Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Dania - Dania - możliwości spania poza kempingami

terenowiec - 2014-08-07, 21:14
Temat postu: Dania - możliwości spania poza kempingami
Przekopałem kilka tematów poświęcone Danii i tylko częściowo znalazłem odpowiedź na moje pytania. Część wątków jest już dość stara i od tego czasu mogło się wiele zmienić.
Chodzi mi o to, czy w Danii można się zatrzymywać i nocować na parkingach (na dziko). Mam tu na myśli zwykłe nadmorskie kempingi, na których nie ma tabliczek z zakazem biwakowania, na których w dzień stoją różne pojazdy, w tym campery. Jeżdżąc ludzikiem google wzdłuż nadmorskich dróg, znalazłem bardzo wiele takich ładnych parkingów, bez zakazujących biwakowania tabliczek, z stojącymi tam ławkami, stiliczkami i kibielkami. Chciałbym przejechać przez ten kraj, zatrzymując się codziennie w innym miejscu, na jednym z takich parkingów. Jak to wygląda w praktyce? Nie muszę nocować nad morzem, ale nie chciałbym za każdym razem jechać 50 km w głąb lądu.
Drugie pytanie dotyczy cen na kempingach. Z przewodnika Pascala wynika, że jest to koszt około 200 - 250 zł od zestawu za dobę: auto, przyczepa, 2 osoby dorosłe + dwójka dzieci. Czy ktoś może potwierdzić lub zdementować tę informację?

Martin B - 2014-08-07, 21:56

Hallo !To pytanie jest czeste na wielu forach ,o ile sie nie myle ...tzn.jestem prawie pewny :-P
dzikie camperowanie jest zabronione!!!dlatego w dani przed prawie kazdym cempingiem sa miejsca dla camperow! DOZWOLONE jest jednak parkowanie na parkingach w celu regeneracji sil kierowcy,oczywiscie w tym wypadku meble cempingowe sa w samochodzie ,ich postawienie na dworze jest wedlug przepisow camperowaniem na dziko -kara okolo 600 koron .w paru regionach znaki drogowe zabraniaja na parkowanie ogolne tam terz nocowanie opisane dla regeneracji jest zabronione !!!jezeli chcesz jeszcze wiecej informacji podaje strone... :ok
http://www.visitdenmark.c...er%20wohnmobile

terenowiec - 2014-08-07, 22:43

Czyli upraszczając, funkcjonuje to tak. Jeżeli jest parking, bez znaku zakaz biwakowania, to jeżeli w nocy będzie tam stał samochód z przyczepą, w której będą spali ludzie, to nie powinno być żadnych konsekwencji... Dobrze rozumiem?
Druga rzecz. Jeżeli jest parking, na którym jest zakaz biwakowania, to czy można tam się zatrzymać w dzień na 5 - 8 godzin, by w tym czasie pospacerować czy pojeździć w okolicy rowerem. Oczywiście bez wyjmowania jakichkolwiek mebli z budki poza stopniem do wchodzenia i zbiornikiem na szarą wodę pod spodem. Po takiej całodziennej wycieczce, odpalam auto i jadę spać na inny parking, gdzie zakazu nie ma.
I jeszcze jedno pytanie, czy Duńczycy znają powszechnie język niemiecki?

andreas p - 2014-08-08, 07:01

terenowiec napisał/a:
czy Duńczycy znają powszechnie język niemiecki?

Tak znaja bo ucza sie w szkole tak jakmy uczylismy sie rosyjskiego, ale bardzo nie lubia go uzywac.
Najlepiej zaczynac rozmowe po polsku, jak nic to zapytac po niemiecku.Mlodzi rozmawiaja tez po angielsku. :spoko

Cykada - 2014-08-08, 07:31

napisałem ci na karawaning forum.
Byłem ze 3 lata temu parę razy w Dani i stałem po tygodniu busem. Koło mnie stali Czesi T3 i Szwedzi z przyczepą. Nikt nikogo nie wygania. Szwedzi ci stali długo w jednym miejscu ponieważ napijali. Dogadasz się w języku angielskim czy ze starym czy z młodym.
Byłem parę razy koło Helsigboru i parę razy koło Randers. Ludzie nie zwracali na mnie uwagi a policji nie widziałem. Jedz nie bój nic. Jak ktoś piszę , że ktoś coś tam gdzieś na forum pisał a sam nie był to nie słuchaj . W Dani wszystko drogie.

