Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

W³ochy - W³ochy w czerwcu

BiG Team - 2014-06-04, 21:43
Temat postu: W³ochy w czerwcu
W sobotê ruszamy do W³och. Zaczynamy od tygodniowego byczenia sie w Bibione, pó¼niej nasza ukochana Wenecja, nastêpnie Chioggia /ma³a wenecja/ dalej nie wiemy co... powrót pierwszy tydzieñ lipca przez S³oweniê /Postojanskie jaskinie//pó¼niej moczenie w Buku i do domciu :spoko
Agostini - 2014-06-04, 22:06

A to ¿yczymy du¿o s³oneczka, mi³ych chwil i udanego wypoczynku...
...znowu :shock: :)
:spoko

Beta - 2014-06-04, 22:22

Dziêkujemy baaaardzo :ok l: Pakujcie siê i ruszajcie w trasê z nami :spoko
Beta - 2014-06-15, 18:46

Od tygodnia jeste¶my we W³oszech na campingu Lido w Bibione. Mamy piêkn± pogodê (jedynie wczoraj wieczorem by³a burza). Camping jest do¶æ du¿y, z basenem, supermaketem na miejscu. Blsko cudowna pla¼a z czyst± wod± w morzu. Ogólnie jest super, tylko momentami do¶æ dziwnie siê czujê..., bo wokó³ nas sami Niemcy. Zero Polaków. Ani jednego camperka z Polski :( Za tydzieñ przenosimy siê do Sottomariny. Mo¿e tam kogo¶ spotkamy :ok
andreas p - 2014-06-16, 06:08

Serdeczne pozdrowienia dla Was i Pinedy. :spoko
Beta - 2014-06-16, 08:46

Andrzej wielkie dziêki i dla Was równie¿ gor±ce pozdrowienia z Bibione :spoko :spoko :spoko
Beta - 2014-06-23, 13:36

W Bibione by³o tak cudownie, ¿e postanowili¶my zostaæ tam dwa tygodnie. Nawet przyjecha³y dwa camperki z Polski, wiêc by³o z kim pogadaæ. Teraz jeste¶my ju¿ w Sottomarinie na 3gwiazdkowym campingu Atlanta. Tutaj maj± bardzo luksusowe sanitariaty , nawet blaty s± granitowe. I tylko tyle, co mi siê spodoba³o. :? Z niczego nie by³am zadowolona - a to pla¿a za w±ska, na basenie mo¿na le¿eæ tylko na betonie, bo brak trawników. I chyba za to mnie pokara³o, bo wczoraj id±c wzd³u¿ pla¿y (chcia³am zrobiæ zdjêcie niesamowitego campera na campingu obok) skrêci³am nogê :( .Teraz siedzê pod camperkiem i zastanawim siê , co dalej. Noga sina , spuchniêta , ob³o¿ona lodem a Grzesiu sam na pla¿y. Koniec z pla¿owaniem, p³ywaniem, spacerami , jazd± na rowerze i zwiedzaniem Chioggi. Masakra!!! :gwm
slawwoj - 2014-06-23, 13:56

Czy jechali¶cie przez Austriê a je¶li tak to czy byli¶cie wa¿eni ?

PS ¿yczê zdrowia :spoko

Beta - 2014-06-23, 14:07

Dziêki . Jechalismy przez Linz , Salzburg autostrad± i ¿adnej wagi nie by³o. J¼dzimy t± tras± co roku od siedmiu lat i tylko raz widzieli¶my wagê . :spoko
majmarek - 2014-06-23, 14:30

¯eby kózka nie skaka³a ............
unieruchom stopê czymkolwiek mo¿e byæ banda¿ elastyczny i nogê jak najwy¿ej. a morska woda dobrze jej zrobi
albo szyna?
mm

Beta - 2014-06-23, 14:38

Majmarek dziêki za dobre rady , ale ¶rednio raz do roku mam skrêcon± stopê :( Chyba za bardzo jestem ruchliwa ( albo gapa :roll: ) :spoko
Bystrzaki - 2014-06-23, 15:01

