Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Oldcamper ARCADARKA - Nowe zdjęcia w końcu odebrałem fotele obrotowe oryginał

ARCADARKA - 2008-02-02, 18:48
Temat postu: Nowe zdjęcia w końcu odebrałem fotele obrotowe oryginał
Przesyłam trochę zdjęć już wykończony środek , dzisiaj byłem na małej wycieczce nad Zegrzem, przewietrzyłem STARUSZKA :haha: :bigok
wmaker - 2008-02-04, 12:10

Bardzo ładny efekt końcowy :!: :bigok
podoba mi się tonacja wnętrza, pewnie przy włączonym oświetleniu wew. :idea: (jakieś punktowe?) jest jeszcze ciekawiej.

i jak zwykle kilka wścibskich pytań:
:arrow: od czego są te fotele i obrotnice? (chyba mam podobne ale bez obrotnic :gwm )
:arrow: co jest w stopniu pod tylna kanapą? (ogrzewanie?)
:arrow: cóż wisi pod tylnymi szafkami po lewej?

ARCADARKA - 2008-02-04, 13:06
Temat postu: Darek
Witam słonecznie
Tak tonacja kolorów jest super obszycia tapicerki są nowe włącznie z fotelami kierowcy , a one były w fatalnym stanie ,tym zajmowała się moja połówka ona o wszystko zadbała o kolory i znalezieniem krawcowej,
Długo szukałem tych foteli są one od modelu transita hymera tak zwanej salonki, dolna podstawa jest specjalnie wyprofilowana do prowadnic które są na podłodze w szoferce
Z tyłu alkowy jest przeprowadzony kanał w którym znajduje się rura od ogrzewania , dochodząca, aż pod zlew znajdują się w niej otwory i przy okazji ogrzewa zbiornik z wodą 45 litrowy sprytne rozwiązanie , ale tak już było
W górnej części pod szafkami z lewej i prawej stronie są to tuby nagłaśniające założyłem system nagłośnienia 4x80 wat super się słuch w czasie jazdy
Pozdrawiam

TomekW - 2008-02-05, 00:14

wmaker napisał/a:
od czego są te fotele i obrotnice? (chyba mam podobne ale bez obrotnic :gwm )

A propos Twoich foteli, wydaje mi się, że to fotele ISRI, takie same jak w hymerach (moim i Martesa, porównaj na zdjęciach). Może nie są najpiękniejsze, ale ergonomia bez zarzutu. W naszym prawy fotel ma oryginalną obrotnicę.

wmaker - 2008-02-05, 08:24

TomekW napisał/a:
W naszym prawy fotel ma oryginalną obrotnicę.

obrotnice są dwojakie, albo na rurze o sporej średnicy (ok. 17 cm) i mechanizmem obrotu pod prowadnicą (jak u Darka) lub na standardowym pudle z mechanizmem nad prowadnicami (jak w chewrolecie), jaka jest w orginale?

TomekW napisał/a:
wydaje mi się, że to fotele ISRI, takie same jak w hymerach (moim i Martesa, porównaj na zdjęciach). Może nie są najpiękniejsze, ale ergonomia bez zarzutu.

ISRI tak, faktycznie taki jest boczny napis, ale wydaje mi się że są jakieś za bardzo do przodu pochylone, jakbymn miał zjechać z niego :-/

ARCADARKA - 2008-02-05, 08:51
Z miłą chęcią kiedy się spotkamy :-) obejrzę , również wasze fotele , jeśli chodzi o ergonomię nie mam żadnych zastrzeżeń siedzi się wygodnie , tapicera prosiłem aby upchnął więcej gąbki. Stare moje fotele też były super wyglądają jak nówki, miały jeden manka męt nie było zagłówków, przy wymianie foteli sugerowałem się tylko bezpieczeństwem moim i pasażera, a nie wyglądem :chytry
pozdrawiam
:bigok

TomekW - 2008-02-05, 17:54

wmaker napisał/a:
wydaje mi się że są jakieś za bardzo do przodu pochylone, jakbymn miał zjechać z niego :-/

Moje mają regulację pochylenia siedzenia, osobno przodu i tyłu (2 dźwignie od strony środka auta). Oglądnij swoje, może też są. Obrotnica jest talerzowa, pomiędzy siedzeniem a konstrukcją wsporczą.

wmaker - 2008-02-10, 15:15

TomekW napisał/a:
Moje mają regulację pochylenia siedzenia, osobno przodu i tyłu (2 dźwignie od strony środka auta). Oglądnij swoje, może też są. Obrotnica jest talerzowa, pomiędzy siedzeniem a konstrukcją wsporczą.

