| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Czy ktoś z was testował już jakiś system zdalnego śledzenia
PiotrES - 2014-09-03, 22:20 Temat postu: Czy ktoś z was testował już jakiś system zdalnego śledzenia witam
Czy ktoś z was testował już praktycznie taki system zdalnego nadzoru GPS pozwalający śledzić trasę przejazdu oraz lokalizować dokładne położenie samochodu.
Podobno są takie systemy w których można nawet rejestrować nie autoryzowane przemieszczanie się pojazdu i dzięki temu szybko zlokalizować skradziony pojazd .
Myślę że w miarę wytłumaczyłem o co mi chodzi w pytaniu ?
joko - 2014-09-03, 22:57
Firm oferujących takie systemy jest trochę na rynku, ale jako zabezpieczenie antykradzieżowe słabo to widzę. To się nadaje do kontroli floty samochodowej w firmie jak potrzebna jest informacja o tym gdzie dany pojazd się znajduje.
Jak złodziej będzie miał ochotę na Twojego kampera to takie zabawki , jak zresztą wszystkie standardowe, dostępne na rynku systemy alarmowe i zabezpieczające , są mało przydatne.
Zabezpieczenie powinno być takie aby uniemożliwić odjechanie pojazdem , a takie potem namierzanie jak już go ktoś podprowadził to dobre na filmach jest
emkacar - 2014-09-04, 05:39
Poza tym - z tego co mówił i znalazł mój mąż - można za grosze w stosunku do wartości kamperka kupić urządzenia zagłuszające np. http://allegro.pl/zaglusz...4547402348.html
Bronek - 2014-09-04, 06:00
Ja wymontowałem włączał alarm samochodu. Coś było schrzanione...i jw. Joko twierdzi....nie dla mnie.
Mikojaj - 2014-09-04, 07:10
Jest tak jak mówi joko. System dobry do nadzoru pracowników i pojazdów firmowych. Mam takie coś w firmowych pojazdach. Jak na razie pracownicy nie kombinują (z zagłuszaniem) i wiem gdzie są co do miejsca i czasu. Kosztuje mnie to 35zł/mies od auta.
A przed kradzieżą najlepiej zabezpieczy cię własny pomysł unieruchamiający auto, pstryczek elektryczek odcinający prąd lub sygnał sterujący do kompa, pompy itp... Musi być nieseryjny, zanim złodziej się połapie o co kaman, czas mu się kończy i musi się zawijać.
onionskin - 2014-09-04, 08:16
Masz ochotę to pobaw się darmowym nadzorcą OsmAnd + OSMO:
http://osmand.net/ + http://osmo.mobi/
MAWI - 2014-09-04, 08:43
Mam takie coś w koparkach. Koszt to 5zł na rok
Mikojaj - 2014-09-04, 09:13
Puść mi na PW jakieś info, bo właśnie niedługo mi się umowa 24 mies kończy i może bym zmniejszył koszty....
janusz - 2014-09-04, 09:41
| PiotrES napisał/a: | | Czy ktoś z was testował już praktycznie taki system zdalnego nadzoru GPS pozwalający śledzić trasę przejazdu oraz lokalizować dokładne położenie samochodu. |
Zdaje mi się, że koledze chodzi o ustrojstwo - rodzaj logara do którego gdy się zadzwoni zwraca np SMS pozycję GPS samochodu i czasami inne parametry w zależności od konfiguracji. Przy tego rodzaju urządzeniach nie ma żadnych abonamentów czy firm pośredniczących w namierzaniu auta. Koszt utrzymania to jedynie cena startera w którejś cieci GSM. Często 5 zł na rok. Dochodzą do tego koszty SMS które wysyła urządzenie do właściciela.
Mikojaj - 2014-09-04, 10:08
Do śledzenia trasy przejazdu to chyba coś więcej potrzeba...
janusz - 2014-09-04, 10:18
| Mikojaj napisał/a: | | Do śledzenia trasy przejazdu to chyba coś więcej potrzeba... |
Nie wiem, wszystko zależy z jaką dokładnością chce się śledzić. Można odpytywać logera co 2 minuty tylko po co?
Są takie urządzenia które zapisują w sobie raport z jazdy i mogą być odpytywane przez SMS albo po powrocie pojazdu do bazy zaczytywana jest cała trasa.
Taki prosty Hollux 1000 mam na stałe w kamperze. Nie można go zdalnie pytać ale ma zapisany przebieg mojego auta praktycznie z ostatniego roku. Ma USB i Blue-tuf. Są takie z odpytywaniem zdalnym.
krzlac - 2014-09-04, 10:23
Mam zamontowany Samochodowy system alarmowy z lokalizacją i powiadomianiem STER typ BBX firmy www.ster.biz.pl. Nie mam jednak modułu GPS. Mam SMS-em i telofonem powiadomienie o próbie włamania. Na na zapytanie SMS-em informacje SMS-em o pozycji auta wg nadajników operatora telefoni (żadna dokładność) jak również info o stanie napięcia aku w aucie (przydatne zimą - wiem kiedy doładować). System wymaga karty SIM - minimum telemetrycznej (tania). System można dowolnie rozbudowywać (np. moduł GPS), zdalne włącznie jakiś urządzeń, nasłuch dzwięków z auta, zdalne unieruchomienie pojazdu itp.
janusz - 2014-09-04, 10:27
Tutaj macie przykład takiego dzieła sztuki co to jeszcze wyśle wam stan waszego auta. Auto musi być w miarę nowe żeby miało OBDII.
http://eelink.en.alibaba...._interface.html
Mikojaj - 2014-09-04, 10:27
No dokładnie. Zależy co kto potrzebuje.
Ja potrzebuję online w systemie mieć ciągły podgląd gdzie są auta i jak się przemieszczają, jaki mają poziom paliwa jaka prędkość...
Permanentna inwigilacja
Ale cóż życie mnie do tego zmusiło, no i oczywiście sami pracownicy
Kiedyś mi to nie w głowie było, ale parę razy przegięli pałe i tak się skończyło.
PiotrES - 2014-09-04, 10:35
| Mikojaj napisał/a: | Jest tak jak mówi joko. System dobry do nadzoru pracowników i pojazdów firmowych. Mam takie coś w firmowych pojazdach. Jak na razie pracownicy nie kombinują (z zagłuszaniem) i wiem gdzie są co do miejsca i czasu. Kosztuje mnie to 35zł/mies od auta.
A przed kradzieżą najlepiej zabezpieczy cię własny pomysł unieruchamiający auto, pstryczek elektryczek odcinający prąd lub sygnał sterujący do kompa, pompy itp... Musi być nieseryjny, zanim złodziej się połapie o co kaman, czas mu się kończy i musi się zawijać. |
Też o tym myślałem .Ale nie napiszę co dokladnie wymyśliłem bo takich wiadomości nie powinno się publikowac.
janusz - 2014-09-04, 10:43
| Mikojaj napisał/a: | | No dokładnie. Zależy co kto potrzebuje. |
O właśnie.
Swoimi samochodami jeżdżę sam to po jakiego ktoś ma mnie inwigilować.
A w kamperze wystarcza Hollux bo służy raczej do tego żeby pamiętał za mnie gdzie i kiedy coś zwiedzałem.
Do lokalizacji skradzionego auta wystarczy taki co na SMS wyśle pozycje samochodu.
Mikojaj - 2014-09-04, 10:45
PiotrES mam nadzieję że chodzi o lokalizację pstryczka
A jeśli wymyśliłeś jakiś inny innowacyjny sposób na zabezpieczenie auta przed kradzieżą to może go opatentujesz i sprzedasz
MAWI - 2014-09-04, 10:49
| janusz napisał/a: | | PiotrES napisał/a: | | Czy ktoś z was testował już praktycznie taki system zdalnego nadzoru GPS pozwalający śledzić trasę przejazdu oraz lokalizować dokładne położenie samochodu. |
Zdaje mi się, że koledze chodzi o ustrojstwo - rodzaj logara do którego gdy się zadzwoni zwraca np SMS pozycję GPS samochodu i czasami inne parametry w zależności od konfiguracji. Przy tego rodzaju urządzeniach nie ma żadnych abonamentów czy firm pośredniczących w namierzaniu auta. Koszt utrzymania to jedynie cena startera w którejś cieci GSM. Często 5 zł na rok. Dochodzą do tego koszty SMS które wysyła urządzenie do właściciela. |
Dokładnie tak.Z tym ,że SMS są już teraz prawie wszędzi za darmo .Więc nadal zostaje 5 zł na rok.
Kupiłem kilka tych urządzeń kiedyś .chyba dwa lata temu za zlocie w Poznaniu.
PiotrES - 2014-09-04, 12:16
| Mikojaj napisał/a: | PiotrES mam nadzieję że chodzi o lokalizację pstryczka
A jeśli wymyśliłeś jakiś inny innowacyjny sposób na zabezpieczenie auta przed kradzieżą to może go opatentujesz i sprzedasz |
Nie myślałem o pstryczku ale nie napiszę o czym . Ale na pewno o czymś co popsuje pojazd.
natomiast z tym GPS czy innym tego typu systemem to myślałem o tym w kontekście takich zwykłych złodzijaszków.
Zastanawiałem się czy jest system który mnie powiadomi że ktoś wszedł do pojazdu albo chce go uruchomić .
Bo zawodowiec to jak zechce to ukradnie nawet czołg z poligonu .
Co wydaje się nie możliwe a chyba miało miejsce kilka lat temu w naszym kraju.
papamila - 2014-09-04, 12:24
| PiotrES napisał/a: | | Zastanawiałem się czy jest system który mnie powiadomi że ktoś wszedł do pojazdu albo chce go uruchomić . |
jest,
wiesz gdzie jest auto , wiesz co się dzieje, ile jedzie, masz sygnalizację uruchomionego alarmu, możesz go unieruchomić ( teoretycznie nielegalne)
ale nie sądzisz ze ktos opisze ci to na ogolnodostepnym forum
Argo - 2014-09-04, 17:35
Co, jak i gdzie się dzieje z pojazdem, w ograniczonej wersji jest seryjnie montowane,(na życzenie bardzo rozbudowane) w autach w USA. Niejednemu kierowcy uratowano życie. System działa podobnie jak monitoring domu, tylko sygnał nie jest przesyłany radiowo, a po linii GSM (internet lub poprzez satelitę). W Europie jest mocno blokowany przez obrońców intymności. Nic nie stoi na przeszkodzie w zbudowaniu takiego systemu na własny użytek.
onionskin - 2014-09-04, 18:00
| Argo napisał/a: | | Co, jak i gdzie się dzieje z pojazdem, w ograniczonej wersji jest seryjnie montowane,...................... |
U mnie dla przykładu:
| Cytat: |
.................................
Bez podpisania specjalnej umowy, przycisk "SOS" przekierowuje połączenie na numer "112".
Po podpisaniu umowy, połączenie alarmowe powoduje zlokalizowanie Państwa samochodu i połączenie z serwisem.
............... |
HENRYCZEK - 2014-09-04, 19:00
Mam lokalizator na kartę sim z firmy Timson.pl. Podgląd online,maluje trasę,wskazuje prędkość.
Możliwa analiza tras:dzień,miesiąc,rok.
Spełnia moje oczekiwania.
maszakow - 2014-09-04, 22:20
| PiotrES napisał/a: | Bo zawodowiec to jak zechce to ukradnie nawet czołg z poligonu .
Co wydaje się nie możliwe a chyba miało miejsce kilka lat temu w naszym kraju. |
Miało miejsce. Proszę TUTAJ ZNAJDZIESZ RELACJĘ
Tylko że to nie byli zawodowcy Zawodowcy raczej nie jechali by przez monitorowane miasto lawetą z czołgiem w środku dnia.
W temacie są dwa odrębne wątki - jeden to zabezpieczenie auta przed włamaniem , a drugi - przed kradzieżą auta. CO do drugiego - banał bo immobilizerów jest mnóstwo na rynku jak róniez patentów na unieruchomienie. ale pierwszy wydaje mi się że znacznie trudniejszy. Systemów powiadomiania jest sporo ale ... jak wypracować kompromis by
a) stracić jak najmniej przy włamaniu
b) tak zabezpieczyć by zwykły złodziejaszek nie mógł się dostać a jak już by musiał to tak by nam nie rozwalił totalnie kampera;
c) jak zatrzymać włamywacza by policja zdążyła zareagować.
joko - 2014-09-04, 23:21
Przed włamaniem najlepiej nie zabezpieczać , żadnych dodatkowych zamków, sztab i krat, tak aby włamanie nie wiązało się z poważnymi uszkodzeniami.
Cała sprawa polega na tym aby złodziej wszedł bez problemu nie robiąc szkód , ale aby od razu zrobił w tył zwrot.
Wydajna wytwornica dymu , okraszonego dodatkowo jakimś wyraźnym chemicznym zapachem załatwi sprawę
Rawic - 2014-09-05, 07:15
| joko napisał/a: | | Wydajna wytwornica dymu | a może wydajna przetwornica napięcia i wysokim dziada załatwić. , ja mam dobrze ukrytego GPS Tracera i jestem z niego zadowolony, działa szybko i dokładnie, producenci tracerów zawsze o dobry krok wyprzedzają producentów zakłócaczy, zwiększając zakres częstotliwości.
Bronek - 2014-09-05, 11:38
Nie wypożyczając ............... sensu nie widzę.
Sprawdzać czy stoi ??? A jak nie to co ???
Koledze ukradli samochód z lokalizatorem i pomimo ,że auto dojeżdżało prawdo podobnie do dziupli pod Poznaniem , to nikt się tym nie zajął . Czas potrzebny do zareagowania na profesjonalnego złodzieja to kilka godzin. Potem ślad ginie.
Bo przecież większość sama nie zadzwoni - w tych prostych modelach . .
I o ile wiem to ...... niestety potrafi nie zadziałać
Jedynie taki który w przypadku zakłócenia GPS Lub GSM nie pozwoli na rozruch . Do tego własne patenty .
Czyli wole jednak AC, i byleby nie znaleźli .
Jako zabawka kolejna OK .
Rawic - 2014-09-05, 16:35
| Bronek napisał/a: | | Bo przecież większość sama nie zadzwoni - w tych prostych modelach . . | programujesz tzw. ogrodzenie po przekroczeniu którego, tracer alarmuje właściciela, masz też ślad gdzie wjechał do dziupli. Masz rację najlepsze jest AC, też jest najdroższe i niektóre ubezpieczalnie wymagają alarmu i lokalizatora.
Bronek - 2014-09-05, 18:13
Jakbym miał córkę .......... Młodą żonę . Może..
To bym pod pretekstem ,że do kampera kupił i do torebek wkładał przez pomyłkę .
Córki nie mam .............ponoć. ?
Żona............łatwowierny jestem i jak wracam do domu po dlużym niebycie ..... dzwonię.
Delikatne usposobienie mam .. ....
Ale nie twierdze ,że nie . Jako gadżeciarz pewnie zanabede za jakis czas dla ciekawości .
Rawic - 2014-09-05, 18:25
| Bronek napisał/a: | | Jakbym miał Młodą żonę | a co może starą masz, Ty przy Twojej żonie wyglądasz jak dziadek, uważaj !
Rawic - 2016-09-06, 07:01 Temat postu: Nowy gadżet Poznajcie nowa zabawkę do lokalizacji czegokolwiek http://amazingnewtech.com...e1&bidType=oCPM
MAWI - 2016-09-06, 07:12
Bardzo ciekawe urządzenie. Ciekawe czy ktoś już to testował . Cena kusząca .Sam bym kilka kupił.
CORONAVIRUS - 2016-09-06, 07:21
kilka dni temu zadałem podobne pytanie w temacie dronów ale.... nie chwyciło . Obawiam się,że to nowość
MAWI - 2016-09-06, 07:38
| BIORCA napisał/a: | Obawiam się,że to nowość |
Pewnie masz rację. Znajomy ma coś podobnego z komórkami. Kupił kilka zestawów (komórka-karta) i teraz ma na nie podgląd gzie są. Nie wypada mi zapytać ,gdzie i co . Może ktoś z nas ma coś podobnego?
onionskin - 2016-09-06, 08:02
Jakiś czas temu bawiłem się tak: stary telefon+OsmAnd+wtyczka OSMO jako "nadajnik".
Fajnie to działało (w Hamburgu jakaś sieć Taxi działa na takiej bazie).
Jako że projekt otwarty- więc darmowy.
http://osmand.net/features?id=osmo-plugin
https://osmo.mobi
Bronek - 2016-09-06, 08:12
| BIORCA napisał/a: | kilka dni temu zadałem podobne pytanie w temacie dronów ale.... nie chwyciło . Obawiam się,że to nowość |
Dron ma gps i przynajmniej dopóki mu bateria działa można trafić gdzie spadł .
Taki przypadek miałem ostatnio .
Wypuściłem trutnia na rozładowanej baterii , na planie lotu . Moja nieuwaga . I sobie parędziesiat metrów sam wylądował . 4 % baterii , siada łagodnie .
te 4% wystarcza by potem z kilkadziesiąt minut nadawał . ale już nie poleci.
Po mapie na smartfonie i jego wifi i gps spokojnie sie odnalazł .
Ta zabaweczka to dobra od warunkiem ,że wytrzyma bardzo długi czas nadając . .
Inaczej ... kolejny gadżet.
Nawet moja Jabra Bluetooth ma lokalizację . o smarfonach nie wspomnę.
nie widzę przyjemności w śledzeniu ukradzionego kampera . Podobnie jak porwanej żony Porwanej ?????
Z wiekiem .... kilka co najmniej trzeba mieć . Do skarpet , telefonu , kluczy , pilota , otwieracza do piwa itp , i w ogóle by nie siadać przy sikaniu .
MAWI - 2016-09-06, 10:19
Darek ja myślałem wyposażyć pracowników w takie zestawy ( do tego zestawy głośnomówiące w autach) . Bez możliwości wyjęcia telefonu z auta. Przy okazji namierzanie auta. Pewnie jest taka opcja w plusie.
toscaner - 2016-09-06, 13:28
Wielkość monety i bardzo długi czas nadawania? A co to ma w środku jakąś baterię atomową?
Nadajnik zawsze prunda żre. Takie coś to raczej zabawka. Chyba, że ładuje się eterem, czy czymś tam co Tesla używał.
Bo inaczej jak? Albo jakieś bardzo krótkie impulsy co dłuższy okres czasu.
Nadaje jak? GSM? Czy BT?
Mam kilka zabawek typu lokalizator i mają baterie większe niż to całe powyższe urządzenie, ale i tak dupy nie urywa. Bez ładowania np. max 8h.
Bronek - 2016-09-06, 14:25
| MAWI napisał/a: | Darek ja myślałem wyposażyć pracowników w takie zestawy ( do tego zestawy głośnomówiące w autach) . Bez możliwości wyjęcia telefonu z auta. Przy okazji namierzanie auta. Pewnie jest taka opcja w plusie. |
Przedstawiciele noszą laptopy i muszą uruchamiać pewne aplikacje promujące produkt.
Lokalizqcja na koncie gogla m/w wystarczy.
Każdy niemal smartfon ma możliwość lokalizacji . Trzeba tylko zobligować pracownika by miał go włączonego w odpiwiedni spisób.
Miałem lokalizator w kamperze, ale go wywaliłem, bo robił jaja z alarmem.
To w spadku
Zamiast pilnować gdzie są i co robią, rozliczać po wynikach.
Mi by było np. wszystko jedno, czy księgowy mój, robi mi papiery w wannie, w biurze czy w parku.
.
Zarządzanie ta cała dyscyplina.
dominicc - 2016-09-06, 15:20
Dla mnie ta stron z TrackR to jakaś ściema...
Zobaczcie na ich stronę, na samym dole są niby komentarze facebook po polsku.
i co?
Po kliknięciu na imię i nazwisko powinno się przejść na ich profil... Nie da się.
Kilka imion i nazwisk wpisałem w szukajkę na facebook - albo nie ma takich osób albo zdjęcia profilowe się nie zgadzają.
Komentarze to oczywiście same ach och jakie to świetne.
A najlepszy jest ten:
Weronika Sulikowska: To będzie świetny prezent dla mojej żony! Zawsze szuka kluczy…
ZEUS - 2016-09-06, 16:11
| dominicc napisał/a: | | Weronika Sulikowska: To będzie świetny prezent dla mojej żony |
no cóż, takie czasy...
MAWI - 2016-09-06, 16:33
| Bronek napisał/a: | Przedstawiciele noszą laptopy i muszą uruchamiać pewne aplikacje promujące produkt.
Lokalizqcja na koncie gogla m/w wystarczy. |
Nie zatrudniam przedstawicieli | Bronek napisał/a: | | Mi by było np. wszystko jedno, czy księgowy mój, robi mi papiery w wannie, w biurze czy w parku. |
| Bronek napisał/a: | | Zamiast pilnować gdzie są i co robią, rozliczać po wynikach. |
Księgowej płcę stałą opłatę ,także o nią tez nie chodzi.
Nie w każdej branży.
kolega ma kilka kombajnów rolniczych do omłotów zboża. Po zamontowaniu lokalizatorów znacznie spadła awaryjność a podniosła się efektywność.
Bronek - 2016-09-06, 18:14
Wiesiu, mi chodzi o sposób inwigilacji.
Sama świadomość, że szef widzi czasem pomaga.
Z drugiej strony budzi sprzeciw.
Niemniej, to już w każdej branży jest inaczej.
Przedstawiciele handlowi (firm farmaceutycznych), mają gps w autach i tablety z prezentacją lokalizacją
Więc stoją pod np. Apteką, Przychodnią, potem odpalają aplikację.
Następnie odpowiadają sobie na pytania i piszą lipne sprawozdania.
Szefowie są zadowoleni.
Ale i tak wzrost sprzedaży produktu na danym terenie decyduje.
Reszta to zawracanie gitary i jak to bywa upierdliwość systemu.
Na nie roba g... daje.
Znam przypadek, jak opierdzielali takiego nieboraka, że auto się porusza a silnik nie pracuje...... Prom do Świnoujścia..! Itd
MAWI - 2016-09-06, 18:24
| Bronek napisał/a: | | że auto się porusza a silnik nie pracuje. |
dominicc - 2016-09-06, 18:26
| Bronek napisał/a: | | Sama świadomość, że szef widzi czasem pomaga. |
Zgadza się... U nas w pracy po zalogowaniu się na komputer przez chwilę pojawia się komunikat "komputer monitorowany" - i od tego czasu próby wejścia na facebooka i allegro w pracy spadły o 90%.
toscaner - 2016-09-06, 20:56
| dominicc napisał/a: | | Bronek napisał/a: | | Sama świadomość, że szef widzi czasem pomaga. |
Zgadza się... U nas w pracy po zalogowaniu się na komputer przez chwilę pojawia się komunikat "komputer monitorowany" - i od tego czasu próby wejścia na facebooka i allegro w pracy spadły o 90%. |
Też to przerobiłem lata temu jak miałem firmę w PL, biura itd. Na początku pełny luz, internet bez blokowania. Efekt? Pracownice spędzały 90% na przeglądaniu sklepów z ciuchami i inne pierdoły.
Na zachodach pracownicy są śledzeni, w sklepach, firmach kamery i dupa, skanery paluchów, więc nikt się nie spóźni i kolega kartę odbije.
