Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Mały Camper 2,5 Peug J5 z Łódzkiego - opinie

imcx - 2014-04-09, 13:53
Temat postu: Mały Camper 2,5 Peug J5 z Łódzkiego - opinie
Heja

Przede wszystkim witam - jako że to mój pierwszy post.

Ze względów finansowych myślę o zakupie w niewielkich kosztach auta typu Kamper które umożliwi mnie zamieszkanie w nim przez pewien okres czasu, idealnie w krajach ciepłych typu Włochy, Hiszpania czy Bułgaria.

Coś w granicy 1000-1500EUR, co będzie jeździć (ok silnik i zawias), nie przemoknie nie sprzeda grzyba (szczelne gdzie trzeba) i nie uszkodzi się tam, gdzie istotne (kibel, ogrzewanie).

Pytanie do Was - http://otomoto.pl/peugeot...d-T4273389.html być może ktoś widział to autko bądź forumowicz to sprzedaje - ew. był by chętny obejrzeć czy pomóc w oględzinach - zdjęcia wyglądają spoko, ale to tylko zdjęcia, przebieg niby oryginalny ze względu na niewytartą tapicere, osobiście auta jeszcze nie widziałem.

Pozdro :banan

bart.ek - 2014-04-09, 14:05

Żeby się to komuś opłacało przywieźć, sprzedać i coś na tym zarobić to musiał zapłacić za ten samochód paręset-tysiąc euro, zobacz co w Niemczech można za taką kasę kupić...
imcx - 2014-04-09, 14:46

no, spoko, ale trzeba po to jeździć do Niemiec, a w Łodzi i tak planuję że będę to mogę obejrzeć, bo niedaleko.

jeździłem już za granicę po auta, z moich doświadczeń wynika że jak nie masz pewnego auta od znajomych czy znajomego garażu, to zmarnujesz tylko czas i hajc, na pobyt, wyjazd i poszukiwania.

strzelam, że trupów nie opłaca się przywozić bo i tak się nie sprzedadzą więc też się na nich nie zarobi - więc za te poszukiwania czy znajomości jestem skory zapłacić te ekstra 500EUR o których wspomniałeś.

tak czy siak- oglądał ktoś z forum, ew. zna model i wie, na co szczególnie uważać przy oględzinach?

sprzedający wspomniał,że nie pognity i odpala od strzała "nawet jak stoi miesiąc" ;)

Track222 - 2014-04-09, 15:03
Temat postu: Re: Mały Camper 2,5 Peug J5 z Łódzkiego - opinie
imcx napisał/a:
Heja

Przede wszystkim witam - jako że to mój pierwszy post.

..............................:banan

Tak w kwestii formalnej, w pierwszym poście należny się przedstawić. A pytanie o auto w drugiej kolejności. Pozdrawiam

Bigos - 2014-04-09, 15:12

w tym kamperze to chyba kibelka nie ma . Silnik bardzo głośny, ale bardzo wytrzymały.
Buda ma swoje lata , nie wiadomo jak z rdzą.

imcx - 2014-04-09, 16:09

Bigos napisał/a:
w tym kamperze to chyba kibelka nie ma . Silnik bardzo głośny, ale bardzo wytrzymały.
Buda ma swoje lata , nie wiadomo jak z rdzą.

Faktycznie, wygląda na to, że nie ma kibla. No to mniejsza z tym ogłoszeniem :)

Dzięki za odzew.

przemo.d - 2014-04-09, 20:53

lepszy rower tyle kosztuje....
WINNICZKI - 2014-04-10, 01:43

imcx napisał/a:
strzelam, że trupów nie opłaca się przywozić bo i tak się nie sprzedadzą
Właśnie prawie się do takiego przymierzyłeś,więc opłaca sie wszystko przywieść bo naiwny zawsze sie znajdzie.Zwłaszcza ,że "tanio" :chytry
zbyszekwoj - 2014-04-10, 07:31

Ale obecnie na forum gorsze odbudowują i dużo osób im kibicuje,dlatego nie skreślałbym tego.
bart.ek - 2014-04-10, 07:59

imcx napisał/a:
strzelam, że trupów nie opłaca się przywozić bo i tak się nie sprzedadzą

rzecz w tym, że w 99% przypadków tylko trupy się opłaca przywozić (po czym odpicować i szukać amatora), bo zdrowe i dobre samochody są w Niemczech droższe niż u nas.

imcx - 2014-04-10, 15:03

nie ma kibla, więc odpada - nie będę srał wyłącznie pod chmurką.

temat do zamknięcia...

ew. jeśli chcecie, to chętnie posłucham, co może być do zrobienia w takim autku - zakładając, że silnik i zawias zdrowe i buda nie przecieka, strzelam, że jedynie elektryka może go boleć. + jakieś bzdety od gazu, co to grzeje i chłodzi.

miałem kilka aut, w różnym stanie i z różną historią, ale camper to wyższa półka, więcej dodatków, które są istotne a takimi mogą się nie okazać przy oględzinach dla osoby bez doświadczenia z kamperami.

cena jest przystępna więc jak będę w Łodzi i jeszcze będzie do obejrzenia to może się skuszę rzucić okiem, chociażby po to, by wzbogacić się o doświadczenie.

pytałem już o książkę, niestety brak i dalsza komunikacja też zamarła więc prawdopodobnie jest tak, jak piszecie - trup za 500EUR który być może nie przyjechał nawet na własnych kołach.

na co jeszcze szczególnie polecacie rzucić okiem? na pewno pójdzie na podnośnik jeśli wszystko po pierwszych oględzinach będzie ok.

silnik jest prosty więc myślę, że wszystko tam będzie widać (i słychać) wyraźnie.

pzdr