Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Prośba o oględziny Pszczyna i okolice

marekoliva - 2014-06-26, 21:57
Temat postu: Prośba o oględziny Pszczyna i okolice
Mam prośbę o oględziny

http://otomoto.pl/hymer-e...3-T4420537.html

byłbym wdzięczy jakby ktoś z Pszczyny lub okolic go dokładnie obejrzał. Dosyć poważnie mnie interesuje a z Gdańska to spory kawałek.

CAPOMAN - 2014-06-26, 22:47

Nie wiem czy już kiedyś on nie był opisywany na forum....

Natomiast mogę podjechać, ale najwcześniej w poniedziałek bo będę jechał do pracy akurat do Ustronia, wiec na trasie.

Tylko z mojej strony opinia jak laika:) mogę za to porobić zdjęcia:) może coś pomogą.

marekoliva - 2014-06-26, 22:55

Dla mnie cenna będzie każda opinia z góry dziękuję, zdjęć jak najwięcej. Opisywany chyba nie był jest niedawno sprowadzony. Wiem, że ma przerysowane na boczne okna ważne czy nie było jakiegoś dyskwalifikującego uszkodzenia, ważne też czy jest szczelny.
Fordek - 2014-06-27, 14:04

Witam
Kolegę poinformował sprzedający o wymianie błotnika i czegoś tam z tyłu :?: oraz porysowanym boku.

Pawel_MASZ-BUD - 2014-06-28, 23:04

Swego czasu był opisywany na forum Burstnerek z tej firmy. Generalnie jest to "firma z branży", handlująca budami. Nie na jakąś dużą skalę, ale zawsze w ofercie mają jakieś 3-4 sztuki do wyboru. Mają sklep z akcesoriami, serwis itp. Co jakiś czas przytargają coś (najczęściej z Francji) i odpicują w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Robotę robią raczej porządnie, wymieniając całe moduły. Raczej nie próbują robić kupującego w balona i nie snują legend o totalnej bezwypadkowości auta itp (chyba że klient sam się prosi ;) )
Byłem tam i wrażenie mam o nich raczej pozytywne.
Kamperka tego jednak nie znam i nie widziałem.

marekoliva - 2014-06-28, 23:21

Pawel_MASZ-BUD napisał/a:
Swego czasu był opisywany na forum Burstnerek z tej firmy. Generalnie jest to "firma z branży", handlująca budami. Nie na jakąś dużą skalę, ale zawsze w ofercie mają jakieś 3-4 sztuki do wyboru. Mają sklep z akcesoriami, serwis itp. Co jakiś czas przytargają coś (najczęściej z Francji) i odpicują w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Robotę robią raczej porządnie, wymieniając całe moduły. Raczej nie próbują robić kupującego w balona i nie snują legend o totalnej bezwypadkowości auta itp (chyba że klient sam się prosi ;) )
Byłem tam i wrażenie mam o nich raczej pozytywne.
Kamperka tego jednak nie znam i nie widziałem.

Dzięki za opinię, ale zależy mi aby obejrzał go ktoś z okolic i obiektywnie ocenił bo tak jak pisałem wcześnie z Gdańska to kawał drogi.

janek50 - 2014-06-29, 18:33

witaj Marek, jak znajde chwilke to mogę podskoczyć do Pszczyny , mam 20 km, i obejrzeć tego kampera, niestety w tym temacie to jestem laikiem ale mogę się popytać i pofocić. O ile jutro lub w tygodniu nie będzie dalej lało bo w deszczu to nie oglądanie. Napisz na co mam zwrócić uwagę, gdzie zajrzeć, o co pytać, co uruchomić, co włączyć co wyłaczyć, zrobię wywiad na miarę agenta Tomka, :haha:
dominicc - 2014-06-29, 20:31

janek50 w deszczu to właśnie świetne oglądanie bo od razu test szczelności budy załatwiony :)
CAPOMAN - 2014-06-29, 20:32

Jutro rano postaram się tam zawitać gdzieś po 7 to zobaczymy co się uda zobaczyć :)
janek50 - 2014-06-29, 20:39

dominicc ale zajrzenie pod kamperka to już raczej odpada, po dzisiejszych ulewach to musiałbym w kapielówkach się kłaść, co do szczelności to po dzisiejszym laniu bedzie widać wsio gołym okiem .

Capoman o 7 to może być raczej za wcześnie, tak o 8 nie wiem czy nie będzie za wcześnie, ja bym obstawiał na 9 ,

CAPOMAN - 2014-06-30, 08:41

Byłem tam dzisiaj właśnie po 7 - a dokładnie o 7:25 :ok i to z kilku powodów:
1- mają otwarte już od 7 :wyszczerzony:
2- z rana taka niezapowiedziana wizyta zawsze może pokazać więcej (odpalanie silnika, ew. poranna wilgoś itp.)
3- było to w drodze do pracy:)

No, ale niestety klops.
Na moją chęć zlustrowania tego kamperka otrzymałem odpowiedź, iż aktualnie go nie ma... szef wyjechał nim na weekend. :-/

i mój podjazd bez efektów.
Ponoć powinien wrócić dzisiaj ok 10-11.

