Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Grecja wyjazd 25 lipiec 2014r. Zapraszamy!!!

futro2606 - 2014-07-04, 21:14
Temat postu: Grecja wyjazd 25 lipiec 2014r. Zapraszamy!!!
Zapraszamy do wspólnego wyjazdu do Grecji. Wyruszamy 25 lipca na trzy tygodnie rejon obojętny ale gdzieś okolice "Trzech palców". Czy ktoś ma podobne plany ,może warto byłoby razem spędzić te chwile na błogim lenistwie. Zapraszamy :lol:
Paulus - 2014-07-17, 13:35

My wyruszamy 24 lipca też w okolice 3 palców, więc na pewno się spotkamy. :ok
Forest - 2014-07-17, 14:01

My też wylądujemy w Grecji 24 lipca w Patrze na Peloponezie. Może jednak gdzieś się spotkamy.
Dalej to pełen spontan.
Szczęśliwej podróży.
Piotr :spoko

futro2606 - 2014-07-17, 21:22

Mam pytanko? gdzie planujecie pierwszy postój? i kiedy planujecie dojechać do grecji?
Paulus - 2014-07-17, 21:38

My wyjeżdżamy w czwartek po południu. planowany nocleg na Węgrzech i dalej ostro na Grecję.
Planuję dojechać do Toroni w piątek wieczorem ale jak wyjdzie inaczej to też dobrze:).
W zeszłym roku byłem tam i byliśmy zachwyceni. Piękna zatoczka, plaża , postój na dziko i totalny luz :)

gino - 2014-07-18, 07:45

Paulus napisał/a:
Piękna zatoczka, plaża , postój na dziko i totalny luz

o to to....
dlatego może się spotkamy w tym terminie :spoko

futro2606 - 2014-07-18, 09:14

Bardzo fajna alternatywa ,my raczej się piszemy ale dojedziemy nie szybciej jak w sobotę. Do zobaczenia na miejscu. Mam nadzieję ,że poczekacie na nas? :wyszczerzony:
Forest - 2014-07-18, 13:48

My dopływamy z Triestu do Patry :wyszczerzony:
Droga powrotna przez Serbię, a zaczynamy wracać 5.08. W domku planujemy nocleg z 7/8. 08.
Macie mój nr tel w awatarze.
Piotr

Paulus - 2014-07-18, 13:52

Na pewno zostaniemy tam kilka dni. Zapraszam chętnych:)
39.99156N, 23.892988E

slawwoj - 2014-07-18, 14:11

Paulus napisał/a:
My wyjeżdżamy w czwartek po południu. planowany nocleg na Węgrzech i dalej ostro na Grecję.
Planuję dojechać do Toroni w piątek wieczorem ale jak wyjdzie inaczej to też dobrze:).
W zeszłym roku byłem tam i byliśmy zachwyceni. Piękna zatoczka, plaża , postój na dziko i totalny luz :)

Niezłe tempo - 2 tys. km w jedną dobę.

Ja jeślibym tak potrafił to jeździłbym Na Grecje na łykendy.

CrazyJack - 2014-07-19, 12:35

gino napisał/a:
Paulus napisał/a:

o to to....
dlatego może się spotkamy w tym terminie :spoko

Myśle, ze jest to bardziej niż możliwe :ok

Forest - 2014-07-19, 21:35

A my już spakowani. Jutro wyjazd :wyszczerzony:
Dzisiaj ostanie przygotowania, m.in. ważenie kampera, wyszło 3260, a DMC 3250 myślę że nawet Austriacy się nie doczepią.
Życzymy wszystkim udającym się na wakacje szerokości i niezapomnianych wrażeń. Postaramy się odezwać ale to uzależniam od dostępu do sieci.
:spoko Piotr

futro2606 - 2014-07-20, 10:24

My startujemy do Was w piątek 25-go na namiary GPS, które napisaliście .Jakby co to dajcie znać na sms-a jak już będziecie co i jak. Numery tel. widoczne w profilu , jeżeli możecie to napiszcie swoje na pewno ułatwi to kontakt.
Forest - 2014-07-20, 13:23

Damy znac :spoko
Dzisiaj nocleg w okolicach Wiednia, zostalo nam jeszcze ok 300 km. Jedzie sie swietnie. Przepraszam za brak ogonkow ale pisze z tableta. Do zobaczenia 664989233

zbyszekwoj - 2014-07-26, 09:07

A jak się dopłynęło? :?:
angela_camp - 2014-07-26, 10:52

gino napisał/a:
Paulus napisał/a:

Ja radze uważać byliśmy w tym roku policja jeździła Włosi byli camperami nawet krzesełka nie wyciągnęli, póki nie wyciagnięcie niczego przed kampera nic Wam Policja nie zrobi ale luzu jak kiedyś już nie ma trochę ta policja denerwująca pozdrowienia

szymek1967 - 2014-07-26, 11:26

slawwoj napisał/a:
Paulus napisał/a:

Niezłe tempo - 2 tys. km w jedną dobę.

