| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - A odwiedził ktoś z Was wyspę na jeziorze Siecino?
asia11 - 2008-01-27, 11:16
A odwiedził ktoś z Was wyspę na jeziorze Siecino? Tam też jest superrrrrr.
Prawie wszystkie weekendy tam spędzałam ale jeszcze z przyczepą.
MirekM - 2008-01-27, 11:39
| asia11 napisał/a: | A odwiedził ktoś z Was wyspę na jeziorze Siecino? Tam też jest superrrrrr.
Prawie wszystkie weekendy tam spędzałam ale jeszcze z przyczepą. |
A co tam jest. Jakiś kamping? Więcej szczegółów, ale najlepiej załóż wątek w Regionie Szczecińskim, bo to na wyjazdy weekendowe. Tutaj jest o Pajęcznie. Janusz zrobi się zazdrosny i nas stąd wywali.
Romek - 2008-01-27, 12:56
| MirekM napisał/a: | | asia11 napisał/a: | A odwiedził ktoś z Was wyspę na jeziorze Siecino? Tam też jest superrrrrr.
Prawie wszystkie weekendy tam spędzałam ale jeszcze z przyczepą. |
A co tam jest. Jakiś kamping? |
Chcesz i masz ....a swoją drogą wywali nas ........
Pal maszynę jedziemy to tylko ok.110 km od Szczecina ?
Dziekuję Asiu ...
janusz - 2008-01-27, 13:38
Wydzieliłem z tematu "gdzie jest Pajeczno" bo ni jak tam nie pasowało.
MirekM - 2008-01-27, 14:02
| janusz napisał/a: | | Wydzieliłem z tematu "gdzie jest Pajeczno" bo ni jak tam nie pasowało. |
No i na moje wyszło. Wywalił nas ze swojego podwórka. Ale jeszcze przyjdzie w łachę na nasze. A wtedy nie starczy w monopolowym towaru, żeby odkupić winy.
Jerzy - 2008-01-28, 15:32
| janusz napisał/a: | | Wydzieliłem z tematu... |
...Romek na pewno będzie zadowolony - satysfakcję da mu też świadomość, że w tym miejscu z jego logistycznego talentu skorzysta więcej osób.
Romek - 2008-01-29, 16:26 Temat postu: A odwiedził ktoś z Was wyspę na jeziorze Sięcino ? Asiu.... ...... jest to piękne miejsce ..."brylancik"
W uzupełnieniu ....
Cieszyno– wieś położona przy pd. - wsch. brzegu jeziora Siecino. Znajduje się tu kościół ryglowy p.w. Matki Boskiej Częstochowskiej z XVIIIw., z drewniana wieżą przykrytą blaszanym piramidalnym dachem, w salowym wnętrzu, o belkowym stropie, drewniany chór wspierają 4 słupy, w tym dwa środkowe ozdobnie kręcone. Nad jeziorem położony jest pałac neorenesansowy z XIX w. wraz z zabytkowym parkiem, w którym rośnie wiele unikatowych drzew. Obecnie w pałacu znajduje się Ośrodek Kolonijno – Wczasowy. Przez Cieszyno przebiega trasa rowerowa Złocieniec – Połczyn Zdrój, niebieski szlak rowerowy oraz zielony szlak pieszy.
Kemping "ISLAND CAMP"
Cieszyno 40, 78-520 Złocieniec
tel. +48 94 36 71 795
Centrum Nurkowe "SHARK"
www.sharkdive.com.pl
„ISLAND CAMP”
Ośrodek „Island Camp” położony jest na malowniczej wyspie „Ostrów” w południowej części Jeziora Siecino, połączonej z lądem za pomocą wąskiej grobli. Wyspa pnie się wysoko, bo aż 27 m ponad poziom lustra wody a jej charakterystyczną cechą jest drzewostan składający się w przeważającej części z dorodnych buków.
Na terenie Ośrodka „Island Camp” znajduje się pole namiotowe z przyłączami energii elektrycznej, domki kempingowe i pokoje z pełnym węzłem sanitarnym, kawiarnia, bilard, tenis stołowy, wędzarnia ryb, sprzęt wodny, bezpieczne strzeżone kąpielisko oraz Restauracja na 150 miejsc serwująca obfite domowe jedzonko. No i oczywiście jest Baza Nurkowa C.N. „SHARK”.
