|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Prawo i przepisy - Tablice rejestracyjne wyróżnające - lista posiadaczy
Socale - 2014-10-15, 19:50 Temat postu: Tablice rejestracyjne wyróżnające - lista posiadaczy Witajcie.
Kto z kolegów ma lub ma zamiar założyć sobie tablice jak w temacie, ale nie takie na okazje, tylko prawdziwe legalne.
Zamierzam w następnym kamperku zamówić sobie
F1 SOCAL albo np F1 HYMER ale nie jestem pewien czy tak wypada...
Zróbmy listę kto ma już wyróżniki założone u siebie.
1.
GOSIAARCADARKA - 2014-10-15, 19:55
Znamy kolegę, gdzie na kamperku widnieje prawdziwa tablica - na stałe WO HYMER
Bim - 2014-10-15, 19:58
Szczerze?
według minie to trochę burakowozem czytaj w skrócie BMW zajeżdża kiedyś to może i tak był to wyznacznik mania ale tatuaż u młodej i powabnej tez się kiedyś podobał a na starość jest bo jest
Są inne sposoby na bycia rozpoznawalnym
gardamm - 2014-10-15, 20:05
Bim napisał/a: | Szczerze?
według minie to trochę burakowozem czytaj w skrócie BMW zajeżdża kiedyś to może i tak był to wyznacznik mania ale tatuaż u młodej i powabnej tez się kiedyś podobał a na starość jest bo jest
Są inne sposoby na bycia rozpoznawalnym |
masz racje to może od razu BURAK ( bo też się mieści) - ale o gustach nie dyskutuje
Bim - 2014-10-15, 20:09
gardamm napisał/a: | masz racje to może od razu BURAK ( bo też się mieści) - ale o gustach nie dyskutuje |
nie no bez przesady za taka kasę nie kupiłbym PARU LITER tak jak sugerujesz
no ale kto zabroni bogatemu jak ma taki kaprys niech i ma BURAK
krimar - 2014-10-15, 20:12
a skąd wiesz, że będzie F1?
jarek73 - 2014-10-15, 20:17
Cytat: | Zamierzam w następnym kamperku zamówić sobie
F1 SOCAL albo np F1 HYMER ale nie jestem pewien czy tak wypada... |
a co tu do wypadania ,czujesz taką potrzebę to zrób to to Twój samochód i nie przejmuj się innymi . ja w swoim lancerze evo miałem CO EVO i dla mnie było ok . a złośliwi mówili np. co ewo chcesz itd. ale ja to olewam, aktualnie chcę zmienić tablice w kamperze na C1 TORUN jak go kupowałem w lipcu to było wszystko na szybko i o tym nie pomyślałem , kiedyś widziałem nową S klase miała WO GBUR i też mi się podobała taka fantazja . Osobiście F1 SOCAL mi się podoba
Socale - 2014-10-15, 20:21
No bo działa to chyba tak, że jak ktoś już ma
F1 BURAK to następny BURAK będzie miał F2 .
Jako że SOCAL nie jest popularnym określeniem, sądzę że F1 będę miał - jeśli nie to rezygnuję.
.
Chyba że to nie powtarzalność kupionego hasła decyduje o F1,2,3 itd, tylko wyczerpanie limitów dla cyferki za literką. Ale co to wówczas za wyróżnienie?
dominicc - 2014-10-15, 20:27
Gdybacie a wystarczy poczytać...
http://mojafirma.infor.pl...y-i-zasady.html
Cytat: |
Indywidualne tablice rejestracyjne – ograniczenia
Nie każdy właściciel samochodu lub motocykla może zainstalować indywidualne tablice rejestracyjne. Można je zamówić tylko w przypadku, gdy rejestrujemy pojazd po raz pierwszy, przerejestrowujemy samochód po kupnie lub zmianie miejsca zamieszkania (przeprowadzka do innego województwa), lub przerejestrowujemy pojazd zarejestrowany na czarnych tablicach rejestracyjnych. Nie jest możliwe wyrobienie indywidualnych tablic rejestracyjnych w przypadku gdy do pojazdu są już przypisane aktualne numery rejestracyjne.