Martin B - 2014-08-08, 07:52

Hallo ! jeszcze raz Terenowcu NIE pisalem o parkingach do biwakowania !na kazdym parkingu mozesz stac (regenerowanie sil )oczywiscie jezeli nie jest to ogolnie zabronione....wystawienie mebli,markizy moze byc problemem ,bo to z kolei jest biwakowanie a do tych celow ma Dania bardzo duzo cempingow :spoko
DreamsOnWheels - 2014-08-08, 09:06

Jeśli nie staniesz na zakazie nikt Tobie nic nie zrobi. To cholernie bezpieczny i cywilizowany kraj.

Byliśmy tam w maju br, jeśli chcesz możesz poczytać tu:

DANIA w odcinkach

Cykada - 2014-08-08, 09:59

maryanos napisał/a:
Jeśli nie staniesz na zakazie nikt Tobie nic nie zrobi. To cholernie bezpieczny i cywilizowany kraj.

Byliśmy tam w maju br, jeśli chcesz możesz poczytać tu:

DANIA w odcinkach

tak właśnie jest w Danii

Martin b - nie wprowadzaj zamętu. Jak nie byłeś nie widziałeś to nie pisz.

MILUŚ - 2014-08-08, 15:35

Nie wiem jaką obierzecie sobie trasę / ja miejsc do parkowania szukam zawsze w Google Map / ale my w drodze na podbój Szwecji nocowaliśmy dwa razy na dziko na terenie Danii .
Raz zaraz przed mostem w Nyborg - Korsor/ możliwośc pełnego serwisu kampera - za darmo ; WC ; ciepła woda ;restauracja / na noc zatrzymuje sie tu wiele kamperków . Polecam Ci to miejsce z widokiem na 12 kilometrowy most przez cieśninę :ok
Drugi raz w dodze do zamku Hamleta w Helsingorze pojechaliśmy wzdłuż północnego brzegu i w miejscowości Liseleje znalazłem parking prawie nad samym morzem / ~100 m od plaży / Parking w dzień ogólnodostepny darmowy /WC;woda w godz.08.00-16.00/ w nocy byliśmy prawie sami ......w drugim końcu parkingu nocowała załoga z Niemiec a 200 metrów od nas Szwedzi :bigok

P.S: Chciałem Cie zachęcić zdjęciami do tych miejsc ale jestem teraz w bambusowni zwanej Nigerią i mam strasznie słabego neta i sie nie da :-/

:spoko

marcin traker - 2014-08-08, 17:34

bywałem w Dk przez 8 lat a i dwa razy w tygodniu to kraj przyczep i kamperów
na każdym parkingu można stać na noc nawet na niektórych marketowych
na autostradach są nawet specjalne miejsca prawie działki dla odpoczynku kamperowego z zielenią i ławkami itp.

Martin B - 2014-08-08, 18:37

Hallo, to wszystko jasne...MOBILI ...po pierwsze to co napisalem jest faktem, zadne przezemnie podane informacje nie sa bledne! Poczytaj je dokladnie! Po drugie kto ci powiedzial ze nie bylem w danji?...i po trzecie podany w podanym przezemnie linku na danie mozesz sie wszystkiego dowiedziec....... :spoko
terenowiec - 2014-08-08, 23:01