Romek - 2008-01-29, 16:29 Temat postu: A odwiedził ktoś z Was wyspę na jeziorze Sięcino ? Asiu.... ...... jest to piękne miejsce ..."brylancik"
W uzupełnieniu ....
Ośrodek Wczasowy „DRAWA”Cieszyno 37, 78 – 520 Złocieniec
tel. +48 94 36 71 741
Link : http://www.osrodekdrawa.pl/index.html
Romek - 2008-01-29, 16:31 Temat postu: A odwiedził ktoś z Was wyspę na jeziorze Sięcino ? Asiu.... ...... jest to piękne miejsce ..."brylancik"
W uzupełnieniu ....
Ośrodek Wypoczynkowy „EKOLAND”Cieszyno 42, 78 – 520 Złocieniec
tel. +48 94 36 72 039
e-mail: ekoland.biuro@wp.pl
www.ekoland.az.pl
Romek - 2008-01-29, 16:34 Temat postu: A odwiedził ktoś z Was wyspę na jeziorze Sięcino ? Asiu.... ...... jest to piękne miejsce ..."brylancik"
W uzupełnieniu ....
Cieszyno 41, 78 – 520 Złocieniec
tel. +48 94 36 71 784 , 695 921 727
e-mail: osrodek@ekoeden.pl
Ośrodek Wypoczynkowy EKOEDEN sp. z o.o.,
www.ekoeden.pl
Romek - 2008-01-29, 16:37
| Jerzy napisał/a: | | janusz napisał/a: | | Wydzieliłem z tematu... |
...Romek na pewno będzie zadowolony - satysfakcję da mu też świadomość, że w tym miejscu z jego logistycznego talentu skorzysta więcej osób. |
MirekM - 2008-01-29, 16:59
janusz,
Ty już rozglądaj się za większym serwerem, bo ten szybko zapcha się od ogromu turystycznych propozycji Romka na spędzanie czasu w Regionie Szczecińskim. Po pierwsze Romek jest bezdenną studnią wiedzy o regionie, a po drugie nasz region jest bezkresną kopalnią odkrywkową cudownych miejsc wypoczynku i rekreacji.
Tak więc Janusz, wywołałeś wilka z lasu. Teraz trudno będzie Romka zatrzymać.
janusz - 2008-01-29, 17:53
Informacje tak szczegółowe, że pewnie NASA odda nam swoje serwery i będzie korzystała jak ze swojej bazy danych. Szkoda że tak mało mamy takich Romków.
Romek - 2008-01-30, 18:01
Asiu.... ...... jest to piękne miejsce ..."brylancik"
W uzupełnieniu ....
Link: ftp://wpbe.home.pl/Jezioro_Siecino.pdf
asia11 - 2008-01-30, 21:42
Pewnie że miejsce jest cudowne.
Rybki także są.......
Już niedługo znów tam bedę :-D
Aż mnie skręca żeby już jechać.
asia11 - 2008-01-30, 22:11 Temat postu: http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=1837 Ja też mam kilka fotek................
asia11 - 2008-01-30, 22:13
Nastepne bedą fotki mojego ,,kampusia,,
jacek l - 2008-01-31, 02:46
Ale i tak najlepszy jest mój ukochany Czaplinek.
Jacek.
asia11 - 2008-02-12, 18:49
A to Siecino z lotu ptaka..........
asia11 - 2008-02-12, 18:51
A do Czaplinka to też jest ok.Pozdrawiam
baja02 - 2008-02-14, 20:41
Czaplinek naprawdę jest bardzo ładny, taka jest też okolica. Tu wszyscy będą zaspokojeni począwszy od żeglarzy, grzybiarzk, kajakowców, rowerzystów, lubiących wędrować śladami historii. Przepiękne są spływy Drawą z Czaplinka lub Kluczewa, Złocieniec, Drawsko, Jez. Lubie - dalej okresowo może być szlak zamknięty z uwagi na stzelania na poligonie, ale tam jest kilka bardzo malowniczych jezior: Wlk. Dębno, Zły Łęg, Mielno i Prostynia, dalej Drawno z bazą noclegową i dalej przez Drawieński Park Narodowy do Noteci.
A jeszcze "o rzut kamieniem" jest Stare Drawsko, Słynna dawna baza wojsk radzieckich - Borne Sulinowo, Połczyn Zdrój i wiele, wieleinnych miejsc godnych zwiedzenia.
kazbar - 2008-05-10, 22:04
Siecino....?
