Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Bułgaria - Camping w okolicach Warny?

Jackie - 2014-06-04, 07:53
Temat postu: Camping w okolicach Warny?
Witam,
To mój pierwszy post na Forum, więc jak coś naknocę to nie miejcie mi tego za złe ;)
Poszukuję namiarów na czysty camping w okolicach Warny. Czystość to główne kryterium ale ponieważ będę jechał z dwójką hiperaktywnych, 6 letnich dzieciuchów ;) to przydałaby się jeszcze niewielka odległość od plaży i jakiegoś sklepu/miasteczka.
Czy ktoś z Szanownych miał okazję? A jak miał to bardzo proszę o opinie i namiary.
Z góry dziękuję!
Pozdrowienia

MILUŚ - 2014-06-04, 13:53
Temat postu: Re: Camping w okolicach Warny?
Jackie napisał/a:
...... Czystość to główne kryterium ...................

No to bracie daruj sobie Bułgarię :-/
Przed rokiem w drodze do Grecji trochę pobiwakowaliśmy pod Sozopolem i Nesseberem na ich kampingach . Nigdy więcej :-P Stańcie sobie na dziko a będziecie zadowoleni :bigok

:spoko

Bigos - 2014-06-04, 15:57

Na dziko jest czyściej . Acz nie czysto , koło rezydencji których pełno nad samym morzem, często jest dużo śmieci . Fasada najważniejsza.
dyha - 2014-06-04, 16:22

Dlaczego uparliście się akurat na Bułgarię? Campingowo to jeszcze dzicz z minionej epoki.A na dziko z dzieciakami ?Średni odpoczynek a perspektywa szykania dzieciaków między Tirami i leżakowania na pasie zieleni oddzielający pasy autostrady marne wspomnienie.
Czy nie lepiej w inną stonę?
Np.Chorwacka Istria.Raz że bliżej ,dwa campingi na światowym poziomie.No może drożej ale czy nie lepiej 10 dni z wypasem niż 14 udręki.
Sami byliśmy parę lat temu z dzieciakami na:
http://www.plavalaguna.hr/
I wieżcie nam ;dzieciaki do dzisiaj wpominają to miejsce :spoko

koko - 2014-06-04, 20:03

Nie ma w Okolicach Warny campingu najbliższy w Złotych Piaskach broń Boże nawet nie zajeżdżać
Bigos - 2014-06-04, 20:48

dyha napisał/a:
Dlaczego uparliście się akurat na Bułgarię? Campingowo to jeszcze dzicz z minionej epoki.A na dziko z dzieciakami ?Średni odpoczynek a perspektywa szykania dzieciaków między Tirami i leżakowania na pasie zieleni oddzielający pasy autostrady marne wspomnienie.
o

Mocno przesadzone i mało obiektywne. Trzeba mieć dużo samozaparcia, aby znaleźć autostradę w Bułgarii i jeszcze przy niej nocować , jest cała masa miejsc urokliwych na dziko, poczytaj relacje z Bułgarii a znajdziesz takie namiary.

futro2606 - 2014-10-09, 17:31

Witam pewnie moja odpowiedź będzie spóżniona ale jest chyba ostatni kamping lecz trochę niżej tzn. zaraz za Sozopolem(cena 2+2 kamper i prąd 25euro) .Byłem cztery lata temu i mogę go z czystym sumieniem polecić jeśli tylko jeszcze istnieje. Tendencja w Bułgarii jest taka ,że kempingi są przekształcane na hotele. :spoko (