|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Albania - Pozdrowienia z Alban
jarek998 - 2014-07-05, 14:23 Temat postu: Pozdrowienia z Alban Witam wszystkich campermaniaków i pozdrawiam ze słonecznej Albanii.
Piszę bo chciałbym podziękować kolegom z forum którzy na weekendzie w "Boże Ciało" w Ślesinie polecili mi wyjazd właśnie do Albanii. Jesteśmy na kempingu Paemer obok miejscowości Kavaje. Stoimy na plaży pod fajnymi daszkami. Wszystko jest super może poza tym że niestety woda trochę mętna. Dzisiaj jedziemy dalej jeszcze do końca nie wiemy gdzie.
Pozdrawiam jeszcze raz
dominicc - 2014-07-05, 15:23
Więcej fotek proszę
salut - 2014-07-05, 22:02
I wiecej informacji. Ruszamy za cztery tygodnie.
samotny wilk - 2014-09-03, 08:33
jarek998, klepnij coś więcej o tym kempingu?
Wiktor - 2014-09-03, 08:54
Jest to najdroższy kemping w Albanii na jakim byliśmy w tym roku - wszystko jest 2 x droższe.
Nocleg 2 dorosłych + 2 ka dzieci = EUR 26,00. Ładne miejsce ale.... toalety brudne a pod prysznicem brodzisz w brudnej wodzie. Nie polecam, tym bardziej że w okolicy jest pole namiotowe. Miejsce nie warte swojej ceny.
salut - 2014-09-03, 09:01
Wszystko masz tu http://www.kampingpaemer.com/home/en
W/g nas super keming, super położony. Toalety czyste, sprzątane przez cały dzień. Kamperkiem stalismy bezpośrednio na plaży trzy metry od morza Jedynym minusem jest olbrzymia ilość wodorostów wyrzucanych przez morze, ale plaza jest sprzątana nieustannie. Co do cen, to niestety Albania goni Europę. Chociaz daleko im jeszcze do cen chorwackich.
RISTEAM - 2014-09-03, 09:12
My w Albanii w tym roku bylismy ponad tydzień i ani razu na campingu, jest mnóstwo miejsc gdzie mozna sie zatrzymać, ewentualnie zapraszają do knajpki na kolacyjke lub symboliczne 200 leków
samotny wilk - 2014-09-03, 09:13
Wiktor, dzięki za uprzedzenie, o tym, jak tam jest. To ważne.
stefonos - 2014-09-03, 15:19
Potwierdzam to co pisze Wiktor nie ma za dużo pozytywów na tym kampie. Ja byłem tam pod koniec lipca, stałem w pierwszej linii.W górnej części raczej pusto.Cena za dwie osoby i bus 20e. Z plusów to tylko chyba właściciel [?]. Bardzo sympatyczny. Rozmawiał w każdym języku, również po polsku.
andi at - 2014-09-03, 20:32
stefonos napisał/a: | Potwierdzam to co pisze Wiktor nie ma za dużo pozytywów na tym kampie. Ja byłem tam pod koniec lipca, stałem w pierwszej linii.W górnej części raczej pusto.Cena za dwie osoby i bus 20e. Z plusów to tylko chyba właściciel [?]. Bardzo sympatyczny. Rozmawiał w każdym języku, również po polsku. |
Byliśmy tam w maju i nic specjalnego-----drogo jak na taki kemping i ta ciemna ziemia,bebebe
samotny wilk - 2014-09-03, 21:40
andi at, no to, już kolejna osoba potwierdzająca syfiliczny stan tamtejszych kempingów. Nie będę się tam wpychał, po co mi to ?
jacek stec - 2014-09-03, 21:51
Też tam byłem w zeszłym roku i po nocnej burzy nie było prądu ,internetu i ciepłej wody-chociaż udało się utargować 15 E i tak uciekliśmy po jednej dobie-ogólnie nic szczególnego-nie polecam
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2014-09-03, 22:08
Naprawde nie rozumie,czyzby tak się zmienilp w Albani ze bez kempingow się nie da Tyle było miejsc przy plazach,nikt nie gonil,mozna zapytać tak jak my o postoj na plazy przy Hotelu,i do tej pory jesteśmy zaprzyjaźnieni,bo wlascicielka jest macedonka,to można pogadać.Chyba ze taka roznica jest w sezonie,my zawsze jesteśmy przed lub po sezonie.ale w 2011 z Bimem byliśmy w sierpniu w Borsh,ale mieli robic kemping.Barbara
RISTEAM - 2014-09-04, 09:34
W Albanii jest wiele cudownych miejsc zwłaszcza w cześć południowej, wystarczy jechać wzdłuż wybrzeża i stawać tam gdzie komu się podoba, tam jeszcze nie ma zakazów i ograniczeń. Nie wiem czemu tak wszyscy się czepili jednego kempa???!!!
Wiktor - 2014-09-04, 09:47
Andrzej5707 napisał/a: | andi at, no to, już kolejna osoba potwierdzająca syfiliczny stan tamtejszych kempingów. Nie będę się tam wpychał, po co mi to ? |
Pytanie dotyczyło tego jednego kempingu, on jest po prostu za drogi w porównaniu do tego co oferuje. W Albanii jest wiele ciekawych, fajnych i tanich miejsc w cenach odpowiadających swojej ofercie. Jeżeli ktoś oczekuje luksusów i "schorwatyzowania" to z wizytą powinien poczekać 5-6 lat na rozwój infrastruktury, jeżeli jednak nie to jest "ostatni dzwonek" na wizytę.