Na tle ogólnej tragedii nie przyglądałem się fotelom, teraz sa wymontowane i po oględzinach faktycznie znalazłem dzwignie do regulacji pochylenia !!!!
Niestety obrotnic nie znalazłem :gwm (może wybyły tylko na chwilkę :mrgreen: )

ARCADARKA - 2008-03-03, 12:10
Temat postu: w całej okazałości mordka
przodzik weterana :ok

[ Dodano: 2008-03-03, 19:56 ]
Darek

TomekW - 2008-03-03, 23:32

Boszsz... to wygląda, jakby przed chwilą z fabryki wyjechało!
Wielki szacun! :brawo:

Tadeusz - 2008-03-04, 08:32

Darku! Śledzę z zainteresowaniem Twoje dokonania na polu reanimacji, a następnie modernizacji kampera i przyznaję - zaimponowałeś mi.
Składam Ci gratulacje i wyrazy szacunku. :roza:

ARCADARKA - 2008-03-04, 13:24
Wielkie pokłony :ok dzięki :spoko
f68 - 2008-03-04, 13:30

kawał dobrej roboty
bedzie długo służył mam taka nadzieję

ARCADARKA - 2008-03-04, 15:35
Witam :ok
Dzięki za dobre słowa :lol: , przekonamy się w czasie eksploatacji ,przy reanimacji nic nie umknęło mojej uwadze, a jestem bardzo dokładny, nie lubię fuszerki jak go remontowałem przydało się doświadczenie życiowe :gwm , zresztą sam ocenisz na zlotach jak to wygląda w realu. Trochę się nim kręcę po asfalcie jak mam wolne dni jest super nic nie skrzypi, ani nie trzeszczy, czas okarze w każdym bądź razie moje cacko ma u mnie dożywocie, jak już będę bardzo stary postawie go przed domem , jako ozdoba, inni wystawiają stare snopowiązałki , wozy drabiniaste , a ja postawie Campa
pozdrawiam

vampir - 2008-03-04, 18:36

ja bym uwazal z tym wystawianiem jeszcze komus sie spodoba i .....

[ Dodano: 2008-03-04, 18:37 ]
ale wyglada lepien niz niektore prawie nowe

wmaker - 2008-03-05, 21:31

OldCamperTeam ma powody do dumy, pokazałeś że można, taka odbudowa to sukces wart gratulacji które niniejszym składam :bukiet:
Mam nadzieję że nie opuścisz tej części forum CT i dorzucisz jeszcze nie raz swoje dwa grosze, a w trakcie eksploatacji wskażesz rozwiązania które z perspektywy czasu "zrobiłbym inaczej".

ARCADARKA - 2008-03-06, 15:53
Witam serdecznie Wmaker :ok
Oczywiście , że nie opuszczę forum CT :-D , jeśli tylko będę mógł w czymś pomóc :gwm i będę się na tym znał :haha: , zawsze dodam swoje trzy grosze . Napisz jak się posuwają twoje prace przy reanimacji , jak znajdziesz chwilkę puść parę zdjęć :wyszczerzony:
pozdrawiam

vampir - 2008-03-06, 20:47

moze respirator bedzie potrzebny do reanimacji :haha:
wmaker - 2008-03-07, 17:05

Coś dopisuję ale teraz pojawia się to jako dodatek a nie nowy post :-/
vampir - 2008-03-07, 20:55

A WCZESNIEJ POJAWIALO SIE JAKO NOWY?
wmaker - 2008-03-08, 19:49

vampir napisał/a:
A WCZESNIEJ POJAWIALO SIE JAKO NOWY?

tak :gwm