Ja jeślibym tak potrafił to jeździłbym Na Grecje na łykendy.

o w morde !
piknie,piknie :-P

jezdzilbym na łikendy - to dobre :!: 8-)
kolego za te spostrzezenie nalezy ci sie łikend ale w kabarecie :spoko

kubanski - 2014-07-26, 12:52

Witam.Proponuję nie stawać na zakazach No camping,Przejechaliśmy cały Peloponez od zachodniego wybrzeża aż do Monemvassi.300 eur mandatu z Loutra Kilinis już mamy.Kamper pozostawiony przy plaży,pozamykany,bez żadnych oznak kamperowania.Godz.17.00.Podjechaliśmy 10 minut wcześniej .Pozdrowienia z Monemwassi.
Forest - 2014-07-26, 18:30

Potwierdzam. Nie stoimy na zakazie ale policjanci kazali wszystkim odjechac na cemping. Niestety bylem juzcw tawernie :stop:
Paulus - 2014-07-27, 16:52

W tym roku jakaś masakra z tą policją. Tam gdzie w zeszłym roku staliśmy na całego teraz spisują i każą jechać na kemping. Można ewentualnie tylko parkować bez wyciągania grantów. :( c
Cały urok wolnej Grecji upada.

futro2606 - 2014-07-27, 17:15

Paulus! jesteśmy na campingu Katerina(blisko Satri)...pomimo namiarów nie znaleźliśmy Was więc wjechaliśmy na camping! Nie bardzo sami chcieliśmy stać na "dziko"!
futro2606 - 2014-07-27, 17:50

Paulus napisz swój numer telefonu i odezwij się. Nie wiemy co robić i gdzie dalej jechać. Może masz jakiś pomył??? :paly
Paulus - 2014-07-27, 18:35

606605086 stoję na kempingu kalamitsi 10 km od was.
jarek49 - 2014-07-28, 08:25

Witam.
Kolega Paulus napisal---mit wolnej Grecji upada---
Ja bylem caly czerwiec na Peloponezie,w miejscach ,gdzie w ub.roku stalem bezproblemowo
teraz gdzie nie stanalem przyjezdzala policja i kazala odjechac, w jednym przypadku--natychmiast. Zadnych oznak kamperowania.
Elaia Messinia// zach. wybrzeze // , dalej Finiki beach ok. Finikoudi , plaza Karathona kolo
Nafplio.
Na plazy Karathona powiedzialem policjantce ,ze wypilem drinka, odpowiedziala,natychmiast
odjechac ,bo dam mandat 300 E.
Wlasnie mialem kupowac kampera i powstal duzy znak zapytania czy to robic ?
Grecja do tej pory byla jedynym krajem do wolnego kamperowania w Europie.
Prosze piszcie swoje spostrzezenia w tym temacie.
Myslalem ,ze to ja mialem takiego pecha.
Pozdrawiam.

zbyszekwoj - 2014-07-28, 08:37

Czytając te opisy coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą kierunku podróży. :chacha2 :zimno
futro2606 - 2014-07-28, 08:54

Czytając to wszystko wylądowaliśmy na razie na kempingu Katrina obok miejscowości Sarti. Nie mam pomysłu co robić dalej tym bardziej ,że jednak nie mam odwagi stać na dziko sam a nie możemy się spotkać. Myślę ,że ze dwa ,trzy dni posiedzę na kempingu i może jak dojedzie ktoś jeszcze to razem uderzymy gdzieś dalej może na dziko może na kemping. Paulus znam fajny kemping za miejscowością Sarti zaraz płynę zobaczyć czy są miejsca i może podjedż do nas i ruszymy razem. :ok
futro2606 - 2014-07-28, 18:15

Dziś przypadkiem znalazłem nieczynny kamping na końcu Sarti gdzie są rozbite namioty i kilka przyczep zupełnie za free. Jest woda ale prądu brak ,policja nie ma prawa się czepiać bo jest to teren niczyi .
Track222 - 2014-07-28, 18:51

futro2606 napisał/a:
Dziś przypadkiem znalazłem nieczynny kamping na końcu Sarti gdzie są rozbite namioty i kilka przyczep zupełnie za free. Jest woda ale prądu brak ,policja nie ma prawa się czepiać bo jest to teren niczyi .

