Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowców podróże nie kamperowe - Spadamy z Europy na 3 tygodnie

janusz - 2014-04-11, 22:44
Temat postu: Spadamy z Europy na 3 tygodnie
Moi mili wasz ulubiony admin wraz z czterema innymi załogami forum CT opuszcza Europę.
Będziemy starać się przez Tadeusza, Gino, Pawcia, Pafa i Wbobowskiego informować Was czy jeszcze żyjemy i gdzie jesteśmy. Ostatnio nie wszystkie samoloty dolatują tam gdzie był ich cel podróży więc może być rożnie. :haha: :haha: :haha:
Proszę was o rozsądne i nie nazbyt kontrowersyjne pisanie na forum, ponieważ podczas naszej nieobecności nie będzie miał kto chronić was i bronić przed niewątpliwie sprawiedliwymi ale bardziej niż moje surowymi ocenami administracji.
Wracamy 5 maja i chciałbym by forum jeszcze istniało a wręcz rozwinęło się trochę.
Jedzie z nami pisarz i fotograf, to chyba dobry skład by zdać fajną relacje z wyjazdu. Do zobaczenia w maju w Bałtowie. :spoko

Endi - 2014-04-11, 22:52

Mnóstwa przyjemności i szczęśliwej podróży :bukiet:

baj :spoko ...baj :spoko

Tadeusz - 2014-04-12, 00:40

Gromadka z CT, dosyć spora i z różnych miast, a to: z Pajęczna, Dąbrowy Górniczej, Kalisza, Włoszczowy i Bolesławca przemieszcza się dziś w nocy do Warszawy aby o godz. 9.oo odlecieć z lotniska im. Frygeryka Chopina.
Nawet pożegnać ich nie mogłem boć przecież na Mazurach przebywam, ale za ich podróż kciuki trzymać będę i życzę szczęśliwej i pełnej wrażeń podróży po azjatyckich ostępach.

:bukiet: :spoko

SlawekEwa - 2014-04-12, 07:01

Czekamy na relacje online z wyprawy. Powodzenia :bigok
Pawcio - 2014-04-12, 09:37

janusz napisał/a:
Proszę was o rozsądne i nie nazbyt kontrowersyjne pisanie na forum, ponieważ podczas naszej nieobecności nie będzie miał kto chronić was i bronić przed niewątpliwie sprawiedliwymi ale bardziej niż moje surowymi ocenami administracji.

E... nie przesadzaj.
Prawdą jednak jest, że każdy mężczyzna krawat nosić powinien :diabelski_usmiech
Taki żarcik.

Powodzenia w odkrywaniu nieznanego :spoko

WHITEandRED - 2014-04-12, 20:54

:spoko
Tadeusz - 2014-04-12, 21:01

WHITEandRED napisał/a:
Tadziu, o tej godzinie dzisiaj odleciał tylko samolot do Madrytu, chyba że oni jakimś czarterem lecieli? Ciekawi mnie dlaczego tacy tajemniczy się zrobili, może Ty powiesz gdzie polecieli?

Dokładnie to ok. 9.30 mieli odlecieć. :)

Myślę, że nie ma w tym tajemnicy. Zresztą co to byłaby za tajemnica jeśli wiadomości od nich i tak przekazywał będę. :ok

Polecieli do Pekinu i będą zwiedzać Chiny przez 3 tygodnie w sposób zorganizowany. Powiedziałbym nawet, że precyzyjnie zorganizowany, jako, że w Chinach inna opcja raczej odpada. :wyszczerzony:

WHITEandRED - 2014-04-12, 21:22

Tadeusz - 2014-04-12, 21:27

WHITEandRED napisał/a:
chyba wrzucę parę zdjęć ze zwiedzania kamieni w kilkunastu świątyniach, w tym dziale, myślę że są warte pokazania naszej Camperteamowej społeczności.

O tak, Stasiu, naprawdę warto. Mamy nawet taki dział "Podróże nie kamperowe".

Tadeusz - 2014-04-13, 08:56

I pierwszą wiadomość już mamy:

Dolecieliśmy do Pekinu. Wszystko OK. Pozdrawiamy.

Nadane o godzinie 3.13 dnia 13 kwietnia.

Coś z tymi trzynastkami dziwnie wyszło. :diabelski_usmiech

Ponieważ różnica w czasie wynosi 6 godzin to wiadomość wg. naszego czasu Janusz nadał o 9.13. Zakładając, że po lądowaniu zebrał się w sobie i nie zwlekał zanadto z SMS-em to i tak wychodzi na to, że lecieli ok. 11 godzin.
Na promie w drodze do Maroka to oni wiedzieli jak ten czas wykorzystać. :diabelski_usmiech

W samolocie musiało być nudno. :szeroki_usmiech

MILUŚ - 2014-04-13, 10:04

Tadeusz napisał/a:
................
W samolocie musiało być nudno. :szeroki_usmiech

Zapewniam Cię ,że nie jest nudno :diabelski_usmiech szczególnie na tak długiej trasie :-P

kimtop - 2014-04-13, 10:28

Tadeusz napisał/a:
Polecieli do Pekinu i będą zwiedzać Chiny przez 3 tygodnie w sposób zorganizowany.