Dzięki za obszerne i optymistyczne informacje co do możliwości postojowych. Moja wiedza mocno wzbogaciła się również po przeczytaniu relacji maryanos (już wczoraj ją łyknąłem - w jednym ciągu). Choć jak pisałaś, korzystaliście z kempingów, bo pronda musieliście mieć, by napoje utrzymać w odpowiedniej temperaturze http://www.camperteam.pl/...icon/icon6.gif.
Naszym celem jest Duńska natura, czyli: morze wędkowanie), plaże (spacery i kąpiele), ścieżki rowerowe i ścieżki biegowe. Mało miast, tylko jedno lub dwa ciekawsze i niekoniecznie największe.
Prześledzę sobie jeszcze ludzikiem google miejsca, w których przycumuję. A reszta to będzie improwizacja.
Jeszcze jedno pytanie. Jaka jest temperatura wód w morzu? Czy porównywalna do tych znanych z naszego polskiego Bałtyku w tym samym okresie, czy sporo chłodniejsza?

andi at - 2014-08-08, 23:16

Sorki, ale terenowiec dupę wszystkim zawracasz ,a i tak nigdzie nie pojedziesz
Zasada jest jedna jadę i staje gdzie chce,i mogą ciebie i mnie gdzieś pocałować jak stanę i się prześpię
Zobacz na swoje posty stare,wszędzie te same pytania i te same odpowiedzi --sorki ale

Cykada - 2014-08-09, 08:29

Martin B napisał/a:
Hallo !To pytanie jest czeste na wielu forach ,o ile sie nie myle ...tzn.jestem prawie pewny :-P
dzikie camperowanie jest zabronione!!!dlatego w dani przed prawie kazdym cempingiem sa miejsca dla camperow! DOZWOLONE jest jednak parkowanie na parkingach w celu regeneracji sil kierowcy,oczywiscie w tym wypadku meble cempingowe sa w samochodzie ,ich postawienie na dworze jest wedlug przepisow camperowaniem na dziko -kara okolo 600 koron .w paru regionach znaki drogowe zabraniaja na parkowanie ogolne tam terz nocowanie opisane dla regeneracji jest zabronione !!!jezeli chcesz jeszcze wiecej informacji podaje strone... :ok

bo jakbyś był w Danii to byś tych głupot nie wypisywał.

RODOS - 2014-08-09, 12:00
Temat postu: Dania
Po Danii podróżowaliśmy w 2010 roku z podobnym założeniem jak Twoje. Na pierwszym planie przyroda, plaże, ciekawe miejsca , wyspy i miasteczka znane z atrakcji turystycznych.
Nie sądzimy, aby coś istotnego się zmieniło w podejściu do turystów od tamtego czasu, ponieważ Dania to stabilny uporządkowany kraj.
Nie korzystaliśmy z kempingów, ponieważ jest to w naszym przypadku nieracjonalne. Podróżujemy, zwiedzamy, a nie nastawiamy się na dłuższy pobyt w jednym miejscu. Bardzo mile wspominamy podróże po tym kraju.
Nie mieliśmy żadnych przykrych zdarzeń i problemów, zawsze chętnie odwiedzimy Danię i Tobie ją polecamy.

Trochę informacji oraz dokładny opis ciekawych miejsc gdzie się zatrzymaliśmy znajdziesz w naszej relacji (RODOS w DANII ….) :spoko

andreas p - 2014-08-09, 12:04

mobili napisał/a:
Martin B napisał/a:

Martin B ma 100% racje. Mam przyjaciela policjantd w Dani i czesto sie spotykamy on mnie poinformowal ze jest zakaz kamperowania poza campingami. Ale jak zwykle dziala zasada co bedzie niemiec nam mowil. :spoko

MILUŚ - 2014-08-09, 13:47

andreas p napisał/a:
..............

