Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Adria 660 SP pytanie do użytkowników

vincent - 2014-07-21, 16:38
Temat postu: Adria 660 SP pytanie do użytkowników
Witam,
czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z tą marką, szczerze to nigdy nie miałem okazji oglądać na żywo zabudowy tego producenta a na zdjęciach prezentują się zacnie. może podpowiecie jakie słabe punkty mają takie zabudowy, na co zwracać uwagę w samochodach z lat 2007-2009?? o taki model chodzi

papamila - 2014-07-21, 17:18

wszystko zależy od stanu auta, z naciskiem na zabudowę
vincent - 2014-07-21, 18:38

papamila napisał/a:
wszystko zależy od stanu auta, z naciskiem na zabudowę
tyle tio wiemy, oczywista sprawa, chodziło mi raczej o typowe wady (usterki) modeli ze stajni Adria
Qcyk - 2014-08-04, 17:23

Zabudowa ciepła zimą a latem dobrze izoluje ciepło. Dostępność części zamiennych od 2 do 3 tygodni w Elcamp -ie . Jedyną usterką jaką miałem do tej pory to nie działające lampki obrysowe :wyszczerzony:
Jeżeli stan środka odpowiada Twoim potrzebą to możesz spokojnie wybrać Adrię. Ja polecam. Jeżeli będziesz miał jakieś pytania pisz.

Marek - 2014-08-04, 17:50

Potwierdzam co pisze powyżej, eksploatuję od nowości siódmy sezon bez żadnych usterek. Generalnie polecam. Słoweńcy w 2006 roku otworzyli nowy zakład z linią montażową gniazdową na zasadach bezpośredniej wzajemnej kontroli jakości w " wymuszonej" technologii jak Firmie Hymer . Podzespoły typowe od czołowych dostawców, a reszta to gust klienta.
Marek 8-)

tadek27 - 2014-08-04, 21:31

to i ja się odezwę. użytkuję adrię jak w pytaniu Coral 660 SP od pięciu sezonów.
zabudowa jest bardzo dobrze wykonana nie miałem z niczym problemów , żadnych przecieków zacieków, przewiewów. wygląd zewnętrzny to kwestia gustu i zasobności portfela , tu adria jest schludna , ale bez finezji i fajewerków za to wnętrze jest w extraklasie. wykonanie , funkcjonalność i trwałość to jest to. łóżko nad bagażnikiem jest poprostu wielkie i wygodne. ogrzewanie (mam wersję zimową) pierwsza klasa . na paru wyjazdach trafił mi się lekki mrozek i nie robił na mnie wrażenia. jedyną awarię miałem przy ogrzewaniu trumy , ale to akurat nie wina zabudowy. ogólnie zabudowa przestrzenna na dłuższym postoju nawet w złej aurze można pomieszkać nie wchodząc jeden na drugiego. bagażnik z tyłu to stunia bez dna , przy zbyt dużym załadunku przydają się poduszki na tylnej osi. koniec pisania mi się podoba , trochę doświadczenia mam bo korzystałem z fenda , kolega posiada beninara i posiadałem parę przyczepek lepszych i gorszych :spoko :spoko :spoko

SlawekEwa - 2014-08-04, 23:25

tadek27 napisał/a:
trochę doświadczenia mam bo korzystałem z fenda ,

Jakie odczucia masz z tej marki?

vincent - 2014-08-05, 23:19

Dziękuję Wam bardzo za opinie, jak narazie polujemy bo w tym sezonie już 2 razy przeszła mi ADRIA 660SP na nowym ducato koło nosa :? ale cóż zrobić, szukamy dalej i czekamy na okazję :) :-P
tadek27 - 2014-08-15, 14:59

SlawekEwa napisał/a:
tadek27 napisał/a:
trochę doświadczenia mam bo korzystałem z fenda ,

Jakie odczucia masz z tej marki?

dla mnie fajna marka . bardzo dobrze wykonana i ma"to coś" w wyglądziw zewnętrznym. Kożystałem z alkowy miała świetnie dołożone nakładki progowe i na drzwiach samochodu , przez to kabina nie wyglądała jak seryjny samochód. :spoko :spoko :spoko