Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Czujnik poziomu wody-jaki?

HENRYCZEK - 2014-08-25, 17:09
Temat postu: Czujnik poziomu wody-jaki?
Proszę o podpowiedź.
Jaki czujnik poziomu wody do zbiornika Fiamma 70 L

Kocer - 2014-08-27, 01:17

Ja mam od Świstaka i sprawdza się bez problemów.
Bronek - 2014-08-27, 06:53

W takim samym zbiorniku w czepce zamontowałem z allegro z3ma poziomami .i wskaźnik 3diodowy . To 4ry nierdzewne druty i maleńka skrzyneczka 12v POTRZEBA wskazań ,pełno, średnio i prawie pusto ,Zielona, żółta , czerwona, . Jak znajdę linka podrzucę. By nie niszczyć zbiornika , kabel do czujnika przez dekiel,rozłączany.
HENRYCZEK - 2014-08-27, 07:13

Dzięki.
Instalacje i wyświetlacz poziomu ( ilości)mam,potrzebuje sam czujnik z możliwoscią szczelnego
zamocowania na zbiorniku tak aby przy zalaniu po korek było ok.

Bronek - 2014-08-27, 07:20

Jeśli masz już w/w to nie każdy czujnik może pasować ? Jeśli to diodki to czy na12v? Itd.
PS. Potem prułem zbiornik bez żalu . Odpowietrznik i dwie pompki zanurzeniowe . I żałowałem ,że czujnika nie zamontowałem na stałe

HENRYCZEK - 2014-08-27, 07:28

Takie cuś mam wraz z elektroblokiem.
zbyszekwoj - 2014-08-27, 08:01

HENRYCZEK napisał/a:

Takie cuś lub podobne ma chyba każdy w kamperze?

Czy dla bajeru potrzeba jeszcze kolorowych lampeczek?

Bronek - 2014-08-27, 08:34

tu masz link do faceta u którego kiedys kupowałem , może Ci doradzi jak mu przeslesz to zdjęcie link do sprzedawcy allegro
HENRYCZEK - 2014-08-27, 13:16

zbyszekwoj napisał/a:
HENRYCZEK napisał/a:

Takie cuś lub podobne ma chyba każdy w kamperze?

Czy dla bajeru potrzeba jeszcze kolorowych lampeczek?

Tu nie o kolorowe lampeczki biega,tylko o czujnik który je zapala.

Bronek,dzięki.

Bronek - 2014-08-27, 13:23

jak mogę radzić To to wlewy i koniecznie odpowietrzenie zrób w ok czerwonej "zakrętki "np z tego ............ łatwe uszczelnienie

te orginalne zaślepione wloty . Raz sa poniżej góry , szkoda pojemności dwa upierdliwe w uszczelnianiu

NOCUŚ - 2014-09-02, 14:05

Witajcie jestem nowym użytkownikiem i właśnie mam problem z czujnikiem wody mianowicie u mnie to wygląda , że są 2 śrubki jedna wyżej i druga niżej czy ktoś ma coś takiego i jak to naprawić będę wdzięczny za pomoc
maszakow - 2014-09-02, 18:39

Nocuś - Nowy nie nowy ale postaraj się bardziej i opisz problem a najlepiej zrób zdjęcia.
TO nie jest problem że jedna śrubka jest wyżej druga niżej tylko tak właśnie z reguły najprościej rozwiązuje się problem pomiaru poziomów - sondami o różnej długości.

NOCUŚ - 2014-09-02, 20:20

witaj ok. jutro zrobię zdjęcie jak mi sie uda bo dojście jest tragiczne - może będzie coś więcej widać
a co do tych śrubek to są do nich podłaczone kable i to nie są sondy o różnej długości a wg mnie tylko punkty (końcówki które zwierają sie po przez wodę jak jest ponad 1/3 a jak mniej to się nie stykają - jest przerwa) i wtedy powinna mrugać kontrolka na sterowaniu z elektrobloku a u mnie mruga cały czas kontrolka z czystej wody niezależnie czy pełny czy pusty ???

dulare - 2014-09-02, 20:23

NOCUŚ, zrób proszę zdjęcia zbiornika z tymi śrubkami widocznymi i do tego zdjęcia tego panelu kontrolnego na którym mruga kontrolka. Wtedy pewnie znajdzie się ktoś kto ma podobne lub takie samo rozwiązanie i coś doradzi.