Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

W³ochy - Camping Pra Delle Torri we W³oszech

jarbuk - 2014-05-20, 17:21
Temat postu: Camping Pra Delle Torri we W³oszech
Witam
Czy by³ kto¶ z Was na tym campingu we W³oszech? Szykujemy w wakacje wyjazd i chcemy zatrzymaæ siê na d³u¿szy czas na tym kampingu, a ma³o jest opinii na jego temat.

Aulos - 2014-05-20, 21:17

My byli¶my tam dwukrotnie i mamy bardzo mi³e wspomnienia z tego campingu. Ze wzglêdu na jego rozleg³o¶æ polecam zabraæ rowery (dla dzieci mog± byæ hulajnogi). Kilka naszych wspomnieñ z tego miejsca odnajdziesz tutaj
Pozdrawiam i do zobaczenia w Italii :spoko

jarbuk - 2014-05-20, 22:34

Aulos napisa³/a:
My byli¶my tam dwukrotnie i mamy bardzo mi³e wspomnienia z tego campingu. Ze wzglêdu na jego rozleg³o¶æ polecam zabraæ rowery (dla dzieci mog± byæ hulajnogi). Kilka naszych wspomnieñ z tego miejsca odnajdziesz tutaj

jarbuk - 2014-05-20, 22:38

Byli¶cie campingiem czy mieszkali¶cie w domkach. My wybieramy siê kamperem i drugi zestaw przyczep±, mamy dzieci od 5lat do 14lat. S³ysza³em ¿e jest du¿o atrakcji dla dzieci ale pla¿a jest kiepska i brudna w±ska?
jarbuk - 2014-05-20, 23:00

Widzia³em wasz± relacjê i zdjêcia z wakacji we W³oszech, super! Proszê napisz w jakim terminie byli¶cie w Pra delle Torri
Aulos - 2014-05-21, 10:21

Byli¶my w Caorle zawsze w sierpniu - w 2007 roku w domku mobilehome z firmy Eurocamp; w 2012 naszym kamperem. Pla¿a faktycznie nie jest specjalnie atrakcyjna, ale nasze dzieciaki wcale nie chcia³y z niej korzystaæ, zw³aszcza po tym, jak z ulepionej w³a¶nie piaskowej babki wygramoli³ siê ma³y krab. :wyszczerzony: Generalnie z morza korzystaj± tam g³ównie mi³o¶nicy sportów wodnych, natomiast k±piele i pla¿owanie to g³ównie kompleks basenów (wg informacji marketingowych 34 tys. metrów kwadratowych). Byæ mo¿e nasze dzieciaki nie upragn± pla¿y, bo maj± j± dostêpn± na co dzieñ (w Ko³obrzegu), ale na Pra delle Torri zdecydowana wiêkszo¶æ dzieci spêdza³a czas na basenach i obiektach sportowych. Je¿eli macie zaplanowany konkretny termin, to dobrze by³oby zarezerwowaæ miejsce, bo w szczycie sezonu mog± byæ problemy.
jarbuk - 2014-05-21, 10:35

Tak w³a¶nie zrobili¶my, mamy zarezerwowany termin od 2 sierpnia do 9 sierpnia a wysz³o to tak poniewa¿ szuka³em miejsc bli¿ej Wenecji, ale wszystkie lepsze kampingi maj± ju¿ wszystko zarezerwowane. Zaczynali¶my od Marina di Venezia i nastêpne w kolejno¶ci, ale nie by³o miejsc a¿ do Pra delle Torri, dopiero tutaj znalaz³y siê miejsca pod kampery. Trochê daleko do Venecji i do lepszych miejscowo¶ci, ma³o atrakcji do ko³a i dlatego pytam o ten kamping.
Byli¶my ju¿ na campingu Marina di Venezia i tam koniecznie chcia³em zarezerwowaæ miejsca bo jest sprawdzony i polecany, ale niestety brak miejsc.