"Jest woda ale prądu brak" - dobre :brawo :brawo

Szanowny Kolego tydzień temu wróciłem z Grecji, stałem na dziko i nie było żadnych problemów. Bardzo lubię wypoczywać na Sithoni i znam ja dość niezłe. Pozdrawiam!!!

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2014-07-28, 19:01

jarek49 napisał/a:
Elaia Messinia// zach. wybrzeze // , dalej Finiki beach ok. Finikoudi , plaza Karathona kolo

Nafplio.
to zla wiadomość,najfajniejsze wolne plaze.Finiki,kolo restauracji juz w zeszłym roku był szlaban postawiony,w Karthonie podobno roznie.Lecz Elea poniżej Zaharo,to było najbezpieczniejsze miejsce,z tym ze duza ilość terenu zaorano i postawiono napisy teren prywatny.Oj niedobrze,ale do pol września może się zmieni.Pozdrawiam Barbara
darboch - 2014-07-28, 19:17

jarek49 napisał/a:
Grecja do tej pory byla jedynym krajem do wolnego kamperowania w Europie.

Ja znam przynajmniej dwa w Europie gdzie prawo zezwala na swobodne biwakowanie :spoko

Futerko nie pękaj, my ruszamy w sobotę :-P

salut - 2014-07-28, 19:27

darboch napisał/a:
my ruszamy w sobotę :-P

A my w piątek :) Ale "tylko" do Albanii. Tam na razie wszystko wolno :)
:spoko :spoko

darboch - 2014-07-28, 19:33

Albanią będziemy wracać...taki jest wstępny plan :)
salut - 2014-07-28, 19:38

darboch napisał/a:
Albanią będziemy wracać...taki jest wstępny plan :)

Plany są po to by je zmieniać :) :)
Może małe spotkanie na obcej ziemi :)

darboch - 2014-07-28, 19:42

Ile tam będziecie ?
salut - 2014-07-28, 19:46

Plan jest taki.
ok tygodnia jedziemy tam
ok tygodnia albania
ok tygodnia wracamy
/taki tydzień nie koniecznie musi mieć siedem dni :) /

darboch - 2014-07-28, 19:47

To w tygodniu w którym będziecie wracać my jeszcze tydzień bedziemy w Grecji.
Robert66 - 2014-07-28, 20:35
Temat postu: grecja sithonia
Track222 napisał/a:
futro2606 napisał/a:

Szanowny Kolego tydzień temu wróciłem z Grecji, stałem na dziko i nie było żadnych problemów. Bardzo lubię wypoczywać na Sithoni i znam ja dość niezłe. Pozdrawiam!!!

Track 222
gdzie byłeś ,daj info , proszę
Pozdr
Robert .

futro2606 - 2014-07-28, 20:37

Track222 napisał/a:
futro2606 napisał/a:

Woda pewnie została bo zapomnieli odłączyć co do prądu nie wiem :spoko

Robert66 - 2014-07-28, 20:44
Temat postu: sarti
futro2606 napisał/a:
Track222 napisał/a:
futro2606 napisał/a:

Krzysiu , poczekajmy na TRACKA222 , może da namiary na tą miejscówę..
Pozdr, R,

zbyszekwoj - 2014-07-29, 07:31

Robert66 napisał/a:
poczekajmy na TRACKA222 , może da namiary na tą miejscówę..

Rysiu nie daj się prosić!

Paulus - 2014-07-29, 08:13

futro2606 napisał/a:
Track222 napisał/a:
futro2606 napisał/a:

Krzysztof tak jak pisałem ci w sms-ie mam problem z lodówką - pracuje tylko na 230V. Tak więc w tym roku raczej na dziko już nie postoję. Ale zawsze możemy się spotkać na jakimś kempingu:) Ja pod koniec tygodnia uderzam na Albanię.

Rawic - 2014-07-29, 09:15

Zbigniew Muzyk napisał/a:
jarek49 napisał/a:

Nafplio.
to zla wiadomość,najfajniejsze wolne plaze.Finiki,kolo restauracji juz w zeszłym roku był szlaban postawiony,w Karthonie podobno roznie.Lecz Elea poniżej Zaharo,to było najbezpieczniejsze miejsce,z tym ze duza ilość terenu zaorano i postawiono napisy teren prywatny.Oj niedobrze,ale do pol września może się zmieni.Pozdrawiam Barbara
Korinos też zamknięty a to był taki fajny nocny przystanek nadmorski, choć gdy przyjedziemy późnym wieczorem, a odjedziemy wczesnym porankiem to mandatu nie powinno być. Słyszałem, że własciciele kemingów protestują, nie chcą płacić podatków na pensje policji i na gminy, bo kempingi puste a na gminnych terenach pełno turystów na dziko. :ok
Bury - 2014-07-29, 15:13

