Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Weinsberg

Thom - 2014-08-21, 12:53
Temat postu: Weinsberg
Witam...

Oglądam sobie ogłoszenia dotyczące nowego kampera jaki zamierzam kupić
w niedalekiej przyszłości...

co sądzicie o zabudowach Weinsberg...? Jakie opinie na temat wykonania...?
Gdzie w rankingu producentów plasuje się omawiany? Mam Burnstera i chciałbym zachować
podobną jakość wykonania... :-/

Jest model w tej zabudowie którego ustawienie mi bardzo pasuje...

Weinsberg Orbiter XXX A 6458

jarek73 - 2014-08-21, 16:07

mam rocznego weinsberga to mój pierwszy i nie mam porównania ale jestem zadowolony myślę jednak że Burstner to pólka wyżej .jak chcesz to zadzwoń
Fux - 2014-08-21, 17:58

To jest opinia jednego z Forumowiczów.

Cytat:
Bo jezeli chodzi o weinsberga to najgorszy wybor jaki mogles zrobic.
Jest to bardzo tania i slaba zabudowa .Na rowni z CI, knausem, Büstnerem , ale i tak weinsberg z nich jest najslabszy .Chodzi glownie , o docieplenie , jakosc mebli , i sprzetow.

Chyba wszystko jasne.

Dziabong - 2014-08-21, 18:53

Miałem Weinsberga trochę starszego i był jak marzenie, ale to był pierwszy kamper.w/w wad nie widziałem.
jarek73 - 2014-08-21, 19:06

Cytat:
To jest opinia jednego z Forumowiczów.

Cytat:
Bo jezeli chodzi o weinsberga to najgorszy wybor jaki mogles zrobic.
Jest to bardzo tania i slaba zabudowa .Na rowni z CI, knausem, Büstnerem , ale i tak weinsberg z nich jest najslabszy .Chodzi glownie , o docieplenie , jakosc mebli , i sprzetow.

Chyba wszystko jasne
.
Co za bzdura przecież Knaus i Burstner to dużo wyższa półka niż CI i Weinsberg Zresztą Weinsberg należy do Knausa i jest jego tańszą marką wg mnie dużo lepiej wykonaną od wszystkich CI

Thom - 2014-08-22, 19:22

Opinie jak widać są podzielone... jednak wypowiedzi typu jakie zacytował jarek
jarek73 napisał/a:
Cytat: Jest to bardzo tania i slaba zabudowa .Na rowni z CI, knausem, Büstnerem , ale i tak weinsberg z nich jest najslabszy .
są wg mnie raczej głoszone przez osoby słabo zorientowane w temacie... :?

Moim zdaniem (podobnie jak zapewne większości środowiska caravaningowego) Burstner plasuje się w ścisłej czołówce producentów zabudów! Mogę coś o tym powiedzieć bo sam miałem i widziałem wiele... Odnośnie Weinsberga faktycznie należy do koncernu Knaus Tabbert Group jednak nie ma mowy o gorszym wykonaniu... to nie te czasy...

Obejrzeć muszę na żywo i dopiero będę wiedział coś więcej... nic jednak nie można powiedzieć jak się nie użytkuje... ale dziękuję za opinie Dziabonga,

Fux - 2014-08-22, 20:49

Jeżeli dobrze pamiętam, to kontekst był jakości wykonania, materiałów, izolacji cieplnej, etc.
A więc same istotne rzeczy.

Ale każdy ma prawo wyboru, oceny i zrobi, jak uważa.

jarek73 - 2014-08-22, 21:36

Thom czytaj ze zrozumieniem zacytowałem wpis kogoś co nie ma pojęcia napisałem że to bzdura a ty przypisujesz mi te słowa. Napisałem że ostatnio oglądałem całą masę camperów i swój kupiłem zaledwie półtora mc temu więc jestem w temacie na bieżącą . Napisałem żebyś do mnie zadzwonił to cos podpowiem.
ps. jak chcesz to zadzwoń

Thom - 2014-08-23, 18:26

jarek73, przepraszam za źle odebrany kontekst wpisu... oczywiście poprawiłem i teraz może będzie jasne ze to tylko cytat... ale dziękuję za chęć pomocy w opinii... na pewno zadzwonię i pogadamy. .. :ok
jarek73 - 2014-08-23, 20:26

ok .Tomek fajnie mi się z tobą gadało życzę powodzenia w zakupie i żeby dobrze Ci służył
Thom - 2014-10-07, 16:36

Nowa fura... oczekiwania spełnione w 100% :szeroki_usmiech

2005r. 2.8 jtd Weinsberg Orbiter XXX

martini44 - 2014-10-07, 16:39

Gratulacje :)
Fux - 2014-10-07, 17:44

:kwiatki:
jarek73 - 2014-10-07, 18:07

gratuluję bardzo fajny
Łukasz80 - 2014-10-14, 20:11

Z chęcią poczytam Twoje odczucia bo mnie sporo osób odradzało tą zabudowę. Podobno kiepsko zaizolowana i w ogóle be :szeroki_usmiech . Jednak jej ogromną zaletą z była cena , żadna inna zabudowa chyba nie jest taka tania. Dlatego proszę o dokładna relacje co sadzisz o tej zabudowie.
Fux - 2014-10-14, 20:18

Ty lepiej sie nie proś o opinię np. DAKOTY.
:-P

pagand - 2014-10-14, 20:44

Thom napisał/a:
Nowa fura... oczekiwania spełnione w 100% :szeroki_usmiech

Gratulacje. Teraz Thom jakiś wyjazd trzeba będzie z Wrocławia uskutecznić...

DAKOTA - 2014-10-15, 10:05

Fux napisał/a:
Ty lepiej sie nie proś o opinię np. DAKOTY.
:-P

Fux znasz moja opinie , nie wszyscy sie z nia zgadzaja , kazdy chwali co ma , dla mnie nie jest wazne czym ktos jezdzi wazny jest stosunek ceny do wykonania i ewentualnego utrzymania , sie calosci po exploatacji powiedzmy kilkuletniej

w cenie do tych 100 polskich kafelkow chcac jak najmlodszy rocznik bralbym Adrie ,(mialem Adrie i wiem ze jest dobra ,powiem wiec bardzo dobra ,jest ich malo na rynku (sprzedaz uzywanych do ilosci produkcji)bo sa dobrymi camperami)

http://suchen.mobile.de/w...s=EXPORT&noec=1

a nie Weinsberga , przynajmniej po tych 9 latach uzytkowania , grzwiczki od pojemnika na gas nie wisza , a na to sklada sie jakosc wykonania i wytrzymalosc materialow .(co do reszty wykonania nie bede sie wyrazal bo i po co juz jest po fakcie)

Pomimo wszystko gratuluje zakupu (nie wyboru)

a reszta wyjdzie w praniu , mysle w camperowaniu :spoko

DAKOTA

Thom - 2014-10-16, 09:12

Cóż Panowie. .. nie pozostaje mi nic jak dodać że wszystko się okaże.
Tymczasem 17 dzień jestem w podróży i intensywnie testuje Weinsberga.

Byłem mocno sceptycznie nastawiony do koncernu Knaus' a (do niego
należy właśnie Weinsberg) ale po rozmowach z użytkownikami i gdy
obejrzałem mój model nie miałem cienia wątpliwości.

Do tej pory nie znalazłem żadnego elementu ad minus w porównaniu
do Burstnera! Powiem więcej. .. jakość wykonania uważam za porównywalną.

Co do "taniości" zabudowy to nie będę się wypowiadał bo wystarczy podstawowo
zorientować się na rynku i kwestia będzie jasna...