|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Co ciekawego na Mazurach ?
Wojciechu - 2014-07-22, 15:02 Temat postu: Co ciekawego na Mazurach ? Właśnie przyjechałem z objazdu naszych Mazur. Polecam –
• Warchały 13a., 17 km. przed Szczytnem. Kemping „Binduga” nad jeziorem prowadzi młody człowiek. Czysto, prąd, woda, wc, 1,5 km do sklepów. Sprzęt pływający. Raj dla małych dzieci – duża piaszczysta i bezpieczna łacha przy pomoście. Na pytanie do właściciela co Pan myśli o „CAMPER TEAM” - 25% zniżki.- dwie osoby+ pies+kamper, bez prądu – trzy dni -63zł.
• Kemping „Szekla” Strzelce - przed Giżyckiem – tanio, fajnie- choć za mało cienia. Wszystkie „ach i och” o „Szekli’ znajdziecie w relacjach „Tadeusza”
• Olsztyn nad jeź. Ukiel - nie polecam – drogo - dwie osoby+ pies+kamper, bez prądu – jedna doba 50zł., węzeł sanitarny „ taki se” – preferowani turyści za zachodniej granicy
• Stare Jabłonki – 9 km przed Ostrudą – „ Pod sosnami”- super – osoba +kamper -18zł. +12zł. prąd. Sanitariaty - OK. Dojście do TV – satelitarna. Sprzęt pływający Właściciel Jacek- racjonalny i spokojny „gostek”- prowadzi knajpkę na terenie – bilard, „pig-pog” w cenie pobytu.
Było fajnie, teraz czas na nasze nadmorskie plaże. Pozdrowienia
Rowerek - 2014-07-22, 15:27
fajne miejsce to kemping ECHO Rydzewo koło Giżycka
minimaniak - 2014-07-23, 00:54
Dajcie znać jak nad morzem jutro wyjeżdżamy z borów i zastanawiamy się gdzie nad morZem uciec od ludzi
La Digue - 2014-07-29, 19:25
Jako mieszkaniec Olsztyna też nie polecam. Jest tyle tajnych miejsc na postój w okolicach. Zapraszam do lasów Lanskich. Trochę histori PRL mona liznac.
John Wayne - 2018-08-06, 21:25 Temat postu: Re: Co ciekawego na Mazurach ?
prof-os napisał/a: | Właśnie przyjechałem z objazdu naszych Mazur. Polecam –
• Warchały 13a., 17 km. przed Szczytnem. Kemping „Binduga” nad jeziorem prowadzi młody człowiek. Czysto, prąd, woda, wc, 1,5 km do sklepów. Sprzęt pływający. Raj dla małych dzieci – duża piaszczysta i bezpieczna łacha przy pomoście. Na pytanie do właściciela co Pan myśli o „CAMPER TEAM” - 25% zniżki.- dwie osoby+ pies+kamper, bez prądu – trzy dni -63zł.
• Kemping „Szekla” Strzelce - przed Giżyckiem – tanio, fajnie- choć za mało cienia. Wszystkie „ach i och” o „Szekli’ znajdziecie w relacjach „Tadeusza”
• Olsztyn nad jeź. Ukiel - nie polecam – drogo - dwie osoby+ pies+kamper, bez prądu – jedna doba 50zł., węzeł sanitarny „ taki se” – preferowani turyści za zachodniej granicy
• Stare Jabłonki – 9 km przed Ostrudą – „ Pod sosnami”- super – osoba +kamper -18zł. +12zł. prąd. Sanitariaty - OK. Dojście do TV – satelitarna. Sprzęt pływający Właściciel Jacek- racjonalny i spokojny „gostek”- prowadzi knajpkę na terenie – bilard, „pig-pog” w
Było fajnie, teraz czas na nasze nadmorskie plaże. Pozdrowienia |
Zachęcony wpisem spędziłem trzy doby na campingu ;Pod Sosnami-Stare Jabłonki.
