| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Jaka jest cena za rozsądnego kampera
toa - 2014-05-21, 08:11 Temat postu: Jaka jest cena za rozsądnego kampera Witam
W tym lub przyszłym roku myślę o zamianie przyczepy kempingowej na kampera.
Przestudiowałem już wiele wątków na forum i mam spory mętlik w głowie.
Auto chciałbym kupić dla 4 osobowej rodziny na do 10 sezonów, powinno być do 3,5T - chwilowo nie mam jeszcze typów co bym wybrał czy integrala czy alkowę czy tez półintegrala.
Zależy mi głównie aby auto miało klimatyzację w kabinie i było w miarę mało awaryjne.
Przyznam, że oglądałem auta w serwisach ogłoszeniowych od 50 do 150 tyś. zł i główne pytanie jakie teraz sobie zadaję to ile potrzebuję kasy odłożyć na kampera.
Czy auta w stylu:
http://otomoto.pl/rimor-k...t-T4349544.html
http://otomoto.pl/ford-carioca-T4284138.html
http://otomoto.pl/ford-tr...r-T4326056.html
http://allegro.pl/hymer-f...4246482464.html
http://otomoto.pl/fiat-ducato-camper-T3832300.html
czyli w przedziale 50-100 tyś zł są coś warte, czy też to zwykle szrot po wypadkach.
Auto nie musi być idealne, może być po wypożyczalni ale z realnym przebiegiem do 100 tyś km.
Proszę Was zatem o podpowiedź czy w przedziele 50-100 tyś zł coś można znaleźć czym pojeżdzę kilka lat czy też raczej odkładać na coś nowego w stylu XGO/lub 2-3 latka za 150 tyś zł.
Druga sprawa to zauważyłem, też że fordy są tańsze - czytałem tu na forum, że starsze miały sporo przypadłości ale czy w tych 2002-2010 było równie źle jak w tych starych.
Z góry dziękuję za pomoc.
toa
eMWu - 2014-05-21, 08:39
| toa napisał/a: | | , może być po wypożyczalni ale z realnym przebiegiem do 100k. |
to sie z deko wyklucza. A po drugie po co warunek o przebiegu 100 kkm?
toa - 2014-05-21, 08:54
| eMWu napisał/a: | | toa napisał/a: | | , może być po wypożyczalni ale z realnym przebiegiem do 100k. |
to sie z deko wyklucza. A po drugie po co warunek o przebiegu 100 kkm? |
Być może się wyklucza - nie wiem bo jeszcze nie mam doświadczenia. Warunki są umowne - może to być 120 kkm albo dowolnie inny. Zależy mi aby auto długo jeszcze mi pojeździło i nie było mocno zniszczone. Chciałbym w nim spędzać czas z przyjemnością więc przebieg jest tu jakimś wyznacznikiem ale pewnie nie głównym.
Bronek - 2014-05-21, 09:08
Po roku z wypożyczalni polskiej przebieg ok 30-60- tys km , i to tylko kwestia obejrzenia wnętrza. To pojazdy na ogól nowe , po pierwszym przeglądzie. . Na jesień ceny atrakcyjne i za roczny duży 160 tys może starczyć . za dwulatka na pewno .
Niestety często ludzie wypożyczający kampery to nowobogackie buraki co myślą ,że kasa to wszystko . I skoro sprzęt wypożyczony za dużą' kasę to mogą mieć wszystko w d... ie.
Często też brak doświadczenia powoduje niewielkie zniszczenia. .Dlatego stan zależy na kogo "trafił " camper.
Warto jednak obejrzeć oferty polskich dobrych wypożyczalni . Nawet zadzwonić i popytać, często wtedy właściciel pomysli o odnowieniu stanu , a ty zyskasz szansę. .
toa - 2014-05-21, 10:56
Dzięki. Niestety to tylko czy aż 160k. Pytanie jednak czy za 50-100 k można kupić coś w miarę sensownego.
Druga opcja jest taka, że kupię pierwszego kampera tańszego i za 2-3 lata zmienię ale wolałbym jednak sobie tego oszczędzić i jeśli jedyna opcja jest taka, że muszę doskładać więcej to trudno - poczekam dłużej.
janusz - 2014-05-21, 11:13
| toa napisał/a: | | Pytanie jednak czy za 50-100 k można kupić coś w miarę sensownego. |
Myślę, że można. Ja mam takiego kampera 2007rok, którego gdybym sprzedawał to właśnie za takie pieniądze. Nie sprzedaję ale na pewno są takie oferty. Trzeba tylko mocno szukać, obserwować i nie napalać się.
