Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grupa Hymer - Caravan-Salon w Düsseldorf

Martin B - 2014-08-19, 18:34
Temat postu: Caravan-Salon w Düsseldorf
Hallo !!! dla wszystkich zainteresowanych od 30.08 do 07.09 otwarty jest Caravan -salon w Düsseldorf najnowsze modele camperow i przyczep mozna podziwiac ......
ps.specjalnie dla ciebie Johny wolker dodaje ten link... http://www.hymer.com/de/modelle/
moze teraz w koncu troche odpuscisz znawco modelow marki HYMER twoim bowiem zdaniem TRAMP SL nie istnieje :ok ...no coz ja mam moze malo pojecia ale producent HYMERA jest kapletnie popieprzeny ,bo przedstawiaja na tym salonie model ktorego Twoim zdaniem od 10 lat nie buduja !!!!! :haha: :haha: :haha: :haha:

Fux - 2014-08-19, 19:20

Weź psa, idź na spacer.
:roll:

Johny_Walker - 2014-08-19, 21:30

Zauważyłem że wprowadzili SL w linii Tramp. Kiedy o tym dyskutowaliśmy, to nie było. Z tym że jest to samochód wyłącznie w wersjach powyżej 3,5 tony. Teoretycznie da się zamówić poniżej, ale to chyba nie ma sensu. Zrobili go ciężkiego jak integrala. Pewnie cena też będzie z kosmosu.
koko - 2014-08-20, 06:30

Lepsze okna ważą dlatego cięższy i cena z kosmosu
Martin B - 2014-08-20, 07:01

Hallo! Johny ceny sa faktycznie dobre zaczynaja sie od 61.490 e w porownana Tramp CL tego mozna dostac za" mniejsze " pieniazki od 55.99o e ,co do wagi sobacz na liste ....ci z Hymera pisza ze (Za wyjatkiem jednego !!!)waza te SL do 3.5 tony z mozliwoscia podniesienia wagi do 4.5 .czy te 3.5 wystarcza moim zdaniem powyzej 7 metrow bardzo ciezko .Dzieki Bogu na salonie mozna inne, tansze i lzejsze pojazdy znalezc :spoko
Johny_Walker - 2014-08-20, 09:04

Wszystkie są max trzymiejscowe, a mój jest czteromiejscowy z możliwością pięciomiejscowego.
Odpowiadający długością mojemu 588 ma ładowność bez wyposażenia (klimatyzacji silnikowej i innych oczywistych akcesoriów) 425 kg. Czyli po doposażeniu będzie miał ładowność 200 kg.
Możemy sobie zatem darować możliwość do 3,5 tony, bo ona będzie tylko teoretyczna.

Martin B - 2014-08-20, 18:56

Hallo !!! takie to zycie trudno znalezc TEN 100%carawan ktory wszystkie kryteria wypelni :-/ dzieki bogu znalazlem dla mnie (nas) optymalny...nie za dlugi ,nie za ciezki, z lepszym wyposazeniem ,mimo tego na nowej ofercie z firmy HYMER znalazlem moim zdaniem super model!!!!!! Hymer Duo mobil, szkoda ze dlugosc i waga nie pasuje :gwm fajny jest mimo tego ,moze kiedys :?: :?: :?: na razie jestem zadowolony :spoko
Fux - 2014-08-20, 19:27

Hallo!!!
Pozdrów psa. Mam nadzieję, że jemu zabudowa odpowiada. :mrgreen:

Johny_Walker - 2014-08-20, 19:39

Dla mnie idealny jest B594. Niestety nie mieści się do 3,5 tony, no i trochę szkoda forsy.
Martin B - 2014-08-20, 20:29

Hallo ! Ten B 594 jest dobrym wyborem ! osobiscie nie portzebuje tyle miejsca do spania ...i spanie obojetnie czy tyl czy przod u gory...gdzie ten z tylu lezacy perzez drugiego wychodzic musi uwazam przede wszystkim na ranem czy w nocy za uciazliwe (siusiu robic)mialem B 544 wiem co to znaczy......chosiarz :-P :-P :-P czasami udalo sie z tej potrzeby cos milego wyczarowac :bigok :bigok
Johny_Walker - 2014-08-20, 20:58

W nocy się śpi, a nie robi siusiu. Trzeba mniej pić wieczorem. :)
Na razie wszystkie ciężarowe są dla mnie przesadą. Mój jest osobowy, a jak go czasem przeciążę to nic wielkiego się nie dzieje. Spalanie poniżej 8 litrów też jest fajne.

Fux - 2014-08-20, 21:10

Johny_Walker napisał/a:
Mój jest osobowy, a jak go czasem przeciążę to nic wielkiego się nie dzieje.

Następny lekceważący.
Dopóki w kogoś nie przywalisz i Ciebie zważą. 8-)

Johny_Walker - 2014-08-20, 21:19

Przeciążam go prawnie, ale nie konstrukcyjnie. Poza tym jestem świetnym kierowcą. :bajer
Fux - 2014-08-20, 21:50

Mhm. Jak Kubica czy Schumi.
Dziebko pokory. :spoko