...........Ale jak zwykle dziala zasada co bedzie niemiec nam mowil. :spoko

Jesteś bardziej polski niż Ci się wydaje.........ale zauważyłem ,że rodacy z Twojej nowej ojczyzny robią dokładnie to samo co wszyscy kamperowcy na całym świecie .........korzystaja z uroków przyrody .........kamperuja po krzakach , na parkingach . W każdym kraju , żeby nie było że tylko w Danii :mrgreen: Trzeba rozróznić dwie rzeczy i się nie przekonywać wzajemnie / raz na zawsze :-P / jedni nie znoszą kempingów nie tylo z oszczędności a drudzy uwielbiaja zgiełk;ścisk i rozmowy z innymi kamperującymi przy myciu garów czy w kolejce do WC na kempingu . I tyle ......

Cykada - 2014-08-09, 14:07

andreas p napisał/a:
mobili napisał/a:
Martin B napisał/a:

Martin B ma 100% racje. Mam przyjaciela policjantd w Dani i czesto sie spotykamy on mnie poinformowal ze jest zakaz kamperowania poza campingami. Ale jak zwykle dziala zasada co bedzie niemiec nam mowil. :spoko

Andreas i Martin wiecie czym się różnimy w tym temacie? bo chyba nie.
Wy piszecie o czymś co wam ktoś tam coś mówił a ja piszę to co widziałem w realu.
Byłem , widziałem to piszę.
A wam niemcy nagadają coś a wy to łykacie.
Ja mam szwagra w Anglii co ma kolegę w Dani a ten kolega ma kolegę Duńczyka i siostra żony tego Duńczyka powiedziała koledze mojego szwagra ,że można stać kamperem - (i tu szok dla narodu niemieckiego) nawet 3 dni.A szwagier tylko potwierdził to co napisałem. :spoko

terenowiec - 2014-08-09, 17:08

Andi at napisał:
Sorki, ale terenowiec dupę wszystkim zawracasz ,a i tak nigdzie nie pojedziesz
Zasada jest jedna jadę i staje gdzie chce,i mogą ciebie i mnie gdzieś pocałować jak stanę i się prześpię
Zobacz na swoje posty stare,wszędzie te same pytania i te same odpowiedzi --sorki ale

Andi at, z góry założyłeś co zrobię, albo czego nie zrobię. Specjalnie przejrzałem swoje wszystkie stare posty i nie ma tam anie jednego, który byłby poświęcony Dani. Mylisz chłopie Szwecję z Danią, i choć są blisko, to obowiązują tam zupełnie inne zasady - przynajmniej od strony formalnej, o czym tu koledzy wyraźnie piszą.
Ponieważ do Szwecji, z różnych powodów, nie byłem w stanie wybrać się od 100 lat, to jedziemy właśnie do Danii.
Wracając do samych rzeczy, o które się pytałem, to wszystko konkretnie wyjaśniliście. Pozostaje wybrać trasę wyjazdu i liczyć, że trafi się w miarę przyzwoitą pogodę - czytaj - bezdeszczową. A łatwo nie będzie, bo połowa września, to już prawie jesień.

MILUŚ - 2014-08-09, 19:15

terenowiec napisał/a:
.............. trafi się w miarę przyzwoitą pogodę - czytaj - bezdeszczową. A łatwo nie będzie, bo połowa września, to już prawie jesień.

Spokojnie w tym roku ; co prawda w Szwecji ; ale strzaskaliśmy sie na machoń bardziej niż rok temu.................w Grecji :shock: :-P Szwecki Instytut Meteorologiczny w tym roku ostrzega przed upałami :mrgreen:

andreas p - 2014-08-09, 20:15

mobili napisał/a:

Byc i widziec to nie wystarczy , wypada jeszcze przeczytac. Ale ta cholerna barjera jezykowa Ciezko zrozumiec a napisac cos trzeba. :haha: :haha: :haha:

andi at - 2014-08-09, 23:04

sorki terenowiec ale przestrzegaj tej zasady i miej to wszystko w D...E

Johny_Walker - 2014-08-09, 23:20

Podobno w Chorwacji nie wolno na dziko. A my przez trzy tygodnie na kempingu byliśmy trzy dni. Przy tych cenach to absurd. No i na dziko są lepsze miejscówki, bliżej plaży.
SlawekEwa - 2014-08-10, 09:07

Johny_Walker napisał/a:
No i na dziko są lepsze miejscówki, bliżej plaży.