jarbuk - 2014-05-21, 10:40

A mo¿e byli¶cie na Marina di Venezia i mo¿ecie porównaæ te dwa miejsca? Dopytujê tak o ten camping Pra delle Torri dlatego, ¿eby nie by³o rozczarowania dla naszych znajomych którzy jad± pierwszy raz na Campering, a ja ich namawia³em i pokazywa³em zdjêcia z wakacji na Marina di Venezia która jest wspania³a i ma rewelacyjn± pla¿e bardzo szerok± i d³ug± z piaskiem.
W tym Pra delle Torri tylko ten temat mnie zastanawia, bo opinie s± podzielone, ¿e pla¿a jest brudna w±ska i woda brudna???????????

jarbuk - 2014-05-21, 10:47

Byli¶my te¿ na campingu Lido Union, te¿ fajny ale brak miejsc. Tam s± rewelacyjne piaskowe pla¿e i fajne parcele na Campery ka¿da oddzielona ¿ywop³otem,
Mo¿e masz porównanie Pra delle Torri do tych dwóch campingów?

Aulos - 2014-05-21, 22:37

Nie znam tych campingów i nie mogê ich porównaæ :spoko
rewir - 2014-05-22, 21:18

jarbuk napisa³/a:
A mo¿e byli¶cie na Marina di Venezia i mo¿ecie porównaæ te dwa miejsca? Dopytujê tak o ten camping Pra delle Torri dlatego, ¿eby nie by³o rozczarowania dla naszych znajomych którzy jad± pierwszy raz na Campering, a ja ich namawia³em i pokazywa³em zdjêcia z wakacji na Marina di Venezia która jest wspania³a i ma rewelacyjn± pla¿e bardzo szerok± i d³ug± z piaskiem.
W tym Pra delle Torri tylko ten temat mnie zastanawia, bo opinie s± podzielone, ¿e pla¿a jest brudna w±ska i woda brudna???????????

Ja by³em z dzieciakami 1 i 4 w ubieg³ym roku na koniec Wrze¶nia i mimo to by³o du¿o ludzi, pla¿a faktycznie ³adniejsza du¿o szersza i bardziej czysta ni¿ w PDT gdzie byli¶my dwa lata wcze¶niej po drodze do Cro, super kompleks basenowy to takie ma³e miasteczko gdzie masz wszystko co potrzebne do ¿ycia sklepy, imprezy, pizzerie, baseny, animacje obawiam siê tylko jak to wygl±da w sezonie bo my byli¶my jak pisa³em na sam± koñcówkê, a to jest taki moloch :) jak masz jakie¶ pytania pisz postaram siê pomóc. ps. teraz doczyta³em ¿e ju¿ tam by³e¶ ;-) wybacz z pracy piszê. Ale podsumowuj±c moim zdaniem MdV jest ciekawsza od PDT :-)

jarbuk - 2014-06-14, 11:59

Tak jak pisa³em na Marina di Venezia byli¶my ju¿ dwa razy i mam super wspomnienia, bardzo fajny luksusowy camping, ale w tym roku nie ma ju¿ miejsc i s±siednie campingi te¿ s± zajête. Miejsca znale¼li¶my dopiero na Pra delle Torri i dlatego tak dopytujê o ten Camping i porównujê do MDV ze wzglêdu na to ¿e zabieramy znajomych trzy rodzinki, jad± pierwszy raz a widzieli zdjêcia i s³yszeli opowie¶ci z MDV i bojê siê ¿eby nie by³o rozczarowania.
Najgorsze jest to ¿e bêd±c ju¿ na Marina di Venezia inne campingi s± ju¿ ryzykiem i jedzie siê z niepewno¶ci± czy na pewno bêdzie Fajny. W opisach i ocenach zdania s± podzielone, martwi mnie s³aba ocena pla¿y w Pra delle Torri. ¿e brudna i w±ska?????????
Faktycznie tak jest?

jarbuk - 2014-06-14, 12:22

Marina di Venezia jest du¿a ale bardzo czysta zadbana i na to zwracamy uwagê. Du¿e baseny i mnóstwo atrakcji a mamy rodziny z dzieæmi tak, ¿e jest to du¿ym plusem.
jarbuk - 2014-06-14, 12:24

Dla porównania byli¶my we W³oszech dwa lata temu na campingu Albatros w Toskanii, te¿ fajny du¿y i czysty. Mo¿e masz porównanie?
jarbuk - 2014-06-14, 12:26

Martwi mnie ,¿e ten region gdzie jest Pra delle Torri jest ma³o polecany i ma³o atrakcyjny.
Jest tam co¶ ciekawego do zwiedzenia?