Kiedyś, dawno, bardzo dawno temu w przedpotopowych harcerskich czasach biwakowaliśmy wspólnie z bracią różnych chorągwi nad samym brzegiem jeziora Siecino. Pamietam że prowadziła do tego miejsca długa, piaszczysta droga przez las.
Kilka lat temu będąc kamperem na włóczędze po Polsce postanowiliśmy odnależć tą drogę i kapliczkę, przy której trzeba skręcić i....ni cholery!
Niby okolica ta sama, niby droga też a i kapliczka też jakaś taka znajoma ale...chyba to nie ta droga i nie ten brzeg jeziora....
Stadnina koni i gospodarstwo agroturystyczne, pomost wgłąb jeziora, płatne miejsca kempingowe z możliwościa podłączenia do prądu...
Niby to tutaj, niby te same drzewa i krzewy, niby ta sama tafla jeziora a jednak- chyba nie...!
"Ech Siecino
Jakie cudne
Gdzie jest drugi
Taki kraj?"
No gdzie????
Może już go nie ma?
baja02 - 2008-05-11, 16:53
A jest takie jezioro - Siecino. Racja bardzo piękne i jedno z najczyściejszych. Miałem okazję przed kilku laty opłynąć je kajakiem i objechać rowerem bardzo ładną trasą znakowaną - szlak niebieski, ok. 40 km. Co do wysp to obecnie jest jedna - Kępa. Dawna wyspa Ostrów została bowiem połączona z lądem groblą. Nad brzegami jest zdje się kemping i pole biwakowe, bywają płetwonurkowie. Prawdopodobnie jezioro ma być objęte strefą ciszy, a na wyspie ma powstać rezerwat ptaków. Pozdrawiam.
terenowiec - 2010-08-09, 23:19
Odgrzewam temat. Nad Siecinem byłem około 10 - 15 razy. Niestety, ostatni raz z 7 lat temu. Czy orientujecie się jak wygląda tam baza kempingowa? Czy polecilibyście jakiś ośrodek z atrakcjami dla dzieci oraz z możliwością stołowania się gdzieś w pobliżu? Prawdopodobnie jutro wieczorem tam ruszymy wraz z kolegą. Później być może zaczepimy o coś gdzieś w okolicy.
baja02 - 2010-08-15, 10:01
Niestety, dawno tam nie byłem i nie wiem czy jest jakaś baza turystyczna. Jak zobaczysz to napisz. Pozdrawiam.
tolo61 - 2010-08-17, 11:56
Witam
Byłem nad Siecinem w zeszłym roku.
W miejscach opisanych przez Romka.
Niestety nie było tak ładnie jak na jego zdjęciach ,ale też niczego sobie.
Myślę że kemping na wyspie funkcjonuje dalej.
Miałem nawet podjechać w zeszłym tygodniu wracając z Białogardu aby sprawdzić jak wygląda i czy można zrobić małe kameralne spotkanko.
Jednak ostatecznie wybór padł na J.Niesłysz i zrezygnowałem.
Ale też chętnie sie dowiem co i jak
terenowiec - 2010-08-17, 21:29
Od strony południowej przy jeziorze działają 4 kempingi. Byłem na jednym "Gęsia Łączka". Widok fajny ale udogodnień mniej niż na innych. Ceny niskie 40 zł za dobę. Wokół jeziora są też gospodarstwa agroturystyczne, ale nie miałem okazji do nich zajrzeć.
romgol - 2010-08-18, 21:54
Byliśmy w lipcu w ośrodku DRAWA ,czysto,spokojnie ,miło.
Właściciel dba by zbyt nie zatłoczyć ośrodka,ustawiał naszego kamperka
by nie zasłaniał widoków innym wypoczywającym,
W przyszłym roku uruchomiona będzie mała gastronomia,obecnie
korzystający z domków mają wszystko na miejscu ,natomiast
dla potrzebujących udostępnione jest miejsce do gotowania ,zmywania,
toalety,natryski,świetlica(telewizor,pingpong) ,to w ramach opłaty za pobyt.
Odpłatnie wypożyczalnia sprzętu pływającego nieżle wyposażona,
oraz bilard.
10 minut na pieszo ośrodek na wyspie ,kawiarenka,sprzęt pływający.
jednak już nie tak miło i spokojnie ,choć piękny zakątek.
Jest nadzieja że się zmieni bo budują nowe toalety.
Polecam i pozdrawiam, Romek
|
|