koko - 2014-11-03, 20:40 Temat postu: termy w CserkeszoloPatrzę na zdjęcia i w Cserkeszolo jest to wszystko za 6000 ft Zaznaczam wszystko dla dwóch osób odległość od campera do wód max 1 minutakoko - 2014-11-03, 21:13 trochę zdjęćkoko - 2014-11-03, 21:20 W Cserkeszolo nie ma żadnych podziałów jesteś na campingu chodzisz wszędzie i wszystko jest w cenie ja byłem 2 razy w Buku i 4 razy w Cserkeszolo i mam porównania ale jak wiem to miejsce zamieszkania podkreśla miejsce korzystania z wódOMEGA - 2014-11-03, 21:23 Konrad , wklej jeszcze trochę zdjęć i może mnie zachęcisz i nie tylko mnie
do odwiedzenia za 6000 forint , cena jest bardzo konkurencyjna w stosunku do Buk. koko - 2014-11-03, 21:23 W Cserkeszolo nie ma żadnych podziałów jesteś na campingu chodzisz wszędzie i wszystko jest w cenie ja byłem 2 razy w Buku i 4 razy w Cserkeszolo i mam porównania ale jak wiem to miejsce zamieszkania podkreśla miejsce korzystania z wódszymek1967 - 2014-11-03, 21:25 ale tloku to tam nie ma
ps
i bardzo dobrze koko - 2014-11-03, 21:27 Marian tyś Ślązak tam masz bliżej chociaż z Bielska przyjeżdżają dużą gromadą.
na 1 maja zapraszamBiG Team - 2014-11-03, 21:29
szymek1967 napisał/a:
ale tloku to tam nie ma
ps
i bardzo dobrze
to chyba skład wody jednak decyduje o ilości korzystających, a nie cena i miejsce zamieszkania OMEGA - 2014-11-03, 21:36 Już wszystko wysprzedane koko - 2014-11-03, 21:52 Mówisz maszandreas p - 2014-11-03, 22:07 Koko super fotki koko - 2014-11-03, 23:21 Kiedyś Jacek Stec sklasyfikował kilka termali i Cserkeszolo określił jako nr 1 i ja dodam
że stosunek ceny do jakości jest rzeczywiście rewelacyjny (w tym roku WiFi działa wszędzie) Ja odwiedziłem kilkanaście termali i także Cserkeszolo dla mnie to Nr 1 pod względem higieny jakości .papamila - 2014-11-04, 08:45 W tym roku wizytowalismy kilka termali,
na dzis to Cserkeszolo- (popieram koko)
fajny kemping, nowe łazienki. super kompleks basenowy
zarówno otwarty jak i ten zadaszony
Rownież dla niekamperowców (albo chwilowo bez kampera )- nowe domki naprawdę superzbyszekwoj - 2014-11-04, 08:57 Mniej popularne bo 200 km po dziurawej drodze dalej.andreas p - 2014-11-04, 08:58 Koko mozesz podac dokladny namiar na te termy. Sa co prawdan 1300 km od nas ale jak sa warte grzechu to dlaczego nie .Dzieki papamila - 2014-11-04, 09:09
andreas p napisał/a:
dokladny namiar na te termy
Cserkeszolo, Furdo ucta 25
2 os, kamper, prad, klimatyczne, znizka adac - 5900FT
licza noce a nie dni wiec zawsze zaoszczędzisz 1 dzionek
mozna przenocować na parkingu przed
Informacyjnie- nowy domek z klimatyzacja 4 0soby, kuchnia itp.. 25.000Ft/dobaslawwoj - 2014-11-04, 09:35 A piwniczki są ?papamila - 2014-11-04, 09:53 zaopatrzenie robisz po drodze, Eger, Bogacs JaWa - 2014-11-04, 10:25 Trzeba będzie w końcu pojechać do Cserkeszolo, wyglada super. Do tego z opisu wynika, że wody dla nas lepsze niż w Buck. Drogi to chyba już naprawili, a jak nie, to na drugi rok pewnie będą zrobione.slawwoj - 2014-11-04, 10:37 Na Sreet View droga wygląda na odremontowaną.JaWa - 2014-11-04, 10:41 W tym roku zrobili naprawdę bardzo dużo. krzysieks - 2014-11-04, 10:47 A jak tam jest z basenami krytymi. Czy jest dodatkowa opłata? Jak byliśmy 2 lata temu to była dodatkowa opłata za tą dużą zjeżdżalnię zewnętrzną. andreas p - 2014-11-04, 10:54
papamila napisał/a:
Cserkeszolo, Furdo ucta 25
2 os, kamper, prad, klimatyczne, znizka adac - 5900FT
licza noce a nie dni wiec zawsze zaoszczędzisz 1 dzionek
mozna przenocować na parkingu przed
Serdeczne dzieki za info. zbyszekwoj - 2014-11-04, 11:58 Nie byłem, ale Kicio opowiadał, że są fajne ścieżki rowerowe.
Może majóweczka w Cserkeszolo?JaWa - 2014-11-04, 12:07
zbyszekwoj napisał/a:
Może majóweczka w Cserkeszolo?
Dobry pomysł, przynajmniej część majówki. Ciekaw też jestem co dobudują w Berek.papamila - 2014-11-04, 13:18 Zjezdzalnie byly bez doplat. Kompleks "pod dachem" rowniez bezplatny i fajny.
jest jakuzi , rwaca rzeka. A baseny sa zarowno z czystą jak i leczniczą woda.
Relatywnie tania gastronomia na terenie.
Do sklepikow spoz i piekarni tez niedaleko. Droga dojazdowa dobra, szeroka bez uwag.
to tylko 100km od Berekfurdo.krzysieks - 2014-11-04, 14:07 Potwierdzam , fajny obiekt. Wody ciemne , lekko zalatujące naftą. Sporo atrakcji dla dzieci. Endi - 2014-11-04, 14:36 Na Cerkeszolo namówił mine w zeszłym roku ...koko i nieżałuję, warunki lepsze jak w Berek.Beta - 2014-11-04, 15:43 Obejrzałam wszystkie zdjęcia i muszę stwierdzić , że obiekt wygląda super. Nigdzie nie znalazłam informacji o składzie wody, jednak większość kamperowców i tak jeździ na termy rekreacyjnie. My z Grzegorzem testujemy te wody , gdzie jest napisane, że leczą choroby skóry. Wiadomo , że ma łuszczycę. W Cserkeszolo nie ma tej opcji, więc pewnie jeśli się kiedyś tam zjawimy , to tylko na parę dni. Nadal jednak twierdzę, że wody w Buku mają nasilniejsze działanie lecznicze
Pisząc o Buku niczego złego nie robiłam, a wręcz przeciwnie . Jednak będąc ciągle atakowana przez niektórych forumowiczów ( akurat wszyscy Oni są w tym temacie), mam dosyć ! PODDAJĘ SIĘ!
Kiedyś znajomy , który zazdrościł nam podróży , miał zadane pytanie , czy chciałby łuszczycę za wszystkie nasze podróże, bo Grzegorz chętnie by się zamienił . Też zadajcie sobie to pytanie.
Życie jest zbyt krótkie na złe emocje.
Bawcie się dobrze
Ale już beze mnie zbyszekwoj - 2014-11-04, 16:01 Nie ma się co obrażać Beatko ,przecież nie wszyscy mają łuszczycę żeby musieli jeżdzić do Buku.Zdrowia życzymy i pisz dalej.koko - 2014-11-04, 16:17 Dostałem od naszego kolegi telefon że niepotrzebnie robię reklamę i zdradzam fajne miejsce.
A od koleżanki info na PW pogróżkę że nie jest Szymkiem i podłości nigdy nie zapomina i nigdy nie wybacza.
PRAWDA Dakoty
dogodzić wszystkim nie jestem w stanie ale wk...wić wszystkich żadna sztuka.. Beta - 2014-11-04, 16:57 Koko, byłam przekonana, że pw jest po to , aby móc sobie wyjaśniać trudne sprawy poza forum i nigdy ono nie jest ujawniane.
Chcę sprostować , że nie jest to pogróżka, to jest fakt
Dobrym ludziom nigdy nie zapominam dobroci a złym zła.Tak już mam.