Pan Jacek upychał przyczepy camperowe i campery do godziny 2 w nocy w ciągu dnia samochody osobowe śmigały non stop po terenie gdzie biegały małe dzieci,wylewanie fekalii vis a vis umywalki do mycia naczyń,sklepik nie zachęcający do zakupów za trzy doby,dwie osoby prąd zapłaciłem 170 zł,więcej
tam nie pojadę.
Krzysztof M - 2018-08-07, 08:21
Rowerek napisał/a: | fajne miejsce to kemping ECHO Rydzewo koło Giżycka |
Potwierdzam i polecam. Byłem w lipcu.
HENRYCZEK - 2018-08-07, 12:57 Temat postu: Re: Co ciekawego na Mazurach ?
John Wayne napisał/a: | prof-os napisał/a: | Właśnie przyjechałem z objazdu naszych Mazur. Polecam –
Warchały 13a., 17 km. przed Szczytnem. Kemping „Binduga” nad jeziorem prowadzi młody człowiek. Czysto, prąd, woda, wc, 1,5 km do sklepów. Sprzęt pływający. Raj dla małych dzieci – duża piaszczysta i bezpieczna łacha przy pomoście. Na pytanie do właściciela co Pan myśli o „CAMPER TEAM” - 25% zniżki.- dwie osoby+ pies+kamper, bez prądu – trzy dni -63zł.
Kemping „Szekla” Strzelce - przed Giżyckiem – tanio, fajnie- choć za mało cienia. Wszystkie „ach i och” o „Szekli’ znajdziecie w relacjach „Tadeusza”
Olsztyn nad jeź. Ukiel - nie polecam – drogo - dwie osoby+ pies+kamper, bez prądu – jedna doba 50zł., węzeł sanitarny „ taki se” – preferowani turyści za zachodniej granicy
Stare Jabłonki – 9 km przed Ostrudą – „ Pod sosnami”- super – osoba +kamper -18zł. +12zł. prąd. Sanitariaty - OK. Dojście do TV – satelitarna. Sprzęt pływający Właściciel Jacek- racjonalny i spokojny „gostek”- prowadzi knajpkę na terenie – bilard, „pig-pog” w
Było fajnie, teraz czas na nasze nadmorskie plaże. Pozdrowienia |
Zachęcony wpisem spędziłem trzy doby na campingu ;Pod Sosnami-Stare Jabłonki.
Więcej tam nie pojadę. |
Post prof-os-a z 2014 r, PO wtedy było u władzy
Ewka B - 2018-08-08, 11:40
Siedzimy na Szekli drugi tydzień. Cisza, spokój. Stoimy pod "laskiem" więc na brak cienia nie narzekamy. Do najbliższej biedry 4 km śmigamy skuterkiem, rano piekarz dowozi drożdżówki i chlebek i jest fajowo aż żal będzie opuścić to miejsce w sobotę
Bajaga - 2018-08-08, 12:01 Temat postu: Re: Co ciekawego na Mazurach ?
John Wayne napisał/a: |
Zachęcony wpisem spędziłem trzy doby na campingu ;Pod Sosnami-Stare Jabłonki |
Ja tam spędziłem ze 3 minuty bo pewnie tyle potrzebowałem by zawrócić i spierniczać Rzut beretem dalej jest kemping Kątno. Polecam
daro35 - 2018-09-09, 20:14
Jakby ktoś był to śmiało polecam,Nowa Wieś,trasa Kętrzyn Mrągowo,stanie cały dzionek za free,miejsce piękne,można połapać rybki.
https://zapodaj.net/34fd3a673d52f.jpg.html
Wojciechu - 2018-09-09, 21:08
Szkoda, że w Starych Jabłonkach takie zmiany - pamiętam lepsze czasy. Przypomniało mi się z tych czasów - lody w Olsztynie na starówce, które jadłem po raz pierwszy - smak pietruszkowy. Może zamiast do Starych......., to lepiej do Olsztyna. Pozdrawiam.
daro35 - 2018-09-09, 21:38
Druga miejscówka,trasa Mrągowo Mikołajki,miejscowość Kosewo,piękne miejsce,plaża czyściutka,pomosty do łapania ryb,polecam.
https://zapodaj.net/e8ee188a9452f.jpg.html
bond - 2018-09-09, 22:27
daro35 zapewne jesteś z okolicy to dla ciebie łatwo wyszukać takie ładne miejsca .Może by tak koordynaty gps ?
stef - 2018-09-10, 10:40
prof-os, to co nie piszesz i nie pytasz??
