Nadwozia kempingowe i zabudowy - Nowe Ducato 2014/2015
janusz - 2014-06-19, 17:51 Temat postu: Co myślicie o tych samochodach?Ostatnio odbyły się dwie premiery.
Nowy Ducato i nowy Transit.
Co sadzicie na temat tego w jakim kierunku zmieniają się obydwa auta.
Czy podoba Wam się nowy Design?Fux - 2014-06-19, 18:13 Fiat ma coś w sobie.
Ford
Mam na myśli odczucia natury estetycznej.
Może po jazdach próbnych należałoby zmienić opinie, ale po obejrzeniu jednego i drugiego na żywo-FIAT.gino - 2014-06-19, 18:17 fiat fajny,dzięki tylko lekkiemu liftingowi, nie zepsuli tego co było dobre....
jest też nowe Ivecojanusz - 2014-06-19, 18:20
gino napisał/a:
tego co było dobre....
Hi hi.
O gustach podobno nie dyskutuje się.
Moi, zdaniem Fiata poprawili a Forda spaprali. Chociaż wnętrze Forda poprawiło się wizualnie.salut - 2014-06-19, 18:26 Przód Fiata, wnętrze Forda. Ale tak to tylko w ..... Pawel_MASZ-BUD - 2014-06-20, 00:57 Estetycznie;
Buda: FIAT
Kokpit: FIAT
Mimo, że starszy projekt, to jednak się broni w porównaniu z Fordem.
Jazda nie wypowiem się, bo doświadczenia brak.eMWu - 2014-06-20, 09:15 wszystko odswiezane stare kotlety - firmy tna koszty, transit to przeciez model 2001 bez wiekszych zmian... O ile wersja luz ze zdjecia wyglada znosnie to wersja najtansza z czarnym grilem wyglada koszmarnie. W Ducato poszli po najmniejszej linii oporu ale jak sie jest liderem rynku to po co zawyzać poziom... kolejny model kolo 2020 Fux - 2014-06-20, 10:01 Może wyszli z założenia, żeby dobrych rzeczy nie poprawiać.
A reszta to kosmetyka za kilka centów.eMWu - 2014-06-20, 10:48 albo raczej boją sie ryzykować umoczenia znacznej gotowki w nowym projekcie. ale skoro nikt nie wprowadza nowych modeli... to zrobimy face lifta i pare lat do przodu, bedzie dobrze kaimar - 2014-06-20, 11:15 Co do Fiata to lifting jest tylko z zewnątrz. We wnętrzu nie zmieniło się prawie nic, może czcionka w liczniku. Zwiększyła się ilość opcji zbliżając poziom wyposażenia do dobrego samochodu osobowego.
Wnętrze na zdjęciu jest wersją z najbogatszymi opcjami - aluminiowe wykończenie plus chromowane obramowanie liczników , automatyczna klimatyzacja, fabryczny najwyższy zestaw audio, dolna część deski z uchwytami na kubki zamiast schowka i lepsze fotele (naprawdę dobrze wyprofilowane tzw kapitańskie).
Dwie ostatnie opcje można będzie spotkać w niektórych kamperach w standardowej wersji (np. Laika, Roller Team, CI).eMKa - 2014-06-20, 11:25
gino napisał/a:
jest też nowe Iveco
Brak informacji o zawieszeniu nowego Iveco, rama całkowita czy jak w Duc., napęd przód czy jak dotychczas tylko tył.
Nowa “S” miała zbliżyć się do Ducato, wówczas Ive jest górą, chociażby komfortem jazdy. Fux - 2014-06-20, 13:20
eMKa napisał/a:
Nowa “S” miała zbliżyć się do Ducato, wówczas Ive jest górą, chociażby komfortem jazdy.
W salonie mówili wręcz coś przeciwnego; ducato to osobówka, iveco wół roboczy.eMKa - 2014-06-20, 13:50 Komfort jazdy w każdym modelu Iveco w porównaniu z równoległym modelem Ducato jest zdecydowanie lepszy, i nie jest to tylko moja opinia. Iveco to jak piszesz “wół roboczy” przystosowany do połykania km. Zastanawia jednak polityka firmy, zbliżająca Iveco do Ducato, (jeżeli wierzyć pogłoskom ) Właścicielem obu marek jest przecież ta sama FirmaCykada - 2014-06-20, 14:11
Fux napisał/a:
eMKa napisał/a:
Nowa “S” miała zbliżyć się do Ducato, wówczas Ive jest górą, chociażby komfortem jazdy.