Pokaż zdjęcia tych miejscówek :bajer

Cykada - 2014-08-10, 09:14

andreas p napisał/a:
mobili napisał/a:

Byc i widziec to nie wystarczy , wypada jeszcze przeczytac. Ale ta cholerna barjera jezykowa Ciezko zrozumiec a napisac cos trzeba. :haha: :haha: :haha:

ale co mam przeczytać?

Johny_Walker - 2014-08-10, 09:52

SlawekEwa napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:
No i na dziko są lepsze miejscówki, bliżej plaży.

Pokaż zdjęcia tych miejscówek :bajer

Pinezka
w pobliżu Baška Voda, Chorwacja
http://goo.gl/maps/8pXqk
Kemping za 115 zł kilometr od plaży, zatłoczony, hałas, wąż do napełniania wody ten sam, co od spłukiwania toalety chemicznej.
Pinezka
w pobliżu Podgora, Chorwacja
http://goo.gl/maps/eaDCA
A tu za darmo i blisko wody.

Bim - 2014-08-10, 10:14

Johny_Walker napisał/a:
A tu za darmo i blisko wody.

wrzuć fotke tego miejsca z postoju kamperka jak to teraz wygladą ,czy nocowałeś tam czy tylko stałeś w dzień?

Fux - 2014-08-10, 10:18

A po kiego jeździsz do Cro tam, gdzie najwięcej luda?
No jeżeli lubisz klimat Międzyzdrojów czy Kołobrzegu, to inna sprawa.
Trzeba było do Molunatu pojechać. ;)

https://goo.gl/maps/v5i2j

Johny_Walker - 2014-08-10, 10:49

Przekonaliście mnie, że się nie da. Tylko kempingi. Idę stać do kąta.
Martin B - 2014-08-10, 19:27

Hallo !wrocilem wlasnie z malego wypadu ..siedze w fotelu i czytam te "nowe"i stare informacje i szczerze mowiac ...PRZEPRASZAM ale to musze wywalic !!!ZYGAC sie chce jak tutaj z prostego pytania,dyskusje powstaja te z kolei od wlasciwego tematu odbiegaja :gwm wkurza mnie terz ze ludzie nie czytaja dokladnie i dodaja bzdurne !!!komenterze osobiscie robie sobie te prace czytam ,mysle i pisze co do aktualnego tematu kazdy jest w stanie podane przezemnie informacji na OFICJALNEJ stronie Z DANI przeczytac przedewszystkim TY MOBILI powinien bys czytac !!!!!!Jak i gdzie Ty w urlopie stales to twoja sprawa ale przepisy sa przepisami !!!Po moich TRZYKROTNYCH odwiedzinach w dani ( TA INFORMACJA JEST DLA CIEBIE MOBILI-mam nadzieje ze teraz wszystko jasne :idea: :idea: :idea: i na przyszlosc oszczedz sobie takich komentarzy ......

Andreas i Martin wiecie czym się różnimy w tym temacie? bo chyba nie.
Wy piszecie o czymś co wam ktoś tam coś mówił a ja piszę to co widziałem w realu

temat jest dla mnie zamkniety ....milej reszty niedzieli

Fux - 2014-08-10, 19:33

http://www.visitdenmark.p...a-sie-zatrzymac

terenowiec - 2014-08-11, 08:48

Informacja ważna, ale może być odebrania nieco mylnie. Chodzi w niej o kemping. A to różnica niż stanie na parkingu w nocy. Kempingowanie na dziko, w końcu formalnie zabronione jest chyba w większości krajów europejskich, a znakomita większość z nas wie, że rzeczywistość jest zgoła odmienna jeśli chodzi o zatrzymywanie się i nocowanie w różnych miejscach naszego kontynentu.