My koło soboty też na Albanię w dwie załogi przez Bośnię Hercegowinę, Chorwację i Czarnogórę
rodzinka_z_mobilka - 2014-08-09, 10:46
Temat postu: korinos
stalismy na pralia korinos 10 dni i zadnego mandatu nie dostalismy policja jezdzila dosc czesto ale przejezdzala popatrzyla i pojechala dalej
z relacji znajomego ktorego spotkalismy tam i wracal wlasnie z peloponezu to tam wlasnie policja kaze mandatami
Pozdrawiam

Rawic - 2014-08-09, 12:35

rodzinka_z_mobilka napisał/a:
stalismy na pralia korinos 10 dni i zadnego mandatu
chyba dosłownie tylko staliście, czyli parkowaliście a nie kempingowaliście, poza tym kto chce dobrze posmakować Grecji musi jechać na południe Ellady. :ok
futro2606 - 2014-08-16, 09:42

Witam ,my już od wczoraj jesteśmy w domku. Chciałbym wszystkim podziękować za wspólnie spędzone wakacje. Do zobaczenia następnym razem.
P.S.
Ostatniego dnia pobytu w Grecji tj. 13-go sierpnia spotkaliśmy się z policją i mogę tylko stwierdzić ,że nie jest prawdą ,że od razu wypisują mandaty za kempingowanie na dziko tylko proszą o odjechanie ,zapisują numery rejestracyjne i powracają za jakiś czas. Jeżeli ktoś nie odjedzie to wtedy być może wystawiają mandat. Nie ma sensu dyskutować z policją bo oni i tak "udają greka" , przekazują informację , są stanowczy a jeżeli ktoś myśli ,że załagodził sprawę i policja odjechała i jest wszystko ok to się myli i jest możliwe ,że powrócą ,wtedy pewnie karzą mandatem. Prawdą jest ,że coraz więcej policja zaczyna się czepiać a zatem wszystko idzie nie w tą stroną co trzeba. To już nie ta Grecja gdzie kamperowanie było przyjemnością a tylko ciągłym zastanawianiem się kiedy przyjadą i trzeba będzie jechać dalej. :spoko
Za rok prawdopodobnie odpuszczę sobie Grecję i uderzę w kierunku Albani.

RODOS - 2014-08-16, 13:05
Temat postu: Chalkidiki
Witamy,
Ciekawi jesteśmy w jakim miejscu interweniowała policja. Czy był wyraźny zakaz kamperowania. W dalszym ciągu rozważamy kierunek Grecja raczej Chalkidiki. Objechaliśmy na dziko całe Chalkidiki w 2011 roku i nigdzie nie było żadnych problemów. Pozdrawiamy :spoko

futro2606 - 2014-08-18, 09:39

Ogólnie na wjeżdzie na Chalkidki jest duża informacja na temat zakazu kamperowania. Byliśmy także w 2012 roku ale nikt nie przejmował się tym zakazem i było wszystko ok ale w tym roku totalna porażka. Nas policja kontrolowała w miejscowości Vurvuru czy coś w tym stylu. Przepraszam ale nie mam pamięci do nazw i nie przywiązuję do tego wagi.
Bigos - 2014-08-18, 10:56

ja widziałem policję raz w Grecji w tym roku jak w Nafplio wsiadali we dwóch na motor , a obok Greczynka wsadzała do auta piątkę dzieci , i tylko jedno miało fotelik. Samochód zaś jak mniemam być pięcioosobowy.

Parkowałem na dziko ile wlezie , wszystko zależy od KARMY .

szymek1967 - 2014-08-18, 10:59

Bigos napisał/a:
wszystko zależy od KARMY .

a to ciekawe ,przyznaj sie więc co zarłes? :-P

Cykada - 2014-08-18, 11:45

futro2606"[quote="futro2606 napisał/a:
ale w tym roku totalna porażka

byłem w ok. pięciu miejscach na Sithoni. Przed i za Stavros i raz policja przejechała koło nas w tą i spowrotem no i nic nie zrobili o nic się nie pytali. Stoliki mieliśmy porozkładane i markizę rozwiniętą.
A tego ogromnego zakazu przed wjazdem na Chalkidiki to nie widziałem był tylko znak ,że Chalkidiki.
A ktoś dostał mandat?

futro2606 - 2014-09-19, 10:02

Kolega z Legnicy otrzymał ale na Peleponezie 300 euro ale nie ma zamiaru za niego płacić.