Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - buerstner argos time A 670 G

ilexis - 2014-08-21, 13:53
Temat postu: buerstner argos time A 670 G
Witam , zamierzamy nabyc dla 3-osobowej rodzinki nowego camperka jw , czy ktos z kolezanek/kolegow ma/mial przyjemnosc uzytkowac taki pojazd z 2.0 silnikiem i napisalaby/lby kilka slow jak "cacko" sie sprawuje ? bedziemy bbb wdzieczni bo to nasz nowy zakup a jak wiadomo nie tani wiec wszelkie info bardzo cenne . z gory dziekujemy
poptek - 2014-08-21, 14:22

Witam,
Niestety nie mogę pomóc w temacie modelu Agros Time bo nie miałem z nim do czynienia.
Miałem teraz przez 3 tygodnie modelu Ixeo Time 55 i byłem bardzo zadowolony. Myślę o zakupie tego modelu. Rodzina 4 osoby - dzieci (15 i 8 lat), które były bardzo zadowolone i bardzo im się podobała podróż i mieszkanie w camperze. W sumie przejechałem trochę ponad 5 tys. km. Silnik 2,3 - 130 km. Średnie spalanie z całej podróży 9,6 l. Silnik dobrze dawał sobie radę na podjazdach pod górę. Większość trasy autostrady, prędkość 100 - 120 km/h. Bardzo dobrze rozplanowane wnętrze oraz dobre wyposażenie. Nie miałem problemów z parkowaniem ani z jazdą w mieście pomimo sporych gabarytów samochodu. Duży plus to duża lodówka ze sporym zamrażalnikiem. Do tego wielki bagażnik. Bardzo dobrze sprawdza się opuszczane łóżko z przodu. Z tyłu też bardzo wygodnie. Spora toaleta z dużym prysznicem.
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem tym wpisem. :spoko

Fux - 2014-08-21, 14:23

A nie lepiej półintegrę jakąś?
Tytułowy to słoń.

Argo - 2014-08-21, 14:35

Ixeo Time 55 to półintegra
Brat - 2014-08-21, 15:58

Chyba jednak nie ...
https://www.google.pl/sea...tml%3B480%3B319