W salonie mówili wręcz coś przeciwnego; ducato to osobówka, iveco wół roboczy.
Woły robocze to były busy dawno temu. Nie gniotsa nie łamiotsa.Np. taki Transit z silnikiem 2.5D , mercedes kaczka , Wół roboczy to takie auto które nas nie zawiedzie nawet jak ma 3tony załadunku. Iveco takie było 20 lat temu i salony jadą na tym sloganie do tej pory.
To tak jak się mówi ,że bez gwiazdy nie ma jazdy a jakie są nowe gwiazdy każdy wie....lepiej kupić Dukaciaka...
Teraz blachy jak puszka po rybie , silniki , skrzynie i cała reszta powyżej 200tys. to strach jechać za granice. Oprócz Fiata z silnikiem 3.0l akurat ten motor im wyszedł (iveco).
Ducato jednak wyszło na prowadzenie w tych nowszych busach bo jednak ciągnie równy poziom już parę lat. Bez większych wpadek.maszakow - 2014-06-20, 16:42 Fiat mi się nie podobał - i nadal mi się nie podoba ten olbrzymi plastikowy zderzak z przodu już nie tak nie razi i i nie robi wrażenia wargi Murzyna
Ford mordą przypomina teraz Dodge.
Iveco.. ciekawa propozycja tylko mocno przekombinowany z przodu - przywalisz i masz mnóstwo komponentów do wymiany.silny - 2014-06-20, 21:20 jezdzilem ostatnim wypustem dukato przed liftem z silnikiem 3.0 power . ale superek klasa sama w sobie. kto ma kase to polecam Johny_Walker - 2014-07-02, 17:28 Temat postu: Nowe Ducato 2014/2015Niektóre tegoroczne kampery będą miały nową wersję Ducato po liftingu. Zmienia się przód, światła, zderzak. Są niewielkie zmiany w kokpicie: zamiast środkowego schowka będą miejsca na napoje. Wnętrze konstrukcji pozostaje bez zmian. Tył podwozia ma elementy z włókien węglowych i jest lżejszy.
Trudno powiedzieć czy nowa wersja jest ładniejsza. Wg mnie jest brzydka, bo duże oczka Ducato III dawały mu unikalny charakter, a nowy jest zbyt peżotowski. Być może jestem zbyt subiektywny?
PS Moja nówka, to jeden z ostatnich egzemplarzy wyprodukowanych dwa tygodnie przed liftingiem. Ot taki los. krzlac - 2014-07-02, 17:59 Trzeba się jakoś pocieszać! Nowe to nowe i basta!janusz - 2014-07-02, 18:05 http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=19046Bajaga - 2014-07-03, 13:25 Temat postu: Re: Nowe Ducato 2014/2015
Johny_Walker napisał/a:
Niektóre tegoroczne kampery będą miały nową wersję Ducato po liftingu. Zmienia się przód, światła, zderzak. Są niewielkie zmiany w kokpicie: zamiast środkowego schowka będą miejsca na napoje. Wnętrze konstrukcji pozostaje bez zmian. Tył podwozia ma elementy z włókien węglowych i jest lżejszy.
Trudno powiedzieć czy nowa wersja jest ładniejsza.)
Ładniejszy/brzydszy w temacie aut dostawczych to mało ważna kategoria. Jeżeli zrobili sensowniejsze uchwyty na napoje to dobrze, ale jeżeli kosztem schowka to źle Światła przednie są inne nie wiem czy ładniejsze, na pewno tańsze w produkcji bo mniejsze Podobno nie poprawili głupawej regulacji kierownicy, nie wprowadzili też nowych silników (np. taki 2.0 jtd 130/140k 6 biegów byłby bardzo ciekawy zwłaszcza w naszych realiach), obniżyli na czymś masę ciut (czyli także obniżyli koszty).Standart w motoryzacji, lifting nie jest po to by było lepiej tylko taniej w produkcji
Gdybym teraz kupował auto to dla lansu zawsze lepsze nowsze Ale jakbym dostał dobrą cenę na "stary" model to bym go wybrał eMWu - 2014-07-04, 12:39
Bajaga napisał/a:
Standart w motoryzacji, lifting nie jest po to by było lepiej tylko taniej w produkcji
mądrze prawisz, ja tam bym sie cieszył z dobrej ceny za przedlifta, bo polifta zawsze ksiegowy robi. taka zasada w automotive.Bronek - 2014-07-04, 13:24 Trzecia strona medalu to taka ,że gdy pojawia sie kolejny lift.... to za moment będzie nowa wersja.