Przyczepa to nie kamper!
Pewna różnica w staniu na dziko jest taka, że kamperem możecie używać wody i nic pod spód nie cieknie, ja w przyczepie, muszę pod budkę wstawić beczkę, a to przez policję może być uznane za kampingowanie. I tu widzę pewien problem...

MILUŚ - 2014-08-11, 13:43

Po za tym czy ktoś widział te znaki zabraniające kampingowania w Danii ? Otóż na nich jest znak przekreślonego namiotu i przyczepy kempingowej :bigok a nie kampera . Po za tym kamperem się kamperuje a nie kempinguje :chytry

Johny_Walker - 2014-08-11, 19:09

Dobrze rozumujesz. Zauważyłem, że zakazy wjazdu kamperów mają sylwetkę alkowy, więc półintegrali mogą wjeżdżać. Czy te znaki są zgodne z prawem UE?
terenowiec - 2014-08-20, 17:09

W przewodniku Pascala wyczytałem, że są w niektórych miejscach (autorzy podają konkretnie w jakich) darmowe całodobowe parkingi. Można zatem domniemywać, że są to też dobre miejscówki do zatrzymania się na noc. Bo skoro mogą tam stać samochody przez 24 h, to równie dobrze kampery (też przecież są to samochody) i samochody z przyczepą. Myślę, że policja w takich miejscach nie robi jakichś szczególnych kontroli.
Rav - 2015-11-07, 14:13

MILUŚ napisał/a:
Po za tym czy ktoś widział te znaki zabraniające kampingowania w Danii ? Otóż na nich jest znak przekreślonego namiotu i przyczepy kempingowej :bigok a nie kampera . Po za tym kamperem się kamperuje a nie kempinguje :chytry

Często widywałem znaki przy przydrożnych parkingach zakazujące postoju dłuższego niż 4/8h. Bez względu na rodzaj pojazdu.

MILUŚ - 2015-11-07, 19:51

W tym roku w drodze powrotnej z Norwegii spaliśmy trzykrotnie w Danii poza kempingami :
1. W Skagen na parkingu / płatny dla kamperów chyba ~100 DK w godz. 20:00 - 08:00 / 57.73899 ; 10.63419
2. Nad brzegiem Kattegat'u 56.83008; 10.26900
3. Nad brzegiem Morza Północnego 56.05018 ; 8.105721

izola - 2015-11-07, 20:29

dobre postojówki za free przydatne przy przeprawie przez mosty w Danii:
nie uźywałam ich ale przez znajomych testowane ...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
zwykły Parking bez zakazów przy drodze NR.163 , widok na wodę
DK -5800 Nyborg
Latitude: 55.296528
Longitude: 10.776376
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
parking przy Budynku Klubu kajakowego
DK-2450 Kopenhagen
Latitude: 55.63765
Longitude: 12.5227
,,,,,,,,,,,,,,,,
Parking przy plaźy i campingu... moźna uźywać jak po sezonie Kamping jest zamknięty to jest : od połowy września do końca marca - bardzo ciche/spokojne miejsce (prawie na końcu świata);)
DK-5450 Otterup
Latitude: 55.622460
Longitude: 10.301560

Hercer - 2015-11-08, 08:06

Witaj
przejechałem Danię i nie było z tym problemu nawet miałem kontrolę policji -jedyną na trasie dookoła Bałtyku i nie było najmniejszego problemu .
pozdrawiam Adam

