinką - było cudownie, w tym roku bardzo chcielibyśmy zwiedzić Francje ( m. inn. Paryć , Taize ) Planowy wyjazd na początku lipca. Może ktoś chciałby się dołączyć - byłoby superrr podróżować w dwa kampery. Póki co pozdrawiam cieplutko wszystkich Mirek ze Słupska
Może jest ktoś z okolic Słupska , kto wypoczywa podróżując kamperem- prosze o kontakt

majmarek - 2014-04-21, 11:18

witam s.
przymierzamy się do Prowancji ale od połowy sierpnia coś na wzór Gośki opisany poniżej.
Francję trzeba rozłożyć na etapy to szmat drogi.
pozdrawiamy
m&a

Socale - 2014-04-21, 12:52
Temat postu: Re: Szukam chętnych na wyprawe do Francji
Mirek Pawlak napisał/a:

... w tym roku bardzo chcielibyśmy zwiedzić Francje ( m. inn. Paryć , Taize ) Planowy wyjazd na początku lipca. Może ktoś chciałby się dołączyć - byłoby superrr podróżować w dwa kampery.
...

Witaj. Wspólny wypad zawsze raźniejszy, nie wykluczam spotkania, tylko...
Nie wiem czym jeździsz.
Mój Peugeot 2,5TD mam nadzieję że dojechałby na księżyc, ale ze spokojną stonowaną prędkością. Zamierzam podróż pokonywać z realną prędkością ciężarówek 86km/h bo nie chcę męczyć mojego poczciwca.
Jeśli masz znacznie szybsze auto to taka para będzie dla Ciebie uciążliwa.
Jakbyś tak uzupełnił profil byłoby fajnie :)

majmarek - 2014-04-21, 13:48

prędkość mi odpowiada żeby czuć zapach lawendy.
amee - 2014-04-22, 17:18

My mamy w planach Lazurowe Wybrzeże, jeszcze nie ustaliliśmy terminu. W zeszłym roku w Chorwacji byliśmy na sam koniec sierpnia i było dobrze, nie wiemy czy w tym roku termin też ten czy raczej początek lipca...No i nasz kamperek tak jak Socale również ze "spokojną stonowaną prędkością" W planie mamy rozłożyć dojazd na dwa dni. Pierwsze 700 km i postój w Legolandzie w DE na cały dzień, na drugi dzień druga część trasy na Lazury.
janette74 - 2014-05-19, 13:18

hejo
Planujemy tez zaliczyc LAZUR ale w drodze powrotnej juz do domu.
Na poczatek CORSE musowo.

amee - 2014-05-20, 09:20

Kiedy wyruszacie, jaka trasa? Jak dotrzecie na Korsykę kamperem?
janette74 - 2014-05-20, 14:31

amee napisał/a:
Kiedy wyruszacie, jaka trasa? Jak dotrzecie na Korsykę kamperem?

Ruszamy na dwa kampery już 8 sierpnia, bo 10.08 o 19,00 z Livorno mamy prom.
Na Korsyce chcemy zatrzymać się na dwóch campingach. Pierwszy gdzieś po stronie wschodniej wyspy, potem musimy przemiescic się na zachód bo ze stolicy mamy 21.08 już powrotny prom do Touron.
Tam do St Tropez i docelowo do Caanes, bo tam ponoc jest boskoooooooooooo
27 sierpnia powrót bo jedziemy jeszcze do Monachium więc tak aby 30.08 być już w domu.

Szczegoły opracowywuje tylko na razie weny brak.

janette74 - 2014-05-20, 14:35

Musze się doczytać jakiej nr drogi na Korsyce uniknąć, bo rok temu na Sardyni jak wjechaliśmy przez przypadek w drogę wąąąąąąską ( miejscowina JERZU) to widok przyznam piękny, trasa zabójcza. Stawaliśmy dwa razy bo hamulce nam zaczęły pachnieć inaczej....hihihihi :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
janette74 - 2014-05-20, 14:42

majmarek napisał/a:
prędkość mi odpowiada żeby czuć zapach lawendy.

oooooo....wowwww. tez lubie tak :ok

majmarek - 2014-05-20, 21:43

kiedy planujecie być w Cannes? czy to dobry pomysł Cors kosztem Provence braknie czasu na Camarque i będziecie żałować!
:shock:

janette74 - 2014-05-21, 14:04

majmarek napisał/a:
kiedy planujecie być w Cannes? czy to dobry pomysł Cors kosztem Provence braknie czasu na Camarque i będziecie żałować!
:shock:

W Caanes planujemy być od 23/24.08
cORSE - MUS ( MARZENIE MOJEGO M)

poss - 2014-06-30, 18:27

Hejka
04-20 lipca planujemy zrobić trasę na około Francji (Benelux, Paryż, zamki Loary, Lazurowe Wybrzeże, Alpy) - jedziemy zestawem osobówka + cepka, ale nastawiamy się na turystykę objazdową, nie stacjonarną. 2+2 (5 lat, 7lat)
Może ktoś w tym terminie ma podobne plany? Jak coś to... poss123/małpka/wp.pl
pozdr
poss

Camp77 - 2014-08-31, 21:55

Jestem ciekaw, czy wyprawa Wam się udała.
Może trochę informacji z podróży?