|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Mapy, e-mapy, przewodniki foldery - Fajna aplikacja - Park4Night
Corwin - 2014-07-27, 23:19 Temat postu: Fajna aplikacja - Park4Night Bardzo polecam, szczególnie w Niemczech, Francji i Hiszpanii.
Działa na zasadzie "around me" jest uzupełniana i tworzona przez społeczność. Ani razu (18 nocowań) nie trafiliśmy nierzetelnych informacji.
https://itunes.apple.com/gb/app/park4night.com/id430946556?mt=8
(wersja na andka też jest chyba)
chris_voyager - 2014-08-01, 01:16
Załadowana ... dzięki - posprawdzamy
Johny_Walker - 2014-08-01, 09:16
Po pierwsze jest zaśmiecona kempingami czyli dubluje info dostępne z innych baz. Po drugie jest abonament miesięczny 1,8 EUR.
dulare - 2014-08-01, 09:27
W wersji na Androida jest bezpłatna
https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.tramb.park4night
A że dubluje informacje... To racja natomiast tak czy siak mam u siebie cały zestaw aplikacji (RV Parking Finder, Pro Mobil Life, Motorhome Parking, Transpark, ADAC Camping - część z nich płatna i mapy w dwóch wersjach offline - Sygic płatny i Maps With Me bezpłatny) - można powiedzieć że informacji mam aż nadmiar. Kwestia że wolę mieć czasem za dużo informacji niż brak a druga sprawa - różne aplikacje podają różne dane - w jednych jest więcej w innych mniej informacji itp...
Johny_Walker - 2014-08-01, 09:45
Na Apple też jest bezpłatna. Doczytaj o zakupach wewnątrz aplikacji.
dulare - 2014-08-01, 10:00
Mój błąd, nie wczytywałem się w opis na Apple. Nie miałem potrzeby dokupywać żadnych opcji w aplikacji więc też nie zauważyłem tego na Androidzie...
Co ciekawe jednym z lepszych źródeł informacji o campingach dla mnie jest Maps With Me - kłopot że tutaj potrzebna jest wersja Pro (16 zł na Google Play). Ja akurat lubię tą aplikację za jej szybkość działania i prostotę. Ostatnio na spotkaniu w Krakowie mogłem na szybko "wbijać sobie szpilki" w mapę tam gdzie uczestnicy wskazywali ciekawe miejsca na postój w Grecji - tu właśnie przydała się szybkość i prostota obsługi - spokojnie zdążyłem znaleźć miejsce, wbić szpilkę i krótko opisać, czego nie zdążył bym spokojnie zrobić w Sygic (bardziej skomplikowana obsługa punktów użytkownika) albo w aplikacjach które tylko wyszukują campingi.
Dobra, koniec off-topu bo to w końcu wątek o Park4night
Johny_Walker - 2014-08-01, 12:02
Te aplikacje są darmowe początkowo, a jak włożysz za darmo swoją pracę w wysyłanie pozycji, to zaczną jej owoce sprzedawać za pieniądze z abonamentu.
POI do Garmina i innych map będą zawsze za darmo, bo są niezależne.
Radzę nie pokładać zbyt wielkich nadziei.
dulare - 2014-08-01, 12:14
Hola, punkty Maps With Me nie są wysyłane do ich producenta, po prostu są to Twoje punkty które sobie nakładasz na mapę - nie ma w nich opisu czym są więc nie bardzo mogą się komuś przydać! Nie należy mylić tego z opcją dodawania campingów w niektórych produktach. Ja mam na myśli opcję zaznaczania miejsc które Cię interesują na mapach Maps With Me.
|
|