No cóż,człowiek jest zdolny do wszelkich poświęceń żeby tylko uciec przed wielkanocnymi porządkami :haha:

A tak na poważnie, to myślałem,że Kalifornia i tam na dwa i pół tygodnia kamperki :ok

janusz - 2014-04-14, 16:56

Jest wporzo.
slajd - 2014-04-15, 16:21

Na początek ....

niespodzianka zdjęcie na tle.

Jesteśmy tu zaledwie kilka dnia a Byście widzieli jak się nam
buzie ucieszyły na jego widok. :szeroki_usmiech

A ta poza tym jest ok`

MILUŚ - 2014-04-15, 20:19

Cyzby Szymuś Was gonił ? :chytry
Elwood - 2014-04-17, 03:54

Dotarliśmy do Xian. Pozdrawiamy
janusz - 2014-04-19, 13:09

Kung fu pozdrowienia.
Ahmed - 2014-04-19, 15:01

To jeszcze żyjecie ? :haha:

Nǐ hǎo ma?

Tadeusz - 2014-04-19, 18:52

Życzymy Wam wesołych Świąt Wielkiej Nocy.

Koniecznie poświęćcie jajeczka. :ok :bukiet:

Tadeusz - 2014-04-22, 11:59

Wczoraj otrzymaliśmy życzenia:

Chińskiego mokrego śmigusa życzenia znad rzeki Jangcy. H. i J. K.

Dziękujemy i zlekka zazdrościmy. :)

Kotek - 2014-04-22, 12:56

Ale tak tylko ciut, ciut!
Endi - 2014-04-23, 10:22

Tadeusz napisał/a:
...Chińskiego mokrego śmigusa

A to ci ...chiński śmigus dyngus...

Który tooo ??????? :spoko

wbobowski - 2014-04-23, 11:20

Tadeusz napisał/a:
Wczoraj otrzymaliśmy życzenia:

Chińskiego mokrego śmigusa życzenia znad rzeki Jangcy. H. i J. K.

Dziękujemy i zlekka zazdrościmy. :)

Też otrzymaliśmy tego SMSa i też tylko z lekka zazdrościmy.

Elwood - 2014-04-24, 14:49

Za godzinę lecimy do Szanghaju. Skończyliśmy rejs po Jangcy. Wszyscy zdrowi. Pozdrawiamy z lotniska w Yichang.
Ahmed - 2014-04-26, 22:26

A co tam pijecie ? MAO TAI (茅台酒) smakuje ?

NA ZDROWIE! ..... GAN BEI!

spoko - 2014-05-02, 21:56
Temat postu: Re: Spadamy z Europy na 3 tygodnie
janusz napisał/a:
ulubiony admin
:bukiet:
slajd - 2014-05-04, 12:21

Wylądowaliśmy szczęśliwie w Warszawie :spoko
Wracamy do domów, ale już każdy na własną rękę :ok

Pomyśleć, że jeszcze wczoraj byliśmy ponad 9000km
od Polski

Ahmed - 2014-05-11, 10:24

Tyle dni minęło i nic , żadnego opisu , fotorelacji :gwm
WHITEandRED - 2014-05-11, 10:52

SlawekEwa - 2014-05-11, 12:05

Wyjątkowo długa aklimatyzacja :chytry
Ahmed - 2014-05-11, 21:41

Chyba jednak trochę to jeszcze potrwa , przemyt organów z Chin się nie powiódł :bajer

http://wiadomosci.oriet.p...84ski,item.html

SlawekEwa - 2014-05-11, 23:21

oskp napisał/a:
Chyba jednak trochę to jeszcze potrwa

Myślisz, że to takie śmieszne, uważaj żeby Ciebie nie wkręcili :evil:

WINNICZKI - 2014-06-10, 06:08

Wyprawa do Chin,a tu Czeski film. I tak to jest człowieku czekać ,az sie podzielą wrażeniami.Wyjazd był w tajemnicy i reszta też nie lepsza. :-/ :banan :gwm
yuras - 2014-06-10, 10:25

