Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Budujemy kampera - Frólikowóz

frólik - 2014-09-28, 01:00
Temat postu: Frólikowóz
Skoro się już przywitałem, to teraz przedstawię nasz pojazd

Na drugim zdjęciu kamper "zglebiony" na poduszkach :wyszczerzony:

dulare - 2014-09-28, 08:32

Pawle, wrzuć trochę zdjęć z budowy, myślę że dla wielu osób tutaj na forum będzie to interesujace a nie każdy zagląda na Karawaniera :)
frólik - 2014-09-28, 10:39
Temat postu: Frólikowóz
Tak jak napisałem w powitalni kamper jest "made in Ja", a jak powstał postaram się pokazać w kilku zdjęciach poniżej

Jeśli ktoś chciałby zobaczyć kampera w na żywo, to będziemy nim na Smoczym.
Pozdrawiam
Paweł.

WODNIK - 2014-09-28, 19:19

Efekt niesamowity, szczena opada. Nie znam kosztów, nie wiem jakie materiały zostały zastosowane, nie wiem nic żeby iść dalej z oceną. Nie mogę znaleść tematu na forum
Karawaniera. Proszę podaj namiary.
Pozdrawiam :spoko

onionskin - 2014-09-28, 19:40

Rewelacyjny zwłaszcza ten pomysł że wpierw montaż wnętrzności a potem skóry :brawo
frólik - 2014-09-28, 20:21

Mój nick na Karawanierze to donaldfe (tutaj zmieniłem nick, ponieważ jest na CT użytkownik "donald" i nie chciałbym kogoś urazić).
Jeśli chodzi o kolejność budowy podwozie - meble - ściany, wydaje się być jedyną słuszną przede wszystkim ze względu na łatwość dostępu do wszelkiej maści instalacji, a co za tym idzie na końcowy efekt/estetykę zabudowy.
Jest to o tyle trudniejsze, że już na etapie podwozia trzeba przewidzieć wszystkie rzeczy typu otwory (okna, drzwi, przyłącza...), czy umiejscowienie mebli i wyposażenia.
Materiały
meble - sklejka lekka 12mm
blaty - sklejka lekka 3mm +szkielet + laminat
ściany - sandwich (laminat/pianka/laminat)
zderzak i całe "olistwowanie" - włókno szklane przesączone żywicą + żelkot (projekt i wykonanie - ja :gwm )
Tak więc nic w kamperze nie pochodzi od "dawców".

onionskin - 2014-09-28, 20:29

frolik napisał/a:
.....................włókno szklane przesączone żywicą + żelkot (projekt i wykonanie - ja :gwm )
.................

Wierzę ci- kiedyś wpadłem na pomysł budowy łodzi.Ale nie skończyłem :gwm

frólik - 2014-09-28, 21:01

Więc domyślasz się dlaczego :gwm ,ale wytrwałem i myślę że warto było

Gotowe elementy do zamontowania - gwiazdka w sierpniu :wyszczerzony:

StasioiJola - 2014-09-28, 21:59

Pełen podziw - za caolkształt budowy i za to że wytrwałeś do końca - bo o ileż prościej jest kupić gotowego kampera!!! :spoko
frólik - 2014-09-28, 22:10

Dziękuję, podobno od małego jestem inny - w sensie że od dziecka :wyszczerzony:
WODNIK - 2014-09-28, 22:11

No cóż, Smoczy Zlot miał być albo nie. Teraz to chyba musi być.
Gratuluję samozaparcia i wyobraźni.
Do zobaczenia.

janek50 - 2014-09-28, 22:20

frolik, szczena opada. wygląda niesamowicie.
janusz - 2014-09-28, 22:35

frolik,
Ile czasu trwała budowa?

frólik - 2014-09-28, 23:08

Od momentu zdjęcia z auta najazdu do przewożenia samochodów do pierwszego wyjazdu nim jako kamperem minął dokładnie rok. Kampera budowałem sam (czytaj dwie ręce i kilka innych członków, ale wszystkie wystające z jednego tułowia :wyszczerzony: ), potrzebowałem tylko pomocy powiedzmy jednorazowej przy przenoszeniu elementów ścian i dachu do garażu ze względu na ich rozmiary. Przez pierwsze pół roku więcej jeżdżenia i medytacji niż pracy,drugie pół roku dużo więcej czasu mogłem poświęcić zabudowie, z czego ostatnie dwa miesiące praktycznie cały czas w okularach, słuchawkach i masce na ryjku (praca z żywicą).

donald - 2014-09-29, 08:20

Alee zarombiascïe..kawal roboty widać i efekt doskonały. . Jak dla mnie super. Szkoda tylko ze nie na mercu :-P :haha: a nickiem sie nie łam. .zmieniaj na donaldfe jak chcesz. .ja wtedy bede cacy... :pifko :chytry pozdrawiam
Brat - 2014-09-29, 09:38

No ... szacun ... :!:

że też mnie tata nie nauczył uczciwej pracy ... ;)

Kuba L. - 2014-10-01, 05:09

witaj frolik, kawał porządnej roboty to chyba mało powiedziane... :spoko Byłbyś w stanie wykonać taką zabudowę na zamówienie jeszcze raz? no i jaka właśnie byłaby cena? za drugim razem chyba poleciało by szybciej z robotą :bigok

stawiam piwko! ;)

frólik - 2014-10-01, 07:28

Nie ukrywam że takie mam zamiary. Jeśli chodzi o szczegóły to napisz mi na priw. wiadomość. Dzięki za browar i dobre słowo :spoko
frólik - 2014-10-15, 07:52

Kamper oklejony. Zdjęcie robione na Smoczym.

slawwoj - 2014-10-15, 08:13

Jeszcze naklejeczka CT i będzie git !
rysiol - 2014-10-19, 17:43

Gratulacje. Piękna robota i ciekawy, ładny projekt. Czy mógłbyś podać trochę szczegółów co do ścian. Chodzi mi głównie o grubość, producenta i cenę.
frólik - 2014-10-19, 18:03

Ściany wykonane są z tzw. kanapki, czyli laminat/pianka/laminat. Grubość całkowita - 34 mm.
Jeśli chodzi o cenę, to większość producentów życzy sobie za metr kwadratowy 100 euro :gwm
poniżej zdjęcie ścian i dachu po obróbce krawędzi do klejenia

Wojciechu - 2014-10-19, 19:16

Widziałem na Smoczym - naprawdę ładny.
MirekKliny - 2014-10-25, 13:56

Szacun i pifko przy weekendzie :spoko
Martin B - 2014-10-25, 15:16

RESPEKT!!!!!!!Super robota zycze szczesliwej drogi i wspanialych przygod.....jedno,ok.dwa male pytanka (ze zdiec nie moge sie domyslic :oops: ) dlugosc calkowita ,szerokosc lozka,masz prysznic w lazience??? soory to sa trzy pytania ....nie zebym byl ciekawski :-P ale moze zdradzisz te dane.. :spoko
frólik - 2014-10-26, 09:31

Mirek Dzięki za piwko (dzisiaj Ci odpiszę)
Martin jeśli chodzi o wymiary, to długość (kampera :oops: ) - 697 cm, tak dokładnie zmierzył go diagnosta :wyszczerzony:
Wymiary łóżek
tylne - 70 x 200
przednie (rozkładane z siedzisk i stolika) - 120 x 200
Kamper jest przystosowany do jazdy dla 4-ech osób, a do spania dla 3-ech, zaprojektowałem go dla nas, dlatego taki układ. Za to jest duża i wygodna łazienka. Prysznic oczywiście jest, ale rzeczywiście nie widać go na zdjęciach, dołączę w terminie lekko późniejszym. :spoko

IAAN - 2014-10-26, 11:35

a powiedz nie było problemu z rejestracją na 4 osoby
i jak wyszedł wagowo pusty

frólik - 2014-10-26, 14:24

Kamper waży 3100 kg. przy długości 7 metrów i wyposażeniu typu klima stacjonarna, antena sat. automat, markiza, bagażnik rowerowy, pneumatyka ze swoim kompresorem i zbiornikami na powietrze... a przyznam się że przy budowie następnego bez problemu zgubiłbym 150 kg.
Jeśli chodzi o rejestrację i zmianę przeznaczenia, to odpowiem jutro

frólik - 2014-10-27, 11:30

No i odpowiadam.
Samochód przerejestrowany na Specjalny Kempingowy, liczba miejsc siedzących 4. :spoko

cirrustravel - 2014-10-27, 14:22

Super :) gratulacje i nich służy Wam dobrze :)
WODNIK - 2014-10-28, 13:11

frólik napisał/a:
No i odpowiadam.
Samochód przerejestrowany na Specjalny Kempingowy, liczba miejsc siedzących 4. :spoko

W Krakowie mówiłeś że nie było to takie proste. Urzędnicy mają swoją twardość.
Napisz jak ich przekonałeś.
Po zobaczeniu go na smoczym zlocie, do dziś jestem pełen podziwu dla Twojej pracy i Twoich zdolności.

Oczywiście poleciało :pifko

frólik - 2014-10-28, 21:38

Łatwo rzeczywiście nie było, a to dlatego że okręgowe stacje pojazdów w mojej okolicy bliższej i dalszej wymyślały coraz to ciekawsze dokumenty, jakie to niby są potrzebne do zmiany przeznaczenia w myśl zasady - jak jest coś nietypowe, to najlepiej powiedzieć że się nie da mając nadzieję że "se pojedzie gdzie indziej". Jeden diagnosta/magik nawet stwierdził, że on się nie "podłoży", bo to nie możliwe że ja tą zabudowę wykonałem i to pewnie jakaś przekładka czy cuś :shock:
Generalnie nie ma problemu (poza tymi wymienionymi oportunistami napotkanymi w OSKP) ze zmianą przeznaczenia pojazdu i liczby miejsc siedzących.
Żebyśmy się dobrze zrozumieli, nie szukałem stacji diagnostycznej, w której będzie się dało coś "załatwić", tylko takiej w której diagnosta zna przepisy i swoje uprawnienia.
Musiałem też udać się do uprawnionego rzeczoznawcy po opinię, w której opisuje zakres przeprowadzonych zmian, rodzaj użytych materiałów i podstawę prawną w myśl której stwierdza, że nie widzi przeciwwskazań aby pojazd po przeróbce został dopuszczony do ruchu.
Potem do WK po miękki dowód.
Oczywiście potrzebny jest jeszcze dokument (faktura, rachunek, oświadczenie...) od firmy która ma stosowny wpis do ewidencji, a która to firma dokonała zmian w pojeździe.
Trochę nerwów straciłem, ale przy następnym (planowany na początku roku :wyszczerzony: ) mam nadzieję że pójdzie sprawniej.
Dzięki za :piwo: nie wypiliśmy w końcu na Smoczym, ale co się odwlecze...

wenusjanie - 2014-10-30, 11:58

Super, jestem pod wrażeniem :)
keler - 2014-12-07, 08:00

Witaj
Gratuluje zabudowy.
Możesz zdradzić w jaki sposób wykonywałeś meble - chodzi mi głównie o wykonanie zaokrąglonych elementów tj. fronty szafek.
Oraz gdzie zaopatrywałeś się w elementy tj okucia, zawiasy, itd.

Możesz opisać proces wytwarzania elementów które użyłeś do wykończenia części zewnętrznej. To znaczy cy wykonywałeś tzw. "kopyto" ze sklejki a potem na szpachla i dopiero laminowanie?

frólik - 2014-12-07, 09:56

Elementy zaokrąglone wymagają wykonania odpowiedniej formy do ich ukształtowania, można to zrobić w formie zewnętrznej i wewnętrznej ściskając element wewnątrz, lub jeśli dysponujesz prasą próżniową na jednym kopycie.
Jeśli chodzi o elementy typu listwy zabudowy czy zderzak, to najpierw wykonałem kopyta, potem na nich formy i dopiero w formach mogłem zrobić gotowe części.
Jest to oczywiście mata szklana przesączona żywicą, cholernie pracochłonne i żmudne zajęcie.
Jeśli chodzi o okucia, to możesz rozejrzeć się w sklepach meblarskich, natomiast rzeczy typu zamki push lock, czy złączki meblowe do sklejki 12mm mogę odsprzedać.
Kolejnym kłopotem jest sklejka leka na meble zabudowy, o ile kupisz taką surową to okleinowana jest w sklepach kamperowych cholernie droga, dlatego do następnego kampera zdecydowałem się uruchomić prasę do fornirowania okleinami modyfikowanymi. W podobnych pieniądzach będę mógł wykonać i ewentualnie odsprzedać sklejkę która będzie fornirowana w kilku rodzajach słojów i wybarwień, a i z grubością nie będzie problemów.

keler - 2014-12-07, 14:43

A ściany jak robiłeś to budowałeś najpierw stelaż a potem oddawałeś do laminowania, czy są pozbawione wewnątrz stelaża.
wlodo - 2014-12-07, 15:39

frólik, Fajnie,że dzielisz się z nami swoimi wiadomościami,mimo że powoli chcesz uruchomic swoją małą produkcję takich aut.Gratulację, dobry kierunek na kolejne lata życia i jeszcze dający zadowolenie,i nie tylko :lol: Nie ma chyba nigdzie dokładniejszej relacji z twojej zabudowy.Znalazłem taką ogólną,mało tam szczegółów.Jeśli dalej w tej formie będziemy ciągnęli ten wątek,to do przyszłej gwiazdki mamy codzienne dyżury przy kompie.Wiem,że trochę ci nie na rękę zdradzanie swych tajemnic. Przecież każdy z nas,budujących,zabudowujących,remontujących,mógłby być twoim klientem,i coś byś z tego miał. Może podpowiadał byś nam bardziej szczegółowo.Np.ostatni przykład: piszesz że elementy robisz we formach,nie pisząc jak i z czego te formy.Zacznie się za chwilę dyskusja na kolejne trzy strony o formach.W tym momencie pomyślałeś zapewne-to co za rączkę mam was prowadzić! Może warto, żeby każdy nie musiał wyważać tych samych drzwi.Może gdybyś założył temat typu[ moja zabudowa]i opisał po kolei ściany, meble,instalacje i td. forumowicze byli by ci b.wdzięczni.No na zlotach od :pifko byś się nie opędził
keler - 2014-12-07, 16:37

Jeśli ktoś ma kupić to kupi i nie będzie się dopytywał o szczegóły. Fora takie jak to są aby dzielić się wiedzą.
frólik - 2014-12-08, 12:28

Tak jak napisał wlodo mam nadzieję że kierunek który obieram jest właściwy nie tylko ze względu na moją pasję i zdobyte w poprzednich branżach doświadczenie, ale również będę w stanie wykarmić z połączenia tej pasji i dosyć ciężkiej pracy rodzinę. Rodzina duża może nie jest, ale straszne głodomory :haha:
Jeśli chodzi o wskazówki typu weź młotek 500 g i uderz nim 6 razy z lewej, następnie z prawej 3 razy i będzie za...cie, to wybaczcie ale tak szczegółowych porad nie zamieszczę na tak szerokim forum. Jedni to zrozumieją, inni nie i będą musieli z tym żyć.
Jednym z powodów jest fakt że nawet gdybym podał instrukcję budowy kampera typu Ikea, to i tak znajdzie się cała masa komentarzy typu "a ja to bym zrobił tak..."
Nie znaczy to że ja nie popełniłem błędów w trakcie swojej pracy nad zabudową, ale tylko ja wiem ile czasu i pieniędzy poświęciłem na wypracowanie sobie sensownych według mnie rozwiązań. Nie będę się rozpisywał na temat inwestycji w narzędzia i urządzenia do produkcji (produkcja to chyba za duże słowo :oops: ), tym bardziej że pomieszczenia które obecnie posiadam nie są wystarczające i czeka mnie budowa nowej hali.
Dlaczego piszę to wszystko ?, ano dlatego że ja traktuję to jako pracę zawodową a nie jako jednostkową zabudowę wynikającą z chęci posiadania czegoś niepowtarzalnego, lepszego czy tańszego.
Fora rzeczywiście są tworzone między innymi po to jak napisał keler żeby dzielić się wiedzą, ale ja zalogowałem się na tym forum przede wszystkim jako użytkownik kampera z nadzieją na poznanie niezwykłych i fajnych ludzi.
Było mi dane poznać niektórych z Was, i wiem że lepiej trafić nie mogłem.
W sprawie porad, Ci którzy mnie znają twierdzą podobno że miły ze mnie gość :oops: więc nikomu nie odmówię pomocy czy porady, ale na poziomie wiadomości priv.
Mój nr telefonu jest również ogólnie dostępny, a i na kawę zapraszam wszystkich którzy znajdą się w pobliżu.
Co do piwa zlotowego, to chętnie wystąpię w roli stawiającego

Jerzyk - 2014-12-08, 15:56

... jest Super!!!... gratuluję i trochę "zazdraszczam" udanej realizacji marzeń ... Wielu z nas też by tak chciało...ale z wcieleniem w życie bywa już różnie.
Wspaniałym jest tez pomysł, aby z pasji i hobby utrzymać Rodzinkę...
Chodzi mi po głowie pomysł, który sądząc po znalezionych w necie zdjęciach już ktoś zrealizował... Jak dojrzeję - wówczas może będę Twoim klientem...
powodzenia w dalszych planach - Jerzyk

BiG Team - 2014-12-08, 16:04

frólik napisał/a:
Ci którzy mnie znają twierdzą podobno że miły ze mnie gość

potwierdzam :spoko

poptek - 2014-12-08, 20:35

frólik, Trzymam kciuki za powodzenie i realizację planów. :spoko

Do Jędrzejowa nie tak daleko więc może zostanę wkrótce Twoim klientem, tym bardziej że podoba mi się Twoja "robota" i do serwisu miałbym nie daleko.

tom-cio - 2014-12-08, 22:02

Frólik,nie chwalilem jeszcze ,to pochwale-super wykonanie.Sam tez budowalem,ale skala o niebo mniejsza,domyslam sie ile roboczogodzin Cie to musialo kosztowac.A teraz pytanie,ktore chcialem zadac.Czy myslales o budowie i sprzedazy samych skorup?Ja np.moglbym byc chetny,srodek to dla mnie zaden problem :szeroki_usmiech ,mowie o golych scianach z podloga ,sandwich ,do zamontowania na ramie dostawczaka.Skalkulujesz ,ile by to moglo kosztowac?na podwozie np ducato III.Pozdrawiam,odpowiedz jesl7 nie moze byc na ogolnym to moze byc na priv :spoko
wbobowski - 2014-12-28, 14:52

frólik napisał/a:
ale ja zalogowałem się na tym forum przede wszystkim jako użytkownik kampera z nadzieją na poznanie niezwykłych i fajnych ludzi.

Gratuluję wspaniałego dzieła.
I potwierdzam to co napisałeś w powyższym cytacie. To jest najważniejsze.
A jeśli kogoś bardzo interesują szczegóły Twojej pracy, to jeśli masz na to ochotę, to tylko na PW. Po co masz zdradzać swoje tajemnice na ogólnym forum. I tak jak napisałeś, zaraz się znajdzie ktoś, kto będzie wiedział (oczywiście czysto teoretycznie) jak to zrobić.
Jeszcze raz gratulacje. :bigok

frólik - 2014-12-28, 18:38

Jeszcze raz dziękuję za dobre słowo :spoko
Camp77 - 2014-12-29, 14:12

Frólik Gratuluję pomysłu i wykonania.
Mnie cały czas interesuje zabudowa na bazie samochodu
terenowego. Świetny byłby do wypraw w odludzie off-roadowe.

Gratuluję!!! :spoko

Orzeł - 2015-01-01, 22:05

Najlepsze życzenia na nowy rok,szerokosci i slonca,do zobaczenia na zlotach
orzeł.

ZEUS - 2015-01-01, 22:50

chyba się kol. Orzeł wstrzeliłeś z życzeniami w nieodpowiednie miejsce... :?: witaj na Forum... :)
frólik - 2015-01-01, 22:53

:wyszczerzony: Mnie tam nie przeszkadza :wyszczerzony:
Wszystkiego najlepszego :spoko

janek50 - 2015-01-12, 23:20

frólik , co by nie napisać to kopara opada. Super wykonanie.
frólik - 2015-10-29, 09:57

No i stało się.
Frólikowóz właśnie zmienił właściciela, któremu mam nadzieję będzie służył długo i przyniesie wiele radości... trochę mi smutno...

cirrustravel - 2015-10-29, 09:59

Może nowy właściciel pochwali się nabytkiem na CT ;)
voice - 2015-10-29, 18:23

frólik napisał/a:
No i stało się.
Frólikowóz właśnie zmienił właściciela, któremu mam nadzieję będzie służył długo i przyniesie wiele radości... trochę mi smutno...Obrazek

Paweł Gartuluję sprzedaży i czekam na nowy wątek z nowej budowy nowego Frólikowozu. :wyszczerzony:

frólik - 2015-10-30, 11:50

Na początek zmiana/aktualizacja avataru, prezentacja "campervana" na wiosnę ale to już inna historia i dział :spoko
Donat - 2015-10-30, 15:50

Ładna furka, jaki motor?
frólik - 2015-10-30, 16:06

Dziękuję, motorek 2,2 150 KM.
Donat - 2015-10-30, 16:17

Pilnuj tylko wymian oleju co 15 tyś, a "będziesz Pan zadowolony" :-) z tego motorka. Też mam 2,2 ale starszy 120KM
frólik - 2015-10-30, 16:35

Według zaleceń producenta pierwsza wymiana po 40 tyś. :shock:
Donat - 2015-10-30, 16:57

Właśnie dlatego Ci o tym napisałem, nie słuchaj producenta tylko wymieniaj olej co 15 tyś. km, silniki te słyną z zatartych wałów korbowych, rozwalonych turbo sprężarek, i teraz sam sobie odpowiedz, dlaczego ? :-)
Kuba L. - 2015-10-30, 17:09

Porządna baza frólik, jest pole do popisu.. gratuluję i czekamy na rozpoczęcie pierwszego etapu prac :spoko
frólik - 2015-10-30, 17:25

Prawda jest taka że pewien etap prac już za mną, a jak gdzieś to już pisałem próbuję się zająć zawodowo budową kamperów i sprzedażą części więc prezentacja mojego pomysłu na "campervana" będzie już raczej w dziale firmy. Oczywiście za zgodą i przyzwoleniem władzy najwyższej :wyszczerzony: :spoko
Poniżej tylko krótki filmik jednego z rozwiązań zastosowanych w moim "projekcie"

https://www.youtube.com/watch?v=ESSvLzkZTg4

kodi - 2015-10-30, 18:41

Bajer fajny, ale drzwi suwane to i tak kicha.
A taka sytuacja - kemping, wieczór a może i noc i ten dźwięk. Może lepiej bez dźwięku. Pozdr

frólik - 2015-10-30, 19:13

Jeśli chodzi o "piszczka" słyszalnego w trakcie zamykania drzwi, to został wyłączony.
voice - 2015-10-30, 21:33