Do teraz jeszcze się łudziłam , że pisanie o Cserkeszolo w moim temacie było przypadkowe. Teraz już wiem , że zrobiłeś to złośliwie.
Nigdy nie zapomnę tobie, Omedze , andreasowi p, Jawie, jak trudne było pisanie na forum.
Poznałam również na forum mnóstwo wspaniałych ludzi i za to Im dziękuję
A teraz możecie pisać , co chcecie . To był mój ostatni post koko - 2014-11-04, 17:24 Jeżeli występuje się publicznie to trzeba liczyć się z tym że znajdą się tacy którzy mają swoje zdanie i takie jest to forum .Ja odebrałem wiadomość na PW jako grożbę przyszłej zemsty. BiG Team - 2014-11-04, 17:28 andreas p - 2014-11-04, 17:36 Beta...
Kol. Omega pisal ze" to nie twoj prywatny folwark."
Ja tez Cie delikatnie ostrzegalem.
Teraz Koko ma z toba" problem".
Koledzy Moderatorzy moze czas zastosowac jakies kroki np krawacik w stosunku do kolezanki Beta, bo robi sie niemilo na naszym forum. :oops[/b]Argo - 2014-11-04, 17:40 Początek tematu taki jest rzeczowy, a kończy się tak po polsku.BiG Team - 2014-11-04, 18:20 Andreas, jak byście się złośliwie nie wcinali w to co pisała Beata, to by nie było problemów gino - 2014-11-04, 21:25
andreas p napisał/a:
Koledzy Moderatorzy moze czas zastosowac jakies kroki np krawacik w stosunku do kolezanki Beta, bo robi sie niemilo na naszym forum.
krawacik może by się i przydał, dla ostudzenia ''złośliwych zapędów ''
tylko nie jestem pewien czy należy się Beacie...
akurat w Węgierskich tematach niemiło robi się nie dzięki tematowi Beaty, tylko dzięki tym, którzy w nim śmiecą , co i nam daje robotę koko - 2014-11-05, 08:40 Staram się jak w podpisie pisać merytorycznie i Żadne złośliwości nie były motorem mojego pisania a tylko chęć wykazania że walory innych termali są większe niż tego w Buku a robiłem to z własnego doświadczenia porównując ceny odległości sposoby z korzystania itp dla dobra ogółu korzystających z tego forum(za co niektórzy telefonicznie mnie opierniczyli zaczyna się tendencja do niepokazywania fajnych miejsc)
PROPONUJĘ!! Włączyć funkcję zabraniającą pisania postów jeżeli autor tematu tego sobie nie życzy
PROPONUJĘ!!!! Oznaczyć tak temat żeby przyjmował tylko posty pozytywnie odnoszące się do tematu
Myślę że koniec tej burzy w szklance wody choćby nie wiem skąd była BiG Team - 2014-11-05, 09:02 Koko, to ja też napiszę merytorycznie, tylko winni się tłumaczą.slawwoj - 2014-11-05, 09:27 Piwo dla Koko za przedstawienie Cserkeszolo. Za odwagę .
Za to że nie zapomina co jest istotą forum.
Beta też dostała - w jej wątku.
Za to że jej się chciało przestawić Buk.andreas p - 2014-11-05, 09:51 Od nas tez piwo dla Koko za temat i odwage, To forum to nie prywatny pamietnik i dlatego moga w nim wszyscy uprawnieni zabierac glos. Bez wzgledu na to kogo znaja , z kim kawe wypili i kogo goscili prywatnie w swoich progach. janusz - 2014-11-05, 09:58
slawwoj napisał/a:
Piwo dla Koko za przedstawienie Cserkeszolo. Za odwagę .
Zaraz, zaraz. Piwo Koko'wi za przedstawienie Cserekecośtam należy się bezwzględnie. Becie za Buk również. Porównywanie dwóch albo kilku takich miejsc jest jak najbardziej moim zdaniem dobrym pomysłem. Nawet umieszczenie takiego wplecenia jednych term do drugich nie jest bardzo bez sensu bo zawsze daje się wydzielić jeden basen od drugiego a chociaż dyskusja ma się o co zaczepić. Dzięki "poczytności" wątku więcej ludzi dowiaduje się, że są fajne miejsca na Ziemi w których nas jeszcze nie było.
Trochę nie wiem czemu piwo za odwagę slawwoj - 2014-11-05, 10:23 Za odwagę dlatego, że mógł spodziewać się pretensji że "ujawnia' fajne miejsce. Co zresztą się stało.
Coraz częściej spotyka się takie postawy JaWa - 2014-11-05, 10:46 Piwko Ci Konrad postawiłem, za zachętę do odwiedzenia Cserkeszolo, będę miał porównanie do Buku, też byłem tam dwa razy. Żeby jednak takie awantury o wyższości Świąt Wielkiejnocy nad Świętami Bożego Narodzenia, to się w głowie nie mieści. janusz - 2014-11-05, 11:05
slawwoj napisał/a:
Za odwagę dlatego, że mógł spodziewać się pretensji że "ujawnia' fajne miejsce.
Pojedziemy, zobaczymy, ocenimy czy fajne miejsce. Coś musi być nie tak z tym Cserekecośtam. To niemożliwe żeby było fajnie i tanio. Ami - 2014-11-05, 11:15 zbyszekwoj - 2014-11-05, 12:28 My też Koko stawiamy piwko wirtualne a Cserkeszolo proponuję odwiedzić większą grupą w Majówkę 2015. Do Buku raczej się nie wybierzemy. Argo - 2014-11-05, 12:47
zbyszekwoj napisał/a:
Cserkeszolo proponuję odwiedzić większą grupą w Majówkę 2015. Do Buku raczej się nie wybierzemy.
I tak trzymać
Poprawiona techniczna strona cytatu.WBkrzysieks - 2014-11-05, 13:11 Janusz nie słucha ICH. Nie jedz... Wstrętna brunatna woda i na dodatek śmierdzi naftą.. . No i przede wszystkim nie ma piwniczek z winem. .
Bronek - 2014-11-05, 13:40 ............................Cserkeszolo.::::::::::::::::::::::::. Buku
Do przerwy ............................................ 1:1
Piernicze . Nigdy ma nadzieje nie będę musiał ... Bo na pewno nie chce .
A jeśli już, to na pewno nie kamperem...
A jeśli kamperem to stanę za miastem i dojadę taksówką .
Nigdy tez nie przyznam się że tam byłem.
Strach się bać , jak kibole .
Zorganizujcie ustawkę janusz - 2014-11-05, 14:11
Bronek napisał/a:
Zorganizujcie ustawkę
Tylko gdzie?
W Buku, w Cesrekcośtam, czy możne w Uniejowie albo e Grudziądzu? Brat - 2014-11-05, 14:27
janusz napisał/a:
Bronek napisał/a:
Zorganizujcie ustawkę
Tylko gdzie? W Buku, w Cesrekcośtam, czy możne w Uniejowie albo e Grudziądzu?
No ... a ja mogę dostarczyć paru argumentów do wymiany w trakcie tej ustawki ... w kalibrach różnych, różnistych ...
A na serio: pomysł na majówkę/mini zlot na termach węgierskich bardzo mi się podoba !leszek1234 - 2014-11-05, 14:34 Koko - za infoJaWa - 2014-11-05, 15:37
Brat napisał/a:
A na serio: pomysł na majówkę/mini zlot na termach węgierskich bardzo mi się podoba !
Rok temu było ok. 50 kamperów, to ma być Marian mini zlocik ???
Od tej pory miejsce zlotu jest tajne. DAKOTA - 2014-11-05, 16:30
JaWa napisał/a:
Brat napisał/a:
A na serio: pomysł na majówkę/mini zlot na termach węgierskich bardzo mi się podoba !
Rok temu było ok. 50 kamperów, to ma być Marian mini zlocik ???
Od tej pory miejsce zlotu jest tajne.
i tak trzymac bo zrobi sie gospodarstwo rolne*****
DAKOTA
***** czytaj obora OMEGA - 2014-11-05, 16:37 Ach tu się narobiło , jestem od dwóch dni służbowa zagranicą i nie bardzo miałem czas by tu zerknąć a tu tyle nowości.