Beatko pozdrawiamy was i wspominamy nasze spotkanie na w³oskiej ziemi.Grzesiu to teraz masz co nosiæ
:spoko :lol:

BiG Team - 2014-06-23, 15:16

£oj mam :haha: pozdrawiamy serdecznie. Spotkania z przyjació³mi s± bezcenne :spoko
BiG Team - 2014-06-23, 16:03

Po obiedzie Grzegorz poszed³ na basen, a ja w koñcu mam czas na pisanie. Ostatnio tak siê rozpêdzi³am, ¿e nie zawsze mia³am czas zastaæ sam± siebie :tunning
Pobyt w Bibione wydaje siê nam byæ idealny. Tam wszystko nam odpowiada. Przede wszystkim jest du¿a i czysta pla¿a, woda przezroczysta bez muszli i kamieni. Do ok. 100 m w g³±b morza jest do¶æ p³ytko, wiêc mo¿na bezpiecznie pop³ywaæ. Po raz drugi byli¶my na campingu Lido. Jest tam basen 1, 4m.g³. i brodzik dla dzieci. Serwis basenowy ( le¿aki i parasole) s± w cenie, co siê rzadko zdarza. Na pla¿y serwis przeznaczony jest wy³±cznie do domków campingowych. Pla¿a jest na tyle szeroka, ¿e bez problemu mo¿na roz³o¿yæ siê z w³asnymi kocami i parasolami.
Na terenie campingu jest market bardzo dobrze zaopatrzony we wszystkie niezbêdne produkty.
Wieczorem w amfiteatrze odbywaj± siê animacje dla dzieci . Pewnie jest to ju¿ standard.
Wróci³ Grzesiu-przerwa na kawê :spoko :ok
Ps.Grzegorz siê nie wylogowa³, a ten tekst pisa³am ja .

Beta - 2014-06-23, 16:58

Drugi dzieñ bez w³oskiego wina,jak to prze¿yæ ? :gwm
W wiêkszo¶ci marketów we W³oszech sprzedaj± wino z beczek. Wina te s± ¶wie¿e, bez konserwantów. Bardzo nam odpowiadaj± ( szczególnie frizzante, czyli musuj±ce)

Beta - 2014-06-23, 18:16

W Bibione blsko campingu Lido jest ma³e centrum, wiêc wieczorem jest gdzie wyj¶æ. Du¿e centrum z deptakiem jest 5 km dalej. Wzd³u¿ morza jest promenada . Mo¿na tam dotrzeæ pieszo lub na rowerach. W mie¶cie s± równie¿ fantastyczne ¶cie¿ki rowerowe.
W Bibione jest jeszcze jedna ¶wietna sprawa. Nacj± dominuj±c± s± Niemcy , wiêc ja nale¼ê do szczup³ych osób. Tutaj w Sottomarinie prawie sami W³osi. I tutaj do szczup³ych nie nale¼ê :gwm

Beta - 2014-06-23, 19:07

Do Sottomariny przyjechali¶my w sobotê. Camping by³ prawie pe³ny, bo by³a piêkna pogoda i na weekend przyjechali W³osi, w wiêkszo¶ci camperami z wypo¿yczalni. Tutaj jest bardzo du¿o przyczep z ogromnymi namiotami na sta³e. W ka¿dym namiocie ( akurat by³a sjesta ) du¿a w³oska rodzina. Wszyscy jedli i na ka¿dym stole by³o wino. W sklepach kupowali mnóstwo ciastek i innych s³odko¶ci a wieczorem znowu ucztowali. I s±(prawie) wszyscy szczupli . :gwm i gdzie tu sprawiedliwo¶æ?
Beta - 2014-06-23, 19:57

Piszê a nie wrzucam zdjêæ, bo mamy problemy sprzêtowe. Przez ostatni± dobê najwiêcej zdjêæ zrobi³am swojej zwichniêtej nodze. Dzisiaj bêdê dzielna i pójdê pod prysznic . Grzegorz mówi, ¿e raczej poku¶tykam :(
Fotki dodam po powrocie. :spoko

