Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Pralnie hotelowe, dobre rozwi±zanie na zapas odzie¿y

Suburban - 2014-10-26, 02:33
Temat postu: Pralnie hotelowe, dobre rozwi±zanie na zapas odzie¿y
Nie wiem czy to wam koledzy i kolezanki pomo¿e ale ma³o jest pralni samoobs³ugowych wiec jak skoñcz± nam siê czyste ciuszki to jest dylemat czy w naszej ogromnej umywalce urz±dzaæ pranie czy wydaæ maj±tek na pralnie chemiczn± liczon± od sztuki.

Na campingach czêsto znajduj± siê oczywi¶cie pralki ale je¿eli podró¿ujemy na dziko to polecam przeze mnie odkryt± mo¿liwo¶æ skorzystania z pralni wodnych hotelowych.

Bêd±c w Trómie¶cie zap³aci³em 10z³ za KG prania (odebra³em czyste i suche na nastêpny dzieñ )

Tak¿e chc±c zrobiæ pranie w podró¿y wystarczy popytaæ hoteli gzie oddaj± do prania po¶ciel lub poszukaæ w google „pralnia hotelowa” lub „pralnia wodna”

Pozdrawiam i do zobaczonka na trasie.

Socale - 2014-10-26, 21:14

Pralnie to wspania³a rzecz.
Moja ukochana grubsze prania po¶cieli z domu, zleca naszej miejscowej gubiñskiej pralni*.
Op³aty s± dos³ownie symboliczne w porównaniu z jako¶ci± us³ugi.
Po¶ciel jest perfekcyjnie wykrochmalona, wyprasowana/wymaglowana na ¿yletkê = uwielbiamy tak± ¶wie¿ynkê.
Naprawdê polecam takie us³ugi, komfort, jako¶æ, akceptowalne ceny = mniej zajêæ w domu i najwa¿niejsze: praca dla innych ludzi.
Ubrania jednak we w³asnym zakresie oczyszczamy/od¶wie¿amy bo mamy/u¿ywamy pralkê w domu, wiêc na ten temat nic nie napiszê.
.
* Jest to spadek po gubiñskim garnizonie wojskowym, gdzie przy sporej ilo¶ci wojska** taka pralnia musia³a istnieæ i funkcjonowaæ.
Od 12 lat garnizonu nie ma i mam nadziejê ¿e bilans finansowy tej pralni jest dodatni bo szkoda by by³o gdyby przesta³a istnieæ.
..
** Si³a pier-d(yk***)-niêcia by³a tak ogromna, ¿e nawet Putin po pijanemu nie odwa¿y³by siê cokolwiek organizowaæ.
...
*** = "ol"
.
.
.
Uj, troszku miê siê zboczy³o z tematu pralni, sorki.
Ale pralnie publiczne polecam, naprawdê