Paweł Gratulacje z zakupu, pochwal się czymś więcej niż Awatarem, Czy to salon czy używka, jaka wersja L4H3?? Wiemy ze silnik 2.2 .
I weź sobie do serca co mówi Donat odnośnie wymiany oleju. Nie słuchaj serwisu itp... Koszt to żaden w porównaniu do remontu. :-/

frólik - 2015-10-30, 21:45

Ponieważ ma to być moje demo, więc auto jest kupione nowe z salonu, wersja L4H3.
Odnośnie wymiany oleju w silniku to właśnie dlatego :shock: bo chyba nie miałbym serca czekać do takiego przebiegu :spoko

voice - 2015-10-31, 08:01

Paweł jeszcze raz Gratuluje. Możesz zdradzić gdzie nabywałeś ten mechanizm otwierania drzwi bocznych. Swego czasu Grzegorzalex szukał, nawet chińczyk miał przysłać ale widzę, ze jednak Grzegorz nie zastosował otwierania elektrycznego.
frólik - 2015-10-31, 08:23

Mechanizm o którym pisał Grzegorz jest produkcji Tureckiej, a był tylko zamieszczony na stronie Chińskiej.
Sprowadziłem taki mechanizm głównie z myślą o zamontowaniu go u Grzegorza, ale okazało się że eliminuje on możliwość zamontowania moskitiery drzwi przesuwnych.
Ten który jest zamontowany u mnie sprowadziłem z innej równie egzotycznej części świata.
Nie koliduje on z montażem moskitiery, ale trzeba jego montaż uwzględnić na początku wykonywania zabudowy no i jest dosyć drogi.
Jeśli czas mi pozwoli to na początku roku przedstawię mój pomysł na ciche zamykanie drzwi przesuwnych :spoko

Prasiu - 2015-10-31, 21:15

frólik napisał/a:
Jeśli czas mi pozwoli to na początku roku przedstawię mój pomysł na ciche zamykanie drzwi przesuwnych :spoko

To mam cichą nadzieję że coś się już urodzi do czasu kiedy mój blaszak wiedzie do Ciebie na garaż ;)

mz3545 - 2016-09-28, 22:37

czekamy kiedy koniec
MisioKRAK - 2016-09-28, 23:03

Prasia kamerek już chyba w 100% zrobiony :D
frólik - 2016-09-29, 15:57

Kamila "Prasia" Campervan skończony dosyć dawno temu, zdjęcia do obejrzenia na mojej stronie.
Jeśli chodzi o mój, to wstyd się przyznać ale utknął na etapie widocznym na zdjęciach powyżej :oops: nie dlatego żem leń jest :wyszczerzony: ale auta klientów są ważniejsze :spoko

MisioKRAK - 2016-09-29, 16:01

Kamilem to podziwialem osobiście :)
frólik - 2016-09-29, 16:20

MisioKRAK napisał/a:
Kamilem to podziwialem osobiście :)

... a jak Kamper ? :wyszczerzony: :haha:

frólik - 2016-09-30, 21:11

No i się lekko zdenerwowałem...
Dostałem e-mail informujący mnie że mam zaległe opłaty za zamieszczenie zdjęć na foto siku w wysokości 0 zł. słownie zero złotych.
W związku z tym faktem zablokowano mi zdjęcia :gwm

Dlatego dla potomności zamieszczam kilka zdjęć Frólikowozu z mojej strony internetowej

voice - 2016-10-01, 07:23

Paweł ja po raz kolejny powiem. MAJSTERSZTYK :bigok