Beta - 2014-06-23, 23:11

By³am w sanitariacie wzi±æ prysznic i szczê¶liwie wróci³am pod camperka. Kto by pomy¶la³, ¿e na urlopie mo¿e to byæ jedyn± i najwieksz± atrakcj± dnia. Zmieni³ siê uk³ad i zmieni³a siê perspektywa :ok
Kotek - 2014-06-24, 05:48

Beta napisa³/a:
Nacj± dominuj±c± s± Niemcy , wiêc ja nale¼ê do szczup³ych osób. Tutaj w Sottomarinie prawie sami W³osi. I tutaj do szczup³ych nie nale¼ê :gwm

Beatko kochana co Ty bredzisz, czy Ci ta nó¿ka na g³ówkê zaszkodzi³a? :kwiatki:
Ty JESTE¦ szczup³a, bardzo zgrabna, i ju¿! :roza:
A propos, szkoda mi Twojej nogi. :kwiatki:
Ale mimo wszystko macie dobrze, co nie? Leciutko zazdraszczam... :kwiatki:
Pozdrawiamy Was serdecznie. :roza:

Beta - 2014-06-24, 07:51

Danusiu kochana. Przez chor± nó¿kê ma siê lekkiego do³ka. :? Na szczê¶cie jak tak siedzia³am ca³y dzieñ pod camperkiem z nog± w górze, mnóstwo osób pochodzi³o z trosk± dopytuj±c siê , co mi siê sta³o.By³o to bardzo mi³e. Dobrze , ¿e uczê siê w³oskiego, to jako¶ siê dogadujê. Dzisiaj w nocy mocno wia³o, w okolicy by³a burza (o tym mi powiedzia³ Grze¶, bo ja spa³am jak zabita) i przesz³a bokiem. Teraz mamy piêkn± pogodê. Noga ju¿ nie jest sina , tylko siê cieszyæ. Wrócimy z W³och, trochê popracujemy i bêdziemy szykowaæ siê na Z³ot± Tarkê, i oczywi¶cie na spotkanie z Wami :ok
Gor±co Was pozdrawiamy :spoko :spoko :spoko

Beta - 2014-06-24, 10:02

Wczoraj poznali¶my Ksawerego , m³odego cz³owieka z Holandii, którego ojciec jest Polakiem. Ch³opak ¶wietnie mówi³ po polsku. Okaza³o¶ci siê , ¿e jego firma zajmuje siê" ratowaniem" Wenecji przed zalaniem, czyli robi± jakie¶ betonowe bloki ,której pó¼niej zatopi± .
Beta - 2014-06-24, 15:05

Grzegorz wróci³ z pla¿y , ale siê nie k±pa³, bo woda do¶æ brudna. Obok nas stali bardzo sympatyczni Niemcy, którzy przyjechali tu po raz czwarty. Mówili nam, ¿e niedaleko plynie rzeka i dlatego woda w morzu bywa brudna. Im to jako¶ nie przeszkadza³o (mo¿e nie p³ywaj±?) Dla ka¿dego co¶ innego :ok