- Koko stawiam duże piwo wirtualne , normalnie koko jest bezalkoholowy za podjęcie tematu Cserkeszolo i wstawienie dużej ilości zdjęć z Uzdrowiska Termalnego jak również podzielenia się własnymi spostrzeżeniami i uwagami.
Edward - 2014-11-05, 18:29 Dakota , mysle ze nigdy nie byles na gospodarstwie rolnym . Zapraszam do siebie a zmienisz zdanie.koko - 2014-11-05, 20:30 Dziękuję za piwa i wyrazy poparcia również na PW slawwoj - 2014-11-05, 21:08 termali skolko ugodno
http://www.goracezrodlo.pl/wegry.phpDziabong - 2014-11-05, 22:19 Nikt niczego nie ujawnił nagle, sekretu nie ma. Już rok temu pisaliśmy o w temacie Węgier. Poprostu nikt tam nie zagląda i już.krzysieks - 2014-11-06, 14:49 Stare odgrzewane kotlety. Szkoda tylko ,że trafiły nie do tego garczka co trzeba i zrobił się niezły bigos.... Beta - 2014-11-06, 20:03 Tego tematu o Cserkeszolo nie założył Koko , tylko ja poprosiłam Gina o wydzielenie tego z "Dlaczego termy , dlaczego w Buku."
Ja nikomu nie bronię pisać o innych termach. Jednak czemu Cserkeszolo w temacie Buku?
Omega zachęcał Koko , by kontynuował temat ( u mnie), ale nie zaproponował tego w swoim temacie - "Węgry -Buk. Ciekawe czemu ?
W sumie zrozumiałam , że jeśli ktoś opisuje np. wyprawę do Grecji , to ja spokojnie mogę w tym temacie wrzucić moje zdjęcia z Włoch ???
Tak właśnie postąpiliście ze mną koko - 2014-11-06, 21:43
janusz napisał/a:
slawwoj napisał/a:
Piwo dla Koko za przedstawienie Cserkeszolo. Za odwagę .
Zaraz, zaraz. Piwo Koko'wi za przedstawienie Cserekecośtam należy się bezwzględnie. Becie za Buk również. Porównywanie dwóch albo kilku takich miejsc jest jak najbardziej moim zdaniem dobrym pomysłem. Nawet umieszczenie takiego wplecenia jednych term do drugich nie jest bardzo bez sensu bo zawsze daje się wydzielić jeden basen od drugiego a chociaż dyskusja ma się o co zaczepić. Dzięki "poczytności" wątku więcej ludzi dowiaduje się, że są fajne miejsca na Ziemi w których nas jeszcze nie było.
Trochę nie wiem czemu piwo za odwagę
Dlatego że praktyka tak się ma co opisał O.D.janusz - 2014-11-06, 22:01
koko napisał/a:
Dlatego że praktyka tak się ma
Praktyka to tak się ma, że często znajdzie się dyskutant który ni z gruchy ni z pietruchy wywali swoje frustracje i animozje.
Ma jakieś kompleksy i wali odłamkowymi ślepakami gdzie popadnie.
Jak to może być, że biedne Polaczki szlajają się po zagranicznych kurortach i przy tym bawią się wesoło. Gdzie sprawiedliwość. Gdzie podziw dla zachodnich, lepszych nacji.
Najfajniejszy watek na forum można rozpie... jesli tylko się chce.koko - 2014-11-07, 09:08 Święta Prawda eMKa - 2014-11-07, 09:31
janusz napisał/a:
koko napisał/a:
Dlatego że praktyka tak się ma
Praktyka to tak się ma, że często znajdzie się dyskutant który ni z gruchy ni z pietruchy wywali swoje frustracje i animozje.
Ma jakieś kompleksy i wali odłamkowymi ślepakami gdzie popadnie.
Jak to może być, że biedne Polaczki szlajają się po zagranicznych kurortach i przy tym bawią się wesoło. Gdzie sprawiedliwość. Gdzie podziw dla zachodnich, lepszych nacji.
Najfajniejszy watek na forum można rozpie... jesli tylko się chce.
Piszcie dalej,
Beata o Buku a Konrad o Cserkeszolo, może o innych termach też się cos dowiemy.
Teraz odwiedzimy Cserkeszolo, w Buku bylismy samotny wilk - 2014-11-07, 10:27 No to teraz mam rebus dokąd pojechać ?
Na wszelki wypadek pojadę w oba reklamowane miejsca, sprawdzę, porównam i dopiero zajmę stanowisko.
Doceniam obie relacje, obie były ciekawe.
A jeśli chodzi o etatowych "przeszkadzaczy" w pisaniu określonego tematu, to jest ich wielu - niestety. Skutecznie potrafią popsuć niemal każdy temat. Wielokrotnie tego doświadczyłem i nie raz byłem zniechęcony. Chyba się nudzą i muszą, tak dla zabawy wszystko, innym psuć.
Są i tacy, którzy nie mają nawet kampera, ale prawie, w każdym wątku zabierają głos, głos etatowego psuja.
A fe, p s u j e. zbyszekwoj - 2014-11-07, 15:24
Andrzej5707 napisał/a:
Są i tacy, którzy nie mają nawet kampera, ale prawie, w każdym wątku zabierają głos
No Andrzej, teraz to powiedziałeś o sobie samotny wilk - 2014-11-07, 17:43 zbyszekwoj, Co napisałem o sobie, no co ?
Komu kiedykolwiek przeszkadzałem, no komu ?
A głoś zabieram jedynie w sprawach, które mnie interesują.
Chyba trzeba będzie całkowicie zaprzestać korzystania z forum CT ?
Rozumiem teraz doskonale, tych, którzy już podjęli takie decyzje.slawwoj - 2014-11-07, 17:50
SlawekEwa - 2014-11-07, 17:58
Andrzej5707 napisał/a:
Rozumiem teraz doskonale, tych, którzy już podjęli takie decyzje.
Ludzie w dupach wam się poprzewracało. Nie traktujcie forum jako być albo nie być. Wpadnie jeden z drugim na chwilę i już jakieś pretensje do całego świata. Luzik , luzik w bytności na forum. Ci co podjęli takie decyzje widocznie za "ambitni" byli Wojciechu - 2014-11-07, 18:20 Zaraz, zaraz – czegoś nie rozumiem –czy jak pisał Janusz– „walimy odłamkowymi ślepakami gdzie popadnie”, a może –„ Ludzie w dupach wam się poprzewracało” –SławekEwa, no i „Święta Prawda” – koko. Drodzy przyjaciele – więcej dystansu do siebie i innych. Forum jest OK. i nie muszę Was do tego przekonywać.
William Shakespeare (Szekspir)
Kochaj wszystkich. Ufaj niewielu. Bądź gotów do walki, ale jej nie wszczynaj. Pielęgnuj przyjaźnie. zbyszekwoj - 2014-11-07, 20:29
Andrzej5707 napisał/a:
zbyszekwoj, Co napisałem o sobie, no co ?
Komu kiedykolwiek przeszkadzałem, no komu ?
A głoś zabieram jedynie w sprawach, które mnie interesują.
Rozumiem teraz doskonale, tych, którzy już podjęli takie decyzje.
Andrzejku ja tylko awróciłem żartobliwie uwagę ,że nie masz kamperka bo pochwaliłeś się ,że sprzedałeś. Nie załapałeś aluzji i tylko tyle. Na zgodę stawiam Ci Bim - 2014-11-07, 22:06
zbyszekwoj napisał/a:
Andrzejku ja tylko awróciłem żartobliwie uwagę ,że nie masz kamperka
nie tłumacz się toż to nie pierwszy dons Andrzeja5707
Szkoda ze nie którzy tak na poważnie odbierają słowo stukane na klawiaturze janus - 2014-11-08, 07:01
Bim napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Andrzejku ja tylko awróciłem żartobliwie uwagę ,że nie masz kamperka
nie tłumacz się toż to nie pierwszy dons Andrzeja5707
Szkoda ze nie którzy tak na poważnie odbierają słowo stukane na klawiaturze
I szkoda, że stukają zamiast jeździć.
A w Bogacsu coraz więcej camperków z CT szykuje się na gąski janusz - 2014-11-08, 09:27
Cytat:
A w Bogacsu coraz więcej camperków z CT szykuje się na gąski
A w Cserkeszocośtam pewnie woda ma dodatki pobudzające i drażniące. Beta - 2014-11-08, 12:29 Dzisiaj mam drugi dzień żałoby po tym , jak postanowiłam odejść z forum .
