| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Linki do przydatnych stron internetowych - Katalog Pól namiotowych w Polsce
sekim - 2014-04-12, 15:19 Temat postu: Katalog Pól namiotowych w Polsce Witam serdecznie
Jeżeli są Państwo zainteresowani miejscami gdzie można postawić namiot bądź przenocować camperem zapraszam na:
www.pola-namiotowe.info
na dzień dzisiejszy posiadamy 553 obiekty.
Będziemy wdzięczni za opinie o portalu bądź sugestie.
Bronek - 2014-04-12, 16:11
Kolejne coś, co nie za bardzo
Ktoś miał pomysła , ale pewnie od razu chce kasę więc ... mamy nastepną wyszukiwarkę. kolorową ....
Tak na próbę wybrałem woj zachodniopomorskie
Miejsce ; CAMPEROWE........................
i wyszukalo 1 obiekt w woj pomorskim
E tam szkoda czasu NA RAZIE , mam nadzieję ,że do wakacji.....!!!!
salut - 2014-04-12, 17:03
Mnie w zachodniopomorskim pokazało 93 obiekty
Pewnie zrobiłem coś nie tak
Bronek - 2014-04-12, 17:21
| salut napisał/a: | Mnie w zachodniopomorskim pokazało 93 obiekty
Pewnie zrobiłem coś nie tak
|
Pewnie tak !!!! bez kryteriów tak jest ,ale typowo CMPEPROWE patrz wyżej
czyli wyszukiwarka wg mnie do kitu . liste kampingów znajde w goglach
Są trzy opcje CAMPEROWE .samo wybranie CAMPEROWE - zero CAMPEROWE I DOMKI - ZERO i uwaga PO TEŚCIE NA INTELIGENCJĘ wybranie POLE NAMIOTOWE I MIEJSCE DLA CAMPERA jeeeest 3 POZYCJE brawo [/b]
sekim - 2014-04-12, 19:59
Witam, dziękuję za informacje i krytykę.
Niestety na tą chwilę kiepsko jest z parametrami w wyszukiwarce, obiekty posiadają głównie statusy pól namiotowych (oczywiście można znaleźć tam miejsce na campera).
W najbliższym czasie postaramy się poprawić.
Tadeusz - 2014-04-12, 20:05
| sekim napisał/a: | | biekty posiadają głównie statusy pól namiotowych z miejscami na campera. Dlatego użytkownikom camperów jest ciężej znaleźć takie miejsca. |
No właśnie. Wpisałem kilka doskonałych pól namiotowych na Mazurach i żadnego wyszukiwarka nie odnalazła.
Bronek - 2014-04-12, 20:15
By nie komplikować to jedna opcja np . Miejsce dla campera i w opisie czy prąd czy zwierzeta woda , zrzutnia kasety ...... itd.
Ważne ,że można camperem. Tzw kwerenda może byc tak skonstruowana by do jednego miejsca prowadziły "dwie drogi" czyli dla namiotowców będzie to pole namiotowe , a dla camperowców miejsce dla campera na polu namiotowym.
Inne parametry już w szczegółach ofert.
A tak domki , namioty i.... to mieszanie , zrozumiale dla twórcy i nawet logiczne .
Ale camperowcy tacy nie są , bo żaden mądry człowiek nie mieszkał by w takich warunkach . mając dom wile , mieszkanie czy ziemiankę i Booking com w komputerze o last minute nie wspomnę.
sekim - 2014-04-12, 20:26
Po Państwa sugestiach zamierzam "przerobić" kategorie i parametry tak aby użytkownikom camperów łatwiej było się odnaleźć oraz wyszukać informacje. Mam nadzieje że w niedalekiej przyszłości po usprawnieniach będą Państwo chętniej korzystać z katalogu.
pozdrawiam
Bronek - 2014-04-12, 20:51
I gitara.
warto GPS podawać .
Dla nas to ważne prąd ? woda? czy tzw szarą można wylac i czy kuwetę opróżnic w cywilizowany sposób a nie do regularnego cywilnego kibelka. ?
