Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Gdzie na Hel we wrzesniu???

Mazby - 2014-08-21, 12:35
Temat postu: Gdzie na Hel we wrzesniu???
Jak w temacie. Co polecacie na Helu w relacji jakość/cena.

Mazby

papamila - 2014-08-21, 15:08

będzie pusto,
możesz przebierać w kampingach

Bronek - 2014-08-21, 16:01

Cytat:
będzie pusto

My 3 lata temu pojechaliśmy na sam koniec chyba Helcamp ???.
Dużo zdezelowanych przyczep, ale miejsca pełno . Knajpa , kibelki , prysznice itp w miernym standardzie . OK. Cena ??? nie pamiętam , ale jakaś zniżkowa bez kwitów , na czarno . Tak mi sie wydaje . Ogólnie nieźle.
Fajnie jedyny mankament wtedy odbywał się zlot żaglowców i nikt na Helu nie pomyślał, by pływać statkami wycieczkowymi do Gdyni czy Gdańska . Nie wiem jak teraz , ale gdy nie ma pogody to taka wycieczka "fajną sprawą jest " A tu kicha , maja w tyłku turystów . Dziwna nacja.

Wsiadaj i jedź do końca . jakby co z drogi nie zjedziesz i sie nie zgubisz :mrgreen:

bogdanpiotr - 2014-09-08, 19:33
Temat postu: Hel
Tylko Jurata.camping prywatny, na samym końcu Juraty po lewej stronie (od morza)
MORRIS - 2014-09-23, 20:37
Temat postu: Kamping na Helu
Własnie wróciłem z Helu .Nie wszystkie kampingi czynne ,ludzi mało ,ceny podobne,ok 50złl
kamper + 2osoby +prąd. Nocowałem po prawej stronie przed Chałupami . Kamper stał 10m od wody . Prysznic bezpłatny. Całkiem przyzwoicie ,choć wcześniej w Krynicy Morskiej większe luksusy. Nawet atrakcje w postaci biegających po mieście dzików.

Track222 - 2014-09-23, 20:41

Bez kwitów , na czarno !!!!

Nie bardzo rozumie, to za sikanie ma być paragon???

Bronek - 2014-09-23, 20:48

Track222 napisał/a:

sikanie to sprawa skarbowa....
No .. W kiblu miejskim w Słupsku maja kasę fiskalna juz od kilku lat.
Możesz sobie wrzucić w koszty uzyskania przychodu...

Na kempingach jak płacisz to masz paragon na ogół ... chyba ,że na czarno i co tu rozumieć . Po sezonie przed sezonem i albo tak albo siak.

Track222 - 2014-09-23, 21:07

Bronek napisał/a:
Track222 napisał/a:

Na kempingach jak płacisz to masz paragon na ogół ... chyba ,że na czarno i co tu rozumieć . Po sezonie przed sezonem i albo tak albo siak.

Odpoczywasz czy myślisz o papierach???

Johny_Walker - 2014-09-23, 21:08

Bronek napisał/a:
Track222 napisał/a:

Ja olewam paragony.

krzlac - 2014-09-23, 21:19

Johny_Walker napisał/a:
Ja olewam paragony.

Ale drogi to państwo ma budować! Jak się chce kamperkiem po gładkim jechać to i podatki trzeba płacić.

Mazby - 2014-09-24, 12:01

krzlac napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:
Ja olewam paragony.

Ale drogi to państwo ma budować! Jak się chce kamperkiem po gładkim jechać to i podatki trzeba płacić.

... no i czas na politykę...
wymaganie kwitków dróg nie naprawi. jak państwo da nam zarobić na podatki to wszyscy chętnie zapłacą. U nas "czy sie stoi czy sie leży to podatek sie należy..." .

Bronek - 2014-09-24, 14:42

Kurcze, nie chciałem ..... tylko napisałem że Helcampie po sezonie taniej jak mniej oficjalnie . potem sie kiblowo zrobiło , a potem politycznie .. dobra .
\
Na Hel we wrześniu dobry pomysl bo spokojnie w sezonie tragedia. kilka niedogodności bo już marazm jesienny . Ale warto.

Funio - 2014-10-10, 18:43

Bronek napisał/a:
Kurcze, nie chciałem ..... tylko napisałem że Helcampie po sezonie taniej jak mniej oficjalnie . potem sie kiblowo zrobiło , a potem politycznie .. dobra .
\
Na Hel we wrześniu dobry pomysl bo spokojnie w sezonie tragedia. kilka niedogodności bo już marazm jesienny . Ale warto.

A propos "kiblowo" Helkamp jest czynny do konca pazdziernika ale niestety juz bez papieru toaletowego w toaletach. Mina Finow z sasiedniego kamperka BEZCENNA. Jednym slowem ZENADA.

Bronek - 2014-10-10, 19:21

Tam ludzie trochę Greków przypominają , teraz mam jako takie porównanie . Po sezonie to po sezonie. . Zresztą nie zalezy nikomu na opinii, tylko na kasie. . Są te stare przyczepy ??? śmierdzące ???

Tylko konkurencja , lub brak pobłażania ... ale jak okażesz emocje , to cie skrytykują , bo właściciel grzeczny był , miły , sympatyczny ....uczynny.

A papier????? jaki papier ???? . Liściem można !!!! :lol: :mrgreen:

Funio - 2014-10-13, 07:33

Mała poprawka - Helkamp jest czynny "na okrągło".
Właściciel faktycznie grzeczny, sympatyczny, uczynny ale to nie zmienia faktu, że papieru w toaletach BRAK.

Bronek - możesz liściem, palcem... Ja wolę papierem. :)

Bronek - 2014-10-13, 10:00

NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE.!!!!!!!!!!!!!!
Nie po to mam kampera by s........ć po kątach .

Kota wyprowadzać jest immanentnym atrybutem kamperowania . :mrgreen:
I papier trzeba kupić w hypermarkiecie a nie dedykowany i ma być 100% z celulozy i ma być miły i pachnący ....

Funio - 2014-10-13, 16:30

Bronek napisał/a:
NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE.!!!!!!!!!!!!!!

Tyle krzyku o byle kupę?