W Chinach musieli podpisać klauzule milczenia.
janusz - 2014-06-10, 11:13

WINNICZKI napisał/a:
Wyprawa do Chin,a tu Czeski film

Ale to nie był kamperowy wyjazd, choć miał w sobie nutkę CT bo wszyscy uczestnicy znali się z CT i było nawet zdjęcie jednego chińskiego kampera.
Oczywiście zapraszamy przy jakimś najbliższym spotkaniu i możemy trochę poopowiadać o wycieczce.
Dla kamperowców relacja z samolotowej wycieczki to raczej żadna atrakcja. :spoko

slajd - 2014-06-10, 12:12

Skoro tak bardzo prosicie :diabelski_usmiech
to proszę :spoko

https://www.youtube.com/w...uote][/youtube]

eMKa - 2014-06-10, 22:43

I jak tu się wychylać
z czym do ludzi :-P

Jurek :pifko

WINNICZKI - 2014-06-11, 17:15

janusz napisał/a:
Dla kamperowców relacja z samolotowej wycieczki to raczej żadna atrakcja.
Eeeeee...tam, jak dla mnie to każda wyprawa ma w sobie dreszczyk emocji. A czy dotrzemy tam za pomocą czterech kółek,czy bez nich to rzecz drugorzędna. Wiadomo,kamperem tam nie pojadę. Może nigdy nawet nie będę miał okazji zwiedzić. Temat pojawił się na forum,pojawiła sie okazja coś zobaczyć. Jeżeli byłem zbyt ciekawski to sorry. :oops:
WHITEandRED - 2014-06-11, 22:26

janusz - 2014-06-11, 23:28

WHITEandRED napisał/a:
nie do końca to ogarniam ..... , było się nie wychylać

Trochę nie tak.
Nie bardzo widzę możliwość i celowość opisywania 3 tygodni w Chinach w wersji nie kamperowej. Przecież nie podamy koordynatów, nie napiszemy co warto zwiedzić, zobaczyć bo tak nie ma, jest program wycieczki który biuro turystyczne zaproponowało i zrealizowało. Możemy umieścić jakieś zdjęcia z opisem - to Wielki Mur, to Zakazane Miasto, a to chińczyk na rowerze, to Janusz w Szanghaju. Przecież to nie ma sensu. Miliony takich zdjęć jest w internecie.
Sens mają opisy wyjazdów dzięki którym inni mogą pojechać naszymi śladami albo chociaż nasz wyjazd stanowi inspirację dla innych. Tu jaka inspiracja? Kupić wycieczkę i pojechać.
Mam nadzieję, że kiedyś (ciężko to idzie) powstanie film z wycieczki. Na razie zmontowane są dwa dni jeszcze zostało 19. I tu też jest problem. Do strawienia film musi być ograniczony do 40-50 minut. Dłuższy zamęczy a nie zainteresuje. 20 dni w 40 minut to dwie minuty na dzień. Jak przekazać to co działo się po 10 godzin dziennie w dwie minuty?
Trochę zrobił i pokazał Jurek. Ja jak skończę moją prezentację też zaprezentuję. Ale kiedy nie mam pojęcia.
A to że poinformowaliśmy, że "spadamy" to po to żeby nie było, że nie mówiliśmy. :haha:
A zresztą popatrz jak został potraktowany na forum temat wyjazdów samolotowych. http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=14973
:haha: :haha: :haha:

WHITEandRED - 2014-06-12, 12:10

janusz - 2014-06-12, 14:57

WHITEandRED napisał/a:
najzwyczajniej nikomu się nie chce

I w tym może coś być. :bajer
Z wycieczki wróciliśmy wykończeni fizyczne, znaczy mogę mówić tylko o sobie, ale to była extrema dla wygodnickiego kamperowca. Pewnie nawet wymsknęło mi się, że nigdy więcej bez kampera. Samolot, autokar, hotel, autokar, pociąg, samolot, statek, autokar, hotel, autokar, pociąg, samolot i td praktycznie codziennie gdzie indziej (jak kamperem) tylko z walizami. Jak koń pociągowy nie turysta. Oni mają po 1000 km od jednej do drugiej atrakcji turystycznej. :haha: :haha: :haha:

Ahmed - 2014-06-12, 19:35

Czyli było do :dupa i nie ma o czym pisać :haha:
janusz - 2014-06-12, 19:48

oskp,
Tak nie napisałem :-P

Ahmed - 2014-06-12, 20:36

No pewnie że nie , ale już brakuje pomysłów / nawet tych negatywnych / aby zachęcić do jakiejkolwiek relacji :bajer
janusz - 2014-09-08, 22:09

Gdyby kogoś interesowało to tutaj można pobrać filmy z naszego wyjazdu.
Filmy są dosyć duże bo w HD. Nie wszystkie programy do wyświetlania dają sobie radę. VLC player daje radę.
Cz I
https://www.dropbox.com/s...%20cz1.mp4?dl=0
CZ II
https://www.dropbox.com/s...%20cz2.mp4?dl=0
To jest pierwsze 9 dni wycieczki. Może kiedyś będzie dalej :haha: