| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kamperowanie - Żetony na wodę
krzlac - 2014-08-26, 18:43 Temat postu: Żetony na wodę Podczas sierpniowej podrózy przez Francję, Hiszpanię i Portugalię spotkałem wiele miejsc serwisowych - postojowych. Przeważnie bezpłatne w zakresie postoju, oczyszczenia kasety i zrzucenia szarej wody. Czysta woda dostępna była po wrzuceniu spacjalnego żetonu (1 jeton= 100 l wody). Pytanie: GDZIE MOŻNA NABYĆ TAKIE ŻETONY?
DAKOTA - 2014-08-26, 19:14 Temat postu: Re: Żetony na wodę
| krzlac napisał/a: | | Podczas sierpniowej podrózy przez Francję, Hiszpanię i Portugalię spotkałem wiele miejsc serwisowych - postojowych. Przeważnie bezpłatne w zakresie postoju, oczyszczenia kasety i zrzucenia szarej wody. Czysta woda dostępna była po wrzuceniu spacjalnego żetonu (1 jeton= 100 l wody). Pytanie: GDZIE MOŻNA NABYĆ TAKIE ŻETONY? |
dobre pytanie
DAKOTA
Bim - 2014-08-26, 19:31
| krzlac napisał/a: | | Pytanie: GDZIE MOŻNA NABYĆ TAKIE ŻETONY? |
z logiem Campertimu:haha: czy orginalne
Pawcio - 2014-08-27, 07:42 Temat postu: Re: Żetony na wodę
| krzlac napisał/a: | | Podczas sierpniowej podrózy przez Francję, Hiszpanię i Portugalię spotkałem wiele miejsc serwisowych - postojowych. Przeważnie bezpłatne w zakresie postoju, oczyszczenia kasety i zrzucenia szarej wody. Czysta woda dostępna była po wrzuceniu spacjalnego żetonu (1 jeton= 100 l wody). Pytanie: GDZIE MOŻNA NABYĆ TAKIE ŻETONY? |
Z reguły automaty takie działają na monety.
Jeśli były na żetony to zapewne u właściciela/zarządcy miejsca postojowego
siemie - 2014-08-27, 11:40 Temat postu: Re: Żetony na wodę
| krzlac napisał/a: | | Pytanie: GDZIE MOŻNA NABYĆ TAKIE ŻETONY? |
Jeśli chodzi o Francję, to w informacji turystycznej, kosztuje 2,20 Euro. Mozna czasami dostać gratis po zwiedzeniu, dużego sklepu kamperowego.
Nomad - 2014-08-27, 20:42
W każdym Merostwie we Francji....
frape - 2014-08-27, 22:10
| siemie napisał/a: | krzlac napisał/a:
Pytanie: GDZIE MOŻNA NABYĆ TAKIE ŻETONY? |
we Francji z reguły w informacji turystycznej, lub czasami jest podane "na słupku" gdzie je można nabyć. Czystą wodę można też zatankować płacąc kartą (nie sprawdzaliśmy czy polskie działają) lub znaleźć inny serwis z darmową wodą
|
|