I wtedy ...
Dla szpanerów tragedia.!!!
Trzeba pamietac ,że bazowe samochody są na ogół jako podstawa do kampera wyjątkowo lagodnie traktowane.
I tym samym wielotenie auto pod kamperem powinno być w o wiele lepszym stanie niz takowe pracujace w swoim zawodzie.
Fajnie miec nowa wersje .... zaczynaja sie problemy wieku dziecięcego ( ot musialem OBSESJA ).
Mam nadzieje ,ze nikt nie traktuje pisaniny na forum śmiertelnie poważnie. Choć czasem mam wątpliwości Nie mam żadnego podejścia do życia ... żyje nawet nie wiem po co. Trudno.Bajaga - 2014-07-04, 20:54
Bronek napisał/a:
A dzieci nie lubię.
Jak pomyślę ,że jakieś dzieci wnuki miałbym wozić..???
Wszystkim co maja problem z zakupem dla wielodzietnej rodziny kampera , bo o antykoncepcji im nie mówili, jako grzesznej .
POLECAM zakupić jak najmniejszego .
Dzieci na kolonie wysłać , niech sobie zapalą jonta, popija itd. czyli poznają życie .
A rodzice mając wytłumaczenie , ze zabrać "pomiotu" nie mogą w końcu wypoczną jak wolni ludzie.
Przepraszam, ale chyba w kontekście słynnych taśm mogę tak zapytać - co ty pier...do...lisz? Weź mocniejsze leki i będzie ok Bronek - 2014-07-04, 21:48
nie leki a w końcu .... temperatura.
O nowym piszą w ostatnim Polskim Carawaningu.
Nic wiecej niż tu powiedziano.
Czyli ... pewnie parę plastików do wymiany , jak ktoś się uprze .. i jak nowyBajaga - 2014-07-04, 21:55
Bronek napisał/a:
:wyszczerzony:
nie leki a w końcu .... temperatura.
O nowym piszą w ostatnim Polskim Carawaningu.
Nic wiecej niż tu powiedziano.
Czyli ... pewnie parę plastików do wymiany , jak ktoś się uprze .. i jak nowy
Aaa, jeżeli to temperatura przygrzała to rozumiem, siła wyższa, każdemu może układy scalone przegrzać...Fux - 2014-07-05, 14:49 Myślę, że dzisiaj ciężar wkładu pracy człowieka przesunął się w troszkę inną stronę.
Kiedyś to była ciężka, żmudna praca.
Dzisiaj automatyzacja, komputeryzacja wiele pracy ułatwiła.
Zauważ jednak, że ktoś musi zaprogramować te urządzenia, produkty, towary, usługi.
Człowieka jednak maszyna tak do końca nie zastąpi... Johny_Walker - 2014-07-05, 14:52 Jeszcze nie, ale już niedługo maszyny mogą nami rządzić.Fux - 2014-07-05, 16:32 Za niecałe dwa miesiące mozna bedzie oglądać.
Całkiem, całkiem z tym układem.
Na dole skuter i rowery, na górze spanie.
Jak sie lokuje Adria jakościowo wśród producentów?
Dosyć nędznie się lokuje Fux - 2014-07-07, 07:37 Mnie o układ paki z tylu chodzi.Bajaga - 2014-07-07, 13:12
Fux napisał/a:
Mnie o układ paki z tylu chodzi.
Pytanie było jak Adria"lokuje się jakościowo wśród producentów". Układ to chyba każdy sam widzi...Fux - 2014-07-07, 13:17 Ok.keler - 2014-07-09, 20:12 Mi tam stare dukato kojarzy się z szeroko otwartymi oczami i wypoczętą twarzą, a nowe z wąskimi lampami - no cóż jak bym wstał z łóżka po całonocnym imprezowaniu i popatrzył w lustro dobek44 - 2014-08-06, 21:01 Tak prezentuje się prototyp nowego Hymera na bazie Ducato. Wg Fiata pod zabudowę kamperów oddane będzie 5 wariantów rozstawu osi, 6 wariantów długości i 4 wersje silnikowe.Johny_Walker - 2014-08-06, 21:08 Oczka w nim jakieś takie chytre... Nie ufam mu.