To nie jest prawda , że pisanie na forum , to tylko stukanie w klawiaturę. Słowa potrafią zabić , a za każdym słowem jest jakiś człowiek.
andreas p napisał/a:
Beta...
Kol. Omega pisal ze" to nie twoj prywatny folwark."
Ja tez Cie delikatnie ostrzegalem.
Teraz Koko ma z toba" problem".
Koledzy Moderatorzy moze czas zastosowac jakies kroki np krawacik w stosunku do kolezanki Beta, bo robi sie niemilo na naszym forum. :oops[/b]
I kto to pisał..... Człowiek , który jest na forum od 2008 r .i co on do tego forum wniósł ? Wchodząc na jego profil można przeczytać jego wszystkie posty, czyli albo pisze króciutkie zdanka , albo mi dowala (sory , ale nie znalazłam innego słowa).
To on wyznaczał co macie o mnie myśleć . Najpierw wciągnął w to Omegę , a później Omega - Koko.
Nikt nie powiedział , że wszyscy mają mnie lubić ( mi też się zdarza , że za kimś nie przepadam - normalka).
Jeśli andreasowi p nie podobało się to jak piszę .....to po co czytał ? Ale nie - w każdym moim temacie był i mi nie odpuścił. Nigdy nie znałam tak złośliwego człowieka !
Moim życiem dzieliłam się z kamperowcami.Przecież na tych wszystkich zdjęciach na forum jesteście WY , a nie moi prywatni znajomi. Grzegorz na nowej posesji zrobił najpierw miejsce na gościnnego kampera a dopiero później na naszego.
Na mojej stronie "Dlaczego termy , dlaczego w Buku" na 18 stronie napisałam, że kupiłam kociołki do zupy gulaszowej , którą będę sama gotować i Was na nią zapraszam.
Przestałam pisać w moich tematach , bo już nie dałam rady. Gdy bawiłam się na koncercie E.J , to forumowicze właśnie w tym temacie tak mi "dołożyli", że nie jestem w stanie się pozbierać.Bronek nawet porównał mnie do kibola , Koko ujawnił moje pw, itd.
PRZEGIELIŚCIE ! , a andreas p osiągnął swój cel .Nie będę już pisać o naszych wyjazdach, nie zrobię zlotu w Karpaczu ( oczywiście bez zaprzyjaźnionych forumowiczów żyć nie mogę , to będę zapraszać na małe zlociki do Mysłakowic)
Marka i Krysię Kimtopów przepraszam , że nie opiszę naszej wspólnej wyprawy do Czech i Austrii.
Na tym koniec.
Ciągnięcie tego tematu nie ma sensu - MLEKO SIĘ ROZLAŁO.
Jest weekend , trzeba odpocząć i cieszyć się każdym dniem.
Właściwie z forum nie odchodzę , bo obiecałam OD, że będę tu zaglądać.
Przeczytałam większość relacji z wypraw i będę czytać dalej (ciekawe , czy andreas p opisał któryś swój wyjazd - chętnie poczytam.......)
DAKOTA - 2014-11-08, 12:52
Beta napisał/a:
Dzisiaj mam drugi dzień żałoby po tym , jak postanowiłam odejść z forum .Pisząc to minę mam jak nasza sunia Lady ( patrz mój avatar), która umarła w tym roku
To nie jest prawda , że pisanie na forum , to tylko stukanie w klawiaturę. Słowa potrafią zabić ,
Wojciechu - 2014-11-08, 13:44 Beta – są chwile w których człowiek przytuliłby się nawet do jeża – to złe chwilę. Widzieliśmy się kilka razy na zlotach i bardzo żałuje , że nie porozmawialiśmy choćby o pięknym Karpaczu -może kiedyś będzie okazja. Nabierz dystansu. Jutro na pewno będzie lepiej. Pozwól na małą dedykację.
Frodo Baggins
Wyjątkowy człowiek jest jak czterolistna koniczyna [...].
Spotykany rzadko, ale daje wiele radości i nadziei na szczęście [...].
Życzę Tobie i Grzegorzowi takich spotkań Bronek - 2014-11-08, 15:10
Beta napisał/a:
Bronek nawet porównał mnie do kibola
Nie wiem , czy powinienem cokolwiek pisać ??? ...
Bo cokolwiek , to i tak odbiór będzie negatywny.
Jeśli tak się czyta teksty to nic dziwnego ,ż e można się czuć zdołowanym .
To stan emocjonalny .... nie fakt rzeczywisty.
Nikogo do niczego nie porównywałem.....................tylko tą sytuację .
Mnie to wali czy Buku czy Śruku czy coś tam jest lepsze o d czegoś na C czy B
i odwrotnie .
Piszecie na forum to czytam , nie tylko jak to napisał nstępny nie zadowolony TO CO MNIE INTERESUJE..
Forum to forum , jedna z form lekkiej komunikacji , ale jak ktoś je postrzega jak o istotna cz. życia .
I cierpi z powodu , ekranu monitora .
to jeden z głupawych seriali . czasem popularno oświatowych . lub tematycznych
Bawcie się ta formą .W realu jest inaczej
Ps. poprawiłem byki ... po 17.53koko - 2014-11-08, 17:48 Może teraz Ktoś wydzieli z tematu o Czerkeszolo temat.
Pożegnanie Bety.. brams - 2014-11-08, 20:30 Albo o czymś nie wiem, albo nie rozumiem, jak można tak kogoś sponiewierać.
Beata założyła temat o termach w Buku, wielokrotnie pisząc o dobroczynnym wpływie tamtejszych wód na Grzegorza, męża swego.
Jeżeli komuś wydawało się, że na jego przypadłości lepsze są termy w H.W.Gdzie, to mógł taki temat założyć i zachwalać bez liku.
Ale. Okazuje się, że o termach w C. już było.
To dlaczego akurat w temacie o B. znowu pojawiły się termy w C.????
Na Węgrzech są też termy w H.
Oraz w L.
Ale nie.
Najlepiej dowalić kobiecie w temacie o B.
Moim zdaniem nieładnie.
ps - tak mało kobiet udziela się na tym forum...klaudynka - 2014-11-09, 09:12 Czytam uwaznie posty i nie zauwazyłem aby ktos kogos sponiewierał czy obrażał.Wracając do
tematu Cserkeszolo zdecydowanie TAK bardzo przyjemy camping i baseny ceny przyzwoite jedynie słaby dojazd chyba, że komuś po drodze autostradą.Tradycyjnie jezdzimy tam na długie wekendy w maju i czerwcu pozdrowienia dla koko. koko - 2014-11-09, 09:28 Do Adm zamknijcie ten temat bo się robi do d... a ja nie chciał bym firmować tego magla
Proponuję otwarcie nowego działu
Do kogo mam pretensję żal i O COBeta - 2014-11-10, 10:32 Kochani Forumowicze...... chciałabym serdecznie podziękować wszystkim tym , którzy mnie wspierali pisząc na pw, dzwoniąc i bronili mnie na forum
Nie spodziewałam się takiej serdeczności . Zawsze twierdziłam , że poznałam mnóstwo wspaniałych osób i się nie zawiodłam
To wsparcie dało mi siłę , aby wybaczyć wszystkim tym, którzy byli wobec mnie złośliwi.....
WYBACZAM !
Niektórzy twierdzą , że nie chcieli mnie urazić . Podpowiem tylko , że jest takie magiczne słówko - "przepraszam " , które załatwia takie sprawy
Niedawno wymyśliłam , że na forum ktoś może założyć temat -"Termy" i tam każdy mógłby troszkę popisać o basenach i wrzucić parę zdjęć , bez takiego zaangażowania , jak ja to zrobiłam.