Oczywiście nic z tego nie musi być..... ale to ma być zaznaczone . jak lokalizacja bez w/w "atrakcji wystarczy ,że campery sa mile widziane.
baja02 - 2014-04-13, 15:30
na razie to klapa!
kimtop - 2014-04-13, 16:45
Na mapce kliknąłem na Drzewicę i wyświetliło......... pole namiotowe we Władysławowie
Bajaga - 2014-04-13, 20:39
| Tadeusz napisał/a: | | sekim napisał/a: | | biekty posiadają głównie statusy pól namiotowych z miejscami na campera. Dlatego użytkownikom camperów jest ciężej znaleźć takie miejsca. |
No właśnie. Wpisałem kilka doskonałych pól namiotowych na Mazurach i żadnego wyszukiwarka nie odnalazła. |
Dodatkowo co do miejsc dla kampera to sytuacja jest taka, że jest sporo pól namiotowych na których kamper by pewnie i stanął tylko że raczej by tam nie dojechał. Niestety bez wizji lokalnej ciężko może być z tym by taka wyszukiwarka zawsze pokazała prawdę...
Irel - 2014-04-14, 07:04
Wpis "Pole namiotowe i miejsca dla Campera nad jeziorem Adres: 10-68 Olsztyn Butryny 49A " jest błędny. To miejsce leży w rejonie Olsztyna w województwie warmińsko-mazurskim, a nie koło Olsztyna w woj. Śląskim jak jest umieszczone w wykazie.
Camprest - 2014-04-14, 13:25
a co powiecie na xxxxxxxxxxx?
kimtop - 2014-04-14, 14:53
| Camprest napisał/a: | | a co powiecie na xxxxxxxxxxxxxx ? |
Ja bym powiedział,że się wp....la w czyjś temat chociaż tutaj http://www.camperteam.pl/...ghlight=#368922 ma swój.
Camprest - 2014-04-14, 15:11
Faktycznie, ale jak to mówią - kto pyta, nie błądzi
Tam temat trochę przycichł więc pozwoliłem sobie zapytać w innym miejscu.
W każdym bądź razie przepraszam za mieszanie tematów.
Tadeusz - 2014-04-14, 17:09
| Camprest napisał/a: | | Tam temat trochę przycichł więc pozwoliłem sobie zapytać w innym miejscu. |
Może dlatego przycichł, że mamy do czynienia ze zmęczeniem materiału. Zbyt wielu jest chętnych do zarabiania na naszym hobby i są coraz bardziej natarczywi.
A my? My jesteśmy Wolna Republika CamperTeam.
Camprest - 2014-04-14, 18:06
Pisze Pan to w taki sposób Panie Tadeuszu, jakbyśmy chcieli na Was zarabiać - a my chcemy Wam dostarczać przydatne informacje w trochę inny sposób niż forum. Nie rozumiem o co chodzi z Waszą niechęcią do wszelkich nowości, które mogą Wam się przydać.
Wszyscy pałamy takim samym entuzjazmem do caravaningu. Większość z Was (członków Camper Team) pewnie uprawia tą formę turystyki dłużej niż my ze względu na wiek, ale to nic nie zmienia.
My jesteśmy młodym zespołem, który kocha podróże tak samo jak Wy, a to że można zarabiać robiąc coś co się uwielbia to życzę wszystkim tu obecnym.
Przepraszam jeszcze raz za moją NATARCZYWOŚĆ - obiecuję, że już nie będę.
Życzę wszystkim wspaniałego sezonu caravaningowego, odwiedzenia cudownych miejsc i spotkania samych życzliwych i uśmiechniętych ludzi na swojej drodze.
I oczywiście Wesołych Świąt Wielkanocnych !!!
Tadeusz - 2014-04-14, 19:38
Nie zrozumiałeś mnie, Camprest.
Tak się składa, że Twoje intencje odczytuję właściwie, właśnie tak jak napisałeś - młodzi zapaleńcy chcą dzielić się swoimi doświadczeniami i szukają nowych sposobów na rozwijanie naszej pasji.
Problem w tym, że są również tacy, dla których karawaning to tylko interes.
Bardzo trudno dokonywać weryfikacji na gorąco, stąd moje stwierdzenie o zmęczeniu materiału. O niechęci w stosunku do nowości również nie ma mowy, co najwyżej mówić możemy o twardej ocenie nowości niezbyt udanych, jak choćby strona, której dotyczy ten wątek.
Życzę Tobie i Twym Kolegom z Camprest sukcesów i oczywiście zdrowych, wesołych świąt.
Pawcio - 2014-04-15, 06:51
Camprest działaj, twórz, udoskonalaj. Krytyka powinna być raczej motorem do pracy niż czynnikiem zniechęcającym.