RISTEAM - 2014-09-04, 09:56
Niech to nigdy nie nastąpi, nie chcemy drugiej Chorwacji (mimo iż jest przepiękna) ta dzikość i swoboda daje nam nieopisaną radość wypoczywania w odmiennym klimacie (jednak to luksus "nie każdemu" pasujący)
kartom50 - 2014-09-10, 15:59 Temat postu: PEAMER Witam.
Byliśmy w tym roku w Albanii przez 3 tygodnie sierpnia. super
Parkowaliśmy praktycznie co drugi dzień na kempingach i poza tym PEAMER-em
nie mamy żadnych uwag. Poziom wysoki a ceny niskie.
Natomiast co do wspomnianego PEAMER
- ceny 2 x wyższe niż w innych miejscach
- stanowiska malutkie ( nawet rolety nie rozwiniesz)
- dojazd do punktu opróżnienia toalety i brudnej wody - koszmar i do tego dodatkowo płatny
Tego kempingu nie polecam. ( w Grecji gdzie pojechaliśmy na tydzień na wyspę Thasos
za kemping płaciłem dużo mniej.
zbyszekwoj - 2014-09-16, 10:51
Pozdrawiamy z Albanii. Jesteśmy na cempingu Kranea w Himare. 15 E. Spotkaliśmy znajomych z CT. Można nocowac na dzikusa na pięknych plażach. Drogi lepsze jak na Węgrzech.
ZUCHWAŁY - 2014-09-17, 20:06
My też pozdrawiamy z Albanii. Spędziliśmy wczoraj uroczy dzień i wieczór na kampingu Kranea ze znajomą załogą z CT ( patrz wyżej ). Powoli wracamy do Polski. Trasę opiszemy po powrocie.
koko - 2014-09-19, 13:15
To wszystko przed nami
futro2606 - 2014-09-29, 09:27
Byłem w Albani w 2012 roku tylko przejazdem .Spałem z dwoma załogami jedną noc na plaży i faktycznie nikt się nie czepiał. Myślę, że w 2015 roku celem właśnie będzie Albania, trzeba korzystać z tej dziczy póki jeszcze jest możliwa( Grecja już przestała być przyjazna dla kamperów)
Dana - 2015-01-23, 15:35
witam
Mam pytanie .Jaka waluta mozna płacic w knajpkach czy bazarach.Czy mozna w euro.Jaki to jest przelicznik bo chcemy odwiedzic albanie jadac do Grecji
Pozdrawiam
Dana
ZEUS - 2015-01-23, 17:37
dane z 2013 roku: 1 Euro w kantorze w Szkodrze ok. 135 LEK
najwygodniej płacić w "ichniej" walucie, oczywiście Euro mile widziane ale przelicznik raczej słaby, płatność kartą też wówczas nie była powszechnie dostępna, nawet stacje paliw nie posiadały terminali...
zbyszekwoj - 2015-01-23, 17:46
Za paliwo płaciłem kartą. Leki wypłacone ze sciany wyszły drogo . Na kempingu przeliczali euro 140 w knajpie.
Pancio - 2015-01-24, 02:28
Najlepiej byłoby mieć leki do płacenia. Można wymienić euro na leki w banku a jeśli tylko mam w miarę litościwy bank (ten w Polsce), to możemy się pokusić o wypłaty z bankomatu. Ja z reguły liczę się z tym, że kurs bankowy nie jest zbyt korzystny, ale przynajmniej mam wypłaty bez prowizji, więc godzę się, ze tracę jakieś 3-5% na kursie, ale za to w każdej wsi jest po kilka bankomatów. Oczywiście jak ktoś ma zakamuflowane euro z Polski, to najlepiej wymienić.
Na stacjach benzynowych nie obsługują kart i nie będę obsługiwać. Póki co jest to jakaś wewnętrzna ich regulacja a nie brak terminali czy infrastruktury GSM, bo telefony w każdym zadupiu mają pełny zasięg. Spotkałem się na przestrzeni paru lat tylko chyba z jedną czy dwiema stacjami, gdzie obsługują karty.
zbyszekwoj - 2015-01-24, 09:48
Płaciłem kartą na stacji paliw przed Sarande, z bankomatu euro wyszło mi 4,80 zł po przewalutowaniu
Oczywiście oszusty pompiarze dopisali 80 leków więcej niż na liczniku.
Fordek - 2015-01-24, 11:25
zbyszekwoj, Podobno kwitów płaconych kartą się nie wyrzuca bo różni źli ludzie coś potrafią z nich odczytać - myślę ,że i to zdjęcie jest formą wyrzucenia kwitka - powinieneś chyba je usunąć .
zbyszekwoj - 2015-01-24, 12:17
ZUCHWAŁY napisał/a: | Trasę opiszemy po powrocie. |
Czy już wróciliście?
Bim - 2015-01-25, 19:55
Ja w Albanii uznaje jedną zasadę juro w łapie
Mam to wymienie w kantorze lub banku lub knajpie plastik tam to konieczność zbyt droga
|
|