Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - Żetony na wodę

krzlac - 2014-08-26, 18:43
Temat postu: Żetony na wodę
Podczas sierpniowej podrózy przez Francję, Hiszpanię i Portugalię spotkałem wiele miejsc serwisowych - postojowych. Przeważnie bezpłatne w zakresie postoju, oczyszczenia kasety i zrzucenia szarej wody. Czysta woda dostępna była po wrzuceniu spacjalnego żetonu (1 jeton= 100 l wody). Pytanie: GDZIE MOŻNA NABYĆ TAKIE ŻETONY?
DAKOTA - 2014-08-26, 19:14
Temat postu: Re: Żetony na wodę
krzlac napisał/a:
Podczas sierpniowej podrózy przez Francję, Hiszpanię i Portugalię spotkałem wiele miejsc serwisowych - postojowych. Przeważnie bezpłatne w zakresie postoju, oczyszczenia kasety i zrzucenia szarej wody. Czysta woda dostępna była po wrzuceniu spacjalnego żetonu (1 jeton= 100 l wody). Pytanie: GDZIE MOŻNA NABYĆ TAKIE ŻETONY?

:shock:

dobre pytanie

DAKOTA

Bim - 2014-08-26, 19:31

krzlac napisał/a:
Pytanie: GDZIE MOŻNA NABYĆ TAKIE ŻETONY?

z logiem Campertimu:haha: czy orginalne :dewil

Pawcio - 2014-08-27, 07:42
krzlac napisał/a:

Z reguły automaty takie działają na monety.

Jeśli były na żetony to zapewne u właściciela/zarządcy miejsca postojowego ;)

siemie - 2014-08-27, 11:40
krzlac napisał/a:

Jeśli chodzi o Francję, to w informacji turystycznej, kosztuje 2,20 Euro. Mozna czasami dostać gratis po zwiedzeniu, dużego sklepu kamperowego.

:spoko

Nomad - 2014-08-27, 20:42

W każdym Merostwie we Francji....
frape - 2014-08-27, 22:10

siemie napisał/a:
krzlac napisał/a:

we Francji z reguły w informacji turystycznej, lub czasami jest podane "na słupku" gdzie je można nabyć. Czystą wodę można też zatankować płacąc kartą (nie sprawdzaliśmy czy polskie działają) lub znaleźć inny serwis z darmową wodą :)