Temat samograj , który mógłby być do końca świata i jeden dzień dłużej
Maciek Dakota .... możesz już usunąć czarną wstążkę , bo mam koniec żałoby ( choć pisać w moich tematach nie będę)
Jeszcze raz wszystkim dziękuję Jesteście kochani JaWa - 2014-11-12, 11:09
koko napisał/a:
Do kogo mam pretensję żal i O CO
To wspaniały pomysł. To będzie kolejny dział który omijam szerokim łukiem. tylko koniecznie niech go założy OD, czy ktoś inny z adminów. Wojciechu - 2014-11-12, 11:18 Jacku - popieram - omijać dużym łukiem. Miałem nadzieje na nowe fajne rozdanie - gdzie wszystko zostało powiedziane na pw. i wszysto zostało wybaczone. Proponuje tylko wzmocnienia i doznania pozytywne. janusz - 2014-11-12, 11:19
koko napisał/a:
Do kogo mam pretensję żal i O CO
JaWa napisał/a:
tylko koniecznie niech go założy OD
Czemu ja?
Jeśli mam do kogoś pretensje to piszę otwarcie na forum co mi się nie podoba.
Zresztą chyba nawet nie za często. Barbara i Zbigniew Muzyk - 2014-11-13, 12:22 Jestem dziś na forum/bebde pisać swoja Krete/.Przyznam ze w temacie BUku w duchu nie popieralam Beaty jeżeli chodzi o te baseny.Ja osobiście lubie inne a w szczególności polecam Cerkesholo,z dwóch powodow:baseny odkryte i aqvapark sa razem,a nie jak w innych osobno idziesz na termy osobno park wodny,druga sprawa cena biletow,a trzecie ze tu gdzie my podróżujemy nie jest nam po drodze.To moje zdanie ,nawet tego nie pisałam bo i po co?.Zaglebie się w temat o co poszlo dlaczego Beata jest taka rozzalona?Nie gniewaj się :kwiatki:ps,pisanie na forum to ciezka praca,pisze może 10% forumowiczow,inni czytają,jeszcze inni chwala i to jest mile.Barbara Muzyk-zapraszam na nasza Krete.OMEGA - 2014-11-13, 12:53 Barbara i Zbigniew Muzyk - 2014-11-13, 14:06
OMEGA napisał/a:
Barbara jaką macie dzisiaj pogodę???
zadaj to pytanie pod Kreta,bede pisać o pogodzie jaka jest obecniezbyszekwoj - 2014-11-13, 16:33 22 stopnieBarbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-26, 15:05 To jest temat Cerkeszolo.Nie mam fotek,bo sa już wklejone przez Koko.Czynne jest aqva park,plus wysokie temp.za zewnątrz plus jeden plywacki.Otwarty tez basen Palmiarnia,z zajęciami aqva.Panuje tam cieplarniana atmosfera.W aqva sa sztnie,przebieralne,prysznice,nawet nie wiedziałam ze tak fajne,latem z tego się nie korzysta.bilet -dorosły 1800ft,senior 1350ft na xcaly dzie od 8-20tej.BarbaraBarbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-26, 15:22
OMEGA napisał/a:
Konrad , wklej jeszcze trochę zdjęć i może mnie zachęcisz i nie tylko mnie
do odwiedzenia za 6000 forint , cena jest bardzo konkurencyjna w stosunku do Buk.
,wszystkim mowie,ze Buk blisko granicy z Austria,ma ceny dla nich a nie dla nas wreszcie mam czas i czytam dokładnie ncaly temat,roznic miedzy Buk a Cerkeszolo,no i afera jaka była na forum,w tej sprawie.Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-26, 15:58 Pisze jeszcze Nawet nie wiedziałam ze przepychanki na forum Cerkeszolo/pisze się trochę inaczej,ale nie patrze na mape/,maja 7 stron,a relacja z Buku 27 stron.W C...spotkaliśmy się w maju 2013,z Koko.Niepamietam kto zareklamowal te baseny na forum.jechalismy do Wloch,sprawdzajac baseny;Egersalok,Demjen Jaszapati,Cerkeszolo.Te ostatnie od razu przypadly nam do gustu.pisalismy o nich w relacji z całej podrozy.Nawet nie pamiętam ze Koko zalozyl osobny temat i dobrze.poszukam moich zdjęć i wkleje.Teraz byliśmy 15niedziela i 16 poniedziałek luty 2015 roku.Nie byliśmy na kempingu,parking w miescie platny we wszystkie dni od 7-18 100ft.za godzine.Nasze miejsce niepłatne N46513592,E20121905Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-26, 16:13 Wychodzac z basenow od strony palmiarni,przechodzi się przez hotel.wzielam cennik dla znajomych/gdzies mi się zapodział/,pamiętam kemping od osoby 1700ft,kamper 1400ft,prad 500ft.Dostalismy prospekt basenowy po polsku.Przepisze Wam skład wody.Beata i inni biegli w temacie niech sobie sprawdza.Wg mnie sa to fajne baseny kryte i odkryte w jednym bilecie.Bardzo różnorodne i przystępne w cenie.Znamy również wszystkie baseny o których państwo piszecie na forum/jeszcze z czasow dawnych/.Na dzień dzisiejszy dla nas sa najciekawsze.Niektorzy to potwierdzają.Nam sa przedewszystkim po drodze na nasze wyjazdy.Zrobienie fotki i przeslanie to dla mnie kłopot.Napsze:kationymg/litr;potas12,2-sod570-amon9,40-wapn18,60magnez0,70-zelazo0,03-lit0,11=razem 599Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-26, 16:16 c,d nastapi,przerwa na obiad i znalezienie zdjęć.Polecam Wam również Demjen z nowo otwartym aqva parkiem cascade,ale wstep placi się osobno,tak jak do innych aqva parkow na Węgrzech.ZEUS - 2015-02-26, 16:19 nie znam tego obiektu dlatego dopytam: czy camping znajduje się na terenie "termali" i jak się ma korzystanie z campingu do opłat za korzystanie z basenów? zbyszekwoj - 2015-02-26, 16:29
ZEUS napisał/a:
nie znam tego obiektu dlatego dopytam: czy camping znajduje się na terenie "termali" i jak się ma korzystanie z campingu do opłat za korzystanie z basenów?
Baseny w cenie kempingu.Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-26, 17:25
Cytat:
,kemping obok basenow,ale jak nie ma sezonu formalności w termal hotelu.Dostajesz opaske na reke,Znalazlam cennik,pisalam dorosły 1700,/nie ma wymienionych emerytow,dziecko powyżej 6 lat 125o,wohnmobil 1400,pis 500,prad 400 forint.U nas placilam teraz1,37 ZA 100FORINT.Sa na kempingu domki,chatki,bungalowy.Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-26, 17:48 Takie my mamy fotki.Jest w krytej części rzeka i inne dla dzieci.1 pietro,lezaki,bufet,stoliki.No i sami Wegrzy z pilkami lekarskimi po 120-150kg.dalejsklad wody:mg/litr-azotan,niewykrywajny-chlorek181-bromek0,41-jodek0,61-fluorek2,5siarczan<25wodoroweglan1380fosfaty0,24wszystkie aniony1412ZEUS - 2015-02-26, 17:50 @zbyszekwoj, @Zbigniew Muzyk piękne dzięki... Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-26, 17:53 kwas metawianowy11,kwas metakrzemowy68,wolny kwas weglowy3,2rozpuszczony tlen1,4 łącznie 2095 natomiast rownowartoscmmol/litr54,49 to już sprawa znawcow basenow,lub chemikow.Życze miłego pobytu.Barbara MuzykFordek - 2015-02-26, 19:17 Super kemping ,fajne baseny , chociaż w dni wolne w wakacje bywa ciasnawo -ale nie tłoczno. Siedziałem w te wakacje 2 tygodnie i był to najlepszy kompleks a zwiedziłem cztery. Dwie osoby z prądem trzeba liczyć 100 zł ( z wejściem na baseny do 19.00 ). Furtka z kempingu. Podaję adres strony -ponieważ jest to strona hotelowa i wszelkie formalności załatwiamy w recepcji hotelowej - latem również przy bramie wjazdowej. Doliczamy jeszcze kaucję za opaskę 200 Huf.
http://www.touring-hotel.hu/pl/Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-26, 19:23 Ciesze się,ze odzywaja się kamperowcy którzy byli w Cerkeszolo.Barbara Fordek - 2015-02-26, 19:54 Dziękuje i serdecznie pozdrawiam
Oczywiście się pomyliłem kaucja za opaskę 2000 Huf chociaż na stronie podają 1000.Beta - 2015-02-28, 13:40 Jeśli nic się nie zmieni , to tak jak planowaliśmy już w zeszłym roku - w drugiej połowie kwietnia chcemy dotrzeć na termy w Cserkeszolo. Ponieważ trasa wyniesie ok.700km, to najpierw zatrzymujemy się w Budapeszcie na dwa , trzy dni. Termy plus zwiedzanie.