terenowiec - 2016-05-10, 01:24

W tamtym roku, nareszcie po kilku lata prób, udało mi się zrobić tygodniową objazdówkę po Danii (samochód z przyczepą). Zatrzymywałem się w różnych miejscach niemal zawsze na dziko (często z zakazem kempingowania). Jednak raz, w historycznym mieście Ribe, trafiłem na parking 48 godzinnym, na którym stała masa kamperów. Wszystko w pełni legalne z toaleta i bieżąca wodą. Oto duńska strona, która o tym informuje: http://www.autocamper-inf...amper-parkering
Namiary na parking to: Tøndervej 7 6760 Ribe, 55.324620, 8.757695
Mam do Was pytanie. Czy podobne parkingi dobowe lub dłuższe sa jeszcze gdzieś w zachodniej Danii? Czy znacie jakieś miasta, poza Kopenhagą i Ribe, gdzie coś takiego funkcjonuje? Wybieram się do tego kraju bowiem za dwa tygodnie i chętnie bym z podobnych miejsc skorzystał. Ewentualnie czy coś Wam wiadomo jak takie miejsca się nazwywają? Czy mają jakąś swoją własną nazwę, aby łatwiej je było znaleźć w niecie i sobie zaznaczyć w nawigacji.

yuras - 2016-05-10, 09:10

Tu można też zajrzeć.
Lista; https://www.wohnmobilforu...nemark-f68.html
I mapa;

terenowiec - 2016-05-11, 00:37

Yuras dzięki Ci za te dwa adresy. Rewelacyjna strona (ta z mapką). Drugiej jeszcze nie zdążyłem rozpracować. Postawiłem Ci piwko, ale chętnie postawił bym je w realu, bo za taką pomoc, to i zgrzewka byłaby za mała. Dzięki.
yuras - 2016-05-11, 10:54

Dzięki za :pifko
Polska się na tej stronie tak prezentuje. Nie za tęgo.

terenowiec - 2016-05-16, 23:03

Lista miejsc noclegowych gotowa, ogólny zarys również. Mam nadzieję, że pogoda dopisze i nie będę kłopotów z nocowaniem w wybranych miejscach. Tydzień w Danii już wkrótce. Trochę wybrzeża zachodniego - kierunek na północ, później przeskok na wybrzeże wschodnie i powrót. Plaże, rowery, zdjęcia itd.
A tak, w kilku ujęciach, było rok temu:

terenowiec - 2016-05-16, 23:08

I jeszcze ostatnie trzy fotki:
Mam nadzieję, że z tegorocznej objazdówki wspomnienia będą równie miłe.

Bodek_ZG - 2017-07-03, 10:37

Terenowiec a możesz podać jakiś dokładniejszy namiar na miejscówkę z fotki IMGP0763.JPG.
KulkiDwie - 2017-07-03, 11:08

Bodek_ZG napisał/a:
namiar na miejscówkę z fotki IMGP0763.JPG.

Prawdopodobnie jest to miejsce
56°10'33.6"N 8°07'25.9"E
Husby Klitvej, kawałek na północ od miejscowości Kryle.

Bodek_ZG - 2017-07-03, 11:56

Dziękuję KulkiDwie :ok , jeżeli nawet nie jest to miejscówka z fotki to i tak jest warta zainteresowania.
tommator - 2017-07-09, 09:50

jest też Duńska strona po angielsku :-)
http://www.dk-camp.dk/art...ons=1&viaKort=1

MILUŚ - 2017-07-09, 11:09

W drodze powrotnej z Norwegii spaliśmy tutaj :

https://www.campercontact...-amtoftvej.aspx

terenowiec - 2017-07-22, 22:51

Bedek, to miejsce to: 56°10'33.6"N 8°07'25.9"E . Dopiero teraz zobaczyłem TRwój wpis, bo właśnie wróciłem z Norwegii.
andi at - 2017-07-23, 07:51

To jest fajne do planowania i już w trasie (pobawić się )

https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.tramb.park4night&hl=pl

Dotknąć czy zaznaczyć dany punkt na mapie i dalej się wyświetla :spoko

dulare - 2018-08-16, 17:54

Niedawno wróciliśmy z objazdówki po Danii. Podczas niemal dwóch tygodni, na campigu spędziliśmy dokładnie jedną noc. Pozostałe na parkingach w lasach, w miastach, na wsiach. Wielokrotnie rozmawialiśmy z miejscowymi, nigdy nie było problemu z noclegiem. Większość miejsc wybraliśmy dzięki aplikacji Park4night.