Powstało kilka projektów dotyczących miejsc dla kamperów. Jedne bardziej udane, inne mniej. Generalnie nie ma takiej bazy miejsc dla kamperów w Polsce jak np. stellplatzów w Niemczech, gdzie znajdziemy solidne, sprawdzone informacje. Oprócz bazy kempingów jako takich.
Twoja strona nazywa się "pola namiotowe".. sama nazwa sugeruje, że to nie jest miejsce dla kampera.
darek 61 - 2014-04-16, 09:29
leśne miejsca biwakowe i nie tylko
http://www.czaswlas.pl/in...f067f89cc14862c
minimaniak - 2014-04-16, 10:52
znajdą sie tacy co chcą zarobić i tacy z entuzjazmem
potrzeba i takich i takich
trudno liczyć że wszystko będzie za free. Oczekiwania żeby było super wypas za taniochę są nierealne. Wszyscy wiemy w jakim świecie żyjemy.
Co w tym złego że ktoś chce zarobić - jeżeli dostarcza ciekawy produkt to ja za niego chce zapłacić
ot tyle
powodzenia w udoskonalaniu projektu
gino - 2014-04-16, 11:16
| minimaniak napisał/a: | Co w tym złego że ktoś chce zarobić - jeżeli dostarcza ciekawy produkt to ja za niego chce zapłacić
ot tyle |
minimaniaku..oczywiście że nic złego w tym nie ma
tylko niech każdy działa na swój rachunek i....na swoich plecach
tego wymaga zwykła uczciwość
czy widziałeś abyśmy my - CT wciskali się w każda dziurkę na innych forach czy stronach ?
poza tym, życząc sukcesów Kolegom z CampRestu , myślę że nie ma sensu dalej drążyć tego tematu, bo nic nie wnosi , poza niepotrzebnym ''smrodkiem''
minimaniak - 2014-04-16, 11:53
trzeba zauważyć że CT jest odbiorcą końcowym
Tadeusz - 2014-04-16, 12:01
| minimaniak napisał/a: | | trzeba zauważyć że CT jest odbiorcą końcowym |
Drogi minimaniaku, zauważ jednakowoż, że Camprest założył swój wątek i ma również w swoim podpisie link do swej strony. Zatem każdy jego post ten link również uwidocznia.
Czy to mało?
Przecież mu tego nie zabroniliśmy.
Nie podoba nam się jednak wpychanie się wszędzie na siłę, również do cudzych wątków. Jest to natarczywość która nie jest akceptowana przez zdecydowaną większość naszych Kolegów.
Skończmy tę dyskusję jako zupełnie bezsensowną w świetle powyższych faktów.
Życzę miłego dnia.
minimaniak - 2014-04-16, 12:25
Rozumiem
Pozdrawiam
sekim - 2014-04-19, 11:24
Dziękuję za wszystkie informacje i krytykę.
Tak jak już wyżej koledzy napisali moja strona Pola-namiotowe głównie odnosi się do pól namiotowych stąd dla Was camperowiczów jest może trochę mniej przyjazna.
Nie chcę nikogo przekonywać że strona jest najlepsza czy się chwalić, zarabiać, po prostu chciałem poinformować o jej istnieniu.
Czy Państwo skorzystają i jakie mają opinie na jej temat są dla mnie ważne - ponieważ chcę ją rozwijać i ulepszać, a nie jest to moje źródło zarobku - pracuję normalnie na etat w innej branży (reklamy pozwalają utrzymać serwer etc).
Jeśli Państwo znajdą kolejne błędy czy uwagi - będą dla mnie cenne informacje.
z pozdrowieniami
Kamilex11 - 2014-05-14, 09:26
Mi takie katalogi bardzo się przydają. U nas w okolicy fajne pole namiotowe i cemping jest w Dobrej
kimtop - 2014-05-14, 12:03
W której Dobrej?. Bo jest ich w Polsce co najmniej kilka.
sekim - 2016-05-08, 21:45
Witam, minęło już sporo czasu od ostatniego posta.
Nie chcę się narzucać ani odkopywać tematu, ani też reklamować się tutaj, natomiast bardzo ciekawią mnie opinie na temat portalu po tym czasie...
Czy korzystacie z naszego katalogu?
Czy coś Wam przeszkadza, jeżeli tak to co?
Jakie są Wasze oczekiwania?
etc.
Wszelka konstruktywna krytyka mile widziana. Chciałbym bardziej poznać Wasze gusta:)
pozdrawiam
Bronek - 2016-05-09, 05:36
Jeszcze nieogarnąłem, bo ranek itp. Ale wygląda zachęcająco.
