Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Włochy - Czy ktoś rozważa wyjazd do na kanonizację Jana Pawła II ?

chris_voyager - 2014-04-02, 00:34
Temat postu: Czy ktoś rozważa wyjazd do na kanonizację Jana Pawła II ?
Chyba aktualnie nie ma lepszego miejsca na forum na takie pytanie ;)

Czy są osoby, które rozważają wyjazd kamperem do Rzymu z planowanym udziałem w uroczystościach kanonizacyjnych Jana Pawła II 27 kwietnia?

Jakoś nie mogłem znaleźć w żadnym miejscu Forum CT nic na ten temat... źle szukałem?

Pozdr.
Krzysztof

cirrustravel - 2014-04-02, 07:04

W innym temacie DI STEFANO wspomniał, że się wybiera... Ja bym bardzo chciał jechać, ale obowiązki nie pozwalają.
Może zbierze się jakaś ekipa z forum CT?

dominicc - 2014-04-02, 10:22

Moi rodzice jadą kamperem. Wyruszają wcześniej żeby jeszcze Włochy pozwiedzać. Będą na pielgrzymce w Częstochowie więc tam możecie ich podpytać o szczegóły albo na forum.
DI STEFANO - 2014-04-02, 15:13

Nie chwaląc się miałem niewątpliwą przyjemność i szczęście być wśród zebranych oczekujących wyników z ostatniego konklawe i bardzo chciałbym uczestniczyć w tak ważnej dla mnie tegorocznej uroczystej mszy.
Wyjazd planujemy w dwa kampery z przyjaciółmi ze Świdnika.
Wyjeżdzamy już za parę dni i objazdówką (tak mam w zwyczaju) pragniemy zwiedzić parę miejsc w kilku krajach niekoniecznie w jak najkrótszej trasie.
Część mojej załogi (ta młodsza)chce pozostać w górach i pojeździć na nartach.
My w tym czasie dojedziemy do Rzymu.
Kolego do zobaczenia na Placu.

chris_voyager - 2014-04-02, 15:41

Czołem Pielgrzymie ;)

Masz może wytypowane jakieś miejsce (camping/parking) w Rzymie na czas uroczystości?
Jeśli by nam się udało wyjechać to może moglibyśmy obozować wspólnie ?
My niestety wyruszymy dopiero w takim terminie by w sobotę być na miejscu (26 kwietnia)

Pozdrawiam
Krzysiek

cirrustravel - 2014-04-02, 17:16

Zdecydowanie będę czekał na Waszą relację i zdjęcia "na żywo".
Cieszę się, że caravaningowcy też będą w Rzymie w tak ważnej chwili.

maga - 2014-04-02, 22:46
Temat postu: Re: Czy ktoś rozważa wyjazd do na kanonizację Jana Pawła II
chris_voyager napisał/a:

...Czy są osoby, które rozważają wyjazd kamperem do Rzymu z planowanym udziałem w uroczystościach kanonizacyjnych Jana Pawła II 27 kwietnia?...

My się wybieramy w dwa a może trzy kampery,byliśmy również na beatyfikacji.
Wówczas zatrzymaliśmy się na kempingu Roma .

Teraz w Rzymie chcemy się zatrzymać na camperparku znanym już tu na forum.

Santa - 2014-04-14, 16:24

Dopiero dziś zauważyłam ten wątek. My również mamy nadzieję być w tym uroczystym dniu na Placu Św. Piotra.
Kamperek będzie na nas czekał na kamperparku na Via Cassilina - tym samym co kilka razy o nim wspominałam w swoich relacjach.

Miło by było spotkać po uroczystości na Placu - kamperteamowe towarzystwo - i pstryknąć wspólną fotkę.
Proponuję spotkanie pod fontanną :szeroki_usmiech

chris_voyager - 2014-04-14, 16:31

Nasze sprawy się jeszcze "krystalizują" więc pewnie decyzję podejmiemy prawie w ostatniej chwili. Zrobiliście sobie rezerwację miejsca w Waszym CamperParku ?
Santa - 2014-04-14, 16:39