Co więcej, także treść, która zostanie wytłoczona na tablicach rejestracyjnych podlega ograniczeniom. Przede wszystkim, elementem składowym spersonalizowanej tablicy rejestracyjnej jest znacznik województwa, np. W0, W1, etc.. Znacznik jest nadawany z urzędu, a właściciel pojazdu może zdecydować o ciągu znaków występujących po znaczniku. Przy czym na indywidualnej tablicy po znaczniku musi występować od 3 do 5 znaków. Nie więcej niż dwie ostanie litery (dopuszcza się stosowanie tylko liter bez polskich znaków) można zastąpić cyframi.
Teoretycznie wyraz, który ma zamiar wpisać na tablicy rejestracyjnej właściciel pojazdu nie może być obraźliwy ani wulgarny. Jednak praktyka pokazuje, że w różnych urzędach różnie podchodzą do kwestii tego co jest obraźliwe.
Indywidualne tablice rejestracyjne – na całe życie?
Kierowcy, którzy rozważają zakup indywidualnych tablic rejestracyjnych zastanawiają się, czy będą mogli zachować je po sprzedaży pojazdu.
Niestety – numer rejestracyjny jest przypisany do pojazdu, a nie do kierowcy. Ta sama zasada dotyczy tablic indywidualnych. Zatem po sprzedaży samochodu lub motocykla, numer wędruje razem z nim do nowego właściciela. Co więcej, w przypadku gdy nowy nabywca mieszka na terenie tego samego województwa, co poprzedni właściciel auta/motocykla może on pozostawić indywidualne tablice rejestracyjne bez konieczności przerejestrowywania pojazdu. W ten sposób można stać się właścicielem indywidualnych tablic rejestracyjnych bez ponoszenia dodatkowych kosztów.
Indywidualne tablice rejestracyjne – koszty i zasady
Żeby zarejestrować pojazd z indywidualnymi tablicami rejestracyjnymi trzeba się udać do właściwego wydziału komunikacji oraz wypełnić stosowny wniosek. Przed przyjęciem wniosku należy ponieść opłaty – w sumie 1100,50 zł w przypadku samochodu oraz ok. 500 zł w przypadku motocykla. W sytuacji, w której wyraz bądź skrót, który sobie wybraliśmy jest już zajęty w naszym województwie urzędnicy mogą zarejestrować go oznaczając kolejnym z listy znacznikiem województwa (np. od W0 do W9). Tym samym w każdym województwie może poruszać się 10 samochodów z taką samą nazwą widniejącą na tablicach indywidualnych, np. W0 LEON, W1 LEON, W2 LEON, etc.
Na indywidualne tablice rejestracyjne czeka się około trzech tygodni, w przypadku, gdy chcemy poruszać się po drogach do czasu, aż nie odbierzemy tablic indywidualnych dla pojazdu możemy wykupić tymczasowe tablice rejestracyjne (koszt ok. 50 zł).
|
krimar - 2014-10-15, 20:27
żeby dostać F1 SOCAL, ktoś inny musiał przedtem dostać F0 SOCAL (analogicznie dla Hymer)
TomekM - 2014-10-15, 20:28
Mnie najbardziej podobała się tablica S0 SEXY
Socale - 2014-10-15, 20:36
krimar napisał/a: | żeby dostać F1 SOCAL, ktoś inny musiał przedtem dostać F0 SOCAL (analogicznie dla Hymer) |
W takim razie na F0 SOCAL podpuszczę syna... jak tylko furę kupi
.
Dominicc, czyli nie gdybamy lecz dobrze prawimy
.
Kurde... podoba mi się jeszcze pomysł z F1 GUBIN (jak kolega z C1 TORUN)
poptek - 2014-10-15, 20:59
TomekM napisał/a: | Mnie najbardziej podobała się tablica S0 SEXY |
Jak chcesz mieć chociaż pół numeru to proponuje przeprowadzkę do Sosnowca, przynajmniej z automatu będziesz miał tablice SO.
darol - 2014-10-15, 21:05
Mnie się podobają jedynie takie, które są dowcipne. Tablice "T0 MERC" na wypasionym mercedesie to już przeginka
jarek73 - 2014-10-15, 21:12
są i takie
WODNIK - 2014-10-15, 22:54
Widziałem też taką; P0 LAND
kimtop - 2014-10-16, 04:04
Mój po zakupie miał taką tablice
Obciach na całego
Bronek - 2014-10-16, 04:18
Lepiej spojlery założyć
Romano - 2014-10-16, 09:05
Jest weselej na drogach
Pozdrawiam
Danuśka
Brat - 2014-10-16, 09:43
To Lancią Ypsylon to kobieta jechała czy mężczyzna ?
Bronek - 2014-10-16, 10:09
racja jest weselej jak to ma temu tylko służyć .
natomiast " śmiesznie " - jak ma zaspokoić próżność posiadacza...
Socale - 2014-10-16, 10:21
Klasyka każdego forum: zboczenie. Nie tylko seksualne ale i z tematu
.
A ja chciałem stworzyć listę posiadaczy kto ma.
No, nie powiem , Koledzy mają, więc chyba nic na przeszkodzie nie stoi, kwestia zakupu kolejnego kampera.
Pomysł siedział w głowie już dawno ale się krępowałem, dopiero wczoraj...
Wracając z Berlina, w okolicach Cottbus wyprzedzałem nowego "nieoznakownego" F1 HYMER stąd inspiracja do założenia tematu. Może to był ktoś z naszych?
.
Fajnie macie Ci, którzy z 2 pierwszych liter skleją wyraz/wyrażenie.
Ja z F0 mogę tylko FOCHA zestroić.
Bronek - 2014-10-16, 10:32
Socale napisał/a: | A ja chciałem stworzyć listę posiadaczy kto ma. |
Wstydzą się jak niektórzy tatuażu....
Wali wiochą i tyle.... Chyba ,że dla jaj ... jak Danuśka napisała .
FORTUNA gdybyś wydal tyle na kampera lub czcił mistrza olimpijskiego.
Socale - 2014-10-16, 10:43
Bronek napisał/a: |
...
FORTUNA gdybyś wydal tyle na kampera lub czcił mistrza olimpijskiego. |
Geniusz !
yuras - 2014-10-16, 11:09
Albo FO RUM . A co ja z WPR, chyba tylko WPR DALAJ zgodnie z sugestją 13k
Aulos - 2014-10-16, 11:12
yuras napisał/a: | A co ja z WPR |
Indywidualne mają wyróżnik województwa (bez powiatu) i cyfrę 0-9
Brat - 2014-10-16, 12:08
A co mogą wpisać ci, których nr rej. zaczyna się na WPI ?
krimar - 2014-10-16, 12:13
widziałem kiedyś Jeepa z rejestracją P0 JEEP, a rożne inne tutaj http://rejestracja.blog.pl/
yuras - 2014-10-16, 14:22
Ramen !
gardamm - 2014-10-16, 14:34
przepraszam że dałem się wciągnąć w tę zabawę https://plus.google.com/photos/105486229988186573627/albums/5114585943534930033/5666798458308578274?pid=5666798458308578274&oid=105486229988186573627
frólik - 2014-10-16, 15:20
Ja mam taką tablicę do mojego "Ogóra" (chodzi o samochód )
Auto jeszcze w trakcie remontu, dlatego tablica na biurku a nie na nim.
Jeśli chodzi o pierwszą literę i cyfrę, to litera wiadomo określa województwo i tego nie zmienisz, natomiast cyfrę po niej możesz wybrać od 0 do 9 i nikt nie może Ci tego narzucić. Wiedząc o tym że w tut. W.K. nadają (jak się nikt nie odezwie) T5, zabrałem ze sobą rozporządzenie i poinformowałem sympatyczną panią że nie zawaham się go użyć .
No bo jak wyglądał by Ogórek z tablicą T5 ?
krimar - 2014-10-16, 16:42
no i po numerze wiemy, że Twój OGOR to Volkswagen 211-1500
frólik - 2014-10-16, 17:03
"Cyganka prawdę Ci powie, pokaż mi swój dowód, a powiem Ci jak masz na imię..."
Mogłem wrzucić zdjęcie do zagadek
Chodziło o to że jak już mają być indywidualne, to niech będzie to nazwa modelu.
|
|