Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Spontaniczny majówkowy zlot pontonowo-?

Jacek999 - 2014-05-04, 23:15
Temat postu: Spontaniczny majówkowy zlot pontonowo-?
Dzień pierwszy
Miała być Orawa i Mazury, a wylądowaliśmy w pięć załóg: Qcyki, Marko, Agostini i Jacek999 bez Baś oraz Marek Sowa bez Krysi, nad Jeziorem Rożnowskim. Jak się okazało, miejsce było trafione - pogoda i humory dopisały. Akwen położony blisko Krakowa w malowniczej oprawie gór oferuje niezłe warunki do uprawiania sportów wodnych. Dla motorowodniaków są dwa fajne miejsca do zwodowania łódek: jedno w Znamirowicach, a drugie, z którego korzystaliśmy, w Koszarce - tuż za Gródkiem, jadąc od strony Brzeska, 49.738233, 20.727504. Opłaty, doba: kamper 10 zł, przyczepa podobnie.

matro - 2014-05-04, 23:26

:spoko Kampery i łodzie ! To lubię ! :spoko
Qcyk - 2014-05-05, 08:27

Było super. Jacku stawiam piwko za świetną organizację i fajne pomysły. Kilka zdjęć też wkrótce wkleję. :spoko
Tadeusz - 2014-05-05, 10:16

matro napisał/a:
Kampery i łodzie ! To lubię !

Ja też!!! :bigok

Szczególnie zaś te załogi z ich pontonami. :wyszczerzony:

Pozdrawiam Was moi kochani i nie ukrywam, że znów chciałbym z Wami pobujać na falach.

Odżyły wspomnienia z wodnych harców, wypraw w ostępy mazurskie i długie wieczorne gawędy z Agatką, Marcinem, Anią i Wojtkiem.

Zodiak sprawdził się nawet w sztormie na Darginie i Kisajnie. :ok

Pozwolę sobie, Jacku, w Twoim wątku wkleić fotki z naszego wyraju z Kucykami, a za relację stawiam piwko. :spoko

Frowyz - 2014-05-05, 15:53

Jak Tadeusz Wam nawrzucał to i ja Wam wrzucę :)
Pawcio - 2014-05-05, 16:02

matro napisał/a:

I ja również!
Gratuluję udanego zlotu :bigok
Nie ukrywam, że w ostatni week chyba zostałem zarażony motorowodniactwem ;)

Dzięki koledze gryz3k'owi miałem przyjemność popływać po Narwi. Odbyliśmy wycieczki po Zalewie Zegrzyńskim i kanałach w Pułtusku. Człowiek nawet nie wie, że pod nosem ma zupełnie inny, nieznany świat :surf: .

martini44 - 2014-05-05, 16:33

Pawcio napisał/a:
Nie ukrywam, że w ostatni week chyba zostałem zarażony motorowodniactwem

Dzięki koledze gryz3k'owi miałem przyjemność popływać po Narwi

iiiii moja córa również.... teraz siedzi na aledrogo i szuka łódek :shock: :shock: :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Jacek999 - 2014-05-05, 17:16

Tadeusz napisał/a:
Pozwolę sobie, Jacku, w Twoim wątku wkleić fotki z naszego wyraju z Kucykami, a za relację stawiam piwko.

Cieszę się, powróciły wspomnienia i dziękuję wszystkim kolegom za piwko i mam nadzieję,że następny zlocik będzie w większym gronie :spoko

Poprawiłem cytat pod względem technicznym.

Jacek999 - 2014-05-05, 18:27

Dzień drugi wytrzymało prawie bez deszczu

Karawana rusza dalej do Krościenka, fajnie położony kemping 49.447911, 20.425177, ceny niskie. W planie wycieczka rowerami do Czerwonego Klasztoru, wzdłuż Dunajca. O mały włos wyprawa nie doszłaby do skutku, z powodu braku rowerów w miejscowych wypożyczalniach :gwm Dzięki poświęceniu kolegi Marka, który na dziecięcym rowerku przejechał blisko 25 km, udało się plan zrealizować. W Sromowcach wybraliśmy się w kierunku Trzech Koron, niestety sił starczyło tylko na 20 minut drogi od schroniska. W obawie przed zbytnimi zakwasami zdecydowaliśmy się na powrót do granicy na tratwach z flisakami ze Słowacji.

Agostini - 2014-05-05, 22:23

Pawcio napisał/a:
Wśród nas był jeden „świeżaczek” ...i baaardzo spodobało mu się takie spędzanie czasu. Tak więc czekamy na następnych.