Rezerwację zrobiłam pod koniec grudnia ale ponieważ ich strona "świrowała" ;) wiec nie mam pewności czy rzeczywiście mamy zapewnione miejsce postojowe. Napisałam do nich maila, to nie odpowiedzieli. Ale mam nadzieję, że starych klientów nie odeślą z kwitkiem :szeroki_usmiech A nawet jeśli tak, to przecież przygody w podróży, to nasza specjalność :wyszczerzony:
chris_voyager - 2014-04-14, 16:44

Mam z przed tygodnia informację o wolnych miejscach tutaj:
http://www.rome-camper.com/?lang_id=4. Możecie w razie potrzeby zapytać - odpisują na zapytania po polsku w naszym języku ;)

Santa - 2014-04-14, 16:51

chris_voyager napisał/a:
http://www.rome-camper.com/?lang_id=4. Możecie w razie potrzeby zapytać - odpisują na zapytania po polsku w naszym języku ;)

Dziękuję :szeroki_usmiech
Kiedyś się tam zapędziliśmy. W porównaniu do tego naszego, to trochę za daleko. No chyba, że jako wyjście awaryjne :szeroki_usmiech

maga - 2014-04-14, 18:12

chris_voyager napisał/a:
http://www.rome-camper.com/?lang_id=4

My właśnie tam będziemy,mamy potwierdzoną rezerwację :spoko

Santa napisał/a:

Miło by było spotkać po uroczystości na Placu - kamperteamowe towarzystwo - i pstryknąć wspólną fotkę.
Proponuję spotkanie pod fontanną :szeroki_usmiech

Jesteśmy za,w takim razie będziemy Was wypatrywać o ile dostaniemy się na Plac :roll:

Santa - 2014-04-14, 21:30

maga napisał/a:

Jesteśmy za,w takim razie będziemy Was wypatrywać o ile dostaniemy się na Plac :roll:

Oczywiście, że się dostaniemy :szeroki_usmiech
Jak staniemy w okolicach Via Conciliazione przed północą, to miejscówkę w centrum Placu mamy pewną :szeroki_usmiech

My również spróbujemy Was tam wypatrzeć :szeroki_usmiech

Jary70 - 2014-04-16, 08:00

Ja niestety nie dam rady, idę w tej intencji na drogę krzyżową na Tarnicę 18.04. Modlitwą jestem z Wami. Pozdrowienia dla Ewy z "Il Sassone".

Wspaniałych wrażeń Jarek

maga - 2014-04-16, 21:10

Jary70 napisał/a:
Ja niestety nie dam rady, idę w tej intencji na drogę krzyżową na Tarnicę 18.04. Modlitwą jestem z Wami.
Pozdrowienia dla Ewy z "Il Sassone".

Wspaniałych wrażeń Jarek

Dziękujemy bardzo,my również tam na miejscu będziemy pamiętali o Was,a szczególnie o tych,którym nie było dane a bardzo chcieli uczestniczyć w tej uroczystości.
Pozdrowienia dla Ewy z "Il Sassone" przekażemy,na pewno się ucieszy :spoko

maga - 2014-04-24, 08:08

Grupa zaniemyska w trzy kampery dotarła szczęśliwie do Rzymu, pogoda słoneczna i cieplutko.
Dzisiaj jedziemy zwiedzać Wieczne Miasto :spoko

Endi - 2014-04-24, 08:29

maga napisał/a:
Grupa zaniemyska w trzy kampery dotarła szczęśliwie do Rzymu, pogoda słoneczna i cieplutko.

Cieszymy się, że realizujecie podróż zgodnie z planem. W Czechach Sanktuarium też zaliczone ??
Pozdrawiamy Zaniemyślaków :spoko

Aulos - 2014-04-24, 10:47

Duchem jesteśmy z Wami, ciałem niestety w pracy. Cieszymy się z obecności na kanonizacji reprezentacji kamperowców. Pozdrawiamy Pielgrzymów :spoko
chris_voyager - 2014-04-25, 23:41

Sprawca wątku melduje się również z trasy. Właśnie zatrzymaliśmy się na nocleg w okolicach Insbrucka. Jutro jak wszystko się ułoży zameldujemy się w L.G.P Roma około godz. 16

Pozdrowienia z trasy

maga - 2014-04-26, 12:37

Endi napisał/a:
maga napisał/a:

Cieszymy się, że realizujecie podróż zgodnie z planem. W Czechach Sanktuarium też zaliczone ??
Pozdrawiamy Zaniemyślaków :spoko

W Austriackim sanktuarium Mariazzel spędziliśmy Święta Wielkanocne, później przez Rimini i Asyż przyjechaliśmy do Rzymu.
W czwartek zwiedziliśmy Watykan i nawiedziliśmy grób JPII, modląc się również za Was.
W piątek pojechaliśmy zwiedzić Katakumby i pozostałe bazyliki.
Dzisiaj regenerujemy siły na jutrzejszy Wielki dzień, wyruszamy już pod wieczór na nocne czuwanie.