Komplecik - 2014-05-22, 06:27
Do 100 można fajnego kamperka kupić ,sąsiad sprzedawał chaussona miał go od nowości przebieg 30 kilka tyś KM cenił na allegro 850000 sprzedał w ciągu trzech dni.
Szukaj , najlepszy okres na poszukiwania to jesień.
kimtop - 2014-05-22, 07:07
W którymś temacie mignęło mi,że kol.Maga chce sprzedać swój wózek.
MAWI - 2014-05-22, 07:30
Kolego "toa" ,Bronek ma racje ,że piszesz szyfrem .Raz piszesz 100k ,myślisz o polskich złotych a innym razem o przebiegu samochodu w tysiącach kilometrów.Chcesz ,żeby bardziej doświadczeni koledzy dali Ci darmowe porady , to choć postaraj się pisać zrozumiale.Drugą sprawą jest same pytanie.Są to sprawy indywidualne .Dla jednego 10 tysięcy złotych to dużo a dla innego 100 000 złotych to mało .Tak samo indywidualnie należy podchodzić co do pytania "czy to dobra cena ,czy nie dobra" Widziałem kampery o wartości rynkowej około 25000zł a wyglądały jakby nie dawno opuściły fabrykę ,ale też widziałem kilku letnie do których bym nie wsiadł a ich wartość rynkowa często mija 100 000 zł.Nie ma na twoje pytanie jednoznaczne odpowiedzi , ale chyba o tym wiesz.Ile ludzi tyle opnij .Popatrz sobie na aukcjie znanego portalu i sam zdecydujesz co dla Ciebie jest warto a co nie warto.
Może zanim zadasz takie pytanie napisz coś o sobie, ( w dziale gdzie się witamy i przedstawiamy ,zresztą zgodnie z regulaminem forum) w ile osób chcesz zwiedzać świat skąd jesteś ,może warto dodać ile masz lat. I takie tam.Do tej pory wiemy ,że jesteś mężczyzną.Wtedy pod zadanym przez Ciebie pytaniem na pewno znajdziesz więcej sensownych odpowiedzi
toa - 2014-05-22, 18:18
| MAWI napisał/a: | Kolego "toa" ,Bronek ma racje ,że piszesz szyfrem .Raz piszesz 100k ,myślisz o polskich złotych a innym razem o przebiegu samochodu w tysiącach kilometrów.Chcesz ,żeby bardziej doświadczeni koledzy dali Ci darmowe porady , to choć postaraj się pisać zrozumiale.
|
Przepraszam masz rację - wyraziłem się nie dośc precyzyjnie. Poprawiłem już początkowy post.
| MAWI napisał/a: |
Drugą sprawą jest same pytanie.Są to sprawy indywidualne .Dla jednego 10 tysięcy złotych to dużo a dla innego 100 000 złotych to mało .Tak samo indywidualnie należy podchodzić co do pytania "czy to dobra cena ,czy nie dobra" Widziałem kampery o wartości rynkowej około 25000zł a wyglądały jakby nie dawno opuściły fabrykę ,ale też widziałem kilku letnie do których bym nie wsiadł a ich wartość rynkowa często mija 100 000 zł.
|
Zgoda i to dość cenne info - rozumiem, że trzeba po prostu oglądać.
Nie ma na twoje pytanie jednoznaczne odpowiedzi , ale chyba o tym wiesz.Ile ludzi tyle opnij .Popatrz sobie na aukcjie znanego portalu i sam zdecydujesz co dla Ciebie jest warto a co nie warto.
|
Tutaj niestety właśnie nie wiem - aukcje przeglądałem ale podobne dla mnie auta czasem kosztują 80 tyś zł a czasem 120 tyś zł.
Może zanim zadasz takie pytanie napisz coś o sobie, ( w dziale gdzie się witamy i przedstawiamy ,zresztą zgodnie z regulaminem forum) w ile osób chcesz zwiedzać świat skąd jesteś ,może warto dodać ile masz lat. I takie tam.Do tej pory wiemy ,że jesteś mężczyzną.Wtedy pod zadanym przez Ciebie pytaniem na pewno znajdziesz więcej sensownych odpowiedzi |
Przywitałem się w odpowiednim dziale zanim napisałem ten wątek. Ale może nie ma tam zbyt dużo informacji więc napiszę tutaj:
mam rodzinę 4 osobową w tym dwójka dzieci 6 i 10 lat. Od 3 lat jeździmy z przyczepą i naprawdę nam się to podoba ale ze względu na różne zalety kampera (m.in większą mobilność i szybkość na trasie) myślimy o zakupie kampera.