Skanery, kamery, trackery, alko testy, drag testy itd. Poluzuje się i efekty jak u znajomego na budowie, gość co dźwigiem typu żuraw w kabinie sobie palarnię zioła zrobił. Ponoć Policja mu załatwiła wolne od uciążliwej pracy. Na lata czy tam do końca życia. Po co się ma przemęczać pracą.
Tu od dawna to jest, do Polski wchodzi.
Kiedyś był bat, dziś nie wolno, ale śledzić wolno. Nic się nie zmieniło. Ludziom się nie chce pracować i zawsze będą oszukiwać jeśli etacik pewny.
darek 61 - 2017-12-30, 10:10
Ktoś to testował
https://trc.taboola.com/msn-poland/log/3/click?pi=%2Fpl-pl%2Fwiadomosci%2Fpolska%2Fpetru-nie-zostanie-wiceszefem-nowoczesnej-gorzkie-s%25c5%2582owa-lubnauer%2Far-bbht0vl&ri=8b0e6a9cf851621949d6250b66716af3&sd=v2_3cba66b346608d9a55c0fb08e0f7825c_eaf9a20d-7c58-4758-81e3-a84a0c6c83d7-tuct10e0d95_1514624703_1514624703_CIi3jgYQzIg_GPTMq7WKLCABKAMwrgE&ui=eaf9a20d-7c58-4758-81e3-a84a0c6c83d7-tuct10e0d95&it=text&ii=~~V1~~-4518692702371518828~~t1husormh56tFQIaHdDme0xQaXTAh2GFJtzGcyjdKosSO_fFkG-bpaW2-qyqBDD6A2oNFt1ukOTCFTq8EPPgT3BE7xj3l54FFPhxTZkaAtrmHSfTPZNkQhOryQFAE3OsYRlOerHIUA0M25B6XJJyUP5ixLjyChFrVR-eDDTZkMzj9OrOuTlF75pzQ6LzBXSdbHGFnt7Hgjrcva6yc0ZoQ-PCLIaGnerqlIFG57Dqf6OppiNe8sxzhaMvePZzFf7A&pt=text&li=rbox-t2m&redir=http%3A%2F%2F4tw2.com%2Fpath%2Flp.php%3Ftrvid%3D10806%26trvx%3D5e21fe50%26IM%3DA19bD%26TT%3DT04%26utm_source%3Dtaboola%26utm_medium%3Dreferral%26SID%3Dmsn-poland%26TID%3DCjBlYWY5YTIwZC03YzU4LTQ3NTgtODFlMy1hODRhMGM2YzgzZDctdHVjdDEwZTBkOTUSDmFwb3J0YW1lZGlhLXNj&vi=1514624706164&p=aportamedia-sc&r=95&ppb=CPcF&cpb=Eg4yODctMTktUkVMRUFTRRjKxAcgnP__________ASoZYW0udGFib29sYXN5bmRpY2F0aW9uLmNvbTIId2F0ZXI0OTM
amples - 2017-12-30, 10:28
| darek 61 napisał/a: | | Ktoś to testował | Myślisz że odbiornik gps +sieć (zazwyczaj komórkowa ,karta sim)no i bateria minimum na kilka dni zmieści się w breloku wielkości monety ?
Ewentualnie lokalizacja za pomocą bts wtedy odpada gps , ale dokładność w mieście 50-500 m
a poza miastem nawet kilka km .
xbartman - 2017-12-30, 10:53
Nic nie warte urządzenie. Oparte o technologię bluetooth i sieć osób używających tej aplikacji. Da się zlokalizować jedynie wówczas jeśli w promieniu zasięgu bluetooth będzie urządzenie z włączonym bt i zainstalowana aplikacją oraz oczywiście włączonym przesyłem danych. Generalnie, ile znasz osób które tego używają? Marne szanse na zlokalizowanie dalej niż 10 metrów od Twojego smartfona.
Tu przykład takiego lokalizatora.
kimtop - 2017-12-30, 11:19
Mam w samochodach i na łódkach zainstalowane Trackimo.
Pokazuje z taką dokładnością,że widzę z której strony kei stoi łódka
|
|