|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Mapy, e-mapy, przewodniki foldery - Czas w las - interaktywna mapa Lasów Państw.
slawwoj - 2014-06-04, 15:39 Temat postu: Czas w las - interaktywna mapa Lasów Państw. http://www.czaswlas.pl/in...067f89cc14862c#
Leśny przewodnik turystyczny. Zawiera lokalizację 3000 obiektów leśnych:m. inn.
-ośrodek szkoleniowo-wypoczynkowy
- Kwatera myśliwska
- Pokój gościnny
- Miejsce biwakowania
- Obiekt edukacyjny i muzealny
- Ścieżka dydaktyczna
- Miejsce na ognisko
- Parking leśny
pagand - 2014-06-04, 16:31
Ależ super strona. Jak jeszcze będzie tam przybywać fotek to w ogóle będzie hit.
Stawiam browarka za takie niespodzianki.
JaWa - 2014-06-04, 17:28
To jest podstrona Lasów Państwowych.
Pod tym adresem trochę więcej http://www.lasy.gov.pl/turystyka + plus ta mapa. Niestety istnieje już wiele lat i fotek mało. Może sami będziemy wklejać ?
pagand - 2014-06-04, 17:50
Jeżeli tam jest taka opcja to czemu nie. Jak się kiedyś gdzieś zatrzymam to zrobię jakąś fotkę i spróbuje wkleić.
Natomiast zauważyłem, że nie ma wszystkich miejsc. Ja jeżdżę od czasu do czasu do Kobylej Góry gdzie jest parking leśny zarządzany przez nadleśnictwo jakieś tam... Ciekawe czemu tego nie ma na mapce.
Ale najważniejsze, że jest jakaś dodatkowa podpowiedź gdzie można się zatrzymać.
dulare - 2014-06-04, 17:50
także ode mnie, przydatny adres
koder - 2014-06-05, 20:00
Slawwoj, bardzo fajna strona, ale chyba już widziałem je na tym forum. Ale pytanie mam inne: znalazłeś to po prostu, czy masz jakiś związek z tym serwisem?
slawwoj - 2014-06-05, 20:16
Znalazłem to przypadkiem szukając informacji dla zlotu w Kruszynianach.
Jak wiadomo zlot odbędzie się wspólnie z przedstawicielami Lasów Państwowych i na ich gruntach.
koder - 2014-08-14, 10:34
Po namyśle dorzuciłem 439 miejsca biwakowe z serwisu "czas w las" do bazy programiku "miejscówki za friko" - spełniają kryteria "darmowej miejscówki", a szukając miejscówki zawsze lepiej mieć więcej opcji pod ręką. Opisy są tradycyjnie na stronie macierzystej.
Link do aplikacji w sygnaturce.
miciurin - 2014-08-16, 18:57
koder napisał/a: | Po namyśle dorzuciłem 439 miejsca biwakowe z serwisu "czas w las" do bazy programiku "miejscówki za friko" - spełniają kryteria "darmowej miejscówki", a szukając miejscówki zawsze lepiej mieć więcej opcji pod ręką. Opisy są tradycyjnie na stronie macierzystej.
Link do aplikacji w sygnaturce. |
Niestety opisy miejsc dotyczą zupełnie innych lokalizacji niż odnośniki
koder - 2014-08-17, 11:53
To mnie zaskoczyłeś, sprawdzałem wyrywkowo kilkanaście i się zgadzały. Mógłbyś mi na PW wysłać przykłady niepasujących?
Fux - 2014-08-17, 12:35
Moja okolica ok.
miciurin - 2014-08-17, 22:27
koder napisał/a: | To mnie zaskoczyłeś, sprawdzałem wyrywkowo kilkanaście i się zgadzały. Mógłbyś mi na PW wysłać przykłady niepasujących? |
Klikam sobie np. Piła pojawia się opis Nadleśnictwo Zdrojowa Góra, a wyskakuje mi Jezioro Kamienica w powiecie Kołobrzeskim.
Koło Czarnkowa jest odnośnik na Zamek w Goraju, a otwiera się Szczecińska Polana w Nadleśnictwie Drawsko.
|
|