Cena gra rolę - szukamy czegoś jak najtanszego ale z drugiej strony powinien spełnić nasze wymagania - tj powinien mieć klimatyzację w kabinie i do tego powinien nam posłużyć kilka lat i nie psuć się co wyjazd.
Typ zabudowy nie ma znaczenia ale na teraz skłaniamy się ku alkowie lub półintegralowi.
Dzięki.
MAWI - 2014-05-22, 19:10
I już wiemy więcej.Dlaczego spytałem skąd jesteś .A no dla tego , że ja na przykład mieszkam w Kutnie i w około nas jest kilka takich punktów z kamperkami, ale i tak wszystkie z nich wystawiane są na allegro.Życzę szczęścia i wytrwałości w poszukiwaniach
P.S. takmi idealnym miejscem na wpisanie czegoś więcej o sobie jest AWATAR.
Trampek - 2014-06-03, 22:21 Temat postu: Re: Jaka jest cena za rozsądnego kampera Jeżeli masz do wydania 150 tys to ja bym rozważył kampera XGO
tu masz link do strony
http://www.reisemobil-discount.de/
jak wejdziesz w zakładkę eksport to tam masz nr do sprzedawcy mówiącego po polsku
Fux - 2014-06-04, 07:07
Ten Palmowski to jakiś fan Bilda. Krzykliwie, pstrokato, chaos w oczach.
Johny_Walker - 2014-06-04, 08:48
W dodatku kasują chyba dwa lub trzy tysiące EUR za dostarczenie kampera od producenta do salonu i przygotowanie. Klient dowiaduje się o tym, kiedy już jest złapany i wydaje mu się że prawie jest właścicielem kampera. Ta sama usługa u innych kosztuje standardowo tysiąc lub zero jeśli odpowiednio się zagada.
Co do kamperów to w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz. Xgo są niechlujnie wykończone. Np. sople z silikonu w łazience, niedokręcone śruby i odpadające zamki szafek w fabrycznie nowym sprzęcie. Gdybym nie miał pieniędzy, to wolałbym dołożyć kilka tys i kupić Weinsberga albo Carado.
papamila - 2014-06-04, 09:58
| Johny_Walker napisał/a: | | Xgo są niechlujnie wykończone |
glupoty pieprzysz,
zobaczyłeś jednego smarka w kamperze wystawionym na targach i teraz
takie brednie za kazdym razem opowiadasz
fakt nie powinno się to zdarzyć bo to zle swiadczy o marce
miałem już 5 szt XGO i nie narzekam
co do oplat to też walisz farmazony- kupileś auto niemieckiej produkcji, w niemczech
to skad transport? Palmowski wozi auta z wloch stąd opłata
Zresztą dla uwaznie czytajacych jest informacja ile kosztuje fracht, ile inne oplaty
a przy cenie jest magiczne słowo "ab"
Bronek - 2014-06-04, 11:43
Znalazlem pre fakturkę za Carado T345 cena wystawowa z Sog markizą ESP Wyrko z przodu dodatkowe izolacja zbiornika na zimę,.... cena golasa z katalogu 39799 E + ponad 3500 E za dodatki ... Ale wyceniono po tzw upuście na 41350 E
I jest dodatkowa oplata ::::Brief transportu i transport .879EURO !!!
678 cm
Silikony.......po roku .....a kto na to patrzy.. po za włascicielem.
p
Trampek - 2014-06-04, 14:16
jak byś sobie zadał trochę trudu to byś doczytał że pobiera opłatę 1890 do 2000 Euro w zależności od tego czy to Bielefeled czy nagdeburg .
A do tego za nim skrytykujesz do sobie policz ich ofertę .
XGO 28 P z dużym garażem z tą ich opłatą oraz naszą akcyzą masz za 150 tys.
W tej cenie zapomnij o nowym Corado.
A co do samej opłaty to pobieranie takiej opłaty to normalna praktyka w niemczech .
Tyle że przy typowych osobówkach czesto jest już wliczona w cenę . Ale jak kupujesz kampera czy ciężarówkę to ta opłata zawsze jest podana osobno , bo dają ci możliwość samodzielnego odbioru w fabryce .