Nie wiem czy jeszcze będę tam przejazdę- zobaczę, nic nie obiecuje :spoko

marekoliva - 2014-06-30, 11:25

Wielka szkoda, dzięki za fatygę jeśli spróbowałbyś raz jeszcze byłoby super. Oczywiscie :pifko chociaz wirtualne
janek50 - 2014-06-30, 13:13

Marek , głowa do góry , jak przestanie u mnie lać to podjadę polukać tego kamperka .Niestety od wczoraj popołudnia leje bez przerwy i ciężko by się oglądało ten samochodzik jak leci za kołnierz. Zwłaszcza że ma jakieś przetarcia na karoserii czy budzie. Podobno już w środę ma być lepiej wtedy podszkoczę .
CAPOMAN - 2014-06-30, 16:50

Marek- zdjęcia, opinia zgodnie z prośbą poleciała na PW.
gino - 2014-06-30, 16:59

CAPOMAN napisał/a:
Marek- zdjęcia, opinia zgodnie z prośbą poleciała na PW.
szkoda że tylko na PW..
może ktoś inny tez byłby zainteresowany fotkami i Twoimi spostrzeżeniami :spoko

Fordek - 2014-07-01, 09:44

CAPOMAN,

Oczywiście Marek ma pierwszeństwo -lecz gdyby można było prosiłbym o opinię na temat tego wozu na forum.
:spoko

janek50 - 2014-07-01, 18:54

więc byłem zobaczyłem oblukałem obfociłem co widziałem przekazałem telefonicznie i mailowo ,zdjęcia posłałem do Marka więc teraz go męczcie .
gino - 2014-07-01, 18:58

ok...nie było tematu..
2 osoby były obejrzeć, i żadna nie chce przekazać co widziała...
normalnie należy się puchar za..... :bajer

Fordek - 2014-07-01, 18:59

Dziękujemy bardzo
janek50 - 2014-07-01, 19:36

gino i soko , napisałem że macie się kierować do Marka, on jest osoba najbardziej zainteresowaną i jemu wsio co widziałem przekazałem , czy ja nie piszę po polskiemu???
Filip - 2014-07-03, 00:13

Jeśli można prosić o spostrzezenia z ogledzin kampera będę wdzięczny :-)
rado - 2014-07-03, 00:20

capoman - wrzuć tu opinię i zdjęcia i :przestan pisać takie rzeczy tylko na PW :!:

To od czego jest to forum :?: ja się zapytowuję :?:

rado - 2014-07-03, 00:21

janek 50 to samo ...

eeehhhhhhhhhhhhhh...

gino - 2014-07-03, 06:10

rado napisał/a:
To od czego jest to forum :?: ja się zapytowuję :?:

no cóż... taka ''koleżeńskość'' na forum też się przytrafia ... niestety :bajer

Fordek - 2014-07-03, 08:15

Panowie dajcie spokój -pomógł jednemu i dobrze . Nie ma obowiązku opowiadać się wszystkim. Tylko po co była to dyskusja :?: Mogli wszystko pisać na pw. między sobą :-/
Ja ze swej strony przypominam : wymieniony przedni błotnik porysowany bok, naprawiono jakiś element z tyłu -tak powiedział handlarz samochodami. Samochód jest stanowczo za tani jak na ten rocznik Hymera - zatem jeszcze musi być jakaś niespodzianka. Wszystkich serdecznie pozdrawiam. :spoko :spoko :spoko

CAPOMAN - 2014-07-03, 19:03

Panowie- na spokojnie i w woli wyjaśnienia.
Tutaj wcale nie chodzi o koleżeńskość lub jej brak i przykro mi jak ktoś tak to ocenia.

Sprawa jest prosta- autor tematu poprosił o pomoc w oględzinach.
Byłem w stanie pomóc na tyle ile mogłem- zajechałem, zobaczyłem porobiłem zdjęcia.
Jednocześnie autor poprosił mnie jak i zapewne kolegę o przesłanie oceny tylko na PW- też tak uczyniłem, była to wyraźna prośba zapewne mająca swoje argumenty.
Proszę- nie stawiajcie mnie pomiędzy "młotem a kowadłem" :-/

Odbiegając od tematu- jestem tutaj tak naprawdę "nowy" :wyszczerzony: ale z tego co widzę na forum i to w różnych momentach/ postach lub tematach - daje tutaj się odczuć podział na grupy- jedni z drugimi, drudzy z trzecimi a trzeci z pierwszymi heheheh
Nie chcę się narazić żadnej z grup :szeroki_usmiech , więc proszę o wyrozumiałość. :spoko :rip :pifko2

gino - 2014-07-03, 21:09

CAPOMAN napisał/a:
daje tutaj się odczuć podział na grupy- jedni z drugimi, drudzy z trzecimi a trzeci z pierwszymi heheheh

w tym temacie chyba faktycznie tak właśnie jest...
CAPOMAN napisał/a:
Jednocześnie autor poprosił mnie jak i zapewne kolegę o przesłanie oceny tylko na PW- też tak uczyniłem, była to wyraźna prośba zapewne mająca swoje argumenty.

po tym co napisałeś, stwierdzam że dziwny forumowy zwyczaj wprowadza Marek :roll: trudno przecież, aby każdy zainteresowany tym autkiem forumowicz zakładał osobny temat dotyczący oględzin tego samego kamperka...