maga - 2014-06-14, 22:39

Aulos napisa³/a:

¦mia³o jed¼ na ten camping,jest godny polecenia,my te¿ byli¶my tam dwukrotnie i mi³o go wspominamy.
Krzysiu (Aulos) dobrze radzi,zabierz rowery bo do Caorle jest kilka kilometrów a wieczory spêdzone w tym miasteczku,bêdziecie wspominaæ d³ugo.
Polecam pyszne lody na starówce,czuje jeszcze ich smak od zesz³ego roku ;)

jarbuk - 2014-06-15, 20:40

No dziêkuje, jedziemy 01.08.2014r tydzieñ we W³oszech i tydzieñ w Chorwacji.
Pozdrawiam

jarbuk - 2014-06-16, 08:10

A w jakim miesi±cu byli¶cie na campingu Pra delle Torri??
jarbuk - 2014-06-16, 08:14

Byli¶my ju¿ kilka razy we W³oszech ale pierwszy raz jedziemy w sierpniu i ciekaw jestem temperatur w pierwszym tygodniu sierpnia, czy faktycznie jest tak gor±co, ¿e ciê¿ko wytrzymaæ.
jarbuk - 2014-06-16, 08:16

A Wy byli¶cie kamperem czy na domkach?
jarbuk - 2014-06-16, 08:35

Jedziemy w trzy rodziny kamperami, i w tym zestawie bêdzie 7-mioro dzieci, z tego co czytam w opiniach, jest bardzo du¿o atrakcji i fajne baseny?
Beta - 2014-06-30, 12:19

W sierpniu ca³e W³ochy maj± urlop.Bez wcze¶niejszej rezerwacji znalezienie wolnych miejsc na campingu zakrawa na cud , a trzech parceli obok siebie jest raczej niemo¿liwe. My od wielu lat je¼dzimy do Bibione, bo tam jest du¿a pla¿a i naprawdê czysta woda. Maj± przyznan± b³êkitn± flagê. W Bibione jest 5 campingów do wyborou. Rzeczywi¶cie w sierpniu bywa bardzo gor±co , jednak bêd±c nad wod± specjalnie to nie przeszkadza :ok Problem robi siê dopiero noc±. Je¶li w camperze nie ma klimy , to z upa³u i duchoty skonaæ mo¿na.
Je¶li czyta³e¶, ¿e gdzie¶ jest woda brudna , to faktycznie tak jest. Czasem siê to zmienia w zale¿no¶ci od uwielko¶ci fal , ale ogólnie jest nie halo. We wrze¶niu mieli¶my jechaæ do Caorle, ale poczyta³am , co napisali Aulosy i chyba jednak pojedziemy do Chorwacji. Jarku, jak wrócicie z Waszej wyprawy , napisz ma³e co nieco, bo my z pewnych wzglêdów jeste¶my "skazani" na W³ochy :ok

Pozdrawiam. Beata :spoko

jarbuk - 2014-06-30, 14:55

OK dziêki za informacjê, po wakacjach odezwê siê i napiszê kilka s³ów.
Pozdrawiam

Beta - 2014-06-30, 14:58

:spoko :spoko :spoko
TomekM - 2014-06-30, 15:19

My byli¶my dwa lata temu w Lignano Sabbiadoro. Nie mam porównania z innymi w³oskimi ale nam sie podoba³o. S± baseny, czy¶ciutko i do morza jakie¶ 5 min. z buta.
Pla¿a szeroka a woda p³ytka, wiêc bezpieczna dla dzieci.
W cenie campingu 5 godzin dziennie dzieci maj± zajêcia z animatorami a w tym czasie rodzice maj± wolne ;)

Beta - 2014-06-30, 15:36

W Bibione( 7km od Lignano ) ka¿dy camping ma swoj± pla¿ê. Animatorzy s± w zasadzie na ka¿dym campingu, oprócz campingu Dune, który jest relatywnie ma³y i nie ma basenu.. :spoko
jarbuk - 2014-06-30, 17:50

W tym roku mamy ju¿ rezerwacjê na Pra Delle Torri tak ¿e jeste¶my w okolicach Caorle, drugi tydzieñ jedziemy do Chorwacji w okolice Splitu.