Nie masz pojęcia o realiach a piszesz co ci ślina na język przyniesie .
jak już to proszę o merytoryczne wypoiwedzi.
Np jakiego Corado kupisz w tej cenie dokładająć do niej jak piszesz kilka tysięcy .
A do tego kilka tysięcy czego ? PLN czu EURO .
Bo z tych kilku tysięcy Euro to z akcyzą szybko może ci się zrobić 40000 zł .
Tak porównywać to może każde dziecko .
napisz od razu że dokładając 100 000 euro kupisz sobie jeszcze coś lepszego .
Gość na wstępie zapytał o kampera w cenie do 150 tys zł
To dostał propozycję czegoś nowego w tej cenie .
A ty co mu zaproponowałeś ?
Nic .
toa - 2014-06-04, 16:18
| papamila napisał/a: | | Trampek napisał/a: | | Sorry ale takie porady są g. warte |
Trampek,
też niewiele lepiej radzisz
wyjaśniam;
akcyza jest od pojemności silnika a nie od marki,
najtańsze xgo są na renowkach ale te nie wystepują z silnikami 2.0
i nawet w najtańszej wesji cena jest dużo wyzsza niż cytowane 150.000zł
| Trampek napisał/a: | | A do tego gdzie kupisz kampera nowego z akcyzą za 150 tysięcy zł ? |
chętnie się dowiem
|
To prawda ale można znaleźć również fiaty 2,0 z 2012 roku w dobrych cenach (tj od 35k euro) co przy dołożeniu 2k euro za transport i tak daje kwotę około 160 k.
W każdym razie dzięki za porady. Po wakacjach będę myslał co zrobić
papamila - 2014-06-04, 17:59
| toa napisał/a: | | można znaleźć również fiaty 2,0 z 2012 roku w dobrych cenach (tj od 35k euro) |
takich aut już nie ma, figurują tylko na stronie internetowej, piszę o zabudowach
model 2012, zresztą wszystkie te auta były z silnikam 2,3l i 2.5 !!!!!!!!!!!!!!!1
aut z silnikiem 2.0 nie znajdziesz w salonie, tylko na zamówienie,
i tylko niektóre modele a faktyczny czas oczekiwania to pół roku
powodzenia w poszukiwaniach
moskit - 2014-06-05, 07:08
Jeżeli chcesz mieć więcej pewności że kamperek nie jest "robiony" czytaj odmłodzony, cofnięty licznik itp. to proponuję stronę niemiecką www.mobile.de wejdź w zakładkę z ikoną kampera i masz do woli każdej nacji i w każdej cenie .
Polecam też zrobić sobie wycieczkę np na drogę 432 nad Hamburgiem na odcinku 10 km zabraknie dwóch dni aby zapoznać się z połową oferty tamtejszych komisów .
Oczywiście ceny podane to są propozycje warto się targować (5% to minimum)
jak zobaczą że klient zdecydowany to można dodatkowo parę fantów dostać w bonusie
Też musisz jako wartość dodaną traktować że w Niemczech wyposażenie podstawowe to w Polsce super hi-per
pozdrawiam
Andrzej
Bronek - 2014-06-05, 09:33 Temat postu: Re: Jaka jest cena za rozsądnego kampera
| toa napisał/a: | Witam
W tym lub przyszłym roku myślę o zamianie przyczepy kempingowej na kampera.
Przestudiowałem już wiele wątków na forum i mam spory mętlik w głowie.
Auto chciałbym kupić dla 4 osobowej rodziny
toa |
Jest tu wątek o autku dla 5-cio osobowej rodzinki.
każdy miał mętlik.
Fajne uczucie.\
Trampka ... zostawmy....
Powiem Ci ze swojego doświadczenia , bo jest swieże . Starsi posiadacze juz to przezyli i patrza z "góry" . U nich emocje opadły.
Tacy jak jak ja jeszcze pamiętają i czasem żałują decyzji.
Nie żałuje . Choć z pewna doza zazdrości patrze na Integry . Jak pisałem wyżej dobre wrażenie zrobił na mnie ITINEO.
Ale to juz kasa okolo 300 tys zł
150 tys zł pozwoli Ci już na pena swobodę .
Używany możesz trafić z większym silnikiem niż to w Polsce modne /rozsądne . Do kampera średniego 2 litrowy nowy multijett wystarczy.
Jest tu taki watek .
