Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Francja - Lazurowe Wybrzeże

jarbuk - 2014-03-09, 17:03
Temat postu: Lazurowe Wybrzeże
Witam
Mam pytanko, czy był ktoś na Kampingu Les Tournels na Lazurowym Wybrzeżu?
Niedaleko Saint Tropez

buba - 2014-05-18, 21:02

my bylismy!!! jest super, spacerkiem przez winnice prosto na plaze :)
MAWI - 2014-05-18, 21:45

Jak daleko?
Rawic - 2014-05-19, 06:15

wydaje się odległy od morza, tam jest tak, jak kemping ma ładny basen to na pewno jest daleko do morza, kempingi na plaży nie potrzebują basenów bo woda ciepła i kryształowa. Proponuję Camping de la Plage w Grimaud z widokiem na St.Tropez :spoko
janette74 - 2014-05-19, 13:12

Rawic napisał/a:
wydaje się odległy od morza, tam jest tak, jak kemping ma ładny basen to na pewno jest daleko do morza, kempingi na plaży nie potrzebują basenów bo woda ciepła i kryształowa. Proponuję Camping de la Plage w Grimaud z widokiem na St.Tropez :spoko

Witaj
Tak weszlam na ten link i super sprawa z tym rozlożeniem sie na plazy....fiu fiu.
Plaza, słońce do tego zimne......hmmmm czego chciec więcej.
:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Rawic - 2014-05-19, 20:27

janette74 napisał/a:
Witaj

Tak weszlam na ten link i super sprawa z tym rozlożeniem sie na plazy....fiu fiu.

Plaza, słońce do tego zimne......
dobre wino z miejscowych winnic tańsze od wody mineralnej, nieopodal przystanek tramwaju wodnego do portu śmiesznych policjantów
gregu - 2014-05-19, 20:54

jesli poza francuskim sezonem to polecam to:
http://www.locasoleil.net
bylismy tam w czerwcu, dawno, z 10 lat temu, ale bylo fajnie bo blisko wody.

janette74 - 2014-05-20, 07:48

wybieramy się w sierpniu( czyli będzie się działo) i docelowo do Caanes ale St. Tropez chcemy zobaczyć

Dziekuje bardzo za cenną każdą wskazówkę :-P

gregu - 2014-05-20, 07:53

w sierpniu musisz chyba rezerwowac.. tam jest masakra w sierpniu.
sprawdzil bym to dokladnie.. w kazdym razie na tych sztucznych plazach miejsca nie znajdziesz na koc w sierpniu.
ja bym celowal w prowansje z wyskokami nad morze. zajzyjcie do nicei, jest kilka urokliwych miejsc.

janette74 - 2014-05-20, 08:00

Właśnie tak sadze ze tak zrobie, tylko właśnie kwestia wybrania czegoś fajnego.
jedziemy z 3 latkiem więc musi się wyszaleć. Pitu Pitu nas nie interesuje, więc musze nurkować w oferty campingów :lol: :lol: :lol:

janette74 - 2014-05-20, 08:09

Kampingu Les Tournels na Lazurowym Wybrzeżu - no ten jest świetny.
BUBA a to przy plazy zaraz czy trzeba cos tam pokonac???

Rawic - 2014-05-20, 20:53

gregu napisał/a:
w sierpniu musisz chyba rezerwowac.. tam jest masakra w sierpniu.

sprawdzil bym to dokladnie.. w kazdym razie na tych sztucznych plazach miejsca nie znajdziesz na koc w sierpniu.
nie jest tak źle, ja byłem w lipcu co prawda nie znalazłem miejsca w pierwszym rzędzie od wody pierwszego dnia, ale po kilku zwolniło się i przejechałem kamperem do pierwszego rzędu. Tam są kempingi jeden za drugim i zawsze znajdziesz miejsce bez rezerwacji, najwyżej będziesz 100 m od wody. Ponieważ większość gości siedzi przy kamperach to plaża przybrzeżna jest w zasadzie luźna, nie tyko miejsce na koc ale na boisko siatkówki znajdziesz wolne. Nie rozumię pojęcia sztuczne plaże, te plaże są jak najbardziej naturalne i piękne tak jak i dno morza, stojąc w tej krystalicznej wodzie po szyję widzisz dokładnie swoje stopy i śliczny piasek. :spoko
gregu - 2014-05-21, 08:26

ale to w sierpniu wiekszosc firm we francji/italii ma obowiazkowe 3-4 tygodnie przestoju...
wtedy wlasnie ludzie placa slono za lezak wlasny na plazy.. oczyiwscie mam nadzieje, ze uda sie znalezsc cos wolnego ;) podrzucam by nie bylo zawodu ;)

Rawic - 2014-05-21, 12:18

gregu napisał/a:
ale to w sierpniu wiekszosc firm we francji/italii ma obowiazkowe 3-4 tygodnie przestoju...
ja poczyniłem inne spostrzeżenia, otóż gdy zaczynają się wakacje to większość rodzin włoskich, francuskich wyjeżdża do swoich domków albo na kempingi, kobiety z dziećmi są na stałe na całe wakacje, a tatusie przyjeżdżają na weekendy i urlopy. Czasami gdy oboje rodzice pracują dzieci są z dziadkami a rodzice przyjeżdżają na weekendy i urlopy. Także atrakcyjne miejsca są zajęte przez całe kanikuły, co nie znaczy że brakuje miejsc dla nas, kempingów przybywa a kryzys gospodarczy powoduje, że ludzie skracają urlopy lub całkiem z nich rezygnują. :spoko
janette74 - 2014-05-21, 13:50

jeju ale fociaki superasne.
Nie no chyba ten camping zaliczymy.