Jeszcze do domu wczoraj nie dojechałem a tu relacja z naszego spotkania. :shock: :)
Koledzy, świetna majówka ale to sami wiecie, Jacuś... za pomysł, organizację i przewodnictwo, oczywiście :pifko .

Parę fotek i u mnie się znajdzie. Poczekam kiedy gospodarz skończy.

Jacek999 - 2014-05-06, 10:12

Dziękuję Andrzejku za pifko, myślę że powodzenie wyjazdu zależy tylko od nas samych, jaką atmosferę stworzymy, a organizacja i miejsce jest sprawą drugorzędna :spoko Fotki wklejaj śmiało, mi niestety znad wody wyszły poruszone, za dlugie czasy :-/
Marek Sowa - 2014-05-06, 12:26

Majóweczka była suuuper!!! miałem okazję sprawdzić nowiutki sprzęcik i otrzymać wiele cennych porad i uwag odnośnie pływania. Jacku organizacja świetna, skład znakomity, wrażeń moc. piwko ode mnie :pifko
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2014-05-06, 13:00

My dziękujemy za mile choć krótkie spotkanie w Vrbovie na Slowacji.Barbara muzyk :kawka:
Jacek999 - 2014-05-06, 20:52

Cieszę się Marku, że mogliśmy się poznać.

Dzień trzeci: poszliśmy na maksa
Wyprawa do wąwozu Homole oraz na najwyższą górę Pienin - Wysoką. Niestety na szczycie, który udało się zdobyć mimo niesprzyjającej aury: błota i deszczu, nie było nam dane podziwiać pięknych widoków z powodu mgły. Wszystko jednak przed nami, ja tam na pewno wrócę. Może już w sobotę - w Owczarni w Jaworkach wystąpi Nigel Kennedy. Ostatnią część trasy powrotnej pokonaliśmy przy pomocy hulajnóg, zawody w zjeździe wzdłuż trasy narciarskiej wygrał Qcyk. Na osłodę przegranej wszyscy zgodnie zjedliśmy lody u Marysi w centrum Krościenka, polecone przez załogi Frowyzów i Makdraiwerów, których spotkaliśmy na kempingu. Wieczór spędziliśmy na moczonku w termach we Vrbowie, gdzie spotkaliśmy, jak już wiecie, Basie i Zbyszka Muzyków oraz Wieśka (Chelmik53)

MAWI - 2014-05-06, 21:24

A my jak zwykle w majówkę w Mikołajkach.Na motoróweczce. Foty potem
Agostini - 2014-05-06, 23:15

Jacek999 napisał/a:
Ostatnią część trasy powrotnej pokonaliśmy przy pomocy hulajnóg, zawody w zjeździe wzdłuż trasy narciarskiej wygrał Qcyk.

Chciałbym tu publicznie poskarżyć się, że kiedy zszedłem z górki niżej żeby zrobić fotkę, ktoś perfidnie podmienił mi monster-rollera (tą hulajnogę). :evil:
Lecz ten szelmowski uśmiech :diabelski_usmiech na owym zdjęciu ukierunkowuje moje podejrzenia co do sprawcy tego niecnego czynu. :)

Jacek999 - 2014-05-07, 20:28

Dzień czwarty ostatni
Ranek obudził nas dość silnymi podmuchami wiatriu. Po śniadaniu i kawce kierunek Nidzica, zwiedzanie zamku i powrót do domu na zasłużony odpoczynek po tak intensywnie spędzonym weekendzie. :spoko

wojtek0 - 2014-05-07, 20:57

Fajne spotkanko :lol: , niewiele brakło abyśmy się spotkali pod zamkiem, nas wieczorem w sobotę przegoniono z parkingu pod nim ,lekko się obraziliśmy i postanowiliśmy go w niedzielę nie zwiedzać :evil:
Agostini - 2014-05-09, 21:08

Jacek już wszystko napisał więc ja tak jak wcześniej zapowiedziałem ograniczę się tylko do fotorelacji. 8-)

Dzień pierwszy

Jezioro Rożnowskie, Gródek nad Dunajcem.

Agostini - 2014-05-09, 21:19

Dzień drugi

Krościenko nad Dunajcem

Wycieczka rowerowa wzdłuż Dunajca, spacer po Pienińskim Parku Narodowym, spływ tratwą przełomem Dunajca.

Agostini - 2014-05-09, 21:24

c.d.

Przełomem Dunajca.

Agostini - 2014-05-09, 21:38

Dzień trzeci

Jaworki

Wycieczka do Wąwozu Homole, wejście na najwyższy szczyt Pieniń (Wysoka 1050 m n.p.m.), wygrzewanie się w gorących wodach słowackich term w Vrbovie.