Szukaj . a jesli wytrzymasz to na jesień taka średnią czyli koniec września do listopada , masz szansę na duże rabaty . Wtedy wymiana floty w wypożyczalniach . I plany zmiany u innych właścicieli .
Szukalem w niemczech , itd . Ale warto w Polsce.
Cykada - 2014-06-05, 18:14
wracając do tematu:
jeżeli masz przyczepę to już masz jako takie pojęcie co ci potrzeba.
za 50-80 tys. bym szukał auta bez zbędnej elektroniki czyli jakiś ducato 2.8 iDTD.
Zabudowę sobie pewnie sam dobierzesz bo (tak myślę),że wyrobiłeś sobie jakąś opinie o przestrzeni potrzebnej dla 5 osób..
z0772 - 2014-08-17, 09:15
Witam macie zajefajne hobby ,też mi się takie marzy ale przy zarobkach 1200 zł. .........
Johny_Walker - 2014-08-17, 10:05
To zmień pracę. Miej trochę ambicji.
jawi13 - 2014-08-17, 11:34
| Johny_Walker napisał/a: | | To zmień pracę. Miej trochę ambicji. | Ciekawe czy Ty kolego zeby kupić kampera którego masz zmieniłeś pracę na lepiej płatną czy musiałeś zrobić coś więcej?Dobrze jest komuś doradzać zmianę pracy ,ale jak ktoś mieszka w polsce B i jest szczęśliwy że ma pracę za 1200 zł, bo innej nie ma w okolicy to pozostają mu tylko marzenia.
szymek1967 - 2014-08-17, 11:46
dzony prace zmienil i od razu mu sie polepszylo ,o !
kupił najdłuzszego na forumie kamperka i smiga
po bałkanch ino swist leci
jednak na parking w diseldorfie juz mu zbrakło kasiory -
pozorna oszczędnosc czy limit wyczerpny ,e ?
ps.jowi,
ciesz sie bracie ze robote masz nawet za te 1200 zeta bo
robota dzis jak pogoda-zmienną jest -raz jest słonk a raz deszcz
pozdrwiam cie i nie martw się tylko planuj i mysl o własnym " M " na kołkach
janusz - 2014-08-17, 11:53
| szymek1967 napisał/a: | | ciesz sie bracie ze robote masz |
Bo są tacy którzy roboty nie mają, inni załatwili im to, że są bezrobotni.
Fux - 2014-08-17, 12:25
Mało sympatyczna ta „dyskusja" się staje.
janusz - 2014-08-17, 12:48
Fux,
Czemu, samo życie.
Pytanie chyba trudne.
"Jaka jest cena za rozsądnego kampera?"
Jakiego i dla kogo?
Ważne też kto pyta.
Od samego początku dyskusja nie klei się bo moim zdaniem to to bardziej filozoficzne pytanie jest niż egzystencjalne.
Trzeba byłoby najpierw ustalić do czego odnosimy się i dopiero dyskutować.
Czy do cen zorganizowanych wyjazdów?
Czy do cen kwater prywatnych?
Czy do cen działek rekreacyjnych z domkiem letniskowym?
Czy do cen nowych kamperów?
Czy do cen nowych namiotów?
Czy....?
Czy....?
Czy....?
Czy do zarobków?
Fux - 2014-08-17, 13:24
No tak.
Rozsądek, w tym przypadku, nie jedno może mieć imię, gdyż założenia są dość szerokie
| toa napisał/a: |
Auto chciałbym kupić dla 4 osobowej rodziny na do 10 sezonów, powinno być do 3,5T - chwilowo nie mam jeszcze typów co bym wybrał czy integrala czy alkowę czy tez półintegrala.
Zależy mi głównie aby auto miało klimatyzację w kabinie i było w miarę mało awaryjne.
toa |
Te cenowe.
Johny_Walker - 2014-08-17, 13:36
| jawi13 napisał/a: | | Johny_Walker napisał/a: | | To zmień pracę. Miej trochę ambicji. | Ciekawe czy Ty kolego zeby kupić kampera którego masz zmieniłeś pracę na lepiej płatną czy musiałeś zrobić coś więcej? |
Ja byłem w tej szczęśliwej sytuacji, że miałem kasę z różnych przekrętów, a resztę ukradłem. Chcę pomóc koledze, więc się nie czepiaj.
| jawi13 napisał/a: | | Dobrze jest komuś doradzać zmianę pracy ,ale jak ktoś mieszka w polsce B i jest szczęśliwy że ma pracę za 1200 zł, bo innej nie ma w okolicy to pozostają mu tylko marzenia. |
Jeśli nie ma pracy w okolicy, to się kupuje bilet i szuka w innej okolicy.
krzysztofCz - 2014-08-17, 13:57
a ja gdybym miał luźne 100 000 zyli to nie miałbym problemu z wyborem
Bim - 2014-08-17, 13:59
| Johny_Walker napisał/a: | | Ja byłem w tej szczęśliwej sytuacji, że |
mam kampera w marzeniach
Johny_Walker - 2014-08-17, 14:08
Nie mam marzeń, tylko plany.
