|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Pierwszy tegoroczny wypad
kubryk1 - 2014-04-04, 15:38 Temat postu: Pierwszy tegoroczny wypad Hurra! Juz jutro startuje na pierwszy w tym roku wypad. Planowana trasa to: Łódź, Poddebice, Jeziorsko, Kórnik, Steszew (tu najprawdopodobniej nocleg na campingu), Poznań, Wągrowiec, Żnin no i dość dowolna trasa powrót do Łodzi.Planuję, że w poniedziałek wieczorkiem zamelduję sie w domu. Może kgos z koleżeństwa spotkam na trasie?
Pozdrawiam
Andrzej
ewabanachtaraszkiewicz - 2014-04-05, 22:03
no to fajnie!polecam jeszcze bliski Uniejów jak lubicie baseny termalne i ciekawe okolice,a my polecamy dolny sląsk,jako że sami jesteśmy z Wałbrzycha,ale okolice łodzi troche znamy!Byliśmy ostatnio naszym kamperkiem w Poznaniu na moto show-fajnie było i atrakcyjnie w tym termy maltańskie! Wiosna budzi nas do życia z kamperowym achoj Ewald
kubryk1 - 2014-04-07, 22:02
Posłuchałem Tojej rady i weekendowy wypad zakończylismy własnie w Uniejowie. Pomomo, iż jestem z Łodzi, po raz pierwszy tu moczyłem grzeszne ciało i musze z przykrością stwierdzić - "kudy" tym termom do term węgierskich! Małe to, dość chłodne - ja i żona zdecydowanie wolimy cieplejsze. Ale wyprawa udana, wprawdzie trasa sie zmieniła ale był Śmiełów z muzeum Mickiewicza, Kórnik, Rogalin (ale niestety bez wejścia bo remont do końca roku), camping w Stęszewie (za "całe" 22 zł z pradem za kampera i 2 osoby!), Poznń, Gniezno Licheń no i na koniec Uniejów. Niestety brak foto bo jedyna rzecz, która odmówiła współpracy to aparat!.
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej
WINNICZKI - 2014-04-07, 22:38
Woda faktycznie chłodnawa,ale saunarium godne polecenia.Można sie wygrzać do woli
kubryk1 - 2014-04-08, 13:55
Ba! Ale saunarium w tygodniu czynne dopiero od 16-tej! Też mają pomysły....
ewabanachtaraszkiewicz - 2014-04-10, 20:13
Witajcie Andrzej i Kubryk! faktycznie Uniejowskie wody trochę zimne ale można się potrzepać i nasolic!Fajne są termy maltańskie,a zwłaszcz sauny-przepych i bogactwo! Aze śłowacji polecam cieplejsze w Welkim Mederze,Dunajskiej Stredzie z fajnym kampingiem obok basenów,a na Węgrzech Pape i Cserkesolo za Budapesztem.A może ktoś z Was zna tanie i fajne wody na Węgrzech..lub Słowacji bo chcemy się wybrac naszym miśkiem w maju.Polecam tez nowe baseny termalne w Cieplicach k.JeleniejG.Co za widoki i wytrzepac się można do woli i tanio zwłaszcza dla osób z grupą inwalidzką!-Ewald
|
|