Agostini - 2014-05-09, 21:46

c.d.
Agostini - 2014-05-09, 21:51

Dzień czwarty - ostatni :spoko ;)

Niedzica

Tama na Jeziorze Czorsztyńskim, zamek w Niedzicy.

marko - 2014-05-09, 22:24

Dziękujemy wszystkim uczestnikom wyprawy za miłe towarzystwo :lol: ,a szczególnie Jackowi,że nam zorganizował bardzo aktywną majówkę :spoko .
salut - 2014-05-15, 19:15

Pawcio napisał/a:
matro napisał/a:

I ja również!

Dzięki koledze gryz3k'owi miałem przyjemność popływać po Narwi. Odbyliśmy wycieczki po Zalewie Zegrzyńskim i kanałach w Pułtusku. Człowiek nawet nie wie, że pod nosem ma zupełnie inny, nieznany świat :surf: .

Szkoda, że Relax ogladaliście tylko z łódki. W tym czasie stało tam kilka kamperków i przyczep. :( Gdybysmy wiedzieli komitet powitalny czekałby na brzegu :szeroki_usmiech
:spoko :spoko

Pawcio - 2014-05-15, 20:48

salut napisał/a:
Pawcio napisał/a:
matro napisał/a:

I ja również!

Szkoda, że Relax ogladaliście tylko z łódki. W tym czasie stało tam kilka kamperków i przyczep. :( Gdybysmy wiedzieli komitet powitalny czekałby na brzegu :szeroki_usmiech
:spoko :spoko

A my takeśmy się wahali czy Was nie nawiedzić :oops:

samotny wilk - 2014-05-17, 09:16

A Salamandra, której robiliście fotkę przeżyła ?
Ja w tym rejonie nigdy nie miałem przyjemności spotkania takiego "smoka". Ale zwzwyczaj spotykam je w Bieszczadach, najlepiej po deszczu.

Pieniny dobry wybór.
Każdego roku choć na kilka dni, muszę tam być. Zazwyczaj ustawkę robię na polu namiotowym w Sromowcach Niżnych nad samym Dunajcem. Pole to położone jest w samym centrum wsi, na wysokości ul. Szkolnej 27 (sklep spożywczy). Od 2013 r. w Sromowcach Niżnych jest juz zasięg telefonii komórkowej. Operuje tam PLAY.

A swoją drogą wasze pontony, to jak kot z centralnej Polski - muszą kosztować ? :lol:

Fajna relacja. :roll:

yogi-27 - 2014-05-17, 15:31

Piękna relacja - piękne tereny do których raz na jakiś czas chętnie wracamy również. Pozdrawiamy z deszczowego Radomia :)
Jacek999 - 2014-05-17, 16:37

Andrzej5707 napisał/a:
A Salamandra, której robiliście fotkę przeżyła ?

Jeśli przetrzymała sesje fotograficzną i na zawał nie zeszła, to pewnie jeszcze gdzieś tam sobie hasa. Jeden z turystów ewakuował ją z drogi przed zadeptaniem, nadciągała bowiem horda owiec, nawet były czarne w śród nich :-P

Jacek999 - 2014-05-18, 07:48

yogi-27 napisał/a:
piękne tereny do których raz na jakiś czas chętnie wracamy również
Naprawdę warto, szczególnie jesień jest bardzo kolorowa i nie ma kolejki do wejścia na platformę na Trzech Koronach.
Komplecik - 2014-05-18, 11:32

:pifko
Jacek999 - 2014-05-18, 21:35

Robercik :ok
Agostini - 2014-05-18, 21:59

Andrzej5707 napisał/a:
Pieniny dobry wybór.
Każdego roku choć na kilka dni, muszę tam być. Zazwyczaj ustawkę robię na polu namiotowym w Sromowcach Niżnych nad samym Dunajcem...

To jest Twoje miejsce widziane z tratwy na Dunajcu.

Piękny rejon naszego kraju, nie dziwię się, że chętnie tam wracasz.

oliko - 2014-05-25, 21:00

Fana relacja dziękujemy. Pifko oczywiście leci
samotny wilk - 2014-05-27, 19:13

Agostini, dzięki za fotkę. Dokładnie to jest to moje ulubione miesce w Sromowcach Niżnych. Jak je zobaczyłem, to aż mi się ciepło zrobiło na sercu. :lol: Chyba wkótce się tam wybiorę. Choć na tydzień. Na początku czerwca nie powinno być tłoku. :-P
angela_camp - 2014-05-27, 20:32

Super relacja, extra majowka i rewelacyjne fotki ;-)) Jednak Polska jest wciaz piekna