Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Doradzi ktoś ???

falco45 - 2014-06-08, 07:47
Temat postu: Doradzi ktoś ???
Czy godny zainteresowania,może ktoś wie coś na temat tego kamperka?
http://otomoto.pl/fiat-du...-C33489338.html

silny - 2014-06-08, 08:09

wyglada na nie ztyrany , tapicerka z tylu chyba inna , balchy niemieckie wiec akcyza i jak auta jest u nas to kupujesz od niemca ktorego na oczy nie widzisz. dosc popularny wybieg w polsce ale jak to dalej czy nie grozi czym to nie wiem
Socale - 2014-06-08, 10:57

Ladniutki, tylko czemu taki taniutki?
Moze faktycznie jeszcze nie oplacony a "zarejestrowany"
to on dopiero bedzie na ileś tam osób.

dominik - 2014-06-08, 14:43

....zbiornik na wode czystą i brudną 200l.... :?:
silny - 2014-06-08, 16:15

Socale napisał/a:
tylko czemu taki taniutki?

a co tam taniutkie :roll: lata leca , mamy 2014 rok i nie pisz mi ze rocznik nie ma znaczenia bo ma i moze sie okazac ze za rok , dwa zacznie sie problem ze zdobyciem czesci jak to jest z furami z przed 90 roku przynajmniej z orginalnymi

krimar - 2014-06-09, 09:45

Socale napisał/a:
a "zarejestrowany"
to on dopiero bedzie na ileś tam osób.

zarejestrowany to on już jest tylko w Niemczech - zwróć uwagę na blachy - oryginalne niemieckie z naklejkami landu i naklejką TUV (nie żadne tam wyklejanki na ostatni numer rej z Briefu jak na ogół u handlarzy).
Żaden rozsądny Niemiec nie sprzeda samochodu ze swoimi oryginalnymi blachami.

Socale - 2014-06-10, 10:15

krimar napisał/a:
...oryginalne niemieckie z naklejkami landu i naklejką TUV (nie żadne tam wyklejanki
...

No i tu bym polemizował.
Obecnie robi się tablice zastępcze niczym nie odbiegające od oryginalnych. Tylko znawca rozpozna falsyfikat, laik przyjeżdżający po auto nawet nie wie że ma lewe tablice na aucie a to jest warunek by pojazd ubezpieczyć choćby na 2 tygodnie, byleby do domu.
Wiem gdzie mieszkam, co i jak się robi a wynika to tylko z durnowatych przepisów w PL
Brak możliwości zakupu odpowiedników Niemieckich "żółtych" 5 dniowych a także , hm... przede wszystkim, brak możliwości ubezpieczenia na legalny przejazd.
Temat znam od podszewki i nie jest to wynik pazerności/oszustwa handlarzy, tylko wynik braku innych możliwości.
Tutaj ja mam blisko i przyjezdni często wolą pojechać 50 km (lub zlecić) kupić w Niemczech żółte i spokojnie legalnie do domu nowym nabytkiem wracać.
Halo, Premierze Tusk... jest luka na niezłe sianko...

krimar - 2014-06-10, 14:54

Socale napisał/a:
Obecnie robi się tablice zastępcze niczym nie odbiegające od oryginalnych.

tablice to i owszem, bo tłoczy się je na tych samych prasach z użyciem tych samych liter co oryginały i takie tablice, ale bez naklejek landu i tuv jak do tej pory pojawiały się na polskich drogach.
Warunkiem ubezpieczenia pojazdu jest jego zarejestrowanie potwierdzone odpowiednim dokumentem, a nie posiadanie tablic

angela_camp - 2014-06-12, 08:04

dominik napisał/a:
....zbiornik na wode czystą i brudną 200l.... :?:

ja to rozumie ze na czysta jest 100litrow i logicznie na brudna tak samo.wiec w sumie 200litrow. bo gościu napisał "zbiornik na wode czystą i brudną 200l"

angela_camp - 2014-06-12, 08:07

majsterek napisał/a:
tapicerka z tylu chyba inna

Tapicerka taka sama tylko odwrotnie szyta ;-) ulozone wzory nie w pionie tylko poziomie heh

angela_camp - 2014-06-12, 08:10
Temat postu: Re: Doradzi ktoś ???
falco45 napisał/a:
Czy godny zainteresowania,może ktoś wie coś na temat tego kamperka?
http://otomoto.pl/fiat-du...-C33489338.html

Ciekawy no i cena interesująca . Materac na alkowie jakby zalany /...w sumie to chyba prześcieradło ;-)
Ogólnie z zew i wewnątrz wygląda nieźle .. Jak masz niedaleko warto podjechać obejrzeć