Nasi przyjaciele wolne mają ( jak większość Polaków) w weekend majowy. My natomiast na majówkę musimy wrócić do pracy , bo nasz Damiano87 jedzie na swój zlot busikowy.
Może ktoś będzie chciał w tym terminie do nas dołączyć ?
Forumowi koledzy tak skutecznie wybili mi z głowy pisanie o termach ( na szczęście nie przebywanie na nich ), że jeśli ktoś będzie zainteresowany wspólnym wyjazdem , to info . proszę wyłącznie na pw.
zbyszekwoj - 2015-02-28, 14:41
Beta napisał/a:
Forumowi koledzy tak skutecznie wybili mi z głowy pisanie o termach
Może ta dyskusja ma też dobre strony, bo zdradzasz Buk dla Cserkeszolo. My w podobnym terminie może też dołączymy. izola - 2015-02-28, 14:42
Beta napisał/a:
Forumowi koledzy tak skutecznie wybili mi z głowy pisanie o termach ( na szczęście nie przebywanie na nich ), że jeśli ktoś będzie zainteresowany wspólnym wyjazdem , to info . proszę wyłącznie na pw.
...a to bardzo szkoda , że dałas sie zmanipulować jakies tam "mniejszosci"
Ja przeczytałam twoją relacje z Bük i kolegi Koko o Cserkeszőlő, i uważam że tyle przydatnych informacji nie byle gdzie sie znajdzie ... a więc piszcie o wszystkim co żeście na miejscu spotkali co było ok a co nie za bardo...
Ja jeszcze nie byłam na Węgrzech i ich thermach ale po przeczytaniu waszych wspomnień ,przyszła mi chęć by te klimaty odwiedzić- i jak plany pozmieniam to jeszcze w tym roku tam pojade? kości wymoczyc i się odregenerować... Beta - 2015-02-28, 15:31 BiG Team - 2015-02-28, 15:54
zbyszekwoj napisał/a:
Może ta dyskusja ma też dobre strony
głównie dla mnie bo Beata zamiast biegać z aparatem po termach , będzie spędzała czas ze mną, a po powrocie z term nie będzie siedziała przed kompem i stukała w klawiaturę
zbyszekwoj napisał/a:
bo zdradzasz Buk dla Cserkeszolo
nie zdradza, zawsze warto spróbować czegoś nowego ,byliśmy na wielu termach, ale jak do tej pory wody w Buku służyły nam najlepiej Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-01, 11:40 Beata i Big Team,to jedna zaloga Nie bywamy na zlotach to się nie orientuje.Tez się zdziwiłam,ze zmieniacie baseny,ale nikt mnie nie pochwalił,za moje ostatnie wpisy na temat Cerkeszolo.Barbara SlawekEwa - 2015-03-01, 11:44
Zbigniew Muzyk napisał/a:
Beata i Big Team,to jedna zaloga
Jedna od zawsze ZEUS - 2015-03-01, 12:10
nikt mnie nie pochwalił,za moje ostatnie wpisy na temat Cerkeszolo.Barbara
to fakt ... ja skorzystałem z cennych informacji i pięknie za to podziękowałem sądząc, że taka forma wdzięczności wystarczy ale nadrabiam popełnioną faux pas i udzielam pochwały ... a tak na poważnie to fajnie, że są ludzie którzy chętnie dzielą się bezinteresownie swoją wiedzą - a dla Barbary w pełni zasłużona Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-01, 16:32
ZEUS napisał/a:
a dla Barbary w pełni zasłużona
,dwukrotnie dziekuje,BarbaraBiG Team - 2015-03-01, 16:35
.Tez się zdziwiłam,ze zmieniacie baseny
nie zmieniamy, sprawdzamy czy woda służy lepiej niż ta w Buku. Byliśmy już na kilkunastu termalach i nadal testujemy nowe miejsca pod kątem poprawy zdrowia. Jak do tej pory Buk najbardziej nam pomaga Beta - 2015-03-01, 16:56 Nie wiem po co pisać o Cserkeszolo tutaj , skoro temat o tych termach otworzył Edward już w 2013 r. klaudynka - 2015-03-01, 17:12 My zblizniakami tradycyjnie długi weekend Ćserkeszolo ,baseny super dla dzieci dużo atrakcji ceny przystepne bardzo słaby dojazd, kiepskie drogi, jedziemy z podkarpacia. Tylko boje się reklamować ponieważ KOKO dostał ochrzan na PW. za reklamę. Zwykle jeżdziliśmy do Bogacza ale któryś z kolei długi weekend brak miejsc na campingu.Pozdrawiam Wojciechu - 2015-03-01, 17:40 Nie mam żadnych doświadczeń z publicznymi spotkaniami w basenach. Muszę jednak powiedzieć, że większy zachwyt, czy wręcz furorę na zlotach czy spotkaniach robią termy w Buku. Dziwi mnie jednak taki pęd na baseny jak do mekki. Biorąc bowiem pod uwagę ilość schorzeń skórnych jakie ludzie mają i opowieści o czasie przebywania niektórych „gości” w wodzie bez nieuniknionego wreszcie wyjścia do ubikacji – to jest to przerażające. Mam wrażenie, że te baseny oprócz właściwości naturalnych powinny mieć b, dużą ilość soli, chloru z domieszką kwasu – wszystko to w celach dezynfekcji.. Może ktoś napiszę – co takiego jest w tych „wodach”, co pozwala z przyjemnością tam jeździć – o spotkaniach towarzyskich nie wspomnę – bo to rozumiem. Serdecznie pozdrawiam SlawekEwa - 2015-03-01, 17:55
prof-os napisał/a:
Może ktoś napiszę – co takiego jest w tych „wodach”, co pozwala z przyjemnością tam jeździć
prof-os napisał/a:
o spotkaniach towarzyskich nie wspomnę – bo to rozumiem
Spotkania towarzyskie to jest właśnie najlepsze lekarstwo na wszelkie dolegliwości dla wiekszości Beta - 2015-03-01, 18:46 Teraz ludzie pogłupieją , czemu piszemy o Cserkeszolo w dwóch tematach
Muszę to znów wyjaśnić
Otóż w moim temacie " Dlaczego termy, dlaczego w Buku" , Koko chcąc mi zrobić na złość, co mu się udało wrzucił sporo zdjęć z Cserkeszolo, więc ja poprosiłam administrację o przeniesienie tego tematu gdzie indziej .I tak powstał drugi temat. Dzisiaj właśnie odkryłam , że dwa lata temu już forumowicze pisali o Cserkeszolo izola - 2015-03-01, 18:51
prof-os napisał/a:
Biorąc bowiem pod uwagę ilość schorzeń skórnych jakie ludzie mają i opowieści o czasie przebywania niektórych „gości” w wodzie bez nieuniknionego wreszcie wyjścia do ubikacji – to jest to przerażające. Mam wrażenie, że te baseny oprócz właściwości naturalnych powinny mieć b, dużą ilość soli, chloru z domieszką kwasu – wszystko to w celach dezynfekcji..
Może ktoś napiszę – co takiego jest w tych „wodach”, co pozwala z przyjemnością tam jeździć – o spotkaniach towarzyskich nie wspomnę – bo to rozumiem.
jak pomyśle , jak szybko się bakterie w ciepełku rozmnażają...i jak widzę te tłumy ludzi w tych basenach - to mnie otrząsa...
Ja wchodze bardzo chętnie do do każdej wody, czy to do stawu, jeziora i morza , ale żeby wejść do tłocznego basenu ? !... by mi musiano podac jakies prochy na wyłączenie wyobrażni
kiedyś miałam bardzo dławiące spotkanie w basenie, kiedy to blisko mnie wskoczył młody człowiek obsiany trądzikiem ropnym ... na cyłym ciele!!, bardzo szybko wyszłam z tej wody...klaudynka - 2015-03-01, 18:55 My właściwie jeżdzimy ze względu na dzieci jest ich trójka, wody termalne na pewno uodporniaja jak do tej pory nie wiemy co to choroby chlopaki 6+6 +13. Wzeszłym roku na termalach byliśmy 14 razy!!!
od połowy kwietnia do końca pażdziernika. Głównie Bogacz i trzy razy Cserkeszolo.POZDRAWIAM Beta - 2015-03-01, 19:06 Do Izoli - jeszcze stronę wcześniej deklarowałaś się, że chętnie pojedziesz na termy " odregenerować się"
Szybko zmieniasz zdanie
A do prof -os...... W basenach termalnych jest stały dopływ czystej wody, która ciągle się przelewa przez kratki Fordek - 2015-03-01, 19:16 W Cserkeszolo woda w basenach jest spuszczana każdego dnia o 19.00 - są one myte , odkażane -po czym ponownie napełniane leczniczą wodą . Zauważyłem ,że w soboty i niedzielę gdy jest bardzo dużo ludzi ( lipiec, sierpień) dodają jednak do niektórych basenów trochę chloru - pewnie ze względów bezpieczeństwa. Kto może niech tam jedzie możliwie przed pełnym sezonem lub po nim. Woda na pewno będzie o wiele czyściejsza.izola - 2015-03-01, 19:50 Betko , ja pisałam że mnie kreci jazda na Węgry - jasne że pojadę , ale pewnie będe większosc czasu na rowerze jezdzic a w thermie to sobie zrobie indywidualne zabiegi kąpieli zdrowotnych okładów błotnych masaży itd.
Pisałam tez że jeszcze na thermach nie byłam , może jak to wszystko zobaczę to moja blokada mi minie?
Wczoraj zaczęłam snuć już plany , i sporo ciekawych miejsc znalazłam np.
znalazłam ciekawy obiekt gdzie kuracjusze się kąpią w jeziorku to jest:Hévíz http://www.goracezrodlo.pl/wg16.php
Tamtejszy skład wody by nawet dla moich byłych połamanych kości dobrze pasował.
Na to miejsce bym chciała pod koniec lata czy wczesną jesienią pojechac by uniknąc zgiełku wakacyjnego -- naturalnie bedzie ta jazda związana jednoczesnie z degustacją dobrych win - nie tylko leczniczo
P.S Beta znasz Hévíz ?Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-01, 20:25
izola napisał/a:
znalazłam ciekawy obiekt gdzie kuracjusze się kąpią w jeziorku to jest:Hévíz
,mysle ze byliśmy tam już ze 30lat temu.Barbara Jest przewodnik wydanictwa BEZDROŻa--Baseny termalne Wegier i Slowacji.Co jakiś czs sa wznowienia Fordek - 2015-03-01, 22:08 To znowu się wtrącę
Hévíz jest urocze . 2 kempingi -lepszy droższy przy jeziorku . Jeziorko oczywiście płatne i to sporo. Bardzo głębokie -bo to krater podwodny. Trzeba mieć coś do pływania na wodzie-kółko piankę . Trafiają się węże wodne - ja ich nie polubiłem i do Hévíz więcej nie jeżdżę .
Z Hévíz jest ścieżka rowerowa nad Balaton.
.Wojciechu - 2015-03-01, 22:32 Noo -węże - lepsza atrakcja niż świerzb i wszelkie ekspansje grzybicze - same atrakcje Beta - 2015-03-01, 22:36
izola napisał/a:
P.S Beta znasz Hévíz ?
Właśnie wróciłam z basenu ( jak nie termy , to przynajmniej basen ) i teraz mogę Ci Izola odpisać.
Jezioro Heviz znam tylko z opowieści. Nasi sąsiedzi też camperowcy jeżdżą na termale i Andrzej uwielbia Buk , a Gosia Heviz. Każdy musi znaleźć coś dla siebie.
Dlatego też odwiedzamy różne baseny i je testujemy.
Izola ,pojedziesz , to sama się przekonasz jak jest na termach.
Też słyszałam o wężach wodnych w Heviz jak pisał Fordek, więc na pewno tam nie pojadę.
Beta - 2015-03-01, 22:40
prof-os napisał/a:
Noo -węże - lepsza atrakcja niż świerzb i wszelkie ekspansje grzybicze - same atrakcje
Od zawsze chodzę na wszelkie baseny i jakoś nie zauważyłam u siebie jakiejkolwiek choroby skórnej
Beta - 2015-03-01, 23:00 Ja bym miała nieśmiałą propozycję , aby cały ten dział całkowicie usunąć, bo piszemy tu o wszystkim.
Uważam , że powinniśmy jednak o termach w Cserkeszolo pisać wyłącznie w temacie , który założył Edward.
Basia Muzyk wrzuci tam swoje fotki z term i będzie super izola - 2015-03-01, 23:04
Beta napisał/a:
izola napisał/a:
P.S Beta znasz Hévíz ?
Też słyszałam o wężach wodnych w Heviz jak pisał Fordek, więc na pewno tam nie pojadę.
... ja pierdziu, masakra ! coraz lepsze wiadomości , węże wodne !!!!
to ja najpierw zapodam sobie pływanie w Atlantycu i Lazurowym a na Wągry pojadę tylko z powodu dobrego wina i "syski" se dać wymasować Beta - 2015-03-01, 23:12 Jezioro Heviz jest otwartym akwenem wodnym, woda ciepła to i węźe mogą być. Ciesz się , że nie rekiny izola - 2015-03-01, 23:22 no właśnie czytałam o wężach wodnych i mi na dziś wystarczy tych atrakicji
w zeszłym roku we Francji blisko nas pływających foka prześmigała , od takiej ogonem po głowie dostac to też chyba niezbyt ciekawe zbyszekwoj - 2015-03-02, 09:46 Ale jeszcze gorzej jak ryby między nogami pływają. Makabra ,kąpcie się najlepiej pod prysznicem. gardamm - 2015-03-02, 10:11 [quote="izola"]
Beta napisał/a:
izola napisał/a:
P.S Beta znasz Hévíz ?
... ja pierdziu, masakra ! coraz lepsze wiadomości , węże wodne !!!!
Jeżdzimy do Heviz co roku (często przejazdem) na kilka dni .Węzy wodnych ,( pożerających turystów z Polski) nie widziałem może jakiś zaskroniec przemknął ale zgubił się w tłumie nenufarów czy jak jak mówią Węgrzy lotosów ( może to nawet gatunek lotosa - bardzo piękny) widziałem za to w tych lotosach gniazdka kurek wodnych a nawet obserwowałem jak karmiły rybkami młode . Pływa się miedzy nimi .Miejsce magiczne- obok las z cypryśników błotnych, ziemia też podgrzewana .izola - 2015-03-02, 10:14 OMEGA - 2015-03-02, 10:29 Termy w Cserkeszolo tak wszyscy zachwalają postanowiliśmy się też tam wybrać w drugiej połowie kwietnia by sprawdzić i porównać z innymi termalami a szczególnie z Buk gdzie aktualnie przebywamy na kuracji leczniczej .
Dziękuję koko i Barbarze za fajne zdjęcia z basenów w Cserkeszolo i za opisy innych userów o tych basenach.
Widzę że koko zrobił dobrą reklamę i dużo nas tam będzie. zbyszekwoj - 2015-03-02, 15:06 Oj będzie. Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-02, 16:09
OMEGA napisał/a:
Widzę że koko zrobił dobrą reklamę i dużo nas tam będzie.
,wcale się z tego nie cieszymy,lepiej jak mało turystow.No chyba się nie obrazisz OMEGA - 2015-03-02, 18:20
No chyba się nie obrazisz
Lubię jak jest gwarno wtedy coś się dzieje i jest z kimś pogadać , kogoś nowego poznać .
Ja się nigdy nie obrażam jak się pisze na forum publicznym to się trzeba ze wszystkim liczyć a szczególnie z tym że ktoś ma inne zdanie niż ja prezentuję .
