Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Niskobudżetowy dla 6 os.

cheniek - 2014-08-20, 14:16
Temat postu: Niskobudżetowy dla 6 os.
Witajcie
Tak jak wspomniałem w powitalni szukam jakiegoś niskobudżetowego kampera (powiedzmy że do 25k PLN) dla sześcioosobowej rodziny (2 dorosłych + 4 dzieci w wieku 1-10 lat). Podpowiedzcie proszę na jakie modele zabudowy patrzeć. Może znacie jakieś ciekawe oferty ? Zdaję sobie sprawy, że z tym budżetem szału nie będzie ale dwóch lewych rąk nie mam i jakieś naprawy / małą renowacje chyba dał bym radę zrobić ;)

Johny_Walker - 2014-08-20, 15:54

Moim zdaniem nie da się rozsądnego kampera na 6 osób do 3,5 tony załatwić nawet za 250 tysięcy, ale ponoć niektórym się udało.
Dozbieraj jeszcze z 15 tys.

darek 61 - 2014-08-20, 16:14

cheniek, musisz szukać coś takiego jak ja mam.Alkowa z dwoma stolikami, musicie się nauczyć żyć na tych kilku metrach,ale w szóstkę to pewnie i w domu ciasno. Latem nie jest źle, bo życie toczy się na zewnątrz.Ja też jeżdżę zimą na narty (w czwórkę), idzie wytrzymać,bo narty męczą i po jazdach każdy jest spokojniejszy.Na pewno coś znajdziesz ,o ile mieszkasz koło Poznania to podjedz, powiem Ci na co zwrócić uwagę przy zakupie.Nie zrażaj się tym co pisze Jochny,on jest trochę inny,zresztą jak każdy z nas.
cheniek - 2014-08-20, 16:47

Dziękuję za uwagi ... Jestem świadomy, że luksusów nie będzie ale też ich jakoś specjalnie nie oczekuje. Ważne żeby było można jechać w 6 osób i jako-tako przespać. Prawda jest taka, że na razie dzieciory puki co są młode więc nie jako są skazane na wakacje z nami (albo my z nimi ;) ) a jak podrosną to oleją wyjazdy z rodzicami i załoga się zmniejszy.
jarek73 - 2014-08-20, 17:19

w grę wchodzi tylko alkowa dwa stoliki z przodu i piętrowe łóżka . Ja mam jednego dzieciaka mniej i mam jeden stolik i duże łóżko z tyłu dla mnie to optymalny rozkład ale jeden dzieciak więcej to chyba lepiej to pierwsze rozwiązanie a wygodą się nie przejmuj na więcej niż 4 osoby żaden camper nie jest za wygodny
martini44 - 2014-08-20, 17:35

no ja mam takiego niskobudżetowego 6-cio osobowego z dwoma stolikami i łóżkiem piętrowym :spoko
Chcesz pogadać wpadnij kiedyś, służe radami :wyszczerzony:

Filip - 2014-08-20, 20:26

Ja mam jeden stolik i wersalke dodatkową wzdłuż. Ten rozkład daje dużo miejsca do wykorzystania w ciągu dnia. Jeździmy w trzy osoby,ale czasami biorę ze sobą Chrzesnice z rodzicami. W 6 osób trzeba się dobrze zorganizować. Jest to do zrobienia, służę dobrą radą :-) Polecam z niskobudzetowych... mojego kampera. Szczelny, sprawny, na prawdę wart uwagi
:-)
pozdrawiam Filip
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=19489

cheniek - 2014-08-21, 14:27

Dzięki koledzy. Jak tylko wrócę z delegacji to zacznę się rozglądać na rynku lokalnym i chętnie się z Wami spotkam :)

Serdecznie pozdrawiam