|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Grupa Hymer - Przygasaj±cy p³omien palnika lodówki.
uaz555 - 2014-07-10, 09:46 Temat postu: Przygasaj±cy p³omien palnika lodówki. Witam. Mam taki problem, a mianowicie palnik gazowy lodówki chodzi mi tylko na max p³omieniu, mimo tego co chwili s³ychaæ jakby ten p³omieñ przygasa³ (ale niega¶nie) gdy zmniejsze wysoko¶c p³omienia na 2 (w skali od 1 do 3) wtedy ca³kiem ga¶nie, po rozkrêceniu lodówki nieznalaz³em na palniku ¿adnej siateczki (tylko kilka du¿ych otworów).
Czym mo¿e byc to spowodowane? Brakiem tej siateczki, czy komin do czyszczenia? Czy jeszcze co¶ innego? Pozdrawiam.
silny - 2014-07-10, 20:30
Odkrec kratki od lodowki i mocno , zdecydowanie , i dokladnie potraktuj wszystko kompresorem na max, cisnieniu .
Pomoze , bo dziala i tylko jest gdzies jakis brudek.
Skup sie na dyszy
uaz555 - 2014-07-10, 20:38
Teraz mam taki objaw ¿e zapala sie na jakie¶ 10 sekund, pali sie bardzo dobrze a potem tak jakby gazu zaczyna³o brakowaæ I ga¶nie, pewnie gdzie¶ jaki¶ przewód zatkany bo jak poczekam nastêpne 30 sekund to znów na 10 sekund sie w³acza...
aleks123 - 2014-07-10, 23:11
Majsterek ma racje skup siê na dyszy wyci±gnij j± i dobrze wyczy¶æ i sprawd¼ "termopare" czyli podtrzymanie p³omienia.
Andrzej Psz - 2014-07-16, 22:49 Temat postu: Re: Przygasaj±cy p³omien palnika lodówki.
uaz555 napisa³/a: | Witam. Mam taki problem, a mianowicie palnik gazowy lodówki chodzi mi tylko na max p³omieniu, mimo tego co chwili s³ychaæ jakby ten p³omieñ przygasa³ (ale niega¶nie) gdy zmniejsze wysoko¶c p³omienia na 2 (w skali od 1 do 3) wtedy ca³kiem ga¶nie, po rozkrêceniu lodówki nieznalaz³em na palniku ¿adnej siateczki (tylko kilka du¿ych otworów).
Czym mo¿e byc to spowodowane? Brakiem tej siateczki, czy komin do czyszczenia? Czy jeszcze co¶ innego? Pozdrawiam. |
Rura gazowa jest zapchana,albo zardzewiala w srodku.
|
|