Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - Wyjazd po zakupy do REIMO

Johny_Walker - 2014-06-06, 09:23
Temat postu: Wyjazd po zakupy do REIMO
Zamierzam wyjechać w pierwszą dalszą kamperową podróż do sklepu REIMO pod Frankfurtem. Kamper jest pusty i trzeba go wyposażyć w naczynia itp. Lubię towar pomacać przez zakupem, więc pomyślałem że to będzie dobry sposób.

Co warto kupić w REIMO osobiście, a co lepiej kupować przez Internet np. w Polsce lub z innych sklepów zagranicznych? Potrzebuję: solary z regulatorem MPPT, przetwornicę sinus najmniejszej mocy, naczynia i sztućce, kliny, krzesła i stół zewnętrzne, markizę z adapterem, Truma Duocontrol CS z wężami, radio np. zintegrowane z monitorem kamery cofania, TV, kamera cofania, szyna do wjazdu skuterem, mocowanie rowerów wewnątrz garażu, matę pod stoliki, przedłużacz itp.

Regulatory MPPT mają tam trochę lepsze, niż w Polsce, bo umożliwiają wykorzystanie trzech pinów elektrobloku i ładowanie obu akumulatorów.

martini44 - 2014-06-06, 09:29

a gwarancja na te urządzenia obowiązuje również w PL ??
Johny_Walker - 2014-06-06, 09:35

Bez większego znaczenia. Wysyłka do RFN jest po prostu nieco droższa. Za to gwarancja realizowana bez szemrania i z mniejszymi fochami.
Bronek - 2014-06-06, 10:30

E tam . Jedyny powód bym widział w samej jeździe by mieć jakiś cel.
U nas nawet chyba taniej za to samo
Zresztą ..............a nie kumam niektóre duperele sa za niewilkie pieniądze w naszych sklepach . Dziś klikam , jutro mam.
dzielenie włosa na czworo..

Johny_Walker - 2014-06-06, 12:56

W planie jest też Belgia i Holandia lub Luksemburg i kawałek Francji, ale tutaj pytam o zakupy. :)
MrTommy - 2014-06-06, 13:42

Wyślij listę życzeń do dowolnego sklepu camperowego na terenie RP i poproś o ofertę.
Zapewne będzie znacznie niższa niż w Niemcowni.
Wspierajmy Polski rynek a nie obcy kapitał.

Johny_Walker - 2014-06-06, 13:46

Wysyłałem taką listę kupując kampera. Niemcy dali mi znacznie większy rabat, niż rodacy. Nie zdziwiło mnie to wcale, bo od lat za granicą robię lepsze zakupy niż w Polsce. Przypominam też, że zależy mi na osobistej ocenie towaru mając go w rękach. Sklepy internetowe tego nie oferują.
Co do polskiego kapitału, to nikt ze mnie nie zdziera takich podatków, jak Polacy. Kwota wolna od podatku 3000 zamiast 50000. ZUS 1000 zamiast 50. VAT 23 zamiast 19. Nie sądzę, żebym był rodakom winny coś więcej, niż sympatię.
Nie wykluczam, że zamówię też coś w Polsce. Kwestia ceny.

Komplecik - 2014-06-06, 16:33

Szyna do wjazdu skutera do garażu to 69zł kupowałem w sklepie z przyczepami. :hello
Johny_Walker - 2014-06-29, 16:41

Byłem w REIMO i ogólnie to straszna tam bieda. Chciałem pomacać to i owo, ale wybór zerowy. Mają ładny katalog i to wszystko. Sklep współdzielą z inną firmą. Nie polecam.

Za to Obelink to zupełnie inna bajka. Musiałem zostać na drugi dzień. :)

janusz - 2014-06-29, 17:17

Johny_Walker napisał/a:
Byłem w REIMO

A gdzie w tym Rejmo byłeś i czy mają dział internetowy?
Reimo handluje lampami Jokon a mnie takie lampy interesują. W związku z tym pytam.

Johny_Walker - 2014-06-29, 19:09

W Egelsbach pod Frankfurtem.
Dział internetowy mają rozbudowany bardziej, niż sklep. http://www.reimo.com/de/

papamila - 2014-06-29, 19:33

janusz napisał/a:
a mnie takie lampy interesują.

napisz mi na PW co potrzebujesz

janusz - 2014-06-29, 20:20

Johny_Walker napisał/a:
Dział internetowy mają rozbudowany bardziej, niż sklep

Hi hi, ale oni nie chcą sprzedawać do Polski. Napisałem do nich maila w zeszłym tygodniu z pytaniem co zrobić żeby zarejestrować się i coś kupić, nie raczyli odpowiedzieć. :-/