Marek już taki temat założył, temat dotyczy ogólnodostępnego samochodu który każdy może kupić,... i ''zakazywanie'' udzielania oglądającym go na żywo,czyli Tobie i Janowi , informacji dotyczących tego autka...jest dla mnie niepojęte... gdyby chociaż napisał - ''ja go kupuję'' rozumiałbym..ale..cisza... :roll:

no ale moi znajomi już kupili inne autko z allegro...
wiec mnie już ten temat nie interesi... :spoko
choć lekki niesmak....pozostaje , oczywiście nie wobec Ciebie i Janka :bajer

marekoliva - 2014-07-03, 22:12

Gino wprowadzasz bardzo nerwową atmosferę nie wiem dlaczego. Jadę na oględziny po powrocie przedstawię dokładną relację :spoko
marekoliva - 2014-07-08, 19:30

Temat już nieaktualny, oględziny zakończone zakupem. CAPOMAN, Janek50 bardzo dziękuję za oględziny i przekazane informacje, Maurycy Twoje wszyskie spostrzeżenia jak najbardziej się potwierdziły i przydały. Dziękuję również wszystkim dzwoniącym za wszystkie przekazane uwagi. GINO Tobie również dziękuję za to, że zaszkodziłeś mi odrobinę aczkoliwek nie do końca, dotychczas odbierałem Cię inaczej.
Kamper mam nadzieję, że będzie udanym zakupem, wymaga jeszcze trochę wkładu finansowego i pracy, jesteśmy ogólnie zadowoleni z zakupu. Ważne, że nasza "bezdomność" trwała tylko dwa tygodnie. :kamp :spoko :spoko :spoko

janek50 - 2014-07-09, 00:18

Marek, nie ma za co dziękować, ja mam 20 km ty masz ponad 500 km , więc co mi tam podjechać i zrobić kilka fotek :haha: , jestem zadowolony że mogłem jakoś Ci pomóc i że spotkaliśmy się na miejscu i troszkę sobie pogadaliśmy i że jednak go kupiłeś, bo szkoda by było takiej drogi i wrócić z niczym. Mam nadzieję że będzie ci dobrze służył kilka lat w podróżach. Wiesz ja to co widziałem oceniałem swoim laickim okiem i jako bezstronny obserwator nie zainteresowany zakupem, więc mogłem ci powiedzieć na chłodno co mi nie pasuje w tym samochodzie. Pozdrowienia dla żony .
kodi - 2014-07-09, 08:46

Marku gratulacje.
Wrzuć kilka fotek, bo ogłoszenie już nie aktualne.

pozdr serdecznie

gino - 2014-07-09, 09:03

na początek ,cieszę się że autko jest fajne i szczerze gratuluję zakupu :spoko

nie chciałem już ruszać tego tematu
ale rozwiń to zdanie
marekoliva napisał/a:
GINO Tobie również dziękuję za to, że zaszkodziłeś mi odrobinę
bo nie kumam? jak, czym Ci ''zaszkodziłem'' ?
proponuję, przeczytaj temat jeszcze raz, uważnie......i wyciągnij wnioski

prosisz o oględziny, ktoś go ogląda..Ty zakazujesz informowania, sam również się nie odzywasz..
skąd my forumowicze mamy wiedzieć czy chcesz go kupić, czy nie..
czy informacje o autku są pozytywne, czy nie..

wystarczyło napisać ''CHŁOPAKI,CHCĘ GO KUPIĆ'' i nikt w paradę nie wchodzi...
odpuszczamy...
a tak, postawiłeś w dość niezręcznej sytuacji Janka i Capomana....
mimo, że chłopaki okazali się bardzo pomocni

no może faktycznie to ja zawiniłem tej sytuacji :bajer

marekoliva - 2014-07-09, 23:43

kodi napisał/a:
Marku gratulacje.

dzięki, fotki trochę później jak troszkę bedę wolniejszy, jak narazie jestem w dużym "niedoczasie"

gino napisał/a:
,cieszę się że autko jest fajne i szczerze gratuluję zakupu

dziękuję

gino napisał/a:
postawiłeś w dość niezręcznej sytuacji Janka i Capomana....
mimo, że chłopaki okazali się bardzo pomocni

no może faktycznie to ja zawiniłem tej sytuacji

zrób prosze to o co Cię poprosiłem na PW, nie widzę sensu aby ciągnąć to dalej na forum.