Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Park Wieloryba - Rewal

matro - 2014-07-08, 14:44
Temat postu: Park Wieloryba - Rewal
:spoko Szukałem tematu o tym parku ale jeszcze nikt o nim nie pisał... chodzi o http://www.parkwieloryba.pl/pl/
Trafiliśmy tam przypadkiem , ot było za gorąco by siedzieć na plaży pod Grzybowem , jeść nam się nie chciało , ale zwiedzać - o tak. Nie byliśmy jeszcze w Niechorzu na ruinach kościoła...postanowiliśmy też zmienić miejsce. Przejechaliśmy raz przez Rewal mijając kilka informacji o jakimś Parku Wieloryba... jednak samego zjazdu nie widziałem, zresztą pomyślałem że to kolejna jakaś pseudo-atrakcja zrobiona na potrzeby chwili ... myliłem się bardzo.
Wracając z krótkiej wizyty w Niechorzu , na wylocie z Rewala w stronę Kołobrzegu zobaczyłem z góry owy park. Kątem oka... dzieciaki również. Nie było przebacz...jedziemy zobaczyć park.
Przed wejściem jest darmowy , żużlowy parking. Obok jest duża knajpa, będzie co zjeść i gdzie przeczekać skwar.
Samo wejście przekolorowane, zrobione raczej pośpiesznie , nie ujawnia co kryje spory jak się za chwilę przekonamy teren .
Wyciągam 50zł , daję dzieciakom i mówię, żeby kupiły bilety, my w tym momencie pijemy chłodne piwko, papierosek. Córa wraca i mówi - mało :lol: Wstęp za rodzinę 2+2 kosztuje 60zł.... Pomyślałem, że to trochę dużo ale... idziemy...

I jak zwykle bywa, coś co wydaje się na początku super jest plajtą a to co z początku wydaje się być atrakcją niskich lotów na końcu okazuje się strzałem w dziesiątkę. Tak było w tym przypadku. Oto zdjęcia które mówią wszystko ... dopowiem tylko, że przez cały pobyt dochodziły do nas spokojne relaksacyjne dźwięki pomieszane z odgłosami wieloryba...

matro - 2014-07-08, 15:01

CD.
matro - 2014-07-08, 15:08

:spoko Jeszcze jedno.
W czasie pobytu, przez ogólne rozluźnienie zgubiłem/zostawiłem tam telefon. Już byłem w drodze do Dźwirzyna gdy zadzwonił teść do żony mówiąc że Robert zostawił w parku telefon :lol: Telefon znalazła obsługa, zadzwoniła na ostatni numer informując o całej historii ... zawróciłem , telefon odzyskałem - uczciwie i sympatycznie. Na pewno jeszcze tam przybędziemy :spoko Bo warto :spoko

Zobaczyłem jeszcze raz fotki które wstawiłem i wygląda to naprawdę biednie ... sama zatoka rekina jest o wiele bardzie ciekawa :) ...musiałbym wstawić wszystkie fotki jakie zrobiłem by oddać klimat parku... :spoko

dominicc - 2014-07-08, 16:53

Mnie przekonałeś! Obowiązkowe miejsce jak będę w tych terenach.
krzlac - 2014-07-08, 19:35

A ja takie miejsca omijam szerokim łukiem.
krzysztofCz - 2014-07-09, 20:21

krzlac napisał/a:
A ja takie miejsca omijam szerokim łukiem.

Twoje prawo.

Zapomniałem Ci Robert o twej atrakcji powiedzieć, zasugerowałem się pewnie tylko Waszą chęcią odwiedzin Trzęsacza :lol:

matro - 2014-07-09, 22:51

:spoko W Trzęsaczu też byliśmy ;) ...krótko :lol:
Krzysztof, dzięki za spotkanie :spoko