|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
PEUGEOT - Peugeot J5 Pilote R450
RochRafał - 2014-10-25, 19:47 Temat postu: Peugeot J5 Pilote R450 Witam
Mój tata stał się szczęśliwym posiadaczem takiego oto Peugeota
Pytanie brzmi: co do czego na tym panelu sterowniczym, jakie funkcje mają poszczególne przyciski i kontrolki? Przepraszam za zdjęcie słabej jakości (jak trzeba będzie zrobię lepsze)
Dziękuje za pomoc
ZEUS - 2014-10-25, 20:28
napisz coś więcej o kamperku, jaki rocznik, silnik (może jaka cena?
zbyszekwoj - 2014-10-26, 10:00
Po rysunkach zbiornik przekreślony to wskażnik poziomu szarówki,czysty zbiornik to czysta woda,auto bez zabudowy to na pewno aku silnika,z zabudową to aku zabudowy.Czerwona lampka to zapewne 230v.Pozostałe to zabezpieczenia obwodów { chyba].
grzegorzalex - 2014-10-26, 10:05
Też mi się tak wydaje ze jest, tak jak napisał Zbyszek.
RochRafał - 2014-10-26, 11:13
Dziękuje za informacje
Auto jest z 1990r silnik 2.5 turbo diesel, przebieg 197tys Stan blachy i nadbudówki bdb
Niestety wracając do domu zablokowała się skrzynia na 5 biegu więc jutro jedzie do warsztatu Przez zimę będzie czas, żeby posprawdzać i ogarnąć wszystkie mechanizmy itp i jak się zrobi cieplej ruszy w trasę
kimtop - 2014-10-26, 11:17
RochRafał napisał/a: | zablokowała się skrzynia na 5 biegu więc jutro jedzie do warsztatu |
Może wystarczy położyć się pod wozem i poruszać wodzikami na skrzyni
RochRafał - 2014-10-26, 11:28
Być może... ale i tak idzie do warsztatu na wymianę rozrządu, oleje filtry itp więc zrobią od razu i te biegi
Socale - 2014-10-26, 20:26
Witaj. Gratuluję Tacie nabytku. Będzie szczęśliwy tak jak my wszyscy w tej materii.
.
Z rozrządem warto najpierw się dobrze zapoznać, mechanicy nie zrobią tego tak łatwo i tanio bowiem w J5 2,5 TD >'94r nie jest to tak proste jakby się wydawało.
Oczywiście jeśli mechanik wie o cop chodzi w tym silniku to zrobi to jedną ręką.
Jest tu na forum mój fotopomocnik z wymiany rozrządu - problem tkwi w znakach a właściwie ich braku.
Gdzieś tu na forum chyba było coś o klasycznym 5 biegu... poszperaj.
|
|