Ważne, by wyciągać wnioski.
Jestem mile zaskoczony
Takich stron nigdy za wiele
Może mała instrukcja przykład wyszukiwania i legenda?
Aktywne kampingi? A wszystkie kampingi? C
No... Fajnie to wygląda, bez zgłębiania się... Dodałem do ulubionych
yuras - 2016-05-09, 11:07
Jest O.K. Mnie brakuje nazw jezior i rzek w opisach .
sekim - 2016-05-11, 20:53
Dziękuję za informacje.
W takim razie:
1. Postaram się zrobić instrukcje do łatwiejszego / intuicyjnego przeglądania strony. (powinno się udać przed wakacjami)
Co do aktywny / nie aktywne:
Posiadamy w bazie campingi które przestały istnieć więc są one dalej w wynikach wyszukiwania ale jako nieaktywne aby odwiedzający mogli stwierdzić czy mają się tam wybierać czy nie. Teoretycznie taki obiekt może ktoś wykupić więc wtedy taki obiekt na nowo włączymy.
Założeniem strony jest to aby użytkownicy mogli zgłaszać jakieś błędy, sugestie w ofertach np: strony www, telefon, czy lokalizacje aby baza była jak najbardziej aktualna.
2. Stworzę słownik jezior, rzek i gór w Polsce aby móc przyporządkować obiekt do jednego z miejsc z tym że to będzie nie tyle trudne zadanie co czasochłonne Ale po efektach pozwolę sobie Was poinformować
3. Zastanawiałem się także czy korzystacie z pliku GPS - gpx i czy wymaga on jakiś udoskonaleń czy zmian (wiem że koordynaty nie są dokładne ze względu że pochodzą one często od adresu) ale koordynaty + adres i telefon to już jakiś punkt zaczepienia.
pozdrawiam
Bazylek21 - 2016-05-14, 20:34
Przeglądam sobie te stronkę i widzę że jest sporo miejsc których campery są przekreślone, czy jest to wynik tego że właściciel nie ujął camperów w cenniku czy nas tam nie przyjmą?
Bazylek21 - 2016-05-23, 16:36
Ponawiam pytanie do Sekima!
Jak jest z tymi polami w których kampery są wykreślone, czy te informacje są potwierdzone że tam nas nie przyjmują?
sekim - 2016-05-23, 17:18
Przekreślony znacznik campera oznacza wg. nas że właściciel nie przyjmuje camperów-caravanów - ze względu że nie ma takiej możliwości, nie chce etc.
Informacje takie zbieramy od użytkowników (wysyłane poprawki), z innych katalogów, czy forów oraz ze stron właścicieli campingów i od nich samych.
Nie jesteśmy natomiast w stanie zweryfikować wszystkich danych i jeżeli chcecie mieć pewność proszę o telefon do właściciela campingu, a do nas krótkie info
Pewność macie jeżeli obiekt jest prowadzony przez samego właściciela (sygnatura użytkownika wraz z informacją).
Czy wyczerpałem odpowiedź?
Bazylek21 - 2016-05-23, 17:44
Dzieki
MariaiStefan - 2016-05-27, 14:42 Temat postu: fajne miejsce na campera Teren ogrdzony, chroniony, blisko morze i jezioro oraz pole golfowe. Wiselka za Miedzyzdrojami w strone Dziwnowa, ul. Nowowieyska 2 tel. 505175583 Jest to prywatna posesja, mozna spuscic kota i uzupelnic wode. Nie znam ceny ale mysle ze targowac sie bedzie mozna.
sekim - 2016-08-20, 18:53 Temat postu: Modernizacje Witam, chciałem tylko powiadomić że zaczeliśmy zgodnie z prośbą uzupełniać obiekty o nazwy jezior, rzek gór. Zajmie mi to trochę czasu (na tę chwilę uzupełniłem 10%) ale myślę że do końca roku będzie 100%.
Dodatkowo postarałem się trochę bardziej opisać wyszukiwarkę czy inne opcje.
pozdrawiam
marta86 - 2017-05-06, 00:05
Szkoda, że ceny nie są tam uaktualniane.
lwojtek - 2017-05-06, 19:22
Kamping Sloneczna polana w Jeleniej Górze Cieplicach ul. Rataja nie jest czynny od ok. 3 lat. Na piękny kilku hektarowy teren ostrzy od dawna pazurki sanatorium MSW.
|
|