W Olsztynie za free monitorowane parkingi -0 plaża miejska lub parking za pływalnią - sprawdzone
W Okartowo Tartak nad Śniardwami - Biwak Pod Sosnami - cicho, spokojnie i czysto - jeździmy tam 2 -3 razy w roku.
Szekla - jest OK.
Ale Echo za to chyba drogie aczkolwiek wielu poleca ten kemping i chwali.
W Giżycku można fajnie przenocować na parkingach przy przystaniach i portach jachtowych. Jak się dobrze trafi i to tanio i czysto i tawerna ze świetnym klimatem.
Polecam przystań w Kietlicach.
Wojciechu - 2018-09-10, 12:14
stef - na Ciebie zawsze można liczyć. Tak przy okazji - zastanawiam się, czy znajdziemy w końcu czas na wspólną kawę - bo do tej pory rozmawiamy w biegu, lub widzimy się w trasie. Pozdrowionka
Comsio - 2018-09-10, 23:10
Wojtuś ten sezon mam ubogi w wyjazdy,nie które pola namiotowe są już za frri.
W Mikołajkach u Gołębia 20zł za 24h parkuje z autokarami, lub w Porcie Nowa Przy Tałtach. za 30 zł jest slip.
Czekam na info od przyjaciela z Puszczy Augustowskiej, po grzybki.
stef - 2018-09-10, 23:48
prof-os - to jak w przyszłości wybierasz się we wschodnie kierunki to daj znać... na Mazury (Giżycko i okolice) mam niecałe 150 km wiec rzut beretem. A tak na marginesie to już w kamperze wykształciłem taką technikę parzenia kawy, że na pewno będziesz zadowolony.
Chociaż my z zaciekawienie spoglądamy ostatnio na okolice Świebodzina... planujemy odwiedzić w przyszłym roku tamtejszy szlak winny. Ale to już pewnie w innym temacie popytam.
PS. grzyby są... Augustów czeka
tomas67 - 2018-09-11, 11:29
Lok Giżycko 40 zł z podłączeniem do prądu bez względu na ilość osób staliśmy metr od jeziora szło łapać ryby z pod markizy
pułkownik - 2018-09-21, 21:20
W ostatni weekend byliśmy w Giżycku i w sumie tam zakończylismy nasz sezon. Grzybów to tyle sie objedlismy w tym tygodniu jak nigdy - zwiźlismy chyba ze 3 duze kosze. Juz nawet ryby nas tak nie rajcowały tym razem same grzybki. Za to sie wlasnie wraca do Giżycka - za kazdym razem nas zaskakuje nowym odkryciem ;p Myslelismy jeszcze teraz zeby podjechac bo jest zlot zabytkowych samochodow, ale jednak bedzie weekendowa nasiadówka w domu. Pogoda sie cos psuje u nas...
Katarzyna Burkowska - 2018-09-22, 13:43
Witam gdzie polecilibyście świeżakowi wypad na cztery pięć dni w październiku na mazury ? Kosewo ? marzą mi się ryby prosto w wody i grzyby ....
majmarek - 2018-09-22, 15:57
katarzyno b.
aktualnie jestem w ruciane-nida portu u faryja nie polecam - pazerny na kasę ale jako miejsce ok. cisza ,ryby z wody (wędzony pstrąg 59zl/kg. swierzy sandacz u rybakow 30zł/kg)
co tu polecić; splyw kajakowy rzeką z Krutyni do mostu sprawdzony -polecam.
campingów nie polecam bo nie lubię ,preferuję ciszę i cameralne towarzystwo
mm
lechd - 2018-09-23, 19:41
o tej porze roku to na campingach też cicho
|
|