W Rzymie widać już bardzo dużo pielgrzymów i to z całego świata, natomiast nie czuć atmosfery tego święta, na beatyfikacji było to bardziej zauważalne.Myślę, że związane jest to z kryzysem włoskim, ale jest to nasze zdanie.

Trzymajcie za nas kciuki ;)

Pozdrawiamy Was wszystkich
grupa zaniemyska (Jan, Geniu i Maciek) :spoko

Johny_Walker - 2014-04-26, 13:39

Atmosfera była na pogrzebie i wcześniej podczas audiencji. Teraz to jakieś odgrzewane kotlety.
maga - 2014-04-27, 18:21

Kochani, jesteśmy po kanonizacji.
Przeżyć mnóstwo, ale tych pozytywnych.
Jesteśmy usatysfakcjonowani, bo udało nam się wejść na Plac św.Piotra, ale musieliśmy poświęcić na to całą noc.
Warto było, bo duchowych przeżyć wśród pielgrzymów z całego świata nikt nam nie zabierze.
I na koniec papież Franciszek znów zaskoczył wszystkich, a szczególnie dał wielką radość pielgrzymom, którym nie udało się wejść na plac.
Po objechaniu wszystkich sektorów na placu, papieski papamobile skierował się na główną ulicę via Conciliazione, okrzyków i pozdrowień viva papa nie było końca, bo przejechał ją całą aż do Tybru.

Na tym kończę te nasze przeżycia, pozdrawiając Was wszystkich z Rzymu.
Maciek :spoko

Johny_Walker - 2014-04-27, 18:44

Na pogrzebie weszliśmy na plac św. Piotra po rozpoczęciu mszy i doszliśmy aż do telebimu koło schodów. Wtedy były takie zasady, że Polakom służby pozwalały dojść bliżej niż np. Włochom. Niektórzy co bardziej zapobiegliwi nocowali na placu, ale nic im to nie dało. Przed uroczystością mundurowi są bardziej wrażliwi, a potem wrzucają na luz i można więcej.
Aulos - 2014-04-28, 00:22

Maćku, wypatrywaliśmy Was w tv, ale niestety żadnej znajomej twarzy nie ujrzeliśmy. Duchowo byliśmy z Wami. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy szczęśliwego powrotu "z Ziemi Włoskiej do Polski" :spoko
chris_voyager - 2014-04-28, 06:28

Ponieważ nam sie wczoraj na Plac nie udało wejść będziemy próbowali dostać sie dzisiaj na Mszę dziękczynną.
Forest - 2014-04-28, 09:00

Pozdrawiamy :spoko
chris_voyager - 2014-04-29, 02:46

Dzisiejszy dzien był pięknym zwieńczeniem uroczystości. Na Mszy udało nam sie być w sektorze bardzo blisko ołtarza. Wspaniała atmosfera i rownież dopisała pogoda. Potem spacer po rzymskich Bazylikach i koncert dziękczynny w Santa Maria Maggiore. No i na deser wieczorno nocne spotkanie z Santą i Santowym mężem ;) . Cóż ... żal odjeżdżać wspaniały dzień - wspaniali ludzie.
Santa - 2014-06-04, 21:02

Z dużym opóźnieniem ale i my meldujemy swój szczęśliwy powrót do domu po kanonizacji.
Na Plac Św. Piotra udało nam się dostać, choć były momenty zwątpienia.

Zapowiedzianą fotkę też udało się pstryknąć - ale nie pod fontanną tylko w sektorze dla VIP-ów :wyszczerzony:
Udało mi się już nawet uzyskać zgodę na jej publikację ale - w stosownym miejscu i bliżej nieokreślonym czasie :szeroki_usmiech

I jeszcze odrobina prywaty - serdeczne pozdrowienia dla poznanych w Rzymie camperteamowych przyjaciół :szeroki_usmiech