Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - Przewaga Fiatów na campingu w Sopocie

bogdanpiotr - 2014-05-31, 16:44
Temat postu: Przewaga Fiatów na campingu w Sopocie
Słoneczne i ciepłe dni spowodowały najazd camperów do Sopotu w dniach 22.05 do 28.05. 2014 roku. Zdecydowana przewago camperów z Niemiec. Trochę z Holandii, Belgii i Polski. Wśród camerów przeważają Fiaty.
Rowerek - 2014-05-31, 17:50

Fiat to popularne podwozie do zabudowy
Socale - 2014-06-01, 08:59

leon napisał/a:
Fiat to popularne podwozie do zabudowy

... bo jako wół/baza/podwozie do rozbudowy/dobudowy/zabudowy jest stosunkowo uniwersalny i tani, przy tym całkiem niezły technologicznie.

onionskin - 2014-06-01, 10:17

Swoją drogą co to się dzieje :shock:
Bo czy to z biedy (bo taniej) czy lepszej konstrukcji wykonania niemcy kupują coś na F to niedobrze dla nich chyba?
Na Dustery zapisy/kolejki!!!
Bieda panie-bieda :szeroki_usmiech

Rowerek - 2014-06-01, 10:32

tylko że w Niemczech mało rodowitych mieszkańców tylko napływowi to ci pewnie te Dastery kupują
onionskin - 2014-06-01, 14:01

No tak- o tym nie pomyślałem :)
RRycho - 2014-06-01, 15:39

To był Camping "Przy plaży" nr 67 ???? bo coś mi nie wygląda....
Byłem tam dwa czy trzy lata temu i było "strasznie" - brudno, b.mało toalet i pryszniców, drogo, zrzut ścieków totalna prowizorka, czyli nieciekawie!
ale położenie rewelacja i pomimo tych wszystkich mankamentów sporo ludzi.

RR

bogdanpiotr - 2014-06-02, 13:14
Temat postu: Przewaga Fiatów na campingu w Sopocie
Co mnie bardzo zaciekawiło to to, że na Fiacie przeważały nowoczesne zabudowy Eura Mobil. Byłem na Campingu nr. 19 przy ulicy Zamkowa Góra 25. Jest trochę oddalony od morza. Ceny porównywalne z Campingiem nr. 67 "Przy Plaży". Ten ostatni jest doskonale położony ale szczególnie w sierpniu jest tak zapełniony i "niespokojny", że szybko z niego wyjechałem. Jest jeszcze jeden Camping w Gdańsku, na Stogach dość blisko plaży i słyszałem, że ma już połączenie ścieżką rowerową ze Starówką. Zaskoczyło mnie, że tak mało było na trasie (1) camperów z Polski. Na Campingu byliśmy prawie niewidoczni. Pogoda była przez tydzień fantastyczna.