Bim - 2014-08-17, 14:25
| Johny_Walker napisał/a: | | a byłem w tej szczęśliwej sytuacji, że miałem kasę z różnych przekrętów, a resztę ukradłem. |
wrzuć jeszcze fotkę z dzisiejśzą data i stanem licznika to Ci uwierzę ze masz go tablice zamazać każdy potrafi
janusz - 2014-08-17, 14:32
| krzysztofCz napisał/a: | | a ja gdybym miał luźne 100 000 zyli to nie miałbym problemu z wyborem |
Chyba nie jest tak łatwo.
Jak się ma przykładowo 100 tyś na samochód to wszystkie fajne kosztują 120 tyś i ostateczna kwota nie ma znaczenia.
jawi13 - 2014-08-17, 17:37
Jeśli nie ma pracy w okolicy, to się kupuje bilet i szuka w innej okolicy.[/quote]Dziękuję za wspaniałą poradę. Nie wiedziałem że to takie proste.Jutro biegnę na dworzec kupić bilet w inne okolice i mam nadzieję że za rok na urlop pojadę na urlop nie z namiotem tylko już kamperem.
Johny_Walker - 2014-08-17, 17:43
| jawi13 napisał/a: | | Dziękuję za wspaniałą poradę. |
No pewnie. Chyba że jednak wolisz narzekać, to nigdzie nie jedź i ubolewaj nad swym losem.
szymek1967 - 2014-08-17, 17:45
dzony,
super kamperek
widac ze włozyłes w swe marzenia moc
ps. bim ,
jestes jak widac człowiekiem małej wiary,
myslę ze ta fotka dzony cię zawstydzil jak ta lala
Bim - 2014-08-17, 18:23
| szymek1967 napisał/a: | ps. bim ,
jestes jak widac człowiekiem małej wiary, |
nie tobie to oceniać szymku
jak wstawi fotki to z tym o co go prosiłem to szerokiej drogi mu pożycze w dalszej podrózy palcem po mapie w kierunku Grecji
Fux - 2014-08-17, 18:24
| szymek1967 napisał/a: | ps. bim ,
jestes jak widac człowiekiem małej wiary,
myslę ze ta fotka dzony cię zawstydzil jak ta lala |
KASZUB - 2014-08-22, 18:12
jawi13 jestem na poczatku mojej drogimdo kupna kampera ale...
To co pisza Panowie to fakt. Wszystko zalezy od ciebie..... I nikt ci nie pomoze. Ja jestem tego swietnym przykladem. Nie bede sie nad soba rozkleial....Krotka historia.
Tez kiedys myslalem, ze zycie jesy ciezkie.A ludzie lepiej ustawieni to politycy, zlodzieje, oszusci, spadkobiercy itd... A wiec nie. Zamiast oszczedzac stwoerdzilem, ze trzeba cos zrobic zeby zarabiac.
Co wiazalo sie z wieloma poswieceniami...ale udaje sie. Moze nie jestem milionerem. Ale do tego nie brne...Ale realnie moge myslec o zakupie kampera. Za gptowke czy na kredyt....nie wazne. Moge.
A jedyne (i az) co musze robic to rozstac sie z familia na kilka tygodni zeby zarobic aby poyem nastepnych kilka moc sie znimi cieszyc wolnaoscia. Czasami hrzejac dupe w fotelu nie da rady ogarnac wiekszej kasy zeby spelnicbmarzenia. Wtedy pozostaje marzyc....Za 1200 na miesiac... Wiem co mowie. Ja zaczynajac zmiany mialem pensje 390zl/mc czyli ku.. dawno!!!! Wiec nie uzalaj sie. Nie hejtuj tych ktorzy zaplaja ci kopa w dupe bo nie chca dla ciebie zle. Masz wybor. Marzyc lub byc hejtowanym bo spelniasz swoje marzenia. Do roboty chlopaku!!! Nie wazne ile masz lat
|
|