Beta - 2014-06-25, 15:15

Wczoraj mieli¶my piêkn± pogodê. Noga wygl±da³a ca³kiem nie¼le, nie bola³a, wiêc ja na rower i na basen. Na tym campingu s± dwa baseny. Jeden to spory brodzik dla dzieci a drugi olimpijski ze s³upkami startowymi podzielony na dwie g³êboko¶ci - 1, 4m i 1, 8m. Chocia¿ basen ogromny , to by³a w nim ciep³a woda. Najbardziej zdziwi³ mnie obowi±zek posiadania czepka. W pierwszy dzieñ , gdy siê o tym dowiedzia³am , to powiedzia³am, ¿e zmieniamy camping, bo w czepku jeszcze nikt nigdy mnie widza³ i nie zobaczy. Pla¿± poszli¶my na camping obok , a tam w basenie te¿ wszyscy w czepkach. No to zostali¶my ju¼ na Atlancie. P³ywa³o mi siê bosko ( bola³ mnie ju¿ ty³ek od tego siedzenia z nog± w górze). Wrócili¶my do camperka, a moja stopa przypomina³a balon fioletowosiny. Koniec atrakcji na ten dzieñ :( Dzisiaj do po³udnia la³o. Grzegorz zrobi³ ¶niadanie, potem obiad i pozmywa³ gary , co mu siê nigdy wcze¶niej nie zda¿a³o. Takich wakacji na luzie, to ja jeszczcze nie mia³am :ok
Obok nas na dwa dni zatrzymali siê Polacy z przyczepk±.Chcieli zwiedziæ Chioggiê, ale dzisiejsza brzydka pogoda popsu³a im plany.
My w podró¿ powrotn± startujemy w sobotê.Do W³och bêdziemy wracaæ nieraz. Ju¿ wstêpnie planujemy wyjazd na dwa tygodnie we wrze¶niu. Tym razem ma byæ wiêcej zwiedzania, ale najpierw muszê zadbaæ o wyleczenie chorej nogi.
Do zobaczenia na zlotach :spoko :spoko :spoko

BiG Team - 2014-06-25, 15:36

W czerwcu ceny kempingów oscyluj± ok. 30 euro za dobê /2 osoby plus kamper/ my korzystamy z karty ACSI i p³acimy 16 euro. Z karty skorzystamy jeszcze we wrze¶niu bo planujemy zwiedzanie, z którego teraz musimy zrezygnowaæ. Ceny w marketach przyzwoite, jak siê dobrze poszuka, to zakupy kosztuj± podobnie jak w Polsce. Przydatnym pojazdem jest rower na zakupy jak równie¿ na zwiedzanie. Poruszanie siê rowerem jest w miarê bezpieczne, jest du¿o dróg rowerowych, ale te¿ kierowcy ten jedno¶lad traktuj± jak normalnego uczestnika ruchu drogowego. Nawet mo¿na powiedzieæ, ¿e pieszy i rowerzysta to "¶wiête krowy" :spoko
ezto - 2014-06-27, 23:35

Potwierdzam,ACSI boska rzecz. Moja nawet przysz³a tutaj-bo nie dosz³a przed wyjazdem do Krakowa i wys³ali kplejna na adres kempingu. Do koñca czerwca 16E. My siedzimy w³a¶nie w Camping Village Europa w Cavallino pod Wenecja. Morze cieple, plaza codziennie rano sprz±tana, ratownicy, market jeden na terenie -SPAR,drugi za brama-ALI. Miejsce trzecie od morza. Z boku i z przodu wolne. Sami Niemcy/Austriacy i kilku Szwedów. Animacje dla dzieci, pizza, 5-7E, dodatkowy namiot oraz samochód na parcelce za free, toalety co godzinê czy dwie sprzatane. No i codziennie po 30 stopni poza jednym dniem burzy. Pelno agroturystycznych gospodarstw ze ¶wie¿ymi pomodore itp-no wiêcej nam "nie cza", jest jak ma byc :)
pozdrawiamy
e.

rogero - 2014-06-27, 23:50

EZTO gdzie zak³ada³e¶ kartê ACSI ¿e tak szybko dotar³a do Ciebie , jaki jest koszt ? :pifko
andi at - 2014-06-28, 08:04

rogero napisa³/a:
EZTO gdzie zak³ada³e¶ kartê ACSI ¿e tak szybko dotar³a do Ciebie , jaki jest koszt ? :pifko

Jezeli bedziesz zamawiac to proponuje ci ta dro¿sza ksi±¿kê http://webshop.acsi.eu/nl...ement-2014.html .http://webshop.acsi.eu/?aff=2268 .http://www.eurocampings.pl/ogolne-informacje/campingcard-acsi/
Jest tu wiêcej informacji .mapa gdzie s± campingi. parkingi do postoju naszych aut z serwisem
a koszt to parê euro wiêcej
Jak pojedziesz przez Wiedeñ to od reki dostaniesz tu kupic--http://www.campingwelt.at/

Karta rabatowa znajduje siê w ok³adce ksi±¿ki i jest wa¿na na dany rok
Ja zap³aci³em 25e

rogero - 2014-06-28, 10:04

Andi at wielkie dziêki :spoko
Andrzej 73 - 2014-06-28, 14:52

Tu masz wszystko na temat rabatów na kempingach http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=15215

ezto - 2014-06-29, 12:18

Hej rogero, dok³adnie jak pisze andi, kupi³em na webshop.acsi.eu, wzi±³em ta zwyk³± za 10 ojro. Do Krakowa nie dosz³a mi przed wyjazdem wogole (wys³ana z Holandii 30 maja i nie dosz³a do 20 czerwca). Zadzwoni³em w pi±tek ok 15-tej przed wyjazdem,poprosi³em ¿eby wyslali juz na adres kempingu we Wloszech-i we ¶rodê rano juz by³a :)
Pozdrawiam

Beta - 2014-06-29, 14:47

W³a¶nie wrócili¶my z W³och. Gdyby nie mój wypadek z nog±, pobyt mo¿na by uznaæ za wspania³y, ale i tak by³o superowo. Przez trzy tygodnie tylko jeden dzieñ bez s³oñca. Nad polskim morzem to rzadko¶æ.
Wszystkim tym którzy interesowali siê moim stanem zdrowia - wielkie dziêki :bukiet: . To jednak prawda , ¿e przyjació³ poznajemy w biedzie :ok

Beta - 2014-06-29, 18:01

Tak jak wcze¶niej pisa³am - wrzucam trochê fotek z naszego pobytu w Sottomarinie.
Beta - 2014-06-29, 18:21

Pierwszy dzieñ na campingu Atlanta
onionskin - 2014-06-29, 18:29

Beta napisa³/a:
............Wina te s± ¶wie¿e, bez konserwantów.........

Bajkowe/mityczne marzenie niestety.
Takie cuda to tylko u takich jak ja :szeroki_usmiech - którzy sobie robi± butelek czy dwa- w razie co to siê wyleje i bêdzie tylko ¿al.
Biedny polski plantator to choæ ma³o pryska, widzia³a by¶ ile pryskaj± w³osi (przynajmniej tam gdzie ja bywa³em) to by ci ochota odesz³a :(

Jak co to zapraszam na degustacjê takiego bez chemii i siarki (w drodze na morze?) :)

Beta - 2014-06-29, 18:56

Pewnie masz racjê. Chemia teraz jest prawie we wszystkim :(
Dziêki za zaproszenie :ok Przy okazji chêtnie skorzystam :spoko

Beta - 2014-06-29, 19:14

Przyczepy z namiotami przystosowane dla du¿ych w³oskich rodzin
Beta - 2014-06-29, 19:27

cd
grzegorzalex - 2014-06-29, 19:37

Witam.Chyba te¿ siê tam wybiorê. Polecacie to miejsce?
Beta - 2014-06-29, 19:38

cd
Beta - 2014-06-29, 19:46

cd
Beta - 2014-06-29, 19:53

Droga powrotna
Beta - 2014-06-29, 20:03

cd
Beta - 2014-07-21, 22:14

[quote="grzegorz1969"]Witam.Chyba te¿ siê tam wybiorê. Polecacie to miejsce?[/quote
Grzegorz sorki, ale dopiero teraz przeczyta³am Twój post.] :oops:
Sottomariny raczej nie polecam, bo tam jest czêsto brudna woda. W³ochy s± piêkne, wiêc i zdjêcia s± fajne :ok ¯a³ujê, ¿e nie zrobi³am tym razem zdjêæ z naszej wyprawy do Bibione, bo dopiero by³oby siê czym zachwycaæ. Jak wcze¶niej pisa³am, w Bibione byli¶my ju¿ wiele razy i stamt±d mam mnóstwo fotek, wiêc tym razem podarowa³am sobie robienie zdjêæ z tych samych miejsc. Dwa lata temu byli¶my na campingu Lido z dwoma za³ogami- Regin± ZW oraz GabiStaszek. By³o super :ok
Tê miejscowo¶æ polecam szczególnie :bigok