Nasze forum traktuję jako fajną zabawę i wymianę myśli. Wojciechu - 2015-03-02, 18:59
Beta napisał/a:
prof-os napisał/a:
Noo -węże - lepsza atrakcja niż świerzb i wszelkie ekspansje grzybicze - same atrakcje
Od zawsze chodzę na wszelkie baseny i jakoś nie zauważyłam u siebie jakiejkolwiek choroby skórnej
"Beta" -to tylko z zazdrości, że mnie tam nie będzie. Serdecznie Wszystkich pozdrawiam - wypoczywajcie i bawcie się doskonale Beta - 2015-03-02, 19:28
prof-os napisał/a:
[
"Beta" -to tylko z zazdrości,
Prof-os nie masz nam czego zazdrościć , bo my po prostu nie mamy wanny w domu
zbyszekwoj - 2015-03-02, 20:42 Ale po tych basenach nie wolno brać prysznica, żeby nie zmyć pierwiastków. Przez to śmierdzi się przez większość pobytu. BiG Team - 2015-03-02, 20:57 Ja nie biorę prysznica od term do następnych term, bo mi tych pierwiastków szkoda WODNIK - 2015-03-03, 21:04 Mam pytanie, czy jest możliwość umówić się z rybkami na depilację nóżek i nie tylko? izola - 2015-03-03, 21:17 ... mogę z tą osobą kontakt zorganizować ...no probs Beta - 2015-03-03, 21:59 Izola , to Ty masz tak owłosione nogi ?
Faktycznie , przydałaby się depilacja
koko - 2015-03-03, 23:14 Ja tylko zbieram op...l na majówkę na 100% wszyscy się nie zmieszcząizola - 2015-03-04, 01:24 no coś Ty!!! laski noszą włosy tylko na głowie zbyszekwoj - 2015-03-04, 08:39 [quote="koko"]Ja tylko zbieram op...l na majówkę na 100% wszyscy się nie zmieszczą[/quote
Na majówkę przeniesiemy sie na inne. ]Beta - 2015-03-04, 09:36
zbyszekwoj napisał/a:
Na majówkę przeniesiemy sie
Może do Karpacza ?
My z Grzegorzem z term w Cserkeszolo na majówkę jedziemy właśnie do Karpacza
izola - 2015-03-04, 11:04 ta majówka wCserkeszőlő napewno bedzie super udana , będziecie mieli przednią zabawę w tak licznym gronie ziomali.
róbcie dużo fotek by ci co nie byli wiedzieli co stracili
@Beta,
a Ty śmigaj też rowerem po okolicac nie tylko mocz się w wodach i nie zapomnij dokładnie zdać z tego sprawozdanie-- by tacy jak ja mieli bazę informacji jak tam zajadą.
Jak sobie w tym roku nic nie połamię i jak wojna nie wybuchnie to wczesną jesieńią ?....ZEUS - 2015-03-04, 11:13
izola napisał/a:
jak wojna nie wybuchnie
na Forum wojenki różnego "kalibru" trwają ciągle... Beta - 2015-03-04, 11:52
ZEUS napisał/a:
na Forum wojenki różnego "kalibru" trwają ciągle...
To prawda
Ale syn mnie pocieszał : - " Mamo , tu nie jest jeszcze tak źle , bo na innych forach jest dużo gorzej "
koko - 2015-03-04, 12:59 Dwa duże zlotyOMEGA - 2015-03-04, 13:02 To będziemy stać na łące przed kempingiem
Ja wybieram się wcześniej , myślę że i miejsce będzie fajne. Beta - 2015-03-04, 13:08
izola napisał/a:
@Beta,
a Ty śmigaj też rowerem po okolicac nie tylko mocz się w wodach i nie zapomnij dokładnie dać z tego sprawozdanie-- .
Izola , gdzieżbym śmiała pisać o Cserkeszolo
Wystarczy mi , że za Bukfurdo dostało mi się po łapkach
OMEGA - 2015-03-04, 13:15 "jak się pisze na forum publicznym to się trzeba ze wszystkim liczyć a szczególnie z tym że ktoś ma inne zdanie niż ja prezentuję .
Nasze forum traktuję jako fajną zabawę i wymianę myśli"
Pozdrawiam Wojciechu - 2015-03-04, 13:16 "Beta" nie wnikaj - pisz - litera prawa i poezja -bronią się same BiG Team - 2015-03-04, 13:30
OMEGA napisał/a:
fajna zabawa na forum- straszenie Beaty krawatami, sprawami sądowymi itp. OMEGA - 2015-03-04, 13:36
BiG Team napisał/a:
OMEGA napisał/a:
fajna zabawa na forum- straszenie Beaty krawatami, sprawami sądowymi itp.
Grzegorz,
ale to nie ja , ja nikogo nie straszę , natomiast lubię polemizować jak znam temat
a obrażać się nie było na co.
mnie nikt nie obraził i nie musiał przepraszać zbyszekwoj - 2015-03-04, 14:58
BiG Team napisał/a:
straszenie Beaty krawatami, sprawami sądowymi itp.
Najgorzej że te krawaty jak w ZMS-ie czerwone. A sprawy sądowe to fajna rozrywka -ja lubię izola - 2015-03-04, 16:31
Beta napisał/a:
Izola , gdzieżbym śmiała pisać o Cserkeszolo
Wystarczy mi , że za Bukfurdo dostało mi się po łapkach
Jedziesz! masz misję do spełnienia
jak Cię będzie ktoś straszyć , czy po łapkach klepać... to damy sobie z nim radę Beta - 2015-03-04, 17:00 Nareszcie mam jakieś " babskie" wsparcie
Izola stawiam Ci pifko za to
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-08, 20:11
OMEGA napisał/a:
To będziemy stać na łące przed kempingiem
Ja wybieram się wcześniej , myślę że i miejsce będzie fajne.
Na łace przed kempingiem tez jest płatne.Cale miasteczko ma płacenie 100ft za godz od 7-18tej.OMEGA - 2015-03-08, 20:14 Basiu , to będziemy stać i będziemy płacić. koko - 2015-03-08, 22:11 nie tylko za 8.03andreas p - 2015-03-11, 11:52 No i jak zwykle wszystko OD pozamiatal pod dywan
Posty znikaja jak nie po mysli klanu BIK TEAM, BETA, DAMIAN,,to dla tych co niewiedza[b]te niki to jedna rodzinka Tata Mama I Synek[b]
Bawimy sie wiec dalej wesolej zabawy
Koko przepraszam ze pisalem te slowa w Twolm temacie ale gdzies to trzeba napisac, a wlasne z tego tematu znikly takie "fajne"wpisy koko - 2015-03-11, 11:56 koko - 2015-05-04, 18:07 [/quote]
Jedziesz! masz misję do spełnienia
jak Cię będzie ktoś straszyć , czy po łapkach klepać... to damy sobie z nim radę [/quote]
Nie było misji.
A tak na poważnie przez rok wiele zainwestowano uporządkowano widać dbałosć i podejście do klienta wyjechać można wieczorem płaci się za noce honorowane są campingcardy
Oliko zapłacił 5950 Huf za dobę w cenie sauny i grota solna trzeba tylko uzgodnic godzinę
ale tłoku nie ma
dzisiaj mija 2 tyg.i nie ma nudówandreas p - 2015-05-04, 19:02 Milego pobytu zyczymy OMEGA - 2015-05-04, 19:47 Będę tam w czerwcu na inspekcji , to wtedy potwierdzę Twoje wpisy ,
szkoda że mi nie wyszło w ten długi majowy weekend .
zbyszekwoj - 2015-05-05, 11:22 My po 10 dniach zakończyliśmy pobyt. Bez żadnych zniżek zapłaciliśmy 6400 za noc.Jesteśmy zachwyceni. Dzisiaj już moczymy się w berekfurdo, ale tylko dlatego, że dostaliśmy cynk że Wandzia Jawa przyrządza dzisiaj bogracza.Jest tu też cała gwardia z CT.zbyszekwoj - 2015-07-11, 17:46 Filmik nagrany przez naszą koleżankę Ursule w czasie majówki br. w centrum Cserkeszolo https://www.youtube.com/watch?v=yAocyb6_wZwjerry Gdansk - 2015-07-11, 18:43 Pod kościołem można za darmo. Myślę, ze proboszcz nie przegoni. Jesteśmy na termach drugi dzień i jest fantastycznie. Budynek z sanitariatami wygląda na nowy,łazienki, kuchnia z płytami grzewczymi,piekarnik / nawet ktoś dzisiaj ciasto